<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

De inhoud en het design van een Facebook-advertentie

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Facebook-advertentie opmaken en de Facebook advertentiesadvertentierichtlijnen van Facebook

In het vorige artikel – Haal meer uit Facebook met Facebook-advertenties – heeft u kunnen lezen hoe Facebook gebruikmaakt van user targeting met behulp van demografische informatie en 'passieve' interesses.

Maar hoe richt u een Facebook-advertentie eigenlijk in?

De advertenties die u gaat maken moeten allereerst binnen het stramien van Facebook passen. Het zou er raar uitzien als uw advertentie megagroot is ten opzichte van de rest van de website of vreemd van vorm is.

Daarom heeft Facebook richtlijnen opgesteld voor advertenties, die u het beste kunt lezen voordat u aan de slag gaat. Het zou namelijk erg jammer zijn als u straks al uw werk voor niets hebt gedaan, omdat uw advertentie niet aan de richtlijnen voldoet.

  

Laat uw advertentie opvallen!

Hoewel u dus vast zit aan bepaalde richtlijnen, zijn er genoeg mogelijkheden om uw advertentie zo in te richten dat die de aandacht van de ideale klant trekt. Facebook-gebruikers scannen nu eenmaal snel de inhoud van de pagina en komen zo vanzelf langs uw advertentie. En dat is het moment om hun aandacht te trekken. Dit doet u door middel van:

 1. Een pakkende headline.
 2. Een aantrekkelijke afbeelding.
 3. Een duidelijke advertentietekst.

 

De headline

Net als bij kranten, online nieuwsberichten en blogartikelen is de headline van uiterst belang. Hiermee kunt u in een klap de aandacht trekken van de doelgroep. Dit kan door middel van:

 1. Targeting: aangezien u met Facebook zeer specifiek uw doelgroep kunt bereiken, is dit het moment om dat te benutten. Vallen Ajax-fans binnen uw doelgroep en verkoopt u prachtige HDTV's? Dan is de headline 'Bekijk Ajax in 1080p!' een ideale manier om ze warm te maken. Let wel op dat uw headline kort maar krachtig is, want u mag maximaal 25 tekens gebruiken.
 2. Stel vragen: vragen zijn van oudsher een prima marketingtruc, want probeert u die niet automatisch in uw hoofd te beantwoorden?
 3. Maak uw doelgroep enthousiast. Voorkom een saaie headline. Laat de energie er vanaf springen, zodat mensen het voelen.

 

De afbeelding

Ook de afbeelding heeft veel invloed op het klikgedrag van de ideale klant. Let bij de afbeelding op de volgende aspecten:

 1. Voorkom blauwtinten en wit, want dat zijn de kleuren van Facebook. Uw advertentie valt daarmee niet op.
 2. Voorkom nietszeggende afbeeldingen.
 3. Kies een afbeelding die helemaal past bij de doelgroep. Vraag uzelf af wat hen raakt, bijvoorbeeld een topscorer van Ajax in het geval van Ajax-fans.

 

De advertentietekst

De advertentietekst moet duidelijk weergeven wat uw waardepropositie is. Concentreer u niet op veel clicks, maar op waardevolle clicks. Geef duidelijk aan waarom men zou moeten klikken.

 1. Focus op actie: vertel mensen wat ze moeten doen door middel van actieve werkwoorden (bezoek, ga, klik).
 2. Wees probleemgeoriënteerd. Vraag uzelf af welke problemen, moeilijkheden of zorgen uw doelgroep heeft en speel daar op in door het aan te kaarten in uw advertentie. Als uw advertentie overeenkomt met de bovenkant van de trechter binnen uw marketingstrategie, werkt die vaak het beste op Facebook.
 3. Wek verwachtingen op: nu u de aandacht van de gebruiker hebt getrokken, kunt u ingaan op zijn of haar verwachtingen en aangeven wat een bezoek aan de doelpagina zal opleveren.

U bent nu klaar om uw advertenties te gaan maken. Vervolgens is het aan te raden om uw advertenties uitgebreid te testen.

Volgende week: 3 manieren om Facebook-advertenties in te zetten.

 

Inbound Marketing, Ebook

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Facebook Explore Feed: kans of bedreiging?

Het was even een paniekmoment voor marketeers en influencers, toen Facebook naar buiten kwam met..

social-media

Social media in de inbound marketing funnel (2): 'convert' naar lead

De tijd van 'zomaar wat doen' op social media, lijkt voor veel MKB'ers voorbij. Vooral wanneer een..

social-media

One4Marketing pakt social media aan met 5 pijlers

“Social media is zó geweldig! Het is gratis en ik kan delen wat ik wil! Postje hier, postje daar...