<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 Manieren om volgers op Twitter te verliezen

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Weet wat u vooral niet Niet doen bij het Twitterenmoet doen!

Twitter staat al een tijdje bekend als slimme marketingtool voor ondernemers.

Het sociale netwerk is ideaal om online te netwerken, waardevolle content op uw website te promoten en om zelf nieuws te volgen.

Toch zult u er zelf veel voor moeten doen. Minstens zo belangrijk is om te weten wat u beter niet kunt doen.

Hier volgt dan ook een lijst met dingen die u beter niet kunt doen op Twitter.

 

 

De 5 Don'ts op Twitter

 

1.      Koop nu product x bij mijn bedrijf!

Het blijft verleidelijk: U heeft veel volgers en nu wilt u ze wel eens even vertellen welke diensten en producten u allemaal verkoopt. Tip: doe dit niet! Twitter is geen reclamebord. Mensen worden al overspoeld door allerlei reclame en ontvangen liever tweets waarvan ze iets opsteken. Leg de focus op waardevolle tips, links en andere leuke, nuttige content. Wanneer u laat zien dat u veel weet in uw vakgebied, komen potentiële klanten vanzelf wel naar u toe.

 

2.      Ik ben twitterverslaafd, dus ik verstuur 30 tweets per dag.

Als enthousiaste Twitteraar heeft u uw volgers vast een veel te vertellen. De ene tweet volgt de andere op, totdat de Tijdlijn van uw volgers bijna alleen nog maar uit tweets van u bestaat. Voor wie helemaal fan van u is, is dat wellicht geen probleem, maar de meeste tweeps zien liever tweets van meerdere Twitteraars en zullen u dan snel ontvolgen. Tip: liever een paar kwalitatieve tweets per dag dan een heleboel nutteloze berichten.

 

3.      Twitter als eenrichtingsweg.

Soms vergeet u het misschien, maar Twitter is en blijft een sociaal netwerk. De bedoeling is dus dat u communiceert met uw volgers. Tip: Voorkom dat u alleen maar tweets verstuurt en niet op tweets van anderen reageert. Juist als u met volgers communiceert, bouwt u relaties met hen op en wordt u waardevol. De kans dat u ontvolgd wordt bij een zogenaamde Twitter-schoonmaakactie wordt dan kleiner.

4.      Twitter als Klaagmuur.

"Wat een misbaksel is product x van bedrijf x! En wat een rotservice! Nooit iets kopen bij dat !@$#^bedrijf!"

Als zakelijke Twitter-gebruiker wilt u te allen tijde serieus genomen worden. Klaagtweets zijn dus echt af te raden. Natuurlijk mag u uw mening verkondigen, maar pas op dat u andere bedrijven of mensen niet schaadt. Tip: Blijf sympathiek en klaag ook nooit over uw werk.

 

5.      Kom maar op met die kritiek! Ik zal je krijgen.

Wanneer u producten verkoopt of diensten verleent, komt het wel eens voor dat men ontevreden is over de geleverde producten. Klanten kloppen tegenwoordig graag op Twitter aan bij bedrijven, zodat ze snel en eenvoudig hun kritiek kunnen uiten of om hulp kunnen vragen.

Dit gaat niet altijd op de meest subtiele manier. Mogelijk staat u al in de startblokken om alle kritiek van tafel te vegen en uw product met man en macht te verdedigen. Doe dit niet!  Wees te allen tijde netjes en klantgericht. Ook al is de kritiek onaardig, probeer met de klant in contact te komen om hem of haar te helpen. Tip: Leer van kritiek en zet deze waardevolle feedback in om uw producten en uw relatie met uw klant te verbeteren. Daar hebben zowel u als u klanten wat aan.

 

 

Social Media Marketing Scan Gratis

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Facebook Explore Feed: kans of bedreiging?

Het was even een paniekmoment voor marketeers en influencers, toen Facebook naar buiten kwam met..

social-media

Social media in de inbound marketing funnel (2): 'convert' naar lead

De tijd van 'zomaar wat doen' op social media, lijkt voor veel MKB'ers voorbij. Vooral wanneer een..

social-media

One4Marketing pakt social media aan met 5 pijlers

“Social media is zó geweldig! Het is gratis en ik kan delen wat ik wil! Postje hier, postje daar...