<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Het geheim van een aantrekkelijke blog titel op uw weblog

door: Driek Geurtsen

Het geheim van een aantrekkelijke blog titel op uw weblog

Het geheim van een aantrekkelijke blog titel op uw weblog

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

computer-472016_1920-1.jpg

Een goede titel voor uw blog is de bepalende factor voor succes 

Een van de aspecten die het succes van een blog bepalen is de blogtitel. Net als bij nieuwsberichten in kranten, bepaalt de titel in zeer korte tijd of iemand het artikel zal lezen of niet. En daarmee valt of staat ook uw blog. Veel bloglezers maken gebruik van RSS-readers en social media om interessante blogartikelen te vinden.

Ze struinen de langskomende titels af op zoek naar artikelen die hen aanspreken, dus het is uw taak om die titel zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Maar hoe doet u dat?

Topingrediënten voor goede blogtitels

Goede blogtitels hebben vaak de volgende overeenkomsten:

  • Ze maken nieuwsgierig: lezers moeten simpelweg uw artikel lezen om die nieuwsgierigheid weg te nemen, of ze vinden geen rust.
  • Ze geven aan wat lezers er aan hebben, bijvoorbeeld geld besparen, geld verdienen, marketing verbeteren, beroemd worden en tijd besparen. Kortom, het moet de lezer iets opleveren.
  • Ze zorgen voor een fysieke reactie en spreken tot de verbeelding. lezers zien direct iets voor zich of voelen daadwerkelijk iets.

Populaire blogtitels

Als u regelmatig blogs leest, is het u vast wel opgevallen dat bepaalde soorten titels vaak terugkomen. En die zijn niet voor niets populair. Voorbeelden zijn:

  • '5 Tips om' – Deze titel geeft aan dat er een lijst zal volgen met tips. Lijsten zijn lekker leesbaar en doen het daarom erg goed.
  • 'Hoe' – Hierin legt u duidelijk uit, hoe u iets doet of voor elkaar krijgt. En dat willen lezers graag weten.
  • 'Het geheim van' ­– Hiermee speelt u in op de nieuwsgierigheid van lezers. Iedereen wil toch weten wat het geheim van iets is?
  • Een titel als vraagstelling – Open vragen werken hierbij het beste, want potentiële lezers vragen zich meteen af wat het antwoord kan zijn en worden nieuwsgierig naar uw antwoord.

Met deze standaard opzetten voor titels kunt u aardig wat leuke variaties bedenken. Pas alleen op dat u niet te veel in herhaling valt. Kom met originele titels die opvallen. Oefen uzelf in het bedenken van originele titels, want oefening baart kunst.

Andere voorbeelden van goede titels

  • Nooit meer gebrek aan leads
  • De eerste strategie die echt werkt

Hoewel u deze belofte wel zal moeten waarmaken in uw artikel, speelt u hiermee in op de nieuwsgierigheid van mensen. Wat houdt die strategie dan in? Hoe krijg ik dan meer leads?

  •  Gratis infographics maken kan iedereen. Hoe doet u dat?

Goede infographics kosten vaak geld, aangezien niet iedereen goed is in het maken van een aantrekkelijk design of de juiste kennis in huis heeft. Met deze titel zou u heel wat lezers aantrekken, aangezien infographics erg populair zijn en veel gedeeld worden op social media. Iedereen zou wel willen weten hoe zij die zelf zou kunnen maken – en dat zonder te hoeven betalen.

Bron: Pushing Social
 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..