<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Het nieuwe LinkedIn voor MKB is meer dan een veredeld CV!

door: One4marketing

Het nieuwe LinkedIn voor MKB is meer dan een veredeld CV!

Het nieuwe LinkedIn voor MKB is meer dan een veredeld CV!

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing
fokke sukke linkedin branding resized 600

Fokke en Sukke waren het er al roerend over eens: Netwerken via LinkedIn is alleen voor werkzoekenden. Toch slaan zij volledig de plank mis. Waarom? Omdat LinkedIn veel meer te bieden heeft dan een database van potentiële werknemers. LinkedIn geeft u nu de mogelijkheid om uw branding online uit te bouwen.

Ook MKB laat zich vaak nog niet overtuigen van de voordelen van LinkedIn voor middel en klein bedrijf. Terwijl Nederlanders netwerkers in hart en nieren zijn: met ruim 3,5 miljoen gebruikers prijkt Nederland dan ook in de top 10 tussen de landen als de VS, India en de UK.

Na het toevoegen van de Follow knop voor bedrijven, pakt LinkedIn het nu grootser aan met een grafische transformatie en nieuwe mogelijkheden voor adverteren.

Daarom in dit blog:

I. Wat is Nieuw?

II. Hoe kan MKB LinkedIn optimaal gebruiken?

 

I. De nieuwe LinkedIn bedrijfspagina

Advertising in Dutch

Gezien het groot aantal Nederlandse gebruikers, verbaast het mij niet dat LinkedIn naast 17 andere talen ook adverteren in het Nederlands introduceerde. Vooral voor MKB bedrijven liggen hier de kansen, omdat berichten nu op een veel meer lokale doelgroep gericht kunnen worden.  Start dus vandaag nog met het vinden van uw leads op dit groeiende netwerk! Social media examiner geeft een aantal tips voor succesvol adverteren op LinkedIn.

Visueel verleidelijker

Afbeeldingen plaatsen zij nu groter en de link bij het plaatsen van artikelen kan worden weggehaald. Daarnaast doet op het nieuwe profiel ook de LinkedIn omslagfoto zijn intrede: op uw bedrijfspagina heeft LinkedIn de ruimte gecreëerd om uw bedrijf visueel te presenteren. Maak hier dan ook dankbaar gebruik van en blaas uw lead omver met een aantrekkelijke visualisatie in plaats van het mini-logo wat u eerst slechts zag.

Opvallende updates

LinkedIn zorgt er nu ook voor dat uw updates er visueel uitspringen. Een update van uw LinkedIn bedrijfspagina wordt bijvoorbeeld gecentreerd op uw homepagina en u heeft de mogelijkheid uw updates bovenaan uw pagina vast te ‘pinnen’. U kunt zelfs de zichtbaarheid van deze updates aanpassen aan een specifieke doelgroep.

Aanbevelingen in een nieuw jasje

De optie om producten of diensten te reviewen op een LinkedIn bedrijfspagina bestaat al enige tijd. Op de oude LinkedIn bedrijfspagina was de bezoeker echter nog een klik verwijderd van de beschrijving van uw dienst. Nu schitteren deze echter aan de rechterkant naast uw updates.

Algemene bedrijfsinformatie gedegradeerd

U kunt niet meer om de updates die u als bedrijf plaatst heen en daarom zingt de bedrijfsinformatie een toontje lager. Maar ook onderaan de pagina, moet deze informatie nog steeds de aandacht krijgen die zij verdient: door de juiste zoekwoorden te gebruiken promoveert u namelijk weer qua vindbaarheid binnen LinkedIn.

Ook aan mobile marketing is gedacht!

Bij alle veranderingen binnen de LinkedIn profielen, hebben de bedrijfspagina’s ook in de mobiele apps een plaatsje veroverd. 23% van de LinkedIn bezoekers komt namelijk al binnen via de iPad, iPhone of Android app. De nieuwe bedrijfspagina’s zijn vanaf hier dus ook bereikbaar.

Hieronder ziet u de nieuwe LinkedIn bedrijfspagina

linkedin nieuwe bedrijfspagina resized 600

Bron: LinkedIn Blog

II. Hoe MKB de LinkedIn bedrijfspagina optimaal gebruikt

  • Houdt uw pagina up to date. Door uw volgers op de hoogte te houden van uw bezigheden en successen als bedrijf, verschijnt u regelmatig op de nieuwsstream in hun homepage. Hiermee interesseert u uw potentiële leads eenvoudig en snel.
  • Ga de discussie aan in LinkedIn groepen. Door actieve deelname vergroot u uw zichtbaarheid en daarnaast ontwikkelt u ook een bepaalde expertisestatus. Maak echter geen overdreven reclame voor uw producten of diensten. U loopt hiermee het risico dat de beheerder u uit de groep verwijderd en dit kan uw imago veel schade opleveren. Wanneer u regelmatig met dezelfde mensen discussieert, kunt u ze eventueel uitnodigen om een connectie te worden.
  • Beantwoord vragen via LinkedIn Answers. Via de navigation bar bovenaan uw LinkedIn profile komt u via More terecht bij Answers. Hier kunt u zoeken naar vragen die anderen posten en mocht u deze vragen beantwoorden, dan komt u steeds dichter bij  de expertisestatus waar u op doelt.
  • Maak gebruik van LinkedIn advertising aanbiedingen. Eens in de zoveel tijd doet LinkedIn u een aanbod op advertising gebied. Grijp deze kans om LinkedIn advertising eens te proberen of investering in de toekomst loont.
  • Upgrade uw LinkedIn account uit. LinkedIn biedt namelijk uitgebreide opties voor Premium leden. Contact opnemen met leads verloopt veel soepeler doordat het sturen van InMails, wat het conversieproces via LinkedIn stimuleert. U kunt verschillende niveau’s kiezen met bijbehorende tarieven.

Bent u een actief gebruiker van LinkedIn? Deel dan uw mening over de veranderingen met ons!

LinkedIn ebook

 

 

 


Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Stappenplan voor social selling (+ gratis webinar)

Wat is social selling? Social selling houdt in dat je sociaal actief bent. Je zet social media in..

social-media

Hoe gebruik je Facebook voor meer leadgeneratie? 9 tips voor jou.

Met 1,6 miljard dagelijkse gebruikers, is Facebook één van de belangrijkste kanalen om in contact..

social-media

Wat is social selling? Een introductie...

Nog niet heel lang geleden pakten we het telefoonboek met onze telefoon en belden we bedrijven op..