<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Nieuws voor content managers: Storytelling met Facebook's Timeline

auteur
One4marketing | The inbound company

timeline storytelling resized 600 

Content managers kunnen hun hart ophalen bij de nieuwe Facebook Timeline. Met deze innovatieve feature van Facebook heeft u een mix van een meer authentieke, visueel uitdagende en gestroomlijnde manier van brand development in handen. Het mooiste is dat ook B2B bedrijven hun horizon kunnen verbreden op het gebied van Brand Storytelling.

 

De Timeline als basis voor brand loyalty

Ook u zal eraan moeten geloven: Door de Timeline maakt Facebook het mogelijk voor bedrijven om hun diepere drijfveren aan het publiek bekend te maken. Want waar draait het allemaal om binnen een bedrijf? Door het antwoord op deze vraag voelen klanten zich namelijk sterker verbonden met het merk, wat leidt tot brand loyalty.

Waar bedrijven met social media beschikten over de stem waar zij hun verhaal mee konden vertellen, reikt de Facebook Timeline hen nu een luidspreker aan!

Voor startende ondernemers betekent de Timeline ruimte om te experimenteren. Locale bedrijfjes profileren zich steeds meer op social media en profiteren door de nieuwe tool nu meer dan ooit tevoren. Want wat is nu persoonlijker dan vertellen hoe u eigenhandig uw onderneming tot een succes heeft gemaakt?

De Cover Photo symboliseert uw merk en werk

De invulling van uw omslagfoto is het eerste wat mensen zullen opmerken bij het bezoek van uw Facebook pagina. Het is een kwestie van winnen of verliezen: u trekt de aandacht of u verliest de bezoekers. Hier scheidt het kaf zich van het koren. De hele sfeer rondom uw merk wordt door deze afbeelding bepaald.

Informeer uzelf wel goed over de regeling omtrent omslagfoto's. Facebook heeft namelijk richtlijnen voor de invulling van de omslagfoto opgesteld, dus houdt deze regels goed in de gaten. Hieronder staan een aantal do's en don'ts:

 Do's

 Don'ts 

 Afbeeldingen van klanten die van uw product of service gebruik maken

 Aansporing tot downloaden van bijvoorbeeld e-book

 Opnames door de jaren heen

 Link naar website

 Foto's van uw filiaal of kantoorruimte

 Contactinformatie

 Populaire of nieuwe aspecten van uw product of dienst

 Coupons of andere aanbiedingen, kortingsbonnen

 Transformatie: afbeeldingen van voor en na gebruik

 Aansporing tot liken

 Uw bedrijfslogo of huisstijl, oprichters of team

 

 

De complete paginarichtlijnen kunt u vinden via de link.

About...

Hier komt het er op aan: Overtuigt u de bezoeker om uw pagina verder te bekijken of verliest u de aandacht? Deze paar zinnen geven de doorslag. Denk daarom dus goed na over deze content: Legt u het accent op uw kernkwaliteiten of kiest u voor een Call to Engagement? It's up to you!

Wat B2C kan, doet B2B beter

Soms wordt nog steeds verondersteld dat social media alleen ingezet kan worden voor B2C marketing. Naar mijn mening een kortzichtige gedachte, want er zijn zoveel geniale voorbeelden te vinden. Ik zal u een aantal voorbeelden laten zien die door B2B schitterend zijn uitgewerkt.

Call to Engagement

Hieronder ziet u de omslagfoto van Dell, minimalistisch maar wel met een pakkende tekst. Maar let vooral op de 'About' sectie: deze is erg persoonlijk en roept aan tot engagement.

Facebook timeline dell

Celebrity Endorsement

Een typische strategie voor B2C? Dat had u gedacht! Want kijk eens hoe Hubspot hier werk van heeft gemaakt met Cyndi Lauper. Mooi hoe de huisstijl van Hubspot en het plaatje van Cyndi hier geïntegreerd zijn.

facebook timeline hubspot resized 600

Nieuw product uitlichten

Dit laatste voorbeeld wilde ik u niet onthouden: een schitterend plaatje van Volvo Trucks. Ook leuk hoe het logo het oog als het ware naar de omslagfoto leidt. Hier ziet u wederom dat Volvo de bezoekers verzoekt hun 'passie' voor Volvo te delen.

Facebook timeline volvo

Natuurlijk zijn er nog veel meer voorbeelden te vinden. Bekijk ook eens de timelines van Marketo of van Caterpillar en laat u inspireren.

Strategische Apps en Tabs

Zoals u al zag bij de bovenstaande voorbeelden, kunt u variëren in de apps die u toont. Dit zijn de thumbnails met onderwerp onder de omslagfoto en naast de 'about' sectie. Volvo geeft bijvoorbeeld de 'Policy' een prominente plaats, waar bij Hubspot 'Events' benadrukt worden. Dell accentueert het onderdeel 'Support' van het bedrijf. Denk dus goed bij onderwerpen bij u prioriteit nodig hebben. Deze apps staan 'Above the fold' van de pagina en de thumbnails zijn dus een van de eerste dingen die uw bezoeker opmerkt.

Op de afbeelding van Volvo ziet u helemaal rechts een '1' staan met een pijltje naar beneden. Als u op deze knop klikt, krijgt u de overige apps te zien. Als website maker kunt u de plaats van de thumbnails aanpassen. Kies deze plaats zorgvuldig, want dit kan het verschil maken in de klantbeleving die u de bezoeker meegeeft.

Facebook is met de ontwikkeling van de Timeline een nieuw pad ingeslagen. Ga mee en ontdek de mogelijkheden!

 

Met welke opmerkelijke content op uw Timeline verrast u de bezoekers van uw Facebook pagina? Wij zien uw creativiteit graag!

Leadgeneratie

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Facebook Explore Feed: kans of bedreiging?

Het was even een paniekmoment voor marketeers en influencers, toen Facebook naar buiten kwam met..

social-media

Social media in de inbound marketing funnel (2): 'convert' naar lead

De tijd van 'zomaar wat doen' op social media, lijkt voor veel MKB'ers voorbij. Vooral wanneer een..

social-media

One4Marketing pakt social media aan met 5 pijlers

“Social media is zó geweldig! Het is gratis en ik kan delen wat ik wil! Postje hier, postje daar...