<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 Tips voor meer volgers op Twitter

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Voor het krijgen van meer volgers heeft Verkrijgen van meer volgers op Twitteru in het begin geduld nodig

Het is het probleem waar elke beginnende Twitter-gebruiker tegenaan loopt: als u uzelf net op Twitter hebt aangemeld, heeft u amper tot geen volgers. Als niemand uw tweets leest, waarom zou u dan gaan twitteren?

 

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om volgers te krijgen. In het begin heeft u gewoon wat geduld nodig. Maar hoe creëert u dan een netwerk van volgers?

 

1.      Plaats waardevolle content.

De bedoeling is dat u het waard bent om te volgen, dat mensen iets van u kunnen leren of zich kunnen mengen in leuke discussies. Zorg dus dat u leuke tips, informatie, links naar hoogwaardige blogartikelen, nieuwtjes, video's, foto's en andere nuttige content twittert. Wanneer potentiële volgers uw profiel bekijken, zien ze direct dat u tweets leerzaam, uniek en simpelweg waardevol zijn, waardoor ze u willen volgen. Bovendien zijn uw tweets vindbaar in de Twitter-zoekfunctie, waardoor ook mensen die u niet volgen, uw tweets kunnen lezen. Wanneer u waardevolle content publiceert, vergroot u de kans dat mensen u gaan volgen.

2.      Zorg voor interactie.

Twitter is de plek om in contact te treden met andere Twitteraars. Het is een sociaal netwerk, dus zorg dat u die naam eer aandoet. Reageer op de tweets van de mensen die u volgt. Zorg er hierbij voor dat uw reactie iets toevoegt, bijvoorbeeld een nuttige tip of iets anders waar die persoon iets aan heeft. Toon interesse in anderen en stel ze vragen over hun tweets. Complimenten werken ook goed. Heeft u leuk contact met andere Twitter-gebruikers, dan gaan ze u vanzelf volgen.

3.      Ga mensen volgen.

Als u iemand volgt, betekent het niet dat die persoon u gaat volgen. Toch is het volgen van mensen een eerste stap om zelf volgers te krijgen. Verbreed uw netwerk en zorg dat u mensen volgt die waardevol kunnen zijn, in hetzelfde vakgebied werken of potentiële klanten zijn. Lees hun tweets en reageer. Vindt u een tweet erg leuk? Plaats die dan als retweet. Dat zorgt vaak voor veel waardering.

4.      Maak gebruik van hashtags.

De hashtag, oftewel het hekje #, wordt op Twitter gebruikt om een bepaald onderwerp aan te geven. Het kan in principe voor elk woord gebruikt worden, maar de bedoeling is om uw tweets gemakkelijker vindbaar te maken in de Twitter-zoekfunctie. Twittert u graag over social media? Plaats dan de hashtag '#socialmedia' achter dergelijke tweets en #twitter om te specificeren. Hashtags zijn klikbaar, waardoor met een klik alle recente tweets met hetzelfde onderwerp worden weergegeven. Tip: gebruik niet meer dan 3 hashtags per tweet.

5.      Vertel de wereld dat u twittert.

Verberg uw Twitter-bestaan niet, maar draag het uit. Plaats een Twitter-button op uw website, verwijs naar uw Twitter-profiel in blogartikelen en zet uw Twitter-naam op visitekaartjes en facturen. Ook op beursen, conferenties, netwerkbijeenkomsten of familiefeestjes kunt u rustig vertellen dat u twittert. Ga bekenden volgen en wie weet volgen ze u terug. Geef ook de meerwaarde van Twitter aan, bijvoorbeeld dat u snelle service via Twitter biedt, graag naar feedback van klanten luistert en de laatste nieuwtjes publiceert.

 

Twitter voor beginners

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Facebook Explore Feed: kans of bedreiging?

Het was even een paniekmoment voor marketeers en influencers, toen Facebook naar buiten kwam met..

social-media

Social media in de inbound marketing funnel (2): 'convert' naar lead

De tijd van 'zomaar wat doen' op social media, lijkt voor veel MKB'ers voorbij. Vooral wanneer een..

social-media

One4Marketing pakt social media aan met 5 pijlers

“Social media is zó geweldig! Het is gratis en ik kan delen wat ik wil! Postje hier, postje daar...