<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Leadgeneratie als nooit tevoren: uw nieuwe blogstrategie in 5 stappen

auteur
One4marketing | The inbound company

blog strategy content marketing resized 600Blogs spelen een vooraanstaande rol in content marketing. Daarbij zijn blogs voor bedrijven van prominente waarde om een expertise status te verwerven tegenover hun potentiële en huidige klanten. Daarom wordt het tijd dat bedrijven zich de voordelen van het kennis delen realiseren en daarmee voelt de klant zich koning. Sharing is caring! Veel bedrijven dreigen dit principe te vergeten.

Problemen waar bedrijven geregeld tegenaan lopen, omvatten inspiratie voor blog content en het ontbreken van structuur in hun blog strategie. Een consistente blog strategie zal u op lange termijn helpen om consequent te bloggen en hiermee optimaliseert u tevens de effecten die uw blogs teweeg brengen. Conversie ligt voor u in het verschiet!

Volg deze 5 stappen en ontdek het geheim van succesvolle blogs die u publiek aanspreken en waarmee u uw stem laat horen.

1. Organiseer uw ontvangers

Ook in ons artikel over brand development hebben wij u al eens gewezen op het belang van een bepaalde buyer persona. Begin dus eens met op papier te zetten aan wie u uw product of dienst kwijt wilt en welke informatie zij nodig hebben om daarvan overtuigd te raken. Deze stap is essentieel in de voorbereiding op uw blog. Ontwikkel een zo helder mogelijk beeld van een stereotype koper. Overtref dus uw eerdere resultaten door een meer typerende benadering van uw product en verwerf onder andere meer lezers, meer reacties in de vorm van vragen of feedback.

U kunt ook meer belletjes van klanten verwachten door de verhoogde interactie!

 2. Definieer uw doelstellingen en bepaal uw perspectief

In het wilde weg beginnen te bloggen zonder doelstellingen is hetzelfde als een huis bouwen zonder fundering: het stort binnen de kortste keren in elkaar. Om catastrofes te voorkomen, stelt u uzelf een aantal doelen. Wilt u consequent meer traffic creëren op uw website? Wellicht de interactie met klanten verhogen? Of kiest u er toch liever voor uw bedrijf in de markt zetten als expert in een bepaald vakgebied?

Wanneer het fundament is gelegd, analyseert u op welk gebied u de kennis van uw klant kan verrijken en hoe u hun kennisbehoeften kan bevredigen:

  • Ga eens na welke vragen uw klantenservice vaak moet beantwoorden.
  • Bent u onlangs aangesproken met een interessante vraag? Weifel niet om deze vraag uit te werken tot een boeiend topic voor uw blog.
  • Koppel actualiteiten aan uw branche en verdien credits bij uw lezers
  • Laat u inspireren door andere branches en haak in op de informatie die zij verspreiden.

Kies vervolgens voor een consequente aanpak in uw blogstrategie. Wanneer u dit niet doet, verwart u uw lezers en gaan verschillende blog posts elkaar tegenspreken. U wilt natuurlijk niet overkomen alsof u als bedrijf in een identiteitscrisis zit! Vergeet daarom deze overwegingen niet:

  • Praat u in de 1e persoon enkelvoud (ik-vorm) of de 1e persoon meervoud (wij-vorm)? Gebruiken uw verschillende bloggers hetzelfde perspectief?
  • Uw beoogd imago: grappig, expert, ad rem, professioneel of interactief?

 3. Een goed schema is het halve werk

Enfin, nu u de waarom en aan wie van het bloggen heeft achterhaald, wordt het tijd voor een blog schema. Met een vastgesteld uitgangspunt verkleint u de kans op een writer’s block. Structureer uw strategie door het invullen van publicatie data, blog categorieën, keywords, blog titels, maar creëer ook een vak voor de promotie van uw blogs via social media.

 blog strategy

 

Hierboven ziet u een voorbeeld van Microsoft Excel. Met een eenvoudig programma is de klus dus zo geklaard. In vak C ziet u dat de categorieën zich herhalen. Hiermee garandeert u consistentie. Deel dit schema met uw bloggers en houdt iedereen op de hoogte van de vorderingen.

 4. Een pakkende promotiestrategie

Zelfs de meest waardevolle content promoot zichzelf niet. Door bijvoorbeeld een stelling op sociale media te plaatsen waar u als bedrijf actief op bent met een link naar uw blog, creëert u belangstelling en zult u ook sneller reacties verzamelen. Ook via uw e-mailnieuwsbrief is het mogelijk om extra nadruk leggen op uw blog. Vergeet ook niet cross-promotie: linken naar andere blogs in uw blogs biedt lezers extra informatie en maakt u extra aantrekkelijk als expert die veel kennis deelt.

 5. Doe adequate aanpassingen door metingen

Het belang van metingen kan maar niet vaak genoeg benadrukt worden als voorwaarde voor succes. Voorbeelden van tools waar geen uitgebreide technische voorkennis voor nodig is, zijn Google Analytics of KISSmetrics. Zo ontdekt u onder andere op welke keywords u het meest gevonden wordt en op welk gebied u de meeste concurrentie heeft qua content.

Zorg dus voor een blogstrategie waar u op kunt bouwen!

Bron: Marketingprofs

 

Banner gratis e Book Leadgeneratie

Gratis e-Book leadgeneratie

Leer met deze inleiding op Leadgeneratie hoe u succesvol leads genereert.

download gratis eBook Inbound Marketing

Download het gratis e-Book over
Leadgeneratie, boordevol met direct toe te tips voor meer en
beter gekwalificeerde leads

 

 

 

Welke structuur heeft u aangelegd in uw blogstrategie, wat voor schema’s gebruikt u zoal? Aarzel niet om deze te delen!

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

design

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..

Gerelateerd