<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Voorkom de 5 valkuilen bij het schrijven van een blog!

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Hoge verwachtingen en toch gaat het mis?5 valkuilen bij bloggen

Een blog is het helemaal! Een blog is namelijk een echte leadgenerator, die bij de juiste inzet potentiële klanten aantrekt.

Veel bedrijven beginnen dan ook ijverig te bloggen, hopend dat hun website platgelopen wordt door massa's leads en de euro's binnenstromen door clicks op betaalde advertenties.

Helaas lukt dat niet altijd, en de hoge verwachtingen monden regelmatig uit in teleurstelling. Wat gaat er mis?

 

 

5 valkuilen bij een blog

 

1.  De blogartikelen bevatten geen waardevolle content.

Een blog trekt alleen bezoekers aan als de artikelen informatie bevatten waar lezers behoefte aan hebben. U kunt dus wel lukraak artikelen gaan schrijven over uw bedrijf en producten, maar hebben uw lezers daar iets aan? Kunnen ze er iets van leren? Juist door datgene aan te bieden waar men op zit te wachten, waar wat van geleerd word, trekt bezoekers naar uw website en blog.

 

2.  De inhoud van het blog sluit niet aan op de doelgroep.

Misschien schrijft u de prachtigste blogartikelen met unieke of juist grappige invalshoeken, en ook nog met nuttige, leerzame informatie. Maar hebt u uzelf wel eens afgevraagd of uw doelgroep hierin geïnteresseerd is? Belangrijk is dat de artikelen aansluiten op de behoeften van de ideale klant (buyer persona). Ga na hoe die buyer persona eruitziet en wat de wakkerligpunten zijn van de ideale klant. Het is aan u om in te springen op die wakkerligpunten en content aan te bieden waar de ideale klant behoefte aan heeft.

 

3.  De titel is niet pakkend genoeg.

Net als bij nieuwsitems in een krant of op een website, is het bij een blog belangrijk om de interesse te wekken bij potentiële lezers. Dit kan door een vraag te stellen in de blogtitel, die u in het artikel beantwoordt. Ook een stelling is vaak een goede titel, vooral als die opmerkelijk is. Mensen raken dan nieuwsgierig en gaan het artikel lezen. De titel van een artikel is vooral belangrijk als u het artikel op social media promoot of voor de opname ervan in RSS-readers. Is de titel niet pakkend genoeg, dan klikken mensen er niet op.

 

4.  Het blogartikel bevat geen (long tail) zoekwoorden.

Een blog moet voor de vindbaarheid in zoekmachines effectieve zoekwoorden bevatten. Blogt u bijvoorbeeld over LinkedIn omdat u LinkedIn-workshops aanbiedt, dan wilt u vindbaar zijn op 'training LinkedIn', 'workshop LinkedIn' en 'LinkedIn advies'. U kunt hierbij onderscheid maken tussen populaire, veel gebruikte zoekwoorden en long tail zoekwoorden. Long tail zoekwoorden zijn een stuk specifieker dan populaire zoekwoorden. Ze hebben veel met uw vakgebied en blogonderwerp te maken. Verkoopt u netbooks, dan is de zoekterm 'Asus Eee Pc 1015 PX' een long tail zoekwoord. Als iemand hierop in Google zoekt, is de kans groter dat die op uw blog komt en ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in de aanschaf van dit netbook. Het zoekwoord 'netbooks' is veel algemener en kan ook gebruikt worden wanneer iemand zoekt naar nieuwsitems.

 

5.  Men gaat uit van inkomsten via pay-per-click advertenties

Wellicht is uw blog omringd door een bonte collectie pay-per-click advertenties en wacht u ongeduldig de eerste duizenden euro's inkomsten af. Helaas leveren betaalde advertenties meestal niet zoveel op. Veel internetgebruikers gebruiken zogenaamde add-blockers die advertenties uit websites filteren of kijken gewoonweg om advertenties heen. Beter is om u te concentreren op het genereren van leads op uw website door waardevolle content aan te bieden. Zet uw blog in om de ideale klant naar de website te lokken. Weet u leads te genereren en die om te zetten naar kwalitatieve klanten, dan levert dat veel meer op dan een betaalde advertentie.

 

 

Inbound Marketing, Ebook

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

design

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..

Gerelateerd