<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
Is Marketing de Louis van Gaal voor het Verkoopteam?

Is Marketing de Louis van Gaal voor het Verkoopteam?

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing
Uw doel voor 2013: de juiste afstemming van Marketing en Verkoop!

Samenwerking Marketing en Sales

Zoals u weet is een goede samenwerking tussen de afdelingen marketing en sales het ingrediënt voor een succesvolle inbound marketing-strategie.

Toch blijkt het een hele uitdaging om sales bij marketinginspanningen te betrekken. Maar het is het zeker waard!

In voorgaande jaren wisten bedrijven hun jaarinkomen met zo'n 20% te laten groeien – gewoon omdat marketing en sales goed op elkaar waren afgestemd.

Hoorde uw bedrijf daar niet bij? Ga er dan voor in 2013!

Met dank aan HubSpot helpen wij u met het volgende op weg:

 • Waarom zou marketing de afdeling verkoop moeten coachen?
 • Wat heeft sales van marketing nodig wat betreft kwalitatieve leads?
 • Hoe kunnen marketing en sales nader tot elkaar komen?
 • Hoe bepaalt u uw Kwalitatieve Marketing Lead (KML)?

 

Zorg voor de juiste mindset tussen sales en marketing

Vaak krijgen marketeers de volgende reacties van sales:

 • "We krijgen niet genoeg leads van jullie"
 • "We krijgen alleen maar slechte leads, ze zijn niet geïnterreseerd"
 • "Het lukt nooit om de Kwalitatieve Marketing Leads tot aankoop te brengen"

Marketing en sales zijn de laatste jaren steeds meer uit elkaar gegroeid, waardoor het lastig is om strategieën op elkaar af te stemmen. De afdeling verkoop is zich bijvoorbeeld niet bewust van de inbound marketingtechnieken en hoe deze de kwaliteit van leads drastisch hebben veranderd. Vaak denkt sales bij marketing nog steeds aan outboundtechnieken en is daardoor niet in staat om resultaten te meten.

De stap om marketing en sales weer bij elkaar te brengen ligt bij de marketeers. Het is aan u als marketeer om sales te heropvoeden en te laten zien dat u aan hun kant staat. Laat zien wat uw inbound marketinginspanningen allemaal opleveren. Laat hen zien dat u aan lead scoring doet en wat dit opleverd: leads met problemen waarvoor uw salesteam de oplossing verkoopt.

 

Wat heeft de afdeling sales van marketing nodig?

Er zijn maar enkele zaken die verkopers nodig hebben:

 1. Meer leads;
 2. Een hogere kwaliteit van leads;
 3. Meer informatie over leads;
 4. Een manier om het aantal leads te kunnen meten dat daadwerkelijk tot aankoop overgaat.

De inbound marketingsoftware van HubSpot kan al deze informatie bieden. Creëer aanbiedingen, neem de gegenereerde leads op in een lead-nurturingcampagne, stuur al die informatie door naar sales (samen met een score per lead) en meet hoe snel die leads tot aankoop overgaan. De afdeling verkoop zal u erg dankbaar zijn.

 

Hoe kan marketing de afdeling verkoop helpen?

Als inbound marketeer kunt u verkoop alles geven wat ze maar wensen:

 1. Meer leads genereren door content te creëren voor de bovenkant van de trechter, bijvoorbeeld blogartikelen, podcasts, video's, e-books en nieuwsberichten. Zo trekt u kwalitatieve bezoekers naar de website, die vervolgens kunnen worden omgezet in leads.
 2. Nieuwe content promoten, bijvoorbeeld op social media en via e-mailcampagnes. Zo zorgt u dat men zich bewust wordt van het bestaan ervan en dat meer bezoekers leads worden.
 3. De content optimaliseren, zodat de juiste bezoekers de website vinden. Dit kan door zoekwoorden slim in te zetten en de website volledig te optimaliseren voor zoekmachines.
 4. Met een lead-nurturingcampagne. Houd leads warm, segmenteer ze om de juiste emails te ontvangen en begeleid ze door het aankoopproces, zodat ze sneller tot aankoop overgaan.
 5. Zorg voor integratie tussen een CRM en HubSpot. Sales heeft dan een compleet beeld van de levenscyclus van leads en kan bij opvolging inspelen op wat ze tot nu toe hebben gedaan.
 6. Meet elke campagne om te laten zien of die werkte. Sales kan u helpen door te beschrijven hoe een kwalitatieve lead eruitziet voordat die tot aankoop kan overgaan. Ook tijdens campagnes zelf kunt u de betrokkenheid en communicatie met sales verbeteren door informatie met ze te delen.
 7. Werk samen om de Kwalitatieve Marketing Lead te bepalen. Sales kent haar publiek en de bijbehorende wensen beter dan welke afdeling ook. Gebruik die informatie en werk samen. Bepaal de Kwalitatieve Marketing Lead en richt u daarop bij uw marketinginspanningen.

Meer weten over het optimaliseren van de samenwerking tussen marketing en sales? Lees ons gratis ebook! U kunt ook direct een afspraak maken waarna wij u een op maat gemaakt advies geven voor de marketing en sales afdeling binnen uw organisatie.

 Marketing en sales samenwerking


Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

5 Hubspot updates die jouw bedrijf laten groeien

Recent heeft HubSpot weer nieuwe updates uitgebracht. Met name de Salestool is sterk verbeterd. In..

inbound-marketing

De geschiedenis van inbound marketing

De ontwikkeling van inbound marketing Inbound marketing is meer dan een buzzwoord. Het is een..

inbound-marketing

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..