<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Visuele content: de kers op de taart van uw B2B marketing strategie

auteur
One4marketing | The inbound company

Zoals de slogan van Alfa Romeo luidt: “Without heart, we would be mere machines.” Mensen bezitten namelijk een bijzondere eigenschap emotie, waardoor wij ons laten interesseren, inspireren, imponeren, overrompelen en verrassen.

Voor conversie is emotie onmisbaar. Marketeers maken daarom ook dankbaar gebruik van alle kanalen die op internet uit de grond schieten om potentiële klanten te imponeren. Afgelopen tijd zijn vooral sociale media zoals Facebook en Pinterest het visuele aspect van informatievoorziening extra gaan benadrukken. Voor bedrijven levert een social media strategie echter nogal eens complicaties op.

 • De veelzijdigheid en innovatiekracht van sociale media overweldigt vaak. Wanneer u denkt de ideale strategie gevonden te hebben om u te onderscheiden op het gebied van sociale media, doen vernieuwde tools alweer hun intrede.
 • De stijgende concurrentie op het web reduceert uw tijd om de aandacht van uw potentiële klant te trekken.

De lancering van de timeline op Facebook en de introductie van het relatief nieuwe sociale medium Pinterest dagen marketeers dus uit om hun bedrijfsimago om te zetten naar beeld en op deze manier het verhaal van hun merk te vertellen. De creatie van visuele content dwingt u hiermee nog meer om vanuit uw ontvanger te denken en de manier waarop u het imago in uw hoofd uitdraagt naar uw potentiële klant.

Toch zijn er verschillende bedrijven zeer succesvol in het gebruik van sociale media: wat is hun geheim?

  1. Verspreid informatie met behulp van infographics. Wanneer u data presenteert in de vorm van een grafiek, krijgt uw lezer de kans om relevante gegevens eenvoudig en snel te destilleren. Tevens moedigt dit mensen aan over de informatie te vergelijken en verbanden te leggen en daardoor onthouden zij het beter. In de moderne datapresentatie spelen spraakmakende infographics een hoofdrol. Hubspot bewijst met het volgende voorbeeld dat content delen op Pinterest ook nut heeft voor B2B marketing.

   visual content infographics

  2. Beklemtoon uw speerpunten. Door een visuele draai te geven aan de geschiedenis van uw merk, komt u het regelmatige social media gebruik van uw klanten tegemoet en zorgt u dat uw klanten meer betrokken raken bij uw merk. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de pinboards van Coca Cola: Zij uiten hun speerpunten Be Together, Be Active, Be Giving, Be in the Moment en Be Discovering door het ‘pinnen’ van allerlei lustvolle sfeerimpressies, waarmee Coca Cola aangeeft waar ‘Open Happiness’ voor staat. Merk hier ook op dat de kleuren rood en zwart van Coca Cola’s huisstijl geregeld terugkomen.

   visual content coca cola
  3. Benadruk stereotypen. Alfa Romeo profileert zich door de Italiaanse cultuur om hun imago op sociale media nog net een beetje extra te personaliseren. Zij uit een lichte vorm van vaderlandsliefde door het plaatsen van het pinboard ‘The Italian way of life’. Ook beheren zij een pinboard speciaal voor oudere modellen, genaamd History om daarmee de geschiedenis van het merk te accentueren en hiermee meer brand awareness te creëren.

  4. Interactie met klanten op het hoogste niveau. Met de tekst “Are you running on Dunkin' in Chicago? Follow us here for photos of Dunkin' Donuts in and arounDD Chi-Town” roept Dunkin’ Donuts klanten op om foto’s te uploaden van hun eigen Dunkin’ Donut beleving in Chicago. Daarnaast ontwikkelt u ook interactie door aan leden of volgers te vragen om feedback, bijvoorbeeld na een event of wanneer u een nieuw product op de markt brengt. Spoor mensen aan om hun smartphone in uw voordeel te gebruiken en vergeet hen niet te vertellen dat u hun betrokkenheid waardeert!

Laat u dus niet intimideren door nadelen van visuele aspecten op Pinterest en Facebook, want vaak veroorzaakt de visuele content op sociale media juist het meeste ‘referral traffic’ naar uw website. Uit een survey voor mensen met een Pinterest account is gebleken dat 21% van de mensen een product kocht nadat zij op Pinterest inspiratie hadden opgedaan.

Visual content sharing op sociale media biedt dus mogelijkheid tot het creëren van een intensievere merkbeleving door:

 • alternatieve informatievoorziening (infographics)
 • uw speerpunten in een nieuw perspectief te plaatsen
 • kennisgeving van de passie waarmee u uw merk heeft opgezet
 • meer betrokkenheid van uw klanten

Benut dus uw persoonlijke kenmerken optimaal, profiteer van stereotypen en kom tegemoet aan de interesses van uw potentiële klant.

Zijn er andere voorbeelden van visual content sharing die u inspireren? Aarzel dan niet om deze met mij te delen!  

E-book Branding

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..

Gerelateerd