<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
Sprankelende B2B marketing trends in 2013: Uw blog in een nieuw jasje

Sprankelende B2B marketing trends in 2013: Uw blog in een nieuw jasje

auteur
The inbound company
One4marketing

b2b marketing blogMet nog krap een maand te gaan voor u het nieuwe jaar weer kan inluiden met een glaasje bubbels, is dit een mooie gelegenheid om plannen te maken voor innovatie. Of u nu gelooft in goede voornemens of niet, het nieuwe jaar is het ultieme moment om uw marketing blog nieuw leven in te blazen.

Volgens een onderzoek van Hubspot naar website traffic onder maarliefst 7000 bedrijven trekken bedrijven die 15 keer per maand of meer bloggen 5 keer zoveel website traffic als bedrijven die helemaal geen blog hebben. Uw website kan dus nog zo geoptimaliseerd zijn, als u echt gevonden wilt worden zult u toch aan het bloggen moeten slaan! Bovendien genereren blogs niet slechts een eenmalig bezoekje, het bleek ook deze bezoekers een meer betrokken houding aannemen en gewilliger zijn deel te nemen aan de interactie op uw blog, wanneer u regelmatig post.

Richt u zich als bedrijf op B2B marketing? Dan kunt u niet achterblijven. Uit hetzelfde onderzoek van Hubspot bleek namelijk dat B2B bedrijven die zelfs maar 1 of 2 keer in de maand bloggen al 70% meer leads genereren dan de bedrijven die helemaal niet over een marketing blog beschikken.

Bovendien concludeert Hubspot dat een gemiddeld bedrijf met een verzameling van minimaal 100 blog artikelen een continue groei van het aantal leads waarneemt. Om een dergelijk blogarchief op poten te zetten, heeft u manskracht nodig. Vele handen maken namelijk licht werk en laten uw werknemers hier nu de aangewezen personen voor zijn! Neem een voorbeeld aan Concept7. Dit webdesign bedrijf uit de provincie Groningen liet zijn 19 werknemers bloggen over personen en dingen die hen inspireren. 2886 likes op hun Facebook pagina waren het gevolg.  

Werknemers motiveren

Uw werknemers laten bloggen is gemakkelijk gezegd dan gedaan. In praktijk verwachten werknemers een bepaalde compensatie of tegenprestatie, wanneer zij u blog content aanleveren. Om uw werknemers toch in uw marketing blog te laten participeren, een aantal must-do’s op een rijtje:

  • Bedenk uzelf dus eerst goed wat u met uw nieuwe blog strategie wilt bereiken. Wilt u nieuwe inzichten toevoegen aan uw marketing blog? Overtuig dan uw werknemers van hun toegevoegde waarde.
  • Vraag uw werknemers eens te brainstormen over wat hen inspireert. U zult zien dat hier de meest creatieve ideeën uitkomen. Vervolgens geeft u hen de opdracht om deze inspiraties te linken aan hun persoonlijke bijdrage in uw bedrijf. Zo ziet u eens hoe zij tegen uw organisatie aankijken. Hier begint het ontwikkelen van nieuwe perspectieven.
  • Schakel een Inbound Marketing bedrijf in om een training te geven met betrekking tot effectief zakelijk bloggen. Door een dergelijke training motiveert u werknemers om hun blog capaciteiten te ontwikkelen en bewijst u de wil om in een geoptimaliseerde marketing blog te investeren. Wanneer u werknemers overtuigt van hun kunnen, geeft u ook hun willen een boost.
  • Verzin een passende prijs voor de beste blog van de maand. Hierdoor stimuleert u werknemers om kwalitatief hoogwaardige content aan te blijven leveren.
  • Heeft u een blog champion gevonden onder uw werknemers? Spoor hem of haar dan aan om het bloggen onder andere werknemers te promoten. De kracht van informele netwerken en gesprekjes bij de koffieautomaat zijn namelijk invloedrijker dan u denkt!

Uw marketing blog managen met een blog beleid

Wanneer u een aantal werknemers in fanatieke bloggers transformeert, moet u wel opletten dat de content die zij creëren binnen de grenzen blijft. Om een dergelijk schandaal zoals de column over Tim Ribberink op de site van Metro te voorkomen, zijn richtlijnen onmisbaar. De volgende regels mogen in dit blog beleid niet ontbreken:

-       Zorg dat uw werknemers op de hoogte zijn van uw beleid en dat zij de inhoud gebruiken als basis voor hun blog content;

-       Ook wanneer de werknemer een persoonlijke blog bijhoudt, moet hij of zij rekening houden met het effect van de content die hij of zij erop plaatst. Ook de inhoud van persoonlijke blogs kunnen namelijk invloed uitoefenen op potentiële leads;

-       Onderscheid vertrouwelijke informatie over uw bedrijf van algemene informatie en benadruk dat deze eerste niet aan derden gedeeld mag worden;

-       De bloggende werknemer moet te allen tijde accentueren dat hij of zij een werknemer van het bedrijf is (en geen gastblogger o.i.d.), opdat commentaar op bedrijfsprocessen in het juiste daglicht geplaatst wordt door de lezer.

-       Het toevoegen van een disclaimer moet u als blog manager verplichten. Zo kan u of uw bedrijf niet verantwoordelijk gehouden worden voor uitspraken van de werknemer, al is dit vaak puur administratief (zie het voorbeeld van de column van Metro).

-       Laat uw werknemers logo’s weglaten uit blogs. Deze manier van content creatie beoogt namelijk geen persoonlijke reclamedoelen, maar richt zich puur op kennis delen en het ontwikkelen van een thought leader status als bedrijf.

-       Wanneer werknemers zich bij hun content creatie laten inspireren door andere bloggers, laat hen dan altijd de bronnen vermelden. Problemen met copyright en auteursrechtelijke bescherming kunnen u namelijk duur komen te staan. Dit geldt ook voor afbeeldingen!

-       Het plaatsen van blogs vindt alleen plaats na goedkeuring van een daartoe gerechtigd persoon. Zo voorkomt u de blindheid voor eigen fouten.

-       U mag als bedrijf uw werknemers verzoeken om bepaalde onderwerpen te mijden, bepaalde posts bij nader inzien te verwijderen of ongepaste reacties weg te halen.

Wilt u uw website traffic een boost geven? Start dan vandaag nog met bloggen!

Neemt u zich ook voor om uw marketing blog in 2013 te laten sprankelen? Laat het ons weten in een comment.

 

Lead Managementpakket

 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?