<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
Zo wordt u een zakelijke Twitter-legende

Zo wordt u een zakelijke Twitter-legende

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 

Het nietsvermoedende blauweTwitter vogeltje lijkt momenteel de wereld in zijn greep te hebben: inmiddels hebben al meer dan 465 miljoen mensen een Twitter account en worden er meer dan 175 miljoen tweets per dag verstuurd. Na enig verzet is ook de zakenwereld helemaal into Twitter. Enkele business toepassingen:

 • Klantenservice

 • Content curatie

 • Content promotie

 • Netwerk uitbreiden

 • Feedback inventariseren

 • Kennis opdoen over (potentiële) klanten

De kunst is om bovenstaande toepassingen op de juiste manier te gebruiken. Leer onderstaande tips te beheersen en wordt een zakelijke Twitterlegende!

1. Kies een levensechte foto

U kunt niet verwachten dat anderen u serieus nemen, wanneer u dat zelf ook niet doet. Representeer uzelf daarom zoals u wilt dat anderen u zien. Die foto van het vrijgezellenfeestje van Joop in Las Vegas is natuurlijk hartstikke grappig, maar laten we eerlijk zijn: erg professioneel is het niet! Kies daarom voor een representatieve foto waarop u duidelijk zichtbaar bent. En wees niet bevreesd: u hoeft geen Johnny Depp of Doutzen Kroes te zijn om een verpletterende indruk te maken. Uit onderzoek is gebleken dat 'real life' foto's effectiever zijn dan de 'picture perfect' modellen zoals die van iStock.

2. Ontwerp een origineel profiel

Onder uw naam komt altijd een korte beschrijving van uzelf te staan. En net als de tweets zelf, mag deze beschrijving niet langer dan 160 tekens in beslag nemen. Het is ontzettend belangrijk dat u dit profiel invulling geeft! Een origineel profiel triggert namelijk om u te volgen. Maar hoe vat u zichzelf nu samen in tien woorden? De meeste personen komen niet verder dan hun beroep, maar zeg nu zelf: de beschrijving van ‘marketeer’ is niet erg spannend toch? Wees niet bang om een persoonlijk tintje aan uw profiel te geven. Onderstaande suggesties zouden u op weg kunnen helpen:

 • Typerende (verrassende) eigenschap
  ‘Fulltime levensgenieter, ijsverslaafde, choco-addict, sportfanaat, cultuurbarbaar’

 • Levensmotto of bedrijfsmotto
  Practice what you preach'

 • Call to Action
  ‘Lees ook onze blogs voor de laatste updates over Inbound Marketing!’

 • Rol in het gezin
  ‘Liefhebbende vader, boerendochter’

 • Onderscheidend component: wat heeft u te bieden wat de concurrent niet heeft?
  ‘Service zoals u die nog nooit ervaren heeft!’

3. Optimaliseer uw content

Hierbij geldt: kwaliteit boven kwantiteit. U mag best royaal zijn met het uitdelen van tweets, zolang u (uiteraard) iets interessants te melden heeft: niemand zit te wachten op een lawine van tweets over hoe geweldig uw nieuwste product wel niet is. Wees creatief! Inventariseer een tweet cocktail van interessante content en leuke nieuwsberichten en relateer deze aan uw onderneming. U zult merken dat uw volgers dit waarderen!

4. Verdien retweets (maar vraag er niet om!)

Met retweets, afgekort RT’s, deelt u de tweet van iemand anders met uw eigen netwerk. Een geweldige manier van promoten, natuurlijk! Het is niet erg verrassend dat veel ondernemingen met een smekende glimlach vragen 'to please retweet'. Maar wat mogelijk de rode draad in uw jeugd is geweest, geldt nog steeds: ‘kinderen die vragen, worden overgeslagen.’  Smeken om een retweet is dan ook een absolute no do. Dit wekt veelal irritatie op bij de gebruikers, de kans bestaat zelfs dat u ‘ontvolgd’ wordt! Het is dan ook aan te raden de smeekbede achterwege te laten: geloven in uw netwerk en in de waarde van uw verhaal is genoeg om een olievlek binnen Twitter te veroorzaken.

5. Wees persoonlijk (vermijd de autoresponders!)

Een van de grootste missers die u als ondernemer kan maken op Twitter is het gebruiken van autoresponders. Autoresponders zijn berichten die automatisch worden verstuurd op het moment dat iemand u gaat volgen. Een barmhartig welkom is anders: de meeste autoresponders zijn onpersoonlijk en veelal smakeloos. Het instellen van een autoresponder in dit sociale medium lijkt zelfs een paradox: sociale media hebben als doel het opbouwen van een duurzame relatie met de klant. Het laatste wat u dan moet doen is het versturen van een automatisch gegenereerd bericht! Toon daarom waardering aan uw publiek, reageer persoonlijk. Dit betekent niet dat u aan iedere volger afzonderlijk een persoonlijk bericht moet sturen. Wel kunt u vriendelijk reageren op vragen of vraagstukken van uw volgers. Ook een bedankje voor het retweeten is geen overbodige luxe.

 

Zo wordt u een Twitter legende:

 • Representeer uzelf met een representatieve foto en een inspirerend profiel.

 • Breng de boodschap van uw business over op een interessante en leuke manier. Retweets volgen vanzelf!

 • Wees persoonlijk naar uw volgers, maar blijf professioneel.

 

Hoe gebruikt u Twitter voor business?

Bron: Hubspot

Twitter E-book

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Stappenplan voor social selling (+ gratis webinar)

Wat is social selling? Social selling houdt in dat je sociaal actief bent. Je zet social media in..

social-media

Wat is social selling? Een introductie...

Nog niet heel lang geleden pakten we het telefoonboek met onze telefoon en belden we bedrijven op..

social-media

Hoe gebruik je Facebook voor meer leadgeneratie? 9 tips voor jou.

Met 1,6 miljard dagelijkse gebruikers, is Facebook één van de belangrijkste kanalen om in contact..