<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 genante blog comments die uw thought leader status dwarsbomen

auteur
One4marketing | The inbound company

foute blog comments resized 600Zakelijk bloggen is meer dan iedere week een stukje tekst de wereld in sturen. Zoveel meer dan op een vast tijdstip uitgekauwde webcontent produceren. Wie blogt, zit bovenop actualiteiten, volgt trends op de voet en is overal als de kippen bij. Trendsetters, early birds, innovators: deze termen zouden zo bloggers "second name" kunnen zijn.

Maar daarmee is de kous nog niet af. Nee, een zakelijke blog vergt namelijk ook het opbouwen van een online netwerk, de uitdaging aangaan om de relatie met uw lezers te onderhouden. Natuurlijk kunt u waarde toevoegen door middel van unieke en verleidelijke content. Maar laat het daar niet bij zitten. Reageer! Doordachte reacties zorgen namelijk voor:

  • Een langer houdbare relatie met uw medebloggers;
  • Diepgrondiger contact met uw lezers;
  • De ontwikkeling van een thought leader status;
  • Het genereren van meer web traffic.

“Hé jij daar, leuke post!” leidt echter niet tot fenomenale resultaten. Integendeel, zij werken uw online marketingstrategie namelijk alleen maar tegen. Om uw reacties hun vruchten te laten afwerpen, moet u net dat stapje extra doen. Vermijd hierbij de volgende karakteristieken:

Fout 1.     Oppervlakkigheid

Deze blog comments bezitten een hoog copy-paste gehalte. In de vorige alinea gaf ik al een voorbeeld. Leuk en goed als beoordelingswoorden hebben een nogal relatieve waarde en ‘je hebt helemaal gelijk’ doet ook geen duit in het zakje. Wanneer u niet relateert aan het onderwerp, transformeert uw zorgvuldig opgebouwde status als thought leader snel in een status als spammer. Bewijs dat u blogposts ook daadwerkelijk leest, begrijpt en overdenkt en u windt zowel de schrijver van de blog waarop u reageert als de lezers daarvan om uw vinger. Stelt de blogger een vraag of post hij een stelling aan het einde van zijn post? Probeer hier dan op in te gaan.

Fout 2.     Controversie en humor

Omstreden uitspraken vormen vaak een gevaar voor uw expertisestatus. Wilt u er zeker van zijn uzelf te moeten verdedigen voor gedane uitspraken in plaats van deze te onderbouwen? Bent u een voorstander van “negatieve publiciteit is ook publiciteit”? Go for it, want aandacht krijgt u zeker. Ook humor kan bij lezers in het verkeerde keelgat schieten. Wat u bedoelt als een goedbedoelde plagerij, kan voor een andere klinken als grof cynisme. Vraag uzelf dus in beide gevallen af of het de discussie waard is en in welk daglicht u uw bedrijf plaatst.

Fout 3.     Respectloosheid

Onder andere door de Hollandse rechttoe- rechtaan mentaliteit, komt kritisch commentaar soms harder over dan bedoeld. Spreek daarom altijd vanuit uzelf. In plaats van: "Dit zeg je verkeerd, dat klopt niet aan jouw verhaal, zus en zo moet het wel" kunt u beter voor een meer indirecte zegswijze kiezen, bijvoorbeeld: Ik denk dat u daar niet helemaal goed zit. Door de emotionele afstand zijn bloggers een gemakkelijke prooi voor gefrustreerde lezers. Wordt niet een van de mensen die hun frustraties botvieren op blogposts. Kritisch zijn mag, maar formuleer het wel op de juiste manier.

Fout 4.     De push-strategie

Door uw comments te overladen met links, dringt u zichzelf teveel op. Kies voor kennisdeling en niet een kennisoverload. Doorgronde reacties maken u zoveel aantrekkelijker dan een of andere URL. Lezers zitten niet te wachten op goedbedoelde verwijzingen naar uzelf. Een prospect die naar uw site getrokken wordt door uw thought leader status converteert veel sneller dan één die een gedwongen bezoek doet.

Fout 5.     Spelfouten

De meeste blog comments barsten niet van de ambtenarentaal, toegankelijkheid geeft uw reactie namelijk kracht. Waak echter wel voor spelfouten. U geeft lezers daarmee namelijk een onprofessionele en overhaaste indruk, wat weer afbreuk doet aan uw overdachte reactie na het vermijden van fout 1. Lezers nemen u automatisch minder serieus. Vergelijk het met de beoordeling van een sollicitatiebrief. Als de sollicitant veel schrijffouten maakt, schrijft de lezer automatisch andere negatieve eigenschappen aan de persoon in kwestie toe op basis van de brief, zoals onzorgvuldigheid, niet punctueel en noem maar op. Dit principe wordt ook wel anchoring genoemd.

Aan welke blog comments ergert u zich regelmatig? Wij horen uw ervaringen graag!

 

Inbound Marketing, Ebook

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..

Gerelateerd