<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoe krijgt u uw medewerkers aan het bloggen?

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Hoe motiveert u medewerkers om daadwerkelijk in die pen te kruipen?

Een zakelijke B2B blog is een leuke,Bloggen door medewerkers effectieve manier om uw website beter vindbaar te maken. Dat niet alleen u bouwt ermee aan het imago van de expert binnen uw vakgebied, toughtleadership. En u genereert leads. Leads die op zoek zijn naar de informatie die hen geeft.

Maar zou het blog van uw bedrijf niet nog waardevoller zijn wanneer meerdere van uw medewerkers, de kennisleiders, gaan bloggen?

Door meerdere mensen aan het woord te laten creëert u afwisseling bij het delen van waardevolle content met uw markt.

Maar hoe motiveert u medewerkers om daadwerkelijk in die pen te kruipen?

 

 

1.      Laat innovatieleiders bloggen

Wilt u echt meer met uw B2B blog, laat dan innovatieve medewerkers blogartikelen schrijven. Vertel ze wat de meerwaarde van bloggen is. Geef aan dat een blog veel kan opleveren voor het bedrijf, maar voor de professionele reputatie van hen persoonlijk en ook op hun CV.

 

2.      Maak een blogkalender

Wanneer u eenmaal getalenteerde mensen hebt verzameld, die content kunnen produceren (kijk hiervoor verder dan alleen bij marketing en PR), vraag ze dan om regelmatig iets te publiceren. Het meest effectief is hierbij een blogkalender, want dan weet iedereen precies wanneer ze een artikel mogen publiceren. Geef ze ook advies over mogelijke B2B blogonderwerpen. Of andere vormen van content, zoals video's of presentaties.

 

3.      Houd een wedstrijd

Een geweldige manier om medewerkers te motiveren, is het houden van een wedstrijd. Iedereen wil toch graag winnen? Reik een maandelijkse prijs uit aan de blogschrijver, waarvan het blogartikel die maand de meeste paginaweergaven heeft gehad. Zelfs een eenvoudige cadeaubon doet wonderen. Met bovendien de kans dat er ineens waardevolle content uit een onverwachte hoek komt.

U zou zelfs een lijst op kunnen hangen met daarop de competitieleiders. Zorg er ook voor dat de aankondiging van de maandelijkse winnaar een feestelijke gelegenheid is, zodat de winnaar echt het gevoel heeft iets groots te hebben bereikt. Zo wil iedereen wel winnen.

 

4.      Huur bekende vakgenoten in van buiten het bedrijf

U kunt ook verder kijken dan alleen in uw bedrijf zelf. Zoek in uw vakgebied maar eens naar getalenteerde B2B gastbloggers. Er zijn vast bloggers die een online reputatie willen opbouwen als industrieleider of autoriteit. Laat ze samen met uw beste bloggers content creëren. Zo kunnen ze hun online zichtbaarheid vergroten, terwijl u en uw medewerkers iets hebt aan de waardevolle content.

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

design

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..