<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
Eenvoudig een webinar organiseren met Microsoft PowerPoint

Eenvoudig een webinar organiseren met Microsoft PowerPoint

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Webinar met PowerPointHet is niet zo ingewikkeld en duur!

Als u online een webinar wilt organiseren, denkt u waarschijnlijk dat u daar peperdure apparatuur voor nodig hebt. Gelukkig is dat niet zo! Het enige dat u nodig hebt, zijn:

  • Een Skype- of telefoonverbinding.
  • Microsoft PowerPoint 2010.

Gratis een webinar organiseren met PowerPoint 

PowerPoint heeft heel wat in huis om live op internet voor klanten, kennissen en vrienden te presenteren. Met de optie Diavoorstelling uitzenden kunt u uw presentatie zeer eenvoudig met een publiek op afstand delen, waar uw publiek zich ook bevindt.

Uiteraard hebt u niet de geavanceerde mogelijkheden die dure systemen wel hebben, zoals opnames maken en het publiek laten deelnemen aan meerkeuzevragen. Maar als u PowerPoint bezit, dan kunt u de uitzendfuncties gratis gebruiken. Alles wat u verder nodig hebt is een telefoonverbinding of Skype-verbinding.

De webinar uitzenden

Maar hoe begint u eigenlijk met het uitzenden van de diavoorstelling? Open daarvoor de presentatie in PowerPoint, klik het tabblad Diavoorstelling en vervolgens op Diavoorstelling uitzenden.

Er verschijnt een melding van de PowerPoint-uitzendservice, waarin staat dat u een Windows Live ID nodig hebt. Om de webinar op afstand te kunnen bekijken heeft het publiek zo'n ID nodig. Daarmee kunnen zij dan inloggen. U hebt al een Windows Live ID als u Live Messenger, Hotmail of Xbox LIVE gebruikt of er ooit een hebt aangemaakt.

Een link publiceren voor de webinar

Klik op Uitzending starten om de link naar de webinar te creëren. Er verschijnt een venster waarin de verbinding tot stand wordt gebracht. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van uw internetverbinding. Wacht dus rustig af.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, verschijnt een venster met de link naar de webinar. Deze link kunt u delen met uw publiek, bijvoorbeeld op Facebook of via e-mail. Er kunnen maximaal 50 mensen deelnemen.

Deelnemen aan de webinar

Wie de uitzending wil bekijken, heeft de nieuwste versie nodig van de browser Internet Explorer, Firefox of Safari. Vervolgens hoeven deelnemers alleen maar de aangemaakte link te openen. Binnen een paar seconden is de verbinding tot stand gebracht, uiteraard afhankelijk van uw internetsnelheid. De functie werkt zowel op de pc als Mac.

Is iedereen verbonden? Dan hoeft u alleen maar op Diavoorstelling starten te klikken om live uw presentatie te houden. Terwijl u presenteert, wordt de presentatie gesynchroniseerd met het publiek. Alles wat u hoeft te doen is presenteren, net zoals u normaal voor een publiek staat.

De uitzending stoppen

Bent u klaar met presenteren? Klik dan op Uitzending beëindigen om de webinar te stoppen. Daarmee vervalt de link die naar uw webinar leidt en wordt de verbinding met het publiek verbroken.

Bron: HubSpot

Inbound Marketing, wordt gevonden
  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?