<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Bloggen en het opmerkelijk leren schrijven bij content creatie

door: Driek Geurtsen

Bloggen en het opmerkelijk leren schrijven bij content creatie

Bloggen en het opmerkelijk leren schrijven bij content creatie

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 

Kruip in de huid van je favoriete Harry Mulisch een opmerkelijke schrijverschrijver

Het klinkt misschien gek maar kruip allereerst achter jouw laptop en typ een of twee hoofdstukken van jouw favoriete schrijver over. Wanneer je dit doet ga de magie, de drive en de gedachtegangen van ‘jouw’ schrijver begrijpen. Dit las ik alweer een tijd geleden in een artikel van Paul Jun en wil dat graag met jullie delen.

In de huid kruipen van een schrijver isdus een van de beste manieren om je schrijfstijl te verbeteren, ten gunste van opmerkelijke blogartikelen.

Even een tip. Lees onder het typen ook hardop mee. En leer zo, het vloeiend vertellen van opmerkelijke verhalen.

Wanneer je deze methode gebruikt, zul je merken dat je jouw schrijven verbetert:

• Je traint je kennis van de grammatica en interpunctie

• Je breidt je woordenschat uit

• Je ontwikkelt waardering voor taal en woordkeus

• Je gaat kiezen voor een stijl, die bij je past

• Je helpt jezelf bij het vinden van je schriftelijke stem

Het is natuurlijk niet de bedoeling precies te schrijven, zoals jouw favoriete schrijver dat doet. Maar wel, om jezelf snel en krachtig te verbeteren. En dàt je een beetje van iemands stijl overneemt, geeft niet. Je ontwikkelt vanzelf je eigen stijl. Deze aanpak is een startpunt naar hoger. Je leert schilderen met woorden.

 

Trek je lezers met krachtige werkwoorden

Sommige schrijvers zijn meesters in het tonen van wat ze zelf zien. Ze vertellen niet, maar beelden uit. Werkwoorden zijn voor die schrijvers de belangrijkste woorden om te gebruiken. Hun werkwoorden trekken jou als lezer in hun verhaal. Geen ander deel van de taal doet dat. Werkwoorden staan op de plaats waar het gebeurt. Daar waar de actie is.

Als schrijver sta je er altijd naar om je lezers erbij te betrekken. Ze in jouw verhaal te trekken. Ze te dwingen met jouw woorden mee te gaan, zich te identificeren. Opmerkelijk schrijven maakt dat jouw lezers het gevoel hebben, dat ze onderdeel van het verhaal zijn. Alsof het verhaal zich voor hun voeten afspeelt.

'Gebruik krachtige werkwoorden om jouw visie op wat er in jouw verhaal gebeurt, te schilderen. En je lezers zullen het niet alleen begrijpen - ze zullen het voelen'.

Benader jouw lezers daarom met krachtige werkwoorden en beschrijvingen. Ga verder dan 'zijn' varianten – train jezelf om die zoveel mogelijk over te slaan. Gebruik ongewone werkwoorden, werkwoorden die emoties en reacties op te roepen. Zoek een werkwoord dat echt iets uitbeeld.

Als je dat doet, bent je niet alleen het schilderen met woorden - je laat de lezers lopen in de wereld die jij hebt gemaakt.

 

De aanhouder wint

Het schrijven vergt veel discipline - het is een lang langzaam proces. Het is fysiek, mentaal en emotioneel veeleisend om te doen wat je moet doen. Het duurt meer dan 10.000 uur en een paar grijze haren om dit vak te beheersen.

Geconfronteerd worden met tegenslag en mislukking. Daar gaat het over op weg naar opmerkelijk schrijverschap Je kijkt naar de wegversperringen voor je. De ontberingen. De miskenning en ontelbaar andere dingen. Maar je hebt een missie!

Het is je missie om iedere blokkade, iedere tekortkoming, ja alles te overwinnen. Je zet ze om in een gedenkwaardige, levenslange les - of beter, je zet ze om in kunst.

 

Ken jezelf

Als je schrijft, maak geen excuses. Niet zeuren over hoe moeilijk het is. Weet dat dit is iets wat je moet doen. En doe het dan ook naar je beste vermogen. Creëer!. Streef ernaar om beter te worden. Pas de zaken, die je nu leest onmiddellijk toe. Nu, vandaag, Begin met je om te vormen tot een opmerkelijke schrijver.

Iemand zei eens: "Zoals de zaken er nu voor staan, word ik een schrijver. Ik weet niet zeker of ik een goede of zelfstandige schrijver wordt. Maar totdat de donkere duim van de tijd mij in het stof drukt en zegt 'je bent niets', zal ik een schrijver zijn"

 

Heb je ook tips? Dan zijn die van harte welkom!

Bron: http://junhax.com

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..