<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

4 Tips zodat potentiële klanten uw marketingboodschap wèl horen

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Hoe zorgt u dat potentiëleUw marketingboodschap laten vinden met inzet Inbound Marketing klanten uw marketingboodschap horen?

U hebt een geweldig product op de markt gezet waar u helemaal trots op bent. Helaas valt het niet mee om uw marketingboodschap onder de aandacht te brengen. Uw advertenties leveren weinig op en uw website is slecht vindbaar in Google. Wat gaat er mis? Graag delen wij met u de bevindingen van Impactbnd.com, een HubSpot partner uit de VS. De besproken zaken komen ons inziens overeen met die in de Nederlandse markt.

 

Online marketing is booming

Vroeger kon je als bedrijf heel wat klanten werven door een advertentie in de krant of met een standje op een beurs. Tegenwoordig geven steeds meer bedrijven de voorkeur aan online marketing, want traditionele marketingmethoden leveren weinig op en zijn relatief duur. Volgens een onderzoek door Internet Retailer geven MKB-bedrijven dit jaar met 30% meer uit aan online advertenties. Bovendien verklaarde Amazon in 2011 40% meer producten online te hebben verkocht. Het internet is duidelijk het nieuwe advertentiemedium.

 

1. Organische zoekresultaten

Wilt u dat uw marketingboodschap daadwerkelijk gehoord wordt? Met een Inbound Marketing-strategie worden uw website en blog beter vindbaar in zoekmachines voor potentiële klanten. Volgens Power Reviews Inc. begint 50% van de online shoppers hun zoektocht in zoekmachines. Het is dus daar waar u gevonden wilt worden.

 

2. Gebruik social media

Volgens ROI Research for Performance raadt 53% van de Twitter-gebruikers wel eens een product of bedrijf aan in tweets. Verder verklaarde Econsultancy dat 90% van de consumenten online aanbevelingen van bekenden vertrouwt. Wanneer u social media strategisch inzet voor uw branding, zorgt u ervoor dat anderen uw marketingboodschap online verspreiden. Richt u hierbij vooral op de community zelf. Volgens een enquête door Clickz geeft 80% van de ondervraagden op social media aan dat ze bij aankopen wel eens advies hebben gehad van bekenden. Meer dan 70% gaf hierbij aan dat dit advies hun aankoopbeslissing duidelijk beïnvloedde. Virale bekendheid op sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en YouTube kan op geen enkel traditioneel medium in hetzelfde tijdsbestek worden gerealiseerd.

 

3. Interactie met klanten

De meeste MKB-bedrijven runnen geen fulltime callcenter. Op internet kunt u namelijk dezelfde resultaten behalen, maar dan eenvoudig en goedkoper. Volgens Allurent gaat 80% van de online shoppers eerder tot aankoop over als een website interactief is. De huidige consument wil namelijk een vlotte communicatie, een simpele en transparante toegankelijkheid en meer support. Wanneer uw website bezocht wordt door consumenten, zult u alle mogelijke methoden moeten inzetten om hun interesse om tot aankoop over te gaan te behouden.

 

4. Beantwoord vragen

In 2010 bereikte Yahoo Answers de 200 miljoen bezoekers. Ook gaf Wall Street Journal aan dat 90% van de consumenten meer vertrouwen heeft in online antwoorden dan in verkoopmedewerkers of andere willekeurige bronnen. Het mag duidelijk zijn dat mensen hun vragen graag op internet stellen. En waar kunt u die beter beantwoorden dan op een blog, website, forum of op social media? Het is daar waar u met uw klanten kunt communiceren en waar zij hun vragen kunnen stellen en met problemen terecht kunnen. Zorg dus dat u aanwezig bent in communities.

 

Conclusie

Traditionele marketingmethoden worden steeds minder effectief. Met een Inbound Marketing-strategie trekt u voor veel minder geld bezoekers naar uw website, bezoekers die interesse hebben in uw producten.

 

 

Inbound Marketing, Ebook

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..

Gerelateerd