<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
Uw conversie verbeteren met online marketingvideo's? Dat kan!

Uw conversie verbeteren met online marketingvideo's? Dat kan!

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Online marketingvideo's een must bij leadgeneratie

Gebruikt u al marketingvideo's op uw website? Zo niet, dan wordt het hoog tijd om ermee te beginnen. Online marketingvideo's kunnen uw conversie namelijk flink verhogen en uiteindelijk dus meer klanten opleveren. Dit is slechts een van de redenen om online marketingvideo's op uw website te publiceren. We nemen er graag meer met u door.

 

1.      Het grootste deel van de internetgebruikers kijkt online naar video's.

Nederlanders kijken steeds meer naar online video's. 86% van de Nederlanders van 13 jaar en ouder heeft aangegeven wel eens online video's te bekijken. In 2009 was dat nog 78%. De populariteit van online video's zit dus flink in de lift.

Behalve video's worden ook advertenties vaak bekeken. In tegenstelling tot tv-commercials, kunt u online advertenties aan het begin van video's vaak niet overslaan. Terwijl u tv-commercials bij opgenomen tv-programma's doorspoelt, moet u advertenties voor video's gewoon uitzitten. Meestal duren ze niet zo lang (15 tot 45 seconden), dus kijkt u ze maar.

marketing video's must bij leadgen

2.      Video's kunnen uw conversie flink verhogen.

Behalve dat veel mensen video's bekijken, kunnen video's de conversie flink verhogen. De conversie is bij verschillende bedrijven wereldwijd al exponentieel gegroeid door online video. Zo voegde de online schoenenzaak Shoeline in januari 2009 video's aan de website toe om producten beter te presenteren. Hierdoor groeide de conversie met 44% (Internet Retailer, januari 2009). Zappos ondervond soortgelijke resultaten. Zij realiseerden 6% tot 30% meer verkopen van producten die in video's waren gepresenteerd (ReelSEO, december 2009).

 

3.      Bezoekers brengen meer tijd door op websites met video's.

Websites die video's bevatten zorgen dat bezoekers langer op de site blijven. Internet Retailer heeft aangegeven dat video's bij de online verkoopsite Living Direct niet alleen de conversie verhoogden, maar ook de tijd die bezoekers op de website doorbrachten met 9% verlengden.

Comscore kwam met nog sprekender resultaten. Zij geven aan dat bezoekers die video's op verkoopsites bekijken gemiddeld 2 minuten langer op de website blijven dan wanneer er geen video's op staan. Bovendien zijn ze 64% meer geneigd om iets te kopen.

 

4.      Video's zijn geliefd bij mobiele gebruikers.

Gebruikers van smartphones bekijken graag video's. Het is een snelle manier om informatie te vergaren en betrouwbaarder dan tekst. Maar er zijn nog meer redenen om je op mobiele gebruikers te richten:

  • In 2014 zullen er meer mobiele internetgebruikers zijn dan gebruikers van laptops en desktops (Microsoft Mobile Marketing Report, 2011).
  • 50% van alle lokale zoekopdrachten wordt uitgevoerd op mobiele apparaten (Microsoft Mobile Marketing Report, 2011).
  • 46% van de mensen die mobiele apparaten in winkels gebruiken, vergelijkt de prijzen met die van een online concurrent (Forsee Results, 2010).
  • Volgens een recente enquête door Demandware blijkt dat 83% van de smartphone gebruikers hun telefoon waardevoller vindt bij het winkelen dan elke andere in-storetechnologie. Slechts 16% vindt verkoopspecialisten de beste informatiebron. 43% van de consumenten vertrouwt informatie via een mobiel apparaat meer dan elk ander apparaat of verkoopspecialist (Point of Sale News, mei 2011).
  • 77% van de mobiele kijkers van video kijkt meer naar online video's dan een jaar geleden (eMarketer 2010).

 

Mobiele gebruikers winkelen graag, en dan zijn video's op uw website de manier om producten te presenteren en vertrouwen te winnen. De kans dat mobiele gebruikers bij u winkelen in plaats van bij de concurrent, wordt zo een stuk groter.

 

Deelt u bovenstaande, heeft u aanvullende gegevens of opmerkingen, dan horen wij die graag!

 

Lead Managementpakket

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..