<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
Succes met Twitter: hoe plaats je waardevolle tweets?

Succes met Twitter: hoe plaats je waardevolle tweets?

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Twitter, leadgeneratie, waardevolle tweets, content marketingBij een Inbound Marketing strategie speelt het delen van waardevolle content een zeer grote rol. Dit geldt ook wanneer je het microblog Twitter inzet in je marketingstrategie. Wat plaats je allemaal op Twitter en hoe creëer je traffic naar je website?

 

10 tips voor meer succes met Twitter

  • Deel waardevolle kennis en informatie met uw volgers. Twitteraars volgen u het liefst wanneer u iets te melden hebt, waar ze iets van opsteken. Geef tips, advies en informatie uit uw vakgebied en u wordt al snel als expert gezien. Vooral tips passen vaak uitstekend in de maximaal beschikbare ruimte van 140 tekens.
 
  • Publiceer links naar interessante nieuwsitems en blogartikelen. Twitter werkt uitstekend bij nieuwsvergaring. En wanneer u degene bent die nieuws uit uw vakgebied verzamelt en twittert, dan bent u uw volgers daar vaak zeer behulpzaam mee.
 
  • Twitter live vanaf beurzen, conferenties en bijeenkomsten. Dit zijn prachtige evenementen om live informatie met uw volgers te delen. Doe als eerste verslag van nieuws en publiceer de daar gemaakte foto's.
 
  • Plaats bij elk nieuw blogartikel op uw website een tweet met link op Twitter. Zorg ervoor dat de tweet uitnodigt om het artikel te bezoeken. Maak uw volgers nieuwsgierig en u hebt een ideaal middel voor leadgeneratie.
 
  • Promoot remarkable content. Deelt u op uw website waardevolle content naar aanleiding van uw eigen Inbound Marketing strategie? Promoot deze dan op Twitter. Plaats links naar de landingspagina's van E-book, whitepapers, video's, webinars en online presentaties. Hiermee bereikt u een grote doelgroep van potentiële klanten.
 
  • Zorg voor interactie. Dit is zeer belangrijk! Twitter is juist zo'n krachtig medium vanwege de interactie met anderen. Stel uw volgers vragen om meer over hen te weten te komen of ga in op hun tweets. Door te communiceren, bouwt u een band op met uw volgers en potentiële klanten.
 
  • Bied hulp en service. Hebben uw volgers hulp nodig, al dan niet met betrekking tot uw diensten of producten? Schiet ze te hulp! Dit is een kans om uw expertise op subtiele wijze te tonen. Wanneer u hulpvaardig bent, kiezen potentiële klanten wellicht voor uw bedrijf.
 
  • Wees voorzichtig met reclame maken. Natuurlijk wilt u naamsbekendheid voor uw bedrijf verwerven en uw diensten of producten verkopen. Pas alleen op dat u niet te opvallend reclame maakt, want daar houden Twitteraars niet van. Veel beter is om subtiel, via bovenstaande methoden, te zorgen voor leadgeneratie.
 
  • Combineer zakelijke en persoonlijke tweets. Dit is vooral van toepassing wanneer u met een persoonlijk account twittert. Het leuke van Twitter is dat u best informeel mag zijn. Dit zorgt vaak voor herkenning bij uw volgers en brengt u dichter bij elkaar. Verkondig bijvoorbeeld dat u genoten hebt van een mooi concert samen met uw vrienden.
 
  • Plaats retweets. Komt u leuke tweets tegen? Plaats ze dan als retweet. Hiermee toont u waardering voor de tweets van anderen, die daar erg blij mee zijn. U bouwt zo een band op met uw potentiële volgers.

 

Twitter E-book

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Stappenplan voor social selling (+ gratis webinar)

Wat is social selling? Social selling houdt in dat je sociaal actief bent. Je zet social media in..

social-media

Wat is social selling? Een introductie...

Nog niet heel lang geleden pakten we het telefoonboek met onze telefoon en belden we bedrijven op..

social-media

Hoe gebruik je Facebook voor meer leadgeneratie? 9 tips voor jou.

Met 1,6 miljard dagelijkse gebruikers, is Facebook één van de belangrijkste kanalen om in contact..