<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Inbound Marketing is dè marketingmethode voor ondernemers

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Inbound Marketing is een effectieve Verschil inbound en outbound marketingmarketingmethode die goedkoper is dan traditionele marketingmethoden (outbound marketing)

Bent u (startend) ondernemer of overweeg u om een bedrijf te beginnen? Of hebt u al een bedrijf en wilt u graag uw online aanwezigheid verbeteren? Dan kunt u niet om een marketingstrategie heen. Waarschijnlijk bent u er al achter gekomen dat traditionele marketingmethoden, zoals advertenties en commercials, handenvol geld kosten. Bestaat er dan geen goedkopere marketingmethode die minstens zo effectief is?

Het antwoord is 'ja'. Inbound Marketing is een effectieve marketingmethode die goedkoper is dan traditionele marketingmethoden. En aangezien startende ondernemers meestal nog niet veel budget hebben, is Inbound Marketing ideaal. Maar wat levert het op, hoe begint u en wat hebt u nodig?

 

1.      De investering.

Inbound Marketing is veel meer dan zakelijk bloggen, een website en het onderhouden van sociale media. Uit onderzoek vanonze leverancier HubSpot bleek onlangs dat de kosten per lead bij Inbound Marketing 61% lager liggen dan bij leads via Outbound Marketing. De gemiddelde kosten voor een bedrijf dat leads genereert via traditionele marketingmethoden (outbound) is € 264 per lead. Bij een Inbound Marketing-strategie liggen de kosten per lead rond de € 103.

Dit is een verschil van € 161 per lead. Een flinke besparing, dus! Alleen krijgt u zo'n return on investment pas voor elkaar als u Inbound Marketing professioneel inzet. Dat betekent dat u meer doet dan alleen zakelijk bloggen en berichten plaatsen op sociale media.

 

2.      Hoe begint u?

Inbound Marketing is dus veel meer dan een blog en sociale media. Het draait om het creëren van waardevolle content, zoekmachine-optimalisatie (SEO), landingspagina's en call-to-actions. Daarnaast draait het om pay-per-clickadvertenties, websiteonderhoud, persreleases, e-mailmarketing en het analyseren van potentiële klanten. Het doel is om meer bezoekers naar uw website te trekken, bezoekers om te zetten in leads en daarna in klanten.

Maar hoe zet u dit allemaal op? Wilt u alles zelf doen of besteedt u marketing liever uit aan een expert? Indien u zelf uw marketing wilt doen, zult u hier wel flink wat tijd in moeten investeren en betaalde cursussen moeten volgen. Veel internetmarketingcursussen duren zeker twee jaar. Intussen ontwikkelen uw concurrenten zich ook en blijven ze u voor.

 

3.      Wat hebt u nodig?

Naast kennis hebt u voor een Inbound Marketing-campagne gereedschap nodig. Voorbeelden van benodigde software zijn een nieuwsbriefsysteem voor e-mailmarketing, CRM-software, analysetools en software om landingspagina's te creëren. Natuurlijk bestaan er genoeg bruikbare gratis tools, maar u moet er wel mee leren omgaan.

Bij analysetools geldt:

  • Welke informatie is relevant?
  • Hoe kunt u al die informatie begrijpen?
  • Bovendien heeft software regelmatig upgrades of updates nodig, wat veel geld kost.

 

Uiteraard is het niet onmogelijk om dit allemaal zelf te doen. Als u al wat kennis in huis hebt en deze graag uitbreidt, dan kunt u heel wat bereiken. Maar wilt u veel tijd besparen en de allerbeste marketingcampagnes draaien, dan kunt u overwegen om een Inbound Marketing-bedrijf in te huren. Veel bedrijven vragen hiervoor een paar duizend euro, wat misschien als een hoog bedrag klinkt.

Maar bedenk u hierbij het volgende:

  • U huurt experts in, en dat voor minder geld dan wanneer u twee tot drie medewerkers in uw bedrijf zelf zou inzetten.
  • U hebt continu toegang tot professionele marketingtools.
  • Een Inbound Marketing-bedrijf kan u leren belangrijke gegevens te interpreteren en om te gaan met marketingtools.
  • U bereikt veel sneller uw doel dan wanneer u alles zelf doet: een interactieve website waarmee u leads en klanten genereert en een voorsprong op uw concurrenten.

 

Investeren in Inbound Marketing is een stuk goedkoper dan investeren in traditionele marketing. En aangezien de return on investment per lead hoger ligt, betaalt dat de investering in een professioneel bedrijf vanzelf terug. Bovendien kunt u doen waar u goed in bent, namelijk het uitvoeren van uw vak.

 

Heeft u aanvullende tips, dan stel ik dat zeer op prijs om die te horen. Nu al bedankt!

Bron: HubSpot, Impactbnd

Inbound Marketing, Ebook

 

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..

Gerelateerd