<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
10 interessante Twitter tips voor effectieve B2B-marketing

10 interessante Twitter tips voor effectieve B2B-marketing

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 Bent u al actief met uw bedrijf in de 'twittersphere' of kijkt u vooral toe hoe andere bedrijven hun doen en laten op dit social netwerk verkondigen? Wat u ook doet, Twitter is een zeer effectief medium om online in contact te komen met potentiële klanten en om uw expertise aan hen te tonen. Maar hoe zet u Twitter nu echt succesvol in voor B2B-marketing?

1.       Volg de juiste mensen.

Wist u dat er best veel Twitter-accounts bestaan van mensen die nooit twitteren? En dat sommige bedrijven er enthousiast mee beginnen, maar dat het plaatsen van tweets er al snel bij inschiet? Terwijl de bedoeling is juist dat u daadwerkelijk aanwezig bent en tweets plaatst. Volg die mensen die over uw vakgebied en bedrijf praten en meng u in het gesprek. Dat is effectief online netwerken.

 

2.       Zorg voor geloofwaardigheid.

Het is vast heel verleidelijk om alleen uw eigen content op Twitter te promoten, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vergroot uw geloofwaardigheid door waardevolle content met uw volgers te delen. Publiceer bijvoorbeeld blogartikelen, links naar interessante nieuwtjes en websites die niet geassocieerd zijn met uw bedrijf.

 

3.       Gebruik een unieke invalshoek.

Voor succes op Twitter hoeft u geen super ideeën te hebben, ook niet als u zich richt op B2B-bedrijven. U hebt ongetwijfeld uw meningen, waarvan de ene controversioneler is dan de andere. Zulke ideeën kunnen uw tweets een stuk interessanter maken als u ze op een goede, bedachtzame manier verwoordt.

 

4.       Straal uit dat u een persoon bent.

Wie volgt u liever? Een merk of een persoon? Marketeers hebben het nog wel eens over 'merkbetrokkenheid', maar in de praktijk blijkt dat veel mensen niet in contact willen komen met een merk, maar met een persoon. Zorg daarom dat uw Twitter-account een gezicht krijgt. Laat bijvoorbeeld één specifieke medewerker voor uw bedrijf twitteren of publiceer grappige content (zoals foto's) waaruit blijkt dat uw bedrijf uit echte mensen  bestaat. Er bestaan ontzettend veel methoden om uw Twitter-profiel een persoonlijk tintje te geven.

 

5.       Luister.

Er bestaan veel manieren om in de gaten te houden wat mensen online allemaal over u zeggen. Maar in tegenstelling tot grote bedrijven, is de kans klein dat er dagelijks over u gebabbeld wordt. Ondanks dat is het goed om te luisteren en alert te zijn op die enkele tweet over uw bedrijf. Houd tweets met termen die met uw vak te maken hebben dus goed in de gaten.

 

6.       Verkopen mag, maar op de juiste manier.

Sociale netwerken zoals Twitter lokken nog wel eens uit tot spamberichten. Maar er bestaat ook een legitieme manier om uw product via social media te verkopen. Er is niets mis mee als u potentiële klanten ontdekt en hen attent maakt op wat u te bieden hebt. Als u ERP-software verkoopt en een Twitter-gebruiker stelt net een vraag over ERP-software, dan kunt u die vraag gerust beantwoorden, uzelf voorstellen en het gesprek aangaan. Probeer niet duidelijk te verkopen, maar deel uw kennis op een ongedwongen manier.

 

7.       Koop geen volgers.

Sommige gebruikers op social media maken er een sport van om zo veel mogelijk volgers te vergaren. Natuurlijk is het leuk om een aardig publiek op te bouwen, maar vooral bij B2B-bedrijven is kwaliteit veel belangrijker. Het is beter om minder volgers te hebben die echt geïnteresseerd zijn in uw bedrijf, dan veel volgers die dat niet zijn.

 

8.       Dress to impress.

Standaard ziet een Twitter-profiel er net zo uit als andere profielen die net zijn aangemaakt. Maar is het niet beter om uw profiel aan te passen aan de huisstijl van uw bedrijf, net als uw website? Uiteraard kunt u niet alles aanpassen, maar wel uw profielfoto en profielachtergrond.

 

9.       Wees voorzichtig met wie u de verantwoordelijkheid geeft.

Wie net met Twitter begint, kan nogal overweldigd raken. Het bijhouden van social media wordt daarom al snel overgelaten aan een jonge medewerker die daar bekend mee is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat die ook weet hoe die zakelijk moet twitteren. Het persoonlijk gebruik van social media is namelijk anders dan zakelijk gebruik.

 

10.   Denk goed na voordat u opgeeft.

Als u daadwerkelijk gaat twitteren, ga er dan 100% voor en maak het u eigen. Het is geen goed idee om er enthousiast mee te beginnen en er vervolgens mee te stoppen. Vooral als uw Twitter-profiel in de resultaten van zoekmachines stijgt en zichtbaar is voor veel mensen, is het slim om te blijven twitteren. Een verlaten Twitter-profiel is niet zo representatief.

Bron: econsultancy

 

Twitter voor beginners ebook e-book

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Stappenplan voor social selling (+ gratis webinar)

Wat is social selling? Social selling houdt in dat je sociaal actief bent. Je zet social media in..

social-media

Wat is social selling? Een introductie...

Nog niet heel lang geleden pakten we het telefoonboek met onze telefoon en belden we bedrijven op..

social-media

Hoe gebruik je Facebook voor meer leadgeneratie? 9 tips voor jou.

Met 1,6 miljard dagelijkse gebruikers, is Facebook één van de belangrijkste kanalen om in contact..