<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Word koning der sociale media met deze B2B applicaties (deel I)

door: Driek Geurtsen

Word koning der sociale media met deze B2B applicaties (deel I)

Word koning der sociale media met deze B2B applicaties (deel I)

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 
Heeft u al een Social Media Business Plan (SMBP)? Ongetwijfeld zult u de potentie van sociale media kennen, maar hoe maakt u nu optimaal gebruik van deze marketing wapens? Het klinkt misschien onnatuurlijk, maar zelfs ‘sociaal zijn’ is een strategie.Hoe ziet uw social media business plan eruit? Hieronder ziet u een overzicht van de grootste sociale netwerken van dit moment:

  • LinkedIn

  • Twitter

  • Pinterest

  • Facebook

Bent u benieuwd naar de meest nuttige B2B applicaties van deze vier sociale media? Lees onderstaande tips en behaal succes met een waterdicht SMBP!
NB: Houd vooral Pinterest goed in de gaten! Dit visuele prikbord kent nog weinig bekendheid in Nederland, maar zit bomvol potentie.

Linkedin

Wist u dat LinkedIn voor B2B bedrijven maar liefst 277% effectiever is dan Facebook en Twitter op het gebied van leadgeneratie? LinkedIn mag zich met trots het sociale netwerk met de meeste B2B applicaties noemen.

  1. Herbruik uw presentatie dia’s met de ‘Slideshare app.’ Verzamel al uw oude dia’s en plaats deze op LinkedIn. Vooral als u weinig tijd heeft om nieuwe content te creëren is dit een uitmuntend alternatief.

  2. Gebruik RSS feed om zowel nieuwe als oude content bij de prospect aan het licht te brengen. Op deze manier promoot u uw content en laat u zien dat u een expertisestatus heeft in uw branch.

  3. Promoot uw content met statusupdates. Statusupdates hebben enorme invloed op de traffic en leadgeneratie van uw website. Het zou zonde zijn om hier geen gebruik van te maken.

  4. Houd uw groepsleden op de hoogte en verhoog uw leadgeneratie. Als u een LinkedIn groep beheert, bijvoorbeeld een groep voor Marketing professionals, kunt u een wekelijke e-mail verzenden naar de groepsleden. Hiermee kunt u updates delen en nieuwe content en offers aanbieden.  

  5. Kent u de feature LinkedInAnswers? Het concept is simpel: sommigen vragen, en sommigen antwoorden. Als u bruikbare antwoorden geeft, kunnen lezers u uit dankbaarheid zogenaamde ‘expert points’ geven. Des te meer expert points u verzamelt, des te hoger u op de lijst van ‘experts’ komt te staan. Behalve dat dit bijdraagt aan uw personal branding, behaalt u dus ook een expertisestatus in uw branche!

Twitter

Bent u al verknocht aan het blauwe vogeltje? Twitter wordt vooral gebruikt voor persoonlijke doeleinden, maar ik kan u vertellen dat dit medium zóveel meer mogelijkheden biedt.  Twitter is pure business, lees hieronder waarom.

  1. Deel interessante content en vergroot uw bereik én autoriteit. Het is de kunst om zoveel mogelijk mensen uw boodschap te laten ‘retweeten,’ zodat uw publiek zich exponentieel vergroot. Ook bij Google zult u niet onopgemerkt blijven: hoe meer uw content wordt gedeeld, hoe meer autoriteit u toegewezen krijgt door Google. U boekt dus ook nog eens betere resultaten in de SEO resultaten!

  2. Laat uw content tweeten door uw werknemers. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Berichten verspreiden zich exponentieel. Stelt u zich eens voor hoeveel prospects u bereikt als u meerdere werknemers uw content laat verspreiden. Tijd om uw werknemers eens flink aan het werk te zetten.

  3. Customize uw Twitter-achtergrond en genereer leads. De vrolijke achtergronden van de customize-knop zullen u vast niet ontgaan zijn. Maar wist u dat u ook calls-to-action op uw achtergrond kunt plaatsen? Op deze manier wordt een prospect bij het zien van uw pagina meteen gemotiveerd uw website te bezoeken. Wilt u weten hoe u een dergelijke achtergrond instelt? Bekijk in dit Youtube filmpje hoe.

  4. Laat uw Twitter fungeren als klantenservice en maak van negatieve publiciteit iets positiefs. Klanten hebben nu eenmaal de gewoonte Twitter als uitlaatklep te gebruiken. Maak hier uw voordeel van, het wordt gewaardeerd als een bedrijf de frustratie van de klant beantwoordt.

  5. Gebruik hashtags om de aanwezigen op de hoogte te houden van uw events. Niet alleen promoot u op deze manier uw event, ook krijgt u direct nuttige feedback en reacties op uw event.

Wilt u zich graag registreren bij het blauwe vogeltje, maar weet u nog niet precies hoe u uw Twitter-carriére moet beginnen? Klik hier voor een uitgebreide Twitter-handleiding, speciaal voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Pinterest en Facebook? Lees dan snel deel II van deze blog!

Bron: Hubspot

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Stappenplan voor social selling (+ gratis webinar)

Wat is social selling? Social selling houdt in dat je sociaal actief bent. Je zet social media in..

social-media

Hoe gebruik je Facebook voor meer leadgeneratie? 9 tips voor jou.

Met 1,6 miljard dagelijkse gebruikers, is Facebook één van de belangrijkste kanalen om in contact..

social-media

Wat is social selling? Een introductie...

Nog niet heel lang geleden pakten we het telefoonboek met onze telefoon en belden we bedrijven op..