<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Ontwerp een Facebook Timeline waar Zuckerberg u tegen zegt

auteur
Tobias Pasma | Tobias is leergierig, open en energiek. Hij geniet van het op allerlei creatieve en leuke manieren bereiken van de juiste doelgroep.

 Facebook Timeline

Er kan gesteld worden dat de Facebook Timeline niet altijd even populair is geweest onder de gebruikers. Toch beginnen de zakelijke mogelijkheden van de Timeline steeds meer door te schemeren in het bedrijfsleven: de Timeline kan een zeer goede bijdrage leveren aan brand storytelling, en dat biedt perspectief!
Laat u inspireren door onderstaande tips en designs, en ontwerp een Timeline waar Mark Zuckerberg u tegen zegt!

 

1. Maak een fanpage aan voor uw bedrijf

De eerste stap  is uiteraard het creëren van een fanpage. U ziet een scherm met enkele voor zichzelf sprekende icoontjes. Elk van deze iconen staat voor een categorie, namelijk de volgende:

  • Lokaal bedrijf of lokale plaats

  • Bedrijf, organisatie of instelling

  • Merk of product

  • Artiest, band of bekende persoon

  • Amusement

  • Goed doel of community

Er is geen glazen bol voor nodig om te voorspellen dat u hoogstwaarschijnlijk in één van de eerste 3 categorieën valt. 

Na het kiezen van een categorie  wordt u gevraagd naar de sector waarin uw onderneming thuis hoort.Ook moet u een naam bedenken voor de fanpage. Let op: deze naam kan naderhand niet meer veranderd worden, dus kies deze zorgvuldig!
De laatste stap is het zorgvuldig doorlezen van de voorwaarden (wat we allemaal netjes doen natuurlijk) en voilà: het bestaan van uw eigen fanpagina is een feit!

 

2. Ontwerp een persoonlijk design (en wees niet bang om op te vallen!)

Nu de fanpagina is aangemaakt, is het tijd om te laten zien waar uw bedrijf voor staat. Vraagt u zichzelf hierbij af: wat wil ik als bedrijf uitstralen? Vertaal dit vervolgens naar een design strategie. Bent u niet zo’n creatieve geest? Laat u dan inspireren door onderstaande tips.

#1. Combineer uw omslag- en profiel foto
U heeft ze vast wel eens gezien op Facebook: timelines waarin de omslag- en profielfoto in elkaar overlopen. Dit design geeft een special effect aan uw timeline, kijkt u maar eens naar de pagina van Fanta. Bent u overtuigd? In deze video van Frankwatching wordt u duidelijk uitgelegd hoe u een dergelijk ontwerp maakt.

 

 Fanta timeline

 

#2. Speel in op de brandende verlangens van de lead
Een techniek die vooral zeer effectief is in de Business-to-Consumer business is het verleiden van de volger door gebruik te maken van aantrekkelijke visuele content, bij voorkeur door deze als omslagfoto te gebruiken. Jeuken uw handen niet om het stuur van deze flitsende Ferrari  te grijpen?

 

 Ferrari Timeline

 

 

 

 

 

 

#3. Breng de merkidentiteit over op de klant
Iedere onderneming wil iets uitstralen. Dit kan kwaliteit zijn, maar ook een specifiek gevoel. Dit alles draagt bij aan uw brand of merkidentiteit. De klant moet zich kunnen identificeren met het merk en de energie die het merk uitstraalt kunnen voelen. Voor bedrijven  die sterk afhankelijk zijn van branding, is een krachtige uitstraling op de omslagfoto zeer effectief. Kijkt u maar eens naar onderstaande afbeelding van Redbull.

 

Redbull Timeline

 

 

 

 

 

 

 

#4. Laat de gebruiker watertanden
Het beste van melk en hazelnoten in een pot Nutella (al is de aanwezigheid van de appel me een raadsel). Krijgt u geen zin om uw tanden te zetten in dit vezelrijke volkorenbroodje met chocoladegenot?

 

 Nutella Timeline

 

 

 

 

 

 

 

#5. Straal een groepsgevoel uit
Veel bedrijven spelen in om het saamhorigheidsgevoel:  het ‘familie’ gevoel geeft de volger een vertrouwd gevoel. The New York Times heeft hier slim op ingespeeld: als dit geen ‘happy family’ is…

 

 Nytimes timeline

 

 

 

 

 

 

 

#6. Gebruik opvallende kleuren en contrasten
Of we het nu willen of niet, kleuren hebben een grote invloed op ons onderbewustzijn, en daar maken reclamemakers al decennia lang gebruik van. Neem eens de tijd om de kleuren te observeren die in een advertentie gebruikt zijn.  Achter al deze kleuren zit een strategie, er is bewust over nagedacht. Wellicht is u bekend dat kleuren een bepaalde reactie op kunnen roepen. Let er daarom op welke kleuren u gebruikt.
Afhankelijk van uw merkidentiteit kunnen bepaalde kleurcombinaties een special effect aan uw timeline geven: contrasterende kleuren vallen op en voorzien uw timeline van een bepaalde touch. De timeline van Madonna is hier een succesvol voorbeeld van.

 

 Madonna Timeline

 

 

 

 

 

 

 

#7. Leg de nadruk het unieke design van uw nieuwste creatie
Vooral in de technologie wordt meestal gefocused op één bepaald vernieuwend design. In het voorbeeld van Samsung Mobile wordt de complete facebook-pagina gewijd aan het nieuwste ontwerp, namelijk de Galaxy SIII. Een zeer slimme move van Samsung om zo haar nieuwste product op de markt te positioneren!

 

 Samsung Timeline

 

 

 

 

 

 

3. Deel interessante content

Behalve een design biedt Facebook Timeline ook interessante mogelijkheden voor uw content marketing:

#1. Deel levensgebeurtenissen met de volgers

Een belangrijk onderdeel van branding is storytelling. Het implementeren van levensgebeurtenissen op uw timeline maakt dit proces veel gemakkelijker en geeft een goed overzicht van de geschiedenis van uw bedrijf.

#2. Organiseer ‘share and win’ acties
Het delen van foto’s is een zeer goede manier om uw producten te promoten.  Nog een stapje verder is het organiseren van winacties: onder de voorwaarde dat de gebruiker de afbeelding deelt maakt zij kans om het betreffende product te winnen. Door het delen van deze foto’s gaat de gebruiker uw producten promoten: de klant wordt uw marketeer!

#3. Zet belangrijke momenten in het zonnetje met ‘star posts’
Zorg dat al uw volgers op de hoogte zijn van uw succes: zet de belangrijkste momenten in het zonnetje met ‘star posts.’ Het bericht bereikt dan een ongekende grootte waar de lezer niet meer omheen kan.

#4. ‘Pin’ belangrijke content
Er zijn eindeloos veel manieren om content te delen. Denk maar aan blog artikelen, e-books, nieuwsbrieven,  video’s, infographics ect. Om te zorgen dat een zo groot mogelijk gedeelte van het publiek deze content ziet, kunt u berichten vast ‘pinnen.’ Deze berichten blijven wel 7 dagen bovenaan uw tijdlijn zichtbaar. Ook voor de aankondiging van een aankomend event is deze tool ontzettend handig.

Meer inspirerende tips voor het delen van content kunt u hier vinden,

Er zijn uiteraard nog van andere manieren om uw Timeline te optimaliseren. Heeft u nog relevante suggesties? Aarzel dan niet en deel ze in een comment!

 

Lead ManagementpakketWil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Facebook Explore Feed: kans of bedreiging?

Het was even een paniekmoment voor marketeers en influencers, toen Facebook naar buiten kwam met..

social-media

Social media in de inbound marketing funnel (2): 'convert' naar lead

De tijd van 'zomaar wat doen' op social media, lijkt voor veel MKB'ers voorbij. Vooral wanneer een..

social-media

One4Marketing pakt social media aan met 5 pijlers

“Social media is zó geweldig! Het is gratis en ik kan delen wat ik wil! Postje hier, postje daar...