<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

PowerPoint presentaties, dé gouden content in uw marketingstrategie

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Op internet zijn presentatie zeer Online presentaties via SlideSharehandig

De kans is groot dat u ze eens voorbij hebt zien komen: PowerPoint-presentaties. Of het nu op een conferentie is of in de collegezaal, een presentatie is een prachtige manier om iets uit te leggen.

Ook op internet zijn presentaties zeer handig. Deel kennis uit uw vakgebied maar eens via een presentatie door middel van opsommingslijsten en leuke afbeeldingen. U beschikt dan over eenvoudig deelbare, aantrekkelijke waardevolle content.

 

Online presentaties:

 • Zijn leuk om te bekijken.
 • Kunnen snel iets uitleggen.
 • Zijn niet afschrikwekkend door lappen tekst.
 • Zijn gemakkelijk te delen via SlideShare.

 

Hoe zet u presentaties in binnen uw contentmarketing strategie?

De online applicatie SlideShare is de ideale manier om presentaties op internet te delen. Meldt u dus snel aan en ga aan de slag. Maar hoe zet u SlideShare in?

 1. Veel weergaven met SlideShare. Een presentatie op SlideShare wordt al snel door honderden (of zelfs duizenden) bezoekers bekeken, en dat binnen een korte tijd. Presentaties kunnen namelijk razendsnel en eenvoudig worden gedeeld, bijvoorbeeld op social media of als inhoud van webpagina via de 'embed' optie.
 2. Maak uw blog levendig. Houdt u een blog bij? Dan is een SlideShare-presentatie de manier om de tekst te breken. Plaats de presentatie als aanvulling in de tekst en lezers kunnen gemakkelijk door de sheets bladeren. Behalve uw eigen presentaties kunt u natuurlijk ook leerzame of vernieuwende presentaties van anderen in uw blog plaatsen.
 3. Plaats presentaties op LinkedIn. Ook op uw LinkedIn-profiel kunt u SlideShare-presentaties plaatsen. Laat maar eens zien wat u allemaal te bieden hebt! Potentiële klanten of partners krijgen zo een blik op uw diensten, producten of vaardigheden.
 4. Creëer afbeeldingen. Wist u dat u met PowerPoint ook leuke afbeeldingen kunt maken? De nieuwste versie van PowerPoint bevat namelijk allerlei opties voor fotobewerking. Voortaan hoeft u niet meer te stoeien met ingewikkelde fotobewerkingssoftware. Met PowerPoint maak u zo allerlei vormen en objecten met tekst.
 5. Maak een e-book. Bij een e-book denkt u misschien al snel aan een document met lappen tekst. Maar veel e-books bevatten helemaal niet zoveel tekst, maar vooral veel lijsten met nuttige tips. Dat zou u dus net zo goed met PowerPoint kunnen maken, want dan heeft u allerlei leuke functies voorhanden voor vormgeving en afbeeldingen.
 6. Gebruik presentaties als premium content. SlideShare-presentaties kunnen ook privé worden gemaakt, zodat bezoekers een wachtwoord moeten invullen om de presentatie te kunnen bekijken. Zo kunt u premium content delen met uw belangrijkste zakenpartners en klanten.
 7. Zet uw bedrijf in voor het delen van presentaties. Heeft u een bedrijf met medewerkers? Dan kunnen zij helpen om uw presentatie te promoten. Zorg wel dat de presentatie echt waardevolle informatie bevat en plaats 'm in een blogartikel. Nu kunt u medewerkers vragen om de link naar dit artikel op social media te plaatsen of te delen. Of help mensen op LinkedIn door hun Q&A-vragen te beantwoorden met uw presentatie. Tot slot is het leuke content voor in nieuwsbrieven of voor de afdeling Sales om klanten mee te ondersteunen.

Bron: www.businessesgrow.com/

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

design

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..