<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Author Rank: het geheim van een onschendbare SEO reputatie

auteur
Tobias Pasma | Tobias is leergierig, open en energiek. Hij geniet van het op allerlei creatieve en leuke manieren bereiken van de juiste doelgroep.

AuthorRank

Je ziet ze weleens: geboren netwerkers. Mensen die fluitend de mensenmassa inlopen en aan het einde van de avond tientallen connecties hebben weten te paaien. Ontzettend handig en gruwelijk benijdenswaardig. Want laten we eerlijk zijn: sommige mensen weten zich leuk omhoog te babbelen in de zakenwereld

Digitaal werkt het eigenlijk niet anders. Althans, niet voor Google. Kent u Page Rank nog, het algoritme dat de autoriteit van uw website vaststelt op basis van het aantal inbound links? De reputatie van uw artikel wordt dus vastgesteld op basis van het principe van link building. Op het moment dat ‘hoge’ autoriteiten naar uw website gaan linken, krijgt u een flinke Page Rank boost. En dat is leuk voor uw SEO ranking.

En nu is er ook Author Rank…

Behalve uw content, telt nu ook ú als virtuele persoonlijkheid mee in de wereld van SEO. Author Rank kan worden omschreven als de mate van expertise van een auteur op een bepaald gebied. Author Rank is eigenlijk een soort reputatierechter, die bepaalt of u als auteur hoogwaardige content creëert.  Dat zou bijvoorbeeld betekenen dat als bepaalde artikelen van u goed gelezen worden, dat andere (recentere) artikelen van u ook een boost krijgen in de SEO resultaten. Het verkrijgen van een reputatie als auteur draagt bovendien bij aan uw personal branding. Wanneer u hoog scoort op zowel Page Rank als Author Rank schiet u omhoog in de SEO resultaten. Op deze manier komt u als expert naar voren, u zou zich na verloop van tijd zelfs als thought leader kunnen profileren. Klinkt niet verkeerd, toch?

Hoe berekent Google uw reputatie?

Er zijn een aantal factoren belangrijk voor Google, als het gaat om het vaststellen van uw autoriteit en reputatie.

  • Het aantal tweets over uw artikel
  • Het aantal keer dat uw content gedeeld wordt op Facebook
  • Het aantal +1’s op Google+
  • Het aantal comments op uw artikel
  • Het aantal inbound links naar uw artikel (Page Rank)
  • Het aantal kringen op Google+ waarin de auteur aanwezig is
  • Maar ook de autoriteit van diegenen die comments achterlaten en reageren op social media zijn van invloed.

Hoe beïnvloedt u uw reputatie?

1. Maak een Google+ account aan
Uw reputatie begint met het aanmaken van een Google+ profiel. Naast het invullen van uw persoonlijke gegevens kunt u ook sociale netwerken en blogs toevoegen. Hierdoor kan uw Google+ account aan deze content worden gekoppeld.

2. Gebruik een representatieve en professionele foto
In de zoekresultaten wordt uw foto namelijk naast uw content getoond. Een representatieve foto heeft hiermee een positief effect op de aantrekkingskracht van uw artikel, omdat het uw content als het ware een gezicht geeft.

3. Koppel uw content aan uw Google+ profiel
Er zijn twee mogelijkheden om content aan uw profiel te linken:

  1. U kunt uw e-mail verifiëren. Dit e-mail adres moet hetzelfde zijn als het domein waarop u uw content publiceert. Als uw website bijvoorbeeld www.wired.com (puur hypothetisch) is, dan zou uw email adres bijvoorbeeld stefan.de.leeuw@wired.com zijn.
  2. Indien uw email niet overeenkomt met het domein waar u uw content publiceert moet u gebruik maken van deze code. Deze plaatst u in de link van uw naam in de auteursinformatie op uw website. Deze link zou u bijvoorbeeld kunnen plaatsen in uw informatie ‘over de auteur’, onderaan elke blog post of ieder ander soort content. Op deze manier weet Google welke informatie u heeft geschreven. Als het artikel succesvol is, krijgt u als auteur op deze manier ook een reputatieboost.

4. Creëer hoogwaardige en aantrekkelijke content
Het schrijven van waardevolle content verhoogt de het aantal page views en zorgt voor meer interactie rondom het artikel. En zoals al eerder gezegd, krijgt content die goed wordt ontvangen een hogere plek binnen de zoekresultaten.

5. Wees een autoriteit op social media
Geen schrijver maar wél een social media guru? Ga dan vooral door met het uitoefenen van invloed op deze media. Met de toenemende invloed van social media zal het naar verwachting niet lang duren voordat Google de autoriteit die u heeft op social media ook gaat meenemen in zijn oordeel. Het is in ieder geval alvast aan te raden om uw Google+ account te linken met uw andere social media.

Potje Monopolie

Author Rank is als een potje Monopolie. Het is niet heel moeilijk, je moet alleen de regels kennen. Helaas voor ons, lijkt Google er ontzettend veel plezier in te hebben om de regels te veranderen. Het is een kwestie van uitpluizen. Maar wie weet, als u zich maar goed genoeg verdiept in de regels bereikt u misschien wel een onschendbare digitale SEO reputatie. Krijgt u de monopolie in uw branch?

Wat is uw ervaring met Author Rank? Ik hoor het graag van u!

 

SEO pakket

 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?