<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
6 Tips voor een succesvol Twitter-profiel

6 Tips voor een succesvol Twitter-profiel

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 

Tips voor succesvol Twitterprofiel

Vraag u zich al af of iemand u gaat volgen?

Als u net zakelijk bent gaan Twitteren, ziet uw Twitter-profiel er waarschijnlijk erg standaard uit. De eerste tweets prijken in de Tijdlijn, omringd door de standaard blauwe wolkenachtergrond. U vraagt u zich misschien al snel af wat potentiële volgers hiervan denken. Gaan ze u eigenlijk wel volgen?

Uw Twisitekaartje

Een profiel op Twitter is een soort visitekaartje. Twitteraars die op uw profiel terechtkomen, zullen het uiterlijk en de inhoud ervan met een kritische blik bekijken. Is deze tweep het waard om te volgen?
Wat levert het mij eigenlijk op? Geen wonder
dat uw profiel zo belangrijk is.

 

6 Tips voor een succesvol Twitter-profiel

  1. Plaats een foto of bedrijfslogo op uw profiel. uw profielfoto verschijnt standaard bij uw tweets en laat in een oogopslag aan volgers zien wie u bent. Zorg dus voor een sprekende foto waar u open en professioneel op staat (indien u vanuit uw eigen naam twittert) of een bedrijfslogo (als u vanuit uw bedrijfsnaam twittert). Wanneer duidelijk is wie u bent, zullen mensen u eerder gaan volgen.
  2. Pas de kleuren aan uw huisstijl aan of gebruik een persoonlijke achtergrond. uw profiel komt professioneler over als die er mooi en strak uitziet, het liefst in de huisstijl van uw bedrijf. Net als bij een bedrijfswebsite zegt het uiterlijk iets.
  3. Zorg dat er interessante, waardevolle tweets op uw profiel staan. Wanneer andere tweeps (Twitteraars) uw profiel bezoeken, kijken ze vaak naar de laatste paar tweets die u heeft geplaatst. Naar aanleiding daarvan besluiten ze of ze u gaan volgen of niet. Zorg dus dat u waardevolle informatie, links naar nuttige artikelen en foto's of video's op Twitter plaatst.
  4. Vul de biografie in. De biografie op uw profiel moet kort, maar krachtig zijn. Geef met een aantal steekwoorden aan wie u bent en wat u doet. Bezoekers beoordelen met die informatie of u interessant genoeg bent voor hun netwerk. Ook bent u met die steekwoorden beter vindbaar binnen en buiten Twitter.
  5. Vul je websiteadres in. Dit is zeer belangrijk voor leadgeneratie! Hoe meer Twitteraars naar aanleiding van uw biografie en tweets uw website bezoeken, hoe groter de kans dat hier een potentiële klant tussen zit.
  6. Vul je locatie in. Voor potentiële klanten en bedrijven is het belangrijk om te weten waar u gevestigd bent. Zit u in de buurt? Dan kiest een potentiële klant misschien eerder voor uw bedrijf, omdat het op reisafstand is. Bovendien bestaan er websites waarmee je naar tweets bij u in de buurt kunt zoeken, en dan komen uw tweets daar in de zoekresultaten terecht.

 

Twitter voor beginners ebook e-book

 

 

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Stappenplan voor social selling (+ gratis webinar)

Wat is social selling? Social selling houdt in dat je sociaal actief bent. Je zet social media in..

social-media

Wat is social selling? Een introductie...

Nog niet heel lang geleden pakten we het telefoonboek met onze telefoon en belden we bedrijven op..

social-media

Hoe gebruik je Facebook voor meer leadgeneratie? 9 tips voor jou.

Met 1,6 miljard dagelijkse gebruikers, is Facebook één van de belangrijkste kanalen om in contact..