<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Inbound Marketing Blog

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er werden natuurlijk ook fouten gemaakt. Eentje weet ik nog goed. Ik was net met One4Marketing begonnen en vertelde in een verkoopgesprek dat inbound marketing de manier is om klanten te krijgen die bij je passen. Mijn klant nam dat heel serieus. Toen we echt succesvol waren met het genereren van leads en deze naar sales gestuurd werden, sloeg de vlam in de pan!

Lees meer

One4marketing start Gilbert-project voor goed doel

One4marketing doet mee aan het Gilbertjaar 2019! In 2019 wordt een nationaal goed doel geselecteerd dat het meest aansluit bij de genen van Gilbert en Veenendaal. Dat goede doel krijgt een jaar lang ondersteuning met een marketingcampagne die door One4marketing gratis wordt aangeboden.

Lees meer

Waar plaats ik mijn video online?

Uren in een video steken en dan vervolgens niet weten wat ermee gebeurt. Dit herken ik van de video's die ik als student maakte voor opdrachtgevers. Waren die video's effectief? Ik zag alleen een beoordeling in een cijfer. Hoogstwaarschijnlijk is er ook niks mee gedaan maar zeker weet ik het niet. Tot op de dag van vandaag vind ik dat irritant. Wie een video produceert, wil ook precies weten wat het effect is. 

Lees meer

Inbound18: een fantastische ervaring!

Met de jetlag nog in mijn lijf zit ik weer op mijn vertrouwde werkplek. Hetzelfde bureau, dezelfde stoel, dezelfde laptop en (gelukkig) dezelfde slapende kantoorhond naast me. Toch voelt het anders! En dat komt niet alleen door de jetlag 😉.

Lees meer

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to stay. Duh!

Maar betekent het dat je dan je offline marketing moet verwaarlozen? De vraag stellen is hem beantwoorden. Nee, natuurlijk niet. En daar zijn drie belangrijke redenen voor. 

Lees meer

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe teksten geschreven worden, en het design moet echt van deze tijd zijn. Hoe leuk zo'n enorme klus ook is, ik kan me voorstellen dat je ook wel een beetje in de stress schiet als je denkt aan alle to-do's! Want waar moet je in vredesnaam beginnen? 

Lees meer

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die virtueel op elkaar lijken, is het moeilijk om jezelf te onderscheiden. Wat maakt jouw product of dienst beter dan dat van al die andere bedrijven? Hoe laat je dat zien? Heel eenvoudig! Wanneer jouw klanten blij zijn met jouw product of dienst en zij bewust voor jou kiezen, waarderen ze daarmee jouw concurrenten lager. Waarom zou je dat via hen niet willen vertellen tegen jouw potentiële klanten? 

Lees meer

Help je klanten op weg door goede customer onboarding

Customer onboarding is het leerproces dat nieuwe gebruikers ondergaan om gewend te raken aan jouw product. Een goed customer onboarding programma bevat tutorials, hulp, support en talloze mijlpalen waarop een klant succes kan boeken met jouw oplossing.

Lees meer

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke instellingen zijn belangrijk? Voor mij was het net als vroeger; ik loop de snoepwinkel in en wist niet waar ik moet kijken. Direct kwam de zoete geur van diverse soorten lekkers op mij af. Alles zag er heerlijk uit! Maar welke wilde ik nou echt? Wat was de beste keuze voor mij?

Lees meer

6 redenen om geen marketingconsultant in te schakelen

Een marketingconsultant inschakelen? Voel eens even aan je voorhoofd! Bij 2019 hoort een nieuwe marketingaanpak – geen consultant. Zes redenen waarom jij echt geen marketingconsultant nodig hebt.

Lees meer

Software implementatie (4): welke route volg je en wie bepaalt dat?

Margot Schreuders, Research Expert bij DVJ Insights en blogger op Marketingfacts, onderzocht voor One4Marketing wat de cruciale succesfactoren zijn bij het implementeren van software. En niet zomaar software, maar hét marketing automation platform HubSpot. Haar conclusies legt zij uit aan de hand van de Organizational Journey, de reis die een bedrijf doormaakt tijdens de integratie van nieuwe technologie.

Lees meer

Conversieoptimalisatie in HubSpot

Na hard werken staat er eindelijk een website voor jouw bedrijf online. Het koste je een aantal avonden overwerken, zwoegen voor teksten die duidelijk maken wat jouw bedrijf doet en discussiëren om overeenstemming te krijgen wat betreft het design. En nu staat hij er, het eindproduct van jullie harde werken. Helaas vallen de prestaties van de website jullie tegen. Jullie verwachtten veel meer nieuwe leads binnen te halen met het nieuwe design, maar eigenlijk blijven de leads wat achter. Na alle inzet van jou en je collega’s, geeft dit een naar gevoel. Tijd om jullie website te optimaliseren!

Lees meer

5 factoren die bepalen of je contact waardevol is

‘Het is niet wat je zei, het is de manier waarop je het zei.’ Dit zinnetje heb je waarschijnlijk al vele keren gehoord. Naast dat deze zin de wortel is van talloze discussies is het ook goud wanneer het komt tot het bepalen of je sales contact waardevol is. Je potentiële klant zal namelijk net zoveel informatie geven in de manier waarop hij zijn boodschap overbrengt, als in de woorden die hij daadwerkelijk gebruikt. Hier volgen enkele tips die je kunnen helpen bij het bepalen of je met een prospect verder moet gaan in het koopproces of dat je hem zo snel mogelijk moet diskwalificeren.

Lees meer

Bellen of mailen? 5 tips

Je wilt een potentiële klant een mooi aanbod doen en besluit dit aanbod op de mail te zetten. Je bent een tijd aan het typen, zet alle voordelen voor de ontvanger netjes op een rij en bedenkt een pakkende onderwerpregel voor je e-mail. Twee dagen na verzending heb je nog niks van de potentiële klant gehoord. Je besluit hem te bellen en hoort dat hij de e-mail niet gelezen heeft. Wat er dan in stond? Je legt je aanbod kort voor. De potentiële klant is enthousiast en de deal gaat door. Had je dat geweten, dan had je niet zoveel tijd en moeite in die e-mail gestoken!

Lees meer

Je eerste video. Waar begin je?

Al het begin is moeilijk! Ik weet nog goed dat ik voor de eerste keer als kleine jongen moest leren om te schrijven. Waar moet ik beginnen? Hoe weet ik of ik het goed doe? Uiteindelijk is het goed gekomen, natuurlijk met behulp van de docent. Deze blog kan je zien als de docent. Na deze blog weet je waar te beginnen en vooral waar je op moet letten als je aan de slag gaat met videomarketing.

Lees meer

Marketingbudget bepalen: Speel jij op safe of hoor je bij de top?

Bij veel salestrajecten merk ik dat CMO’s het lastig vinden om hun marketingbudget te bepalen. Bedrijven die op jaarbasis enorme omzet maken, zijn soms heel terughoudend om een kleine investering in marketing te doen. Daarentegen zijn er bedrijven die respectievelijk minder omzet draaien, maar wel ruim investeren in enorme campagnes om leads te genereren. Tijdens ons salesoverleg benoemde een collega dat hij eens gelezen had dat een redelijk marketingbudget een bepaald percentage moest zijn van de omzet. Ik besloot dit uit te zoeken.

Lees meer

Software implementatie (3): wie neem je mee op reis?

Margot Schreuders, Research Expert bij DVJ Insights en blogger op Marketingfacts, onderzocht voor One4Marketing wat de cruciale succesfactoren zijn bij het implementeren van software. En niet zomaar software, maar hét marketing automation platform HubSpot. Haar conclusies legt zij uit aan de hand van de Organizational Journey, de reis die een bedrijf doormaakt tijdens de integratie van nieuwe technologie.

Lees meer

De top 10 marketing KPI’s waar je goed op moet letten

Wat zijn marketing KPI’s? Marketing KPI’s (Key Performance Indicators) zijn specifieke, numerieke marketingstatistieken die bedrijven gebruiken om hun vooruitgang naar een bepaald doel te berekenen. Wanneer marketeers en CEO’s moeten vaststellen welke KPI’s ze gaan gebruiken, denken ze vaak als eerste aan de bekende indicatoren (omzet, leads, kosten per klant, etc). Er zijn echter talloze andere KPI’s waar je rekening mee zou moeten houden wil je een succesvolle marketingcampagne uitvoeren.

Lees meer

Customer intimacy: de klant is Koning Willem-Alexander

Laatst was ik nogal verdiept in het schrijven van een blog, toen er op de deur van ons kantoor geklopt werd. Met mijn hoofd nog bij mijn blog stond ik op en deed ik de deur open. En daar stond hij, in hoogst eigen persoon: Koning Willem-Alexander. Wat denk je dat ik deed?

Lees meer

SEO in een notendop

Over search engine optimization (SEO) is al een hoop geschreven. Als je een blog wilt optimaliseren, hoef je maar te googlen en je vindt meerdere handleidingen. Toch blijft het lastig om bovenaan in Google te komen. Het is niet altijd even voor de hand liggend hoe je dit voor elkaar krijgt. Iedereen wil natuurlijk bovenaan staan in Google. Jij wilt dat, maar je concurrenten willen dat net zo graag. De druk op die bovenste posities in Google is dus hoog.

Lees meer

Met deze methode kwalificeer jij jouw leads

Een van de meest belangrijke ontmoetingen die verkopers met hun prospects hebben, is de zogeheten “discovery call”. In dit gesprek staan de verkoper en potentiële klant op een t-splitsing. Het blijkt dat jouw product goed bij de potentiële klant past waardoor de volgende stap in jullie relatie genomen kan worden. Of het blijkt dat jullie toch niets voor elkaar kunnen betekenen en verkoper en potentiële klant gaan ieder hun weg. Het is echter vaak niet direct duidelijk welke van de twee kanten je op moet gaan.

Lees meer

Software implementatie (2): wordt de bestemming wel geadopteerd?

Margot Schreuders, Research Expert bij DVJ Insights en blogger op Marketingfacts, onderzocht voor One4Marketing wat de cruciale succesfactoren zijn bij het implementeren van software. En niet zomaar software, maar hét marketing automation platform HubSpot. Haar conclusies legt zij uit aan de hand van de Organizational Journey, de reis die een bedrijf doormaakt tijdens de integratie van nieuwe technologie.

Lees meer

Word jij Miss Alignment? 6x Samenwerking tussen marketing en sales

Soms komt het voor dat je een enorm slechte grap maakt op kantoor en dat juist die grap dan de inspiratie vormt voor een blog. Zo ook dit blog, dat begon met een flauwe grap over een verkiezing voor de Commercieel Directeur die zijn of haar marketing- en salesteam het beste laat samenwerken: Miss Alignment. En dus niet misalignment. 

Lees meer

Aan de slag met videomarketing: 12 typen video die jij kunt inzetten

Je hebt videomarketing onderdeel gemaakt van je marketingstrategie, je weet via welke kanalen je het gaat verspreiden én je hebt de resources, maar het ontbreekt je aan een goed format. Je baalt ervan, want je wilde een succes maken van videomarketing. Speciaal voor jou (en om degenen die nog niet overtuigd zijn van video over te halen) hebben we 12 verschillende videoformats op een rij gezet.

Lees meer

Software implementatie (1): de overeenkomsten met vakantiestress

Margot Schreuders, Research Expert bij DVJ Insights en blogger op Marketingfacts, onderzocht voor One4Marketing wat de cruciale succesfactoren zijn bij het implementeren van software. En niet zomaar software, maar hét marketing automation platform HubSpot. Haar conclusies legt zij uit aan de hand van de Organizational Journey, de reis die een bedrijf doormaakt tijdens de integratie van nieuwe technologie.

Dankzij het onderzoek van Margot hebben wij onze implementatieproces verbeterd. De valkuilen en succesfactoren van de implementatie van HubSpot hebben we scherp op ons netvlies. Maar dit onderzoek is niet alleen voor ons interessant. Elk IT-bedrijf dat een impact maakt met haar software, kan hier wat van leren! Daarom delen wij deze inzichten graag in een reeks blogs, waarbij de ‘reis’ steeds als metafoor terugkomt.

Lees meer

Dit kost een nieuwe website

Je website is één van de belangrijkste marketingtools die je als bedrijf in de b2b kunt hebben. Naast het middelpunt van je inbound strategie, is je website een belangrijk middel binnen de klantreis. Bedrijfswebsites worden beter en beter. Mede het feit dat steeds meer bedrijven de waarde inzien van inbound marketing, zorgt ervoor dat de lat voor zowel design als content hoger komt te liggen. Websites zijn nu sneller, makkelijker, mooier en responsive voor verschillende devices. Waar dit voor (potentiële) klanten een mooie ontwikkeling is, wordt het werk van de marketeer er een stuk lastiger op. Om concurrentie voor te blijven, worden we gedwongen steeds stappen te blijven zetten. Vroeg of laat brengt ons dit bij een nieuwe website.

Lees meer

3 veelgestelde vragen over videomarketing

Het grootste deel van de b2b IT-bedrijven heeft weleens een video gemaakt, maar is er niet actief mee bezig. Dit is één van de conclusies die Ferdinand van de Blaak trekt uit zijn onderzoek naar de inzet van videomarketing. We delen een deel van de resultaten uit dit onderzoek door in deze blog drie vragen te beantwoorden.

Lees meer

3 take-aways van digital marketing live 2018

Donderdag 31 mei vond de zevende editie van Digital Marketing Live plaats. Dit is één van de grootste marketingevenementen in de Benelux waar menig marketeer jaarlijks naar uitkijkt. De locatie heeft het event in ieder geval mee: in de Beurs van Berlage (Amsterdam) kun je het prima een dag uithouden. Ik doe verslag en deel 3 take-aways met je.

Lees meer

3 manieren om meer klanten te behouden

Waarschijnlijk is jouw focus, net als bij de meeste organisaties, gericht op het binnenhalen van nieuwe klanten. Niet gek, want om je doelstellingen voor dit jaar te halen zijn er waarschijnlijk nieuwe klanten nodig. En daarnaast is het leuk om een nieuwe organisatie aan je klantenbestand toe te voegen. Eerst het meedenken met de potentiële klant, hem een zo passend mogelijk aanbod doen, en vervolgens de kick als die handtekening daadwerkelijk onder het contract gezet wordt. Logisch dus, dat de focus en aardig wat budget van veel organisaties ligt bij potentiële en nieuwe klanten.

Lees meer

Hoe inbound marketing jou helpt om klantretentie te verhogen

In het bedrijfsleven zijn we geneigd veel tijd en energie te steken in het vinden van nieuwe klanten. Dat is enerzijds logisch om te blijven groeien, maar wat doen we daarna, als er inmiddels een klantrelatie is? Besteden we evenveel tijd en aandacht om te zorgen dat onze klanten tevreden blijven? Dat is zeker aan te raden, omdat het over het algemeen veel meer tijd en geld kost om nieuwe klanten te werven dan bestaande klanten te behouden. Dat laatste noemen we klantretentie. In dit blog kijken we naar de mogelijkheden om klantretentie te vergroten met inbound marketing.

Lees meer

Strategie als basis voor een SaaS-marketingteam

Wil je als bedrijf een specifieke markt binnen de b2b veroveren, dan is er een grote variëteit aan marketingmogelijkheden beschikbaar. De b2b-markt is immers groot en divers. In het kader van ‘voor iedere smaak wat’, zou een grotere hoeveelheid aan tools in eerste instantie makkelijker lijken. Toch werd het voor marketing managers allemaal veel ingewikkelder met de uitbreiding van mogelijkheden. Vandaag de dag zijn er andere strategieën nodig. En om strategieën tot praktijk te brengen, zijn weer andere teams nodig.

Lees meer

20x het nut van inbound marketing in cijfers

Steeds meer bedrijven zien het nut van inbound marketing in en zijn begonnen met het implementeren van het inbound gedachtegoed. En niet zonder reden, inbound marketing is in vergelijking met traditionele marketing een stuk kostenefficiënter op de lange termijn. In dit blog zetten we dit nog eens uiteen, onderbouwd met cijfers.

Lees meer

Zo verantwoord je de kosten voor marketing automatisering

Jaren geleden was men van mening dat marketing niets anders was dan gokken en drinken. En voor een lange tijd zat hier zeker een kern van waarheid in. Marketing is lang meer een kunst geweest dan een wetenschap. In de afgelopen tien jaar is hier verandering in gekomen. Marketing automatisering systemen hebben laten zien dat het gokken wat ze misschien eerst deden, vervangen is door een meer berekende manier van aanpak. Prestatie gebaseerde tools stellen marketeers vandaag de dag in staat om meetbare resultaten te bereiken.

Lees meer

Marketing automatisering: over het wat, waarom en budget

Marketing automatisering zorgt voor meer werkplezier én een makkelijker meetbare ROI. Wil jij marketing automatiseringssoftware implementeren in jouw organisatie, dan moet je daar een investering voor doen. Over die investering en waar je op moet letten bij het kiezen van marketing automation software, wil ik het in deze blog graag hebben.

Lees meer

7 redenen waarom meer verkopers in dienst nemen NIET de juiste eerste stap is naar snelle groei

Ik zie het de laatste tijd vaak gebeuren: een bedrijf is op zoek naar manieren om haar omzet een boost te geven en maakt vervolgens de ‘logische’ keuze om meer werknemers in dienst te nemen. Elke keer als ik dit zie komt in mij dezelfde reactie op: ‘Doe. het. niet!’

Lees meer

Conversiespecialist en designer: hoe breng je deze werelden bij elkaar?

De conversiespecialist en designer: twee werelden die maar moeilijk bij elkaar lijken te komen. Een gemiste kans, want wanneer de synergie meer gezocht zou worden, kunnen er betere resultaten worden gerealiseerd. Ik neem je graag mee in de verschillen tussen deze twee uitersten en vertel uit ervaring hoe zij meer bij elkaar kunnen komen.

Lees meer

5 manieren om te investeren in de groei van je bedrijf

Je hebt ambities om (ook) dit jaar jouw bedrijf te laten groeien. Het wordt jouw jaar! De vraag die dan al snel de kop opsteekt, is waar je je geld op inzet om de groei van jouw bedrijf te stimuleren. In dit blog geef ik je handvatten waarin jij kunt investeren om van jouw bedrijf een nog groter succes te maken.

Lees meer

Hoe begin je een geoptimaliseerde Google Adwords Campagne?

Het managen van een pay-per-click (PPC) campagne kan een behoorlijke uitdaging zijn. Alleen de gedachte van ‘spelen’ met het geld van klanten is soms al genoeg voor marketeers om ver bij PPC vandaan te blijven.

Lees meer

GDPR, marketing automation en CRM-systemen: 5 veelgestelde vragen

Per 25 mei 2018 gaat de verordening van kracht. De GDPR heeft invloed op de opslag- en het gebruik van persoonsdata. Maak je gebruik van een marketing automation en/of CRM-systeem, dan verzamel je klantdata en klantvoorkeuren of je stuurt e-mails aan (potentiële) klanten. Welke invloed heeft deze verordening op het aantal leads? En hoe kun je jouw organisatie compliant maken? Wouter Meijers beantwoordt in dit blog 5 veel gestelde vragen rondom de GDPR, marketing automation en CRM.

Lees meer

Content marketing voor SaaS-aanbieders

Verkoopt jouw bedrijf SaaS software? Dan moet je zo snel mogelijk content marketing inzetten. Wellicht vraag je je nu af waarom je dit zou moeten doen. De reden is heel simpel: het werkt. Daarnaast, en zeker niet minder belangrijk, is 88% van alle B2B bedrijven het afgelopen jaar content marketing gaan gebruiken, of deden ze er al wat mee (en dat betreft ook een groot deel van jouw concurrentie!). 

Lees meer

Een verkoopproces voorbereiden: deze informatie is cruciaal!

De meeste professionele verkopers hebben wel in de gaten hoe belangrijk het is om op en top voorbereid te zijn, in welk stadium van het verkoopproces dan ook. Vandaag de dag hebben we het geluk dat we een enorme variëteit aan data tot onze beschikking hebben die ons hierbij kan helpen. Deze data speelt een steeds grotere rol voor verkopers. Het helpt begrijpen wanneer en hoe een deal gesloten kan worden.

Lees meer

Pillar content pagina's: 5 voorbeelden

Het belang van pillar content pagina’s en cluster content hoef ik je vast niet meer uit te leggen. (En zo wel, dan is het tijd om je even in te lezen in dit onderwerp 😉, bijvoorbeeld via deze blog over SEO in 2018.) Maar hoe ziet zo'n pillar pagina er nou in praktijk uit? In het kader van 'beter goed gejat dan slecht bedacht', geef ik in deze blog 5 inspirerende voorbeelden van pillar content pagina’s. Niet om ze exact na te maken, maar wel om jezelf af te vragen wat jíj nou belangrijk vindt als het gaat om pillar content pagina’s. Een duidelijk menu, veel afbeeldingen of misschien wel veel kleur? Bekijk onderstaande pillar content pagina’s en ontdek het!

Lees meer

De buyer journey en customer journey: wat is het verschil?

De buyer journey en customer journey zijn twee termen die veel door elkaar heen worden gebruikt. Dat is niet gek, want de benaming doet sterk vermoeden dat het om hetzelfde gaat. Wanneer we de termen buyer journey en customer journey vertalen, komen we immers uit op ‘kopersreis’ en ‘klantreis’. Toch staan beide voor iets wezenlijks anders. Wil jij weten hoe het zit? Lees dan verder.

Lees meer

Een e-mailnieuwsbrief saai? Niet met deze tips!

Nu we volop gebruikmaken van apps, video’s, online verhalen en andere nieuwe ontwikkelingen, verdwijnt de e-mailnieuwsbrief als marketingmiddel soms wat uit het oog. Toch verschijnen er ook in jouw mailbox nog regelmatig nieuwsbrieven. E-mailnieuwsbrieven kunnen dan ook een waardevolle aanvulling zijn voor jouw marketingmiddelen, mits je ze goed inzet. Hoe je dat doet? Dat leg ik in dit blog uit.

Lees meer

In 6 stappen aan de slag met topic clusters

Na het lezen van mijn vorige blog weet je alles over pillar content en cluster content. Kriebelt het al om hierin door te pakken, dan is het tijd om direct aan de slag te gaan! Of toch niet? In deze blog behandel ik eerst een model dat je kunt gebruiken om te bepalen of het voor jou zinvol is om aan de slag te gaan met pillar content. In de daaropvolgende stappen leg ik je uit hoe je aan de slag gaat met pillar en cluster content!

Lees meer

Hoeveel moet je investeren in marketing? Dit is hoe je het berekent!

Je bent marketingmanager of ondernemer en wilt dat jouw organisatie groeit. Je oriënteert je op de mogelijkheden of verzamelt informatie om het MT te overtuigen. Een knelpunt is veelal het berekenen van de investering die je in (inbound) marketing moet doen. Je ziet de cijfertjes al dolen en bent bang dat je iets over het hoofd ziet. Na het lezen van deze blog is dat verleden tijd. Ik leg uit hoe je met het berekenen van slechts één ratio, gedegen keuzes kunt maken over de hoogte van je investering in marketing.

Lees meer

Alles wat je moet weten over pillar content en cluster content

Net als je denkt dat je de vindbaarheid van je website op de rit hebt, verandert Google de manier waarop hij naar content kijkt. Afgelopen jaren is de manier waarop gebruikers zoeken in Google sterk veranderd. Waar de zoeker eerst een term of een gedeelte van een zin in de zoekbalk tikte, stelt hij nu een complexe vraag in een volzin. De opkomst van spraakgestuurd zoeken draagt bij aan deze trend.

Lees meer

SEO anno 2018: Doei zoekwoordoptimalisatie! Hallo topic clusters!

Zoals je ongetwijfeld zelf ervaren hebt, kost het moeite om content te publiceren die ervoor zorgt dat je online gevonden wordt. Waar marketeers eerder vochten om ruimte voor hun advertenties, vechten ze nu met content om de aandacht van hun doelgroep. Maar met alle content die gepubliceerd wordt, is het moeilijk om de aandacht van de juiste mensen te trekken.

Lees meer

De buyer journey uitgelegd in 1 Infographic

Voordat jouw klant voor jou kiest en/of een aankoop doet, doorloopt hij een aantal fasen. Weet jij welke reis jouw klant eigenlijk aflegt voordat ‘ie echt klant wordt?

Lees meer

Drie ontwikkelingen die de marketingbranche verander(d)en

Het internet heeft de afgelopen jaren veel impact op ons gehad. Waar we 10 jaar geleden vrijwel geen of slechtwerkend internet op onze telefoon hadden, kunnen we nu niet zonder. Het internet heeft niet alleen invloed op ons als mensen, maar ook op het werk wat we doen. Zo is er ook binnen de marketing een hoop veranderd. We gaan van de ene naar de andere trend. Als marketeer is het zaak om goed op de hoogte te blijven van al deze trends en ontwikkelingen en hierop in te spelen.

Lees meer

4 tips om fouten te voorkomen bij leadgeneratie

Wanneer het in mijn klantgesprekken gaat over inbound en leadgeneratie, stel ik vaak de vraag: “Wie of wat staat er centraal bij het genereren van B2B-leads?”. Draait het om de omzet, winst of persoonlijke verkooptarget? Het is mooi als blijkt dat er gedacht wordt vanuit de potentiële koper en zijn aankoopproces. Toch is de werkelijkheid vaak anders, terwijl dit de kern is voor succesvolle leadgeneratie. Daarom deel ik in dit blog 4 tips om fouten te voorkomen bij het genereren van leads.

Lees meer

Hoe genereer je betere leads met je campagnes?

Op een dag komt je collega naar je toe: ‘heb je die nieuwe Facebook functie gezien? Als we nu snel een campagne inrichten kunnen we heel veel leads genereren. De klant zit er echt op te wachten!’ Je kunt op twee manieren reageren: "ja, goed plan, doen we!" of "even wachten hoor, dan pak ik ons plan er even bij. Past het bij de strategie die we voorstaan? Levert het de juiste leads op? Weet je zeker dat de doelgroep daar te vinden is?" Welke reactie kies jij?

Lees meer

Zo weet je of jouw lead sales qualified is!

Eén van de meest herkenbare situaties voor zowel een marketeer als een verkoper: een lead wordt door marketing vol verwachting en enthousiasme doorgegeven aan sales, maar het is afwachten of sales de lead met hetzelfde enthousiasme ontvangt. De kernvraag die ik in deze blog wil behandelen is dan ook: ‘Hoe weet je of een lead qualified is?’

Lees meer

Smarketing voor ICT-bedrijven: 5 kenmerken

Even geleden hebben wij, naar aanleiding van onderzoek, vastgesteld dat ICT-bedrijven kansen missen als het gaat om de inzet van marketing. Ook in de praktijk signaleren wij dat ICT-bedrijven veel winst kunnen behalen door de juiste inzet van marketing. Eén van de succesfactoren hiervoor is een ijzersterke samenwerking tussen marketing en sales. Maar ook een afdeling, zoals service, moet niet meer als apart eiland opereren. Waarom een holistische aanpak cruciaal is? Omdat het tegenwoordig méér dan ooit gaat het om het creëren van een optimale klantbeleving. Juist voor ICT-bedrijven is dit een enorme uitdaging.

Lees meer

Zo converteer je leads naar betalende klanten

Naar schatting zijn ongeveer de helft van de sales qualified leads (SQL’s) nog niet klaar om direct een aankoop te doen. Veel organisaties verliezen dit gegeven uit het oog en forceren hun leads om direct een beslissing te maken. In tegenstelling tot het begeleiden van leads met een behulpzame houding, verliest een te pusherige aanpak onnodig veel leads. In dit blog leg ik uit hoe je, door een goed ingericht proces en een behulpzame houding, leads converteert naar betalende klanten.

Lees meer

Facebook Explore Feed: kans of bedreiging?

Het was even een paniekmoment voor marketeers en influencers, toen Facebook naar buiten kwam met haar nieuwe testproject. De nieuwe zogenaamde ‘Explore Feed’ moet Facebookgebruikers stimuleren om dingen buiten het ‘eigen straatje’ te ontdekken, ofwel content van connecties of pagina’s die zij nog niet volgen. Hierdoor wordt het mogelijk om andere content te ontdekken zonder van Facebook af te gaan. Het belang dat Facebook daarmee voor haarzelf behartigt, is duidelijk: meer gecommitteerde gebruikers, door minder links naar externe bronnen en meer unieke content op het kanaal zelf.

Lees meer

[Infographic] 16 Benchmark Stats over B2B Video Marketing

Als marketeers houden wij natuurlijk van nieuwe dingen en zijn we constant opzoek naar nieuwe, en verbeterde, manieren om mensen aan te trekken, klanten te converteren en loyaliteit te verhogen. Zo ook qua formats waarin we onze content aanbieden. Video begint inmiddels ook in B2B meer en meer de status van "up-and-coming" voorbij te gaan.

Lees meer

4 bewezen strategieën hoe BDRs en AEs goed kunnen samenwerken

Een sterke relatie tussen een verkoper / accountmanager (AE) en hun business development rep (BDR) is cruciaal voor succes. Niet alleen zal het team efficiënter, gemotiveerder en productiever zijn, je krijgt hierdoor ook veel leermogelijkheden.

Lees meer

Elke marketeer zou inbound marketing moeten omarmen

Inbound marketing bestaat al heel wat jaren. Toch zijn veel bedrijven er nog niet mee bezig. Ook in het onderwijs is er weinig tot geen ruimte voor. En dat is raar. Want of je het nu volledig implementeert of deels: de manier van denken is voor iedere marketeer relevant.

Lees meer

Marketing en sales: Waar zit het verschil?

Bij veel organisaties zit er een muur tussen marketing en sales. De teams liggen vaak met elkaar in de knoop. Ze ergeren zich aan elkaar en een oplossing voor hun onderlinge problemen lijkt moeilijk te vinden. En dat terwijl de teams juist zouden moeten samenwerken. Gezamenlijk maken ze de sales en marketing funnel, waarin een onbekende websitebezoeker uiteindelijk omgezet wordt tot een klant. 

Lees meer

Een marketingcampagne opzetten: 6 fouten die jou helpen

Je hebt de opdracht gekregen om een marketingcampagne op te zetten. Ergens in je achterhoofd dwaalt dat een goede voorbereiding belangrijk is. De paniek slaat toe, want je hebt geen idee hoe je dit aan moet vliegen. Calm down: je bent niet de enige; voor jou waren er miljoenen anderen. En die anderen maakten fouten waar jij nu van kunt leren. Ik neem je mee in zes veelgehoorde uitspraken die er mede voor zorgen dat marketingcampagnes de soep in lopen.

Lees meer

De ultieme route naar kwalitatieve leads in de B2B

Er komen genoeg leads binnen bij jouw B2B bedrijf, maar aan de kwaliteitszijde mankeert het meer dan eens. Jouw salesafdeling is hierin niet de enige: dit is een issue waar veel bedrijven tegenaan lopen. Welke stappen kun je daar nou het beste voor ondernemen? In dit blog neem ik je mee in diverse manieren om jouw leads naar een hoger kwaliteitsniveau te tillen.

Lees meer

Zo verhoog je de zichtbaarheid van jouw ICT vacatures in Google

Het is een universeel probleem voor bedrijven die actief zijn in de ICT-sector: het vinden van de perfecte sollicitant voor die ene vacature. Advertenties, social media en netwerken leveren niet veel op. Maar er is nog een ander alternatief waar veel bedrijven niet direct aan denken. Laten we eens ‘out of the box’ denken en Google gebruiken om de ultieme droomsollicitant te vinden.

Lees meer

Kwalitatieve leads in B2B: zo genereer je ze!

Kun je je de tijd van cold calling en massa marketing nog herinneren?
Nee?
Wij ook niet. Die tijd ligt ver achter ons.

Bedrijven hebben vandaag de dag toegang tot veel data. Héél veel data. Hierdoor is het bijna niet meer nodig om 'koud' contact te zoeken met prospects die nog nooit in contact zijn gekomen met jouw merk. Honderden telefoontjes plegen - in de hoop dat er toch eentje succesvol zal zijn - is daardoor verleden tijd. Je kunt je tijd beter besteden aan het maken van een selectie van warme leads.

Lees meer

De marketingorganisatie van de toekomst [Interview]

Rob Beltman is al meer dan vijftien jaar actief in het marketingvak als adviseur, begeleider, docent en onderzoeker en heeft inmiddels honderden organisaties in diverse branches begeleid bij hun marketingvraagstukken. Ook publiceert Rob met regelmaat in vakbladen en schreef hij een vijftal boeken over marketing en klantgericht ondernemen, waaronder het recent verschenen boek ‘De marketingorganisatie van de toekomst’. Rob is daarnaast medeoprichter van H3ROES, een coöperatie van professionals uit diverse disciplines, die samenwerken om Nederland klantgerichter te maken.

Lees meer

ICT-bedrijven missen kansen als het gaat om de inzet van marketing

De ICT-sector blijft maar groeien in Nederland. De afgelopen drie jaar is de ICT-markt in Nederland met 2,4% gegroeid. Volgens de laatste cijfers van het CBS telt de Nederlandse ICT-sector eind 2015 bijna 70 duizend bedrijven. De ICT-sector is een dynamisch vak en continu onderhevig aan nieuwe trends en ontwikkelingen. Om op te boksen tegen de concurrentie zijn nieuwe businessmodellen vereist en het vraagt een innoverende houding. Het is de kunst om waar nodig mee te bewegen met de markt en de behoeften van je klant. Daarom kan juist de inzet van marketing cruciaal zijn, om je potentiële klant (online) te vinden, beter te leren kennen en te bedienen.

Lees meer

Omgeving, strategie en implementatie: verbinden voor marketingsucces [Interview]

Hij is één van de belangrijkste auteurs en sprekers in Nederland in dit vakgebied. Als auteur heeft hij maar liefst 25 boeken op het gebied van marketing en management geschreven. In-house is hij werkzaam geweest voor meer dan 500 organisaties. 

Wouter de Vries jr. is docent op de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sinds 1992 doceert hij daar het vak dienstenmanagement. Zijn werk kenmerkt zich door ‘kritiek met een glimlach’. Hij durft te zeggen waar het op staat, maar ziet de lol van het leven zeker in. “Een geintje (op zijn Amsterdams) moet zeker kunnen!”

Lees meer

Succes op de beurs: 4 tips voor een inbound aanpak

Toen ik One4Marketing in 2005 begon, was ik een traditionele marketeer. Ik werkte één dag per week voor mezelf, de andere 4 dagen bij een ICT-dienstverlener. Één van de dingen die ik als traditionele marketeer uitvoerde, was het verzorgen van beurzen en events. Denk bijvoorbeeld aan de roemruchte BWU (Baan World User) dagen en het jaarlijkse ICT-event van Microcentrum. Nu ik dit schrijf, komen er weer herinneringen boven, zoals de vragen die toen speelden: “Hoe zorgen we voor het juiste bezoek bij onze stand? Wat geven we weg? Wat is de boodschap?” Vaak dacht ik na afloop: “Wat hebben we eraan gehad?” Daar dachten we toen bijna niet over na. We moesten er immers 'gewoon' zijn; iedereen was er. Maar wat was nou het echte resultaat?

Herken je dit? En vraag je jezelf af of je bij de overgang naar inbound marketing, beurzen nog wel moet inzetten? Lees dan verder. Ik heb handige tips voor succes op de beurs.

Lees meer

aan de slag met inbound? Zo overtuig je ieder MT-lid

Je hebt een visie. Je hebt een overtuiging. De kwaliteit van de leads, alsook de conversie van lead naar klant moet omhoog. Om dit te realiseren ga je all-in op inbound. Deze beslissing maak je echter niet alleen. Het hele MT moet ook achter deze focus in je marketingstrategie staan. Staat de hele organisatie achter je plannen? Dan krijg je draagvlak voor de uitvoering ervan, en niet onbelangrijk, budget voor deze investering. Kortom, je wilt buy-in en budget voor de nieuwe aanpak. Hoe je dit als CMO gaat realiseren? Door ieder MT-lid afzonderlijk te overtuigen en de ROI van je marketinginspanningen meetbaar te maken.

Lees meer

Hoe laat je de ROI van de hele marketingafdeling zien?


De manier waarop het marketingteam door de rest van de organisatie wordt beoordeeld op haar prestaties, is flink veranderd. Vroeger was het haast voldoende wanneer de maandelijkse nieuwsbrief verstuurd was, er leuke relatiegeschenken waren en er een fijne klantendag geweest was. Maar nee, die tijd is niet meer. De rest van de organisatie, en niet alleen het MT, vragen om meetbare resultaten. Om echte ROI (Return on Investment), en geen ‘feelgood metrics’, zoals likes en clicks.

Lees meer

Attitudeverandering in het MT: stappenplan voor de cmo

Je bent overtuigd van inbound. Er is vernieuwing en een solide strategie nodig om de kwaliteit van jullie leads te verhogen. Ook de conversie van deze leads naar klanten moet beter. Empathie, klantgerichtheid en inbound is the way to go.

Lees meer

9 tips om de eerste 100 dagen als junior sales perfect te laten verlopen

Je bent aangenomen als junior sales professional. Gefeliciteerd!

Lees meer

Test jezelf: beschik jij over deze 4 competenties van een goede SDR?

Je bent aangenomen als SDR (Sales Development Representative) en staat te popelen om aan de slag te gaan. In een vorig artikel hebben we uitgelegd wat een SDR is en hoe je zo’n goede verkoper werft. SDRs moeten binnen zeer korte tijd heel veel nieuwe dingen leren. Elk bedrijf heeft een vrijwel uniek concept, dat afgestemd is op het bedrijf zelf, het product of dienst en haar klanten. Ben je dus net ergens binnen als SDR? Dan moet je veel informatie absorberen en je eigen maken.

Lees meer

6 tips om de conversies van je prijzenpagina te verbeteren

h

Bij inbound marketing staat de klant centraal. Ja, het klinkt cliché. Maar het is wel de waarheid. Je wilt de online ervaring voor je klant fijner en vooral gemakkelijker maken. Niet langer onderbreek je de prospect met jouw pop-up banners en e-mails waar hij niet op zit te wachten, maar biedt je de prospect precies datgene waar hij naar op zoek is.

Lees meer

Het aantal aanmeldingen voor jouw evenement boosten? 5 tips!

Eventmarketing is trending in de B2B. Niet gek, want er zijn tientallen redenen waarom je als bedrijf een evenement zou kunnen organiseren: van naamsbekendheid tot jubileum. Maar het organisatorische aspect kent ook minder fijne kanten. De handjes worden klammer wanneer het evenement dichterbij komt en al helemaal wanneer drie weken van tevoren het aantal aanmeldingen niet aan de verwachting blijkt te voldoen. Help! Gelukkig is daar onze blog met tips om alsnog volle(re) zalen te trekken op jouw evenement.

Lees meer

6 tips voor een optimale homepage om je conversie te verbeteren


Je ontmoet regelmatig iemand die je niet kent. En uiteraard oordelen we niemand op het eerste gezicht, zeggen we. Maar wist je dat wij binnen 10 seconden al een eerste indruk van iemand hebben gevormd? Je voorkomen is je visitekaart, zullen we maar zeggen.

Lees meer

Lead management: Perfecte generatie, kwalificatie & nurturing

De afgelopen weken heb ik in een reeks blogs aandacht gegeven aan lead management, een hot topic in de marketing- en saleswereld. Ik deelde de belangrijkste inzichten omtrent leadgeneratie, leadscoring en leadnurturing. In dit artikel vat ik deze inzichten nog eens samen en laat ik je zien hoe je de lead management van jullie bedrijf kan optimaliseren.

Lees meer

marketing en sales op één lijn door eenduidige kpi's

Woedt er tussen jouw marketingteam en salesteam ook een stille oorlog, over wie het belangrijkste werk doet, of wie het meeste budget krijgt? Zitten beide afdelingen in hun eigen bubbel en werken ze liever tegen elkaar, dan mét elkaar? Dan heb je te maken met het welbekende, eeuwenoude strijd tussen marketing en sales. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe nadelig dat voor je organisatie is. Je verspilt kansen, loopt deals mis en belemmert de groei van je bedrijf.

Lees meer

Mega SALEStrends: 10 jaar terug & 5 jaar vooruit (2/2)

Vorige week bekeken we marketingtrends: 10 jaar geleden, vandaag de dag & 5 jaar vooruit. Vandaag wil ik iets vergelijkbaars doen, maar dan gericht op sales. Bij elke trend kijk ik terug naar 2006, kijk ik naar het nu en geef ik een (voorzichtige) voorspelling voor de toekomst.

Lees meer

De reden waarom bedrijven 71% van hun leads verspillen

Wat zou je baas zeggen als je hem vertelt dat 71% van de leads die je genereert, niet benut worden? Wie wordt er ontslagen?

Lees meer

Stel deze 3 vragen Aan het begin van een B2B-verkoopproces

In het B2B-verkoopproces is er een tweedeling te zien. Kort gezegd gaat het erom: maak je een ‘Freedom’ of een ‘Capability’ sale?

Lees meer

Mega MARKETINGtrends: 10 jaar terug & 5 jaar vooruit (1/2)

2006, klinkt dat als heel lang geleden?  Nee, niet echt.

Zou er veel veranderd zijn sinds 2006?  Nee, vast niet. Toen was er al internet en waren er al mobieltjes. 

Gaf jij antwoord zoals als ik antwoord gaf de eerste keer dat ik deze vragen hoorde? Ja? Zet je dan maar schrap, want in dit blog kijken we 10 jaar terug naar 2006. Maar met terugblikken alleen zijn we er niet. 

Lees meer

e-book vs whitepaper: De verschillen uiteengezet

Of je nog maar net bent begonnen met inbound marketing, of het al jaren inzet, je bent iedere dag bezig met content creëren. Ten minste, dat zou je moeten zijn. Als het goed is ligt er een sterke content marketing strategie, zijn je buyer persona’s en hun buyer journey’s in kaart en is er genoeg inhoud en inspiratie voor content. De kunst is nu om met de content die je creëert, je lezer op het juiste moment met de juiste content aan te spreken. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.

Lees meer

Breng je verkoopproces in lijn met het aankoopproces van je klant

Wanneer het op reizen aankomt, en zeker bij een grote reis, moeten we accepteren dat het tijd kost om de reis goed voor te bereiden. Wanneer het op zaken aankomt, schijnen echter veel leidinggevenden te denken dat goede voorbereiding niet nodig is. Ze komen met een idee, starten hun marketingmachine en denken binnen 90 de eerste klanten binnen te kunnen halen.

Lees meer

Hoe maak je lead scoring succesvol voor kleine bedrijven?

Lead scoring, het is en blijft een hot topic. Wanneer een bedrijf start met inbound marketing, horen we vaak dat ze zich vooral bekommeren over het krijgen van genoeg leads. Maar, met een groot aantal leads ben je er nog niet. Heb je eenmaal veel leads, dan moet je antwoord kunnen geven op de vraag: wie is er echt geïnteresseerd in mijn product of dienst en wie komt net pas om de hoek kijken? Het antwoord geef je met behulp van lead scoring.

Lees meer

Zet je een marketingteam op? Dit zijn de 5 belangrijkste rollen!

Een marketingteam opzetten: het is misschien wel de moeilijkste klus voor een rasmarketeer, ondernemer of HRM’er. Voor ieder bedrijf gelden er weer andere eisen. Gelukkig hebben alle marketingteams één ding gemeen. Of jouw marketingteam nu bestaat uit 3 werknemers of maar liefst 20 marketeers telt, onze ervaring is dat deze 5 rollen in ieder geval in jouw marketingteam moeten voorkomen.

Lees meer

Voor deze uitdagingen staan marketingprofessionals volgend jaar

Ieder jaar kijken we weer uit naar het State of Inbound rapport van HubSpot. Zo’n 4500 ervaren marketing- en salesmensen over de hele wereld geven antwoord op vragen over de ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van marketing en sales. Kortom, waardevolle informatie die je niet wilt missen. Één maar: het is een stevig rapport. Daarom zetten we graag de belangrijkste feiten voor je op een rij.

Lees meer

5 marketingtrends om in 2017 rekening mee te houden

Het is bijna november. Met ons hart nog in 2016 - maar ons hoofd stiekem al in 2017 - loopt dit jaar ten einde. We bereiden ons voor op december: dé maand waarin warmte en sfeer centraal staan in elke reclame, de laatste campagne-eindjes aan elkaar worden geknoopt voordat de kerstdrukte begint en de maand waarin de balans van het afgelopen jaar wordt opgemaakt. December is daarnaast de maand waarin marketeers overgaan van een voorzichtige oriëntatie naar knopen doorhakken als het gaat om anticiperen op de marketingontwikkelingen van 2017. Of je nu staat te popelen om iets door te voeren of niet: over sommige dingen moet je al nadenken voordat het december is. Deze 5 marketingtrends, bijvoorbeeld!

Lees meer

Slimme verkoper? switch van hunten naar online interactie

De laatste jaren gebruiken marketeers steeds vaker de term 'inbound' om een grote verandering in het aankoopgedrag van klanten te duiden. Prospects hebben steeds meer mogelijkheden om onwelkome boodschappen te vermijden. Deze worden verspreid door outbound middelen, zoals advertenties, televisiespotjes, telemarketing etc. Slimme verkopers switchen van al deze oude 'pushmiddelen' naar een aanpak die niet gaat over het ‘hunten’ op prospects.

Lees meer

Retargeting en inbound marketing: effectief, tenzij je irriteert

Je herkent het vast. Je shopt online naar een nieuwe jas en plaatst deze in je winkelmand. Of je gaat op vakantie en vergelijkt enkele vliegtickets met elkaar. Maar, je rekent nog niet meteen af en boekt nog niet direct. Even later zit je weer achter je computer, met een heel ander doel. Je opent een andere website en in je rechter ooghoek zie je precies die ene jas die je hebt gevonden of een advertentie met vliegtickets naar je vakantiebestemming! Welkom in de wereld van retargeting. B2C marketeers passen deze strategie al massaal toe. In B2B is het nog niet zo gebruikelijk om in te zetten. En dat is een gemiste kans. Het is namelijk de eenvoudigste manier om bezoekers terug te krijgen naar jouw website. Maar let op, het is ook heel eenvoudig om je potentiële klant mateloos te irriteren. Niets is zo irritant om bestookt te worden met advertenties waar je niets aan hebt. Het is dus de kunst om retargeting juist in te zetten.

Lees meer

Heeft jouw bedrijfsstrategie inbound marketing nodig?

2016-Q4. Het laatste kwart van het jaar waarin jij je voorbereidt op 2017. Je hebt al wat mooie doelen in je achterhoofd die je komend jaar wil gaan uitvoeren. Je gaat de winst verdubbelen, een bedrijfsovername doen, een nieuwe productlijn lanceren of meer diensten verkopen aan je bestaande klanten. Wat je bedrijfsstrategie ook is, als je geen inbound marketingstrategie en plan hebt om het de ondersteunen, zal 2017 een lastig jaar voor je worden.

Lees meer

Hoe 1 vraag de kwaliteit van je contentmarketing verbetert

Je hebt al eerder kunnen lezen over veelgemaakte fouten bij het opzetten van een contentmarketing campagne. Daarin kwam één fout niet naar voren, die vooral bij inbound marketing nogal eens gemaakt wordt: het centraliseren van middelen in plaats van het doel. Vandaag licht ik een vraag toe die jou in het vervolg kan helpen om deze fout te voorkomen: ‘What’s next?’.

Lees meer

De Google Penguin update: alles wat je moet weten

23 september 2016 bevestigde Google dat ze een Google Penguin update hadden uitgerold. Nu is het een real-time proces. Wat is het ook alweer? Wat houd de nieuwe update in? En hoe speel je hier goed op in? In dit artikel lees je dat allemaal.

Lees meer

5 dingen die HubSpot leerde na een jaar LinkedIn ads

Een flink aantal klanten van HubSpot heeft nu al voor bijna een jaar hun LinkedIn Sponsored Updates via HubSpot laten lopen. Op deze manier halen zij veel meer uit hun content en inbound strategie. Toen deze voor het eerst LinkedIn ads integreerden met HubSpot, wisten de mensen bij HubSpot niet wat de resultaten zouden zijn. Sindsdien heeft HubSpot de kans gehad om de prestatie van alle klanten te evalueren. En de vlag ging uit! Bij One4Marketing zijn we ook enthousiast geraakt over de resultaten. HubSpot vertelde daarover in een van haar blogs. Graag willen we die informatie met jou delen!

Lees meer

4 stappen om een sales development team van topklasse te krijgen

Steeds meer bedrijven nemen SDRs (Sales Development Rep's) aan om als lijm tussen de sales- en marketingafdeling te dienen. Naarmate je bedrijf groeit en het aantal leads toeneemt, zal het steeds moeilijker voor je verkopers worden om de balans te vinden tussen al het verschillende werk dat met deze leads moet worden gedaan.

Lees meer

Social media voor de inbound marketing funnel (4): delight

De tijd van 'zomaar wat doen' op social media, lijkt voor veel MKB'ers voorbij. Vooral wanneer een organisatie de wondere wereld van inbound marketing ontdekt, gaat het belang van social media écht leven. Mede vanuit dit besef, krijgen wij uiteenlopende vragen over social media. Een veelgestelde vraag is hoe social media ingezet kan worden in elk stadium van de inbound marketing funnel. Deze vraag ga ik per stadium beantwoorden in een 4-delige blogserie. Met vandaag de derde fase: ‘delight’.

Lees meer

Voor deze uitdagingen staan salesprofessionals volgend jaar [State of Inbound 2016]

Bij veel organisaties is online leadgeneratie de manier om aan nieuwe business te komen en wordt er steeds meer aandacht besteed om dit op een goede manier in te richten. Er is in de afgelopen jaren wel een verschuiving te zien op dit gebied. Waar in de voorgaande jaren de focus lag op het genereren van websitebezoekers en leads, ligt de focus nu op het omzetten van leads naar klanten. Dit blijkt voor veel salesteams dé uitdaging waar zij de komende tijd mee aan de slag moeten. Waar dit uit blijkt? HubSpot heeft gisteren haar jaarlijks onderzoek State of Inbound gepresenteerd en het staat boordevol met dit soort interessante feiten. In dit artikel besteed ik met name aandacht aan de resultaten op het gebied van sales.

Lees meer

Social media voor de inbound marketing funnel (3): close(r)

De tijd van 'zomaar wat doen' op social media, lijkt voor veel MKB'ers voorbij. Vooral wanneer een organisatie de wondere wereld van inbound marketing ontdekt, gaat het belang van social media écht leven. Mede vanuit dit besef, krijgen wij uiteenlopende vragen over social media. Een veelgestelde vraag is hoe social media ingezet kan worden in elk stadium van de inbound marketing funnel. Deze vraag ga ik per stadium beantwoorden in een 4-delige blogserie. Met vandaag de derde fase: ‘close’.

Lees meer

[Interview] werf IT-personeel met Inbound recruitment

Het is donderdagmiddag, begin juli. Ik ben op bezoek bij het Europese hoofdkantoor van HubSpot in Dublin en open Skype om te bellen met Hannah Fleishman, marketeer bij HubSpot in Boston (USA).

Nadat ik me vorig jaar voor het eerst verdiepte in de mogelijkheden van inbound marketing voor recruitmentdoeleinden, ben ik nu continu op zoek naar mensen die me meer kunnen vertellen over deze interessante wervingsstrategie. Eén van die mensen is Hannah. Zij is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden rondom inbound recruitment bij HubSpot en gaat graag met me in gesprek om haar kennis te delen.  

Lees meer

Social media in de inbound marketing funnel (2): 'convert' naar lead

De tijd van 'zomaar wat doen' op social media, lijkt voor veel MKB'ers voorbij. Vooral wanneer een organisatie de wondere wereld van inbound marketing ontdekt, gaat het belang van social media écht leven. Mede vanuit dit besef, krijgen wij vaak de vraag: hoe kunnen we social media inzetten in elke fase van de inbound marketing funnel? Deze vraag ga ik per stadium beantwoorden in een vierdelige blogserie. Met vandaag de eerste fase: Convert.

Lees meer

Social media in de inbound marketing funnel (1): 'attract' jouw persona

De tijd van 'zomaar wat doen' op social media, lijkt voor veel MKB'ers voorbij. Vooral wanneer een organisatie de wondere wereld van inbound marketing ontdekt, gaat het belang van social media écht leven. Mede vanuit dit besef, krijgen wij vaak de vraag: hoe kunnen we social media inzetten in elke fase van de inbound marketing funnel? Deze vraag ga ik per stadium beantwoorden in een vierdelige blogserie. Met vandaag de eerste fase: Attract.

Lees meer

Hoe realiseer je een ijzersterke online positionering als B2B-bedrijf?

Dit is een gastblog door Shohan Shah

Als B2B-bedrijf de online promotie van jouw product/dienst loslaten en je focussen op waar jouw doelgroep zich bevindt; het is makkelijker gezegd dan gedaan. Met alleen het promoten van jouw aanbod, kom je er gewoonweg niet meer. Social media expert Nicoline Maes zag hier een kans in. Door het doorlopen van diverse stappen helpt zij bedrijven aan een sterke online positionering. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Tijdens Next Marketing 2016 vertelde Nicoline Maes tijdens haar breakoutsessies alles wat je moet weten voor het creëren van een ijzersterke online positionering. 

Lees meer

Marketing anno 2025: neemt automatisering het over?

Onlangs las ik een artikel in de Adformatie (mei 2016) met als titel: “Alles gaat straks vanzelf, ook marketing.” In het artikel voorspelt IT- en managementprofessor Tom Davenport dat marketing in 2025 de bedrijfsfunctie is waar de minste mensen en de meeste geautomatiseerde systemen werken.

Lees meer

Waarom contextuele marketing veel kansen biedt voor het MKB

Het in beeld brengen van mijn contacthistorie? Te veel moeite, te weinig opbrengst.” en “Ik weet hoeveel mensen mijn website bezoeken; dat is genoeg.” Het traditionele marketingdenken zit vaak diep in organisaties verweven. Jouw organisatie is niet de enige die nog geen gebruikmaakt van – of zelfs nog nooit gehoord heeft over - contextuele marketing. Maar vanaf vandaag verandert in ieder geval dat laatste. In dit artikel neem ik je mee in de beginselen van deze marketinggedachte en de kansen die contextmarketing voor het MKB met zich meebrengt.

Lees meer

Trekt jouw content ook geen volle zalen? Dit is hoe het komt.

Contentmarketing is enkele jaren geleden met open armen ontvangen door veel organisaties. Marketeers gingen er enthousiast mee aan de slag en salesprofessionals konden hun oren niet geloven: klanten die vanzelf naar ons toekomen? Het leek te mooi om waar te zijn. Veel organisaties genereren met hun inbound marketingaanpak veel bereik, leads en klanten, maar dat succes is niet voor alle organisaties weggelegd. Ik hoor je denken: waar ligt dit dan aan? In dit blogartikel leg ik het uit.

Lees meer

Infographic: Hoe word ik succesvol op Facebook als B2B-bedrijf in 10 stappen

Vorige week schreef ik een blog over hoe wij als One4Marketing social media aanpakken. Daarin schreef ik ook dat er een nieuwtje aankwam. We zouden namelijk op een nieuw sociaal platform verder gaan. En dat is… *tromgeroffel* …. Facebook! Nu denk je misschien: B2B, op Facebook? Sinds deze week zijn wij in ieder geval weer actief op Facebook. Daarbij hebben we voor onszelf helder hoe we dit aanpakken en ons stappenplan delen we graag met jullie. Je kunt het zelf ook proberen met dit stappenplan speciaal voor B2B-bedrijven:

Lees meer

Een sterk merk is mensenwerk: Online positioneren voor B2B-bedrijven

Ken jij je plaats? Is het duidelijk wat de goede online plek is voor jouw B2B bedrijf? En weet je wie je doelgroepen precies zijn? En dan bedoel ik niet alleen je klanten en prospects. En wat doen je concullega’s precies online, wat gaat daar goed en wat minder? Als deze vragen meer vragen dan antwoorden oproepen, dan is de interactieve breakoutsessie over online positioneren tijdens Next Marketing 2016 echt iets voor jou!

Lees meer

Is SEO overrated?

Dinsdagochtend. Half 9. Ik schuif aan bij één van onze nieuwe klanten. Het bedrijf wil beginnen met inbound marketing en daarnaast is de website hoognodig toe aan een make-over. Niet alleen de lay-out is enorm gedateerd, ook de content is aan vernieuwing toe.

Lees meer

Van kennisleider tot succesvolle leadgenerator

Zes belangrijke must haves

Een organisatie waarvan de corebusiness gebaseerd is op kennis heeft in dit digitale tijdperk veel te bieden. Medewerkers en adviseurs ontwikkelen continu nieuwe ideeën en theorieën: dat zijn mooie marktkansen. We schrijven boeken, stellen onderzoeksrapporten op, en de bibliotheek staat vol met de meest recente literatuur. Maar om die kennis marktgericht in te zetten, moest er meer gebeuren dan onze ideeën op papier zetten. 

Lees meer

Test hier je buyer persona’s met 18 vragen

Het kan nogal een doolhof zijn, het creëren van buyer persona’s. Hoe weet je nou echt of je goed zit? Zit je niet gewoon maar een verhaaltje te schrijven? Soms kan het nogal een twijfelachtige zaak zijn of je nu wat uit je duim zuigt of dat je de kern van een potentiële klant vindt. Daarom maakten wij een vragenlijst voor onze klanten om hen te helpen de buyer persona's te testen bij echte personen. Deze vragen focussen zich op de persoonlijke achtergrond, het bedrijf, de rol, de uitdagingen, doelen, etc. 

Lees meer

Checklist: is jouw cross-channel aanpak consistent genoeg?

Een paar weken geleden introduceerde ik het concept van inbound marketing met een cross-channel aanpak bij jullie. Misschien was je al begonnen met cross-channel marketing of misschien ben je ermee begonnen toen je mijn blog las enkele weken geleden. (In het tweede geval voel ik mij zeer vereerd dat je mijn advies volgde.) Graag bied ik je nog een heldere checklist aan in het doolhof van informatie over de cross-channel aanpak. Soms kan het verwarrend zijn: wat deel je nu waar, hoe verwoord je je boodschap, moet ik een andere afbeelding gebruiken, welke kanalen zijn eigenlijk voor mij interessant?

Lees meer

Hoe haal ik meer uit mijn huidige klanten in de customer journey?

Een belangrijke vraag die je zelf ongetwijfeld wel eens stelt als ondernemer of bij een andere commerciële job. De vraag is echter, hoe je dit nu precies aanpakt?

Bij een groot aantal bedrijven gaat 60% tot 80% van de uitgaven naar het binnenhalen van nieuwe klanten. Een interessant gegeven aangezien het belang van het behoud van de bestaande klant tegenwoordig wordt onderstreept. Is het bijvoorbeeld nog zinvol vooral nieuwe klanten voordelen te bieden in plaats van bestaande klanten?

Lees meer

Het leven na de buyer journey...

Inmiddels ben je wel bekend met de buyer journey. De reis waarin je vreemdelingen (strangers) omvormt tot ambassadeurs (promoters) van jouw bedrijf. Een mooie reis waarin je verschillende fases doorloopt als potentiële klant. De praktijk wijst echter uit dat het nogal een lastige klus is om van klant naar ambassadeur te gaan. De werkwijze van nu is wéér anders dan die van 3 jaar geleden en het is allemaal ook moeilijk bij te houden. Klanten verwachten meer en willen meer, niet te vergeten er is ook meer mogelijk dan een paar jaar geleden. 

Lees meer

Ga voor een cross-channel aanpak met inbound marketing!

Inbound marketing is leuk, mooi en handig. Maar soms moet je een stapje verder gaan om de gestelde doelen te behalen. Een cross-channel aanpak kan hier een mooie oplossing zijn. Bij cross-channel marketing staat net zoals bij inbound marketing je klant centraal. Wat willen ze horen/lezen/weten? Wat is interessant voor hén? Een cross-channel aanpak sluit mooi aan bij de inbound marketing methodologie.

Lees meer

De grootste bezwaren bij inbound marketing (deel 4): “Ik wil het zelf doen.”

Als inbound marketing consultant kom ik bij veel verschillende bedrijven door heel Nederland. Ik vind het interessant om te zien hoe elk bedrijf haar marketingafdeling ingericht heeft en hoe zij tegenover inbound marketing staan. Naast dat ik veel positieve verhalen hoor van (potentiële) klanten, loop ik er ook regelmatig tegenaan dat bedrijven bezwaren hebben als het gaat om inbound marketing.

Lees meer

How to: je medewerkers motiveren voor verandering

Veranderingen in bedrijven kunnen een prachtig iets zijn, het streven naar je eigen Utopia. Een bijna idyllisch bestaan naleven waarin iedereen gelukkig is en getallen oplevert hoger dan de Mount Everest. Jij hebt zo'n plan. En wat is dat geweldig goed! Je probeert te verbeteren, je medewerkers gelukkig te maken. Geef jezelf hier gerust een schouderklopje voor als je deze instelling hebt, want het is niet een eigenschap die iedereen heeft. Je mag hierin best trots zijn op jezelf.

Lees meer

Nog 5 gouden tips voor je social media!

Een aantal maanden geleden gaf ik in mijn blog 5 gouden tips voor social media. Omdat de blog goed in de smaak viel, deel ik vandaag nog 5 gouden tips om je online zichtbaarheid en je professionaliteit op het wereldwijde web te verbeteren. Als je op social media steeds weer op de juiste manier onder de aandacht komt van je doelgroep, zorg je tenslotte – als het goed is – ook voor meer omzet. Waar moet je op letten als je jouw bedrijf presenteert op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn of YouTube? En wat moet je vooral niet doen?

Lees meer

De grootste bezwaren bij inbound marketing (deel 3): Ik zie geen resultaat!

Als inbound marketing consultant kom ik bij veel verschillende bedrijven door heel Nederland. Ik vind het interessant om te zien hoe elk bedrijf haar marketingafdeling ingericht heeft en hoe zij tegenover inbound marketing staan. Naast dat ik veel positieve verhalen hoor van (potentiële) klanten, loop ik er ook regelmatig tegenaan dat bedrijven bezwaren hebben als het gaat om inbound marketing.

Lees meer

De 5 cruciale eigenschappen van een echte goede verkoper

De afgelopen weken merkte ik het weer. Elke keer wanneer potentiële klanten in het verkoopgesprek merken dat je weet waar je over praat, ontstaat er een klik. Natuurlijk is dat zo, zeg je misschien. Maar hoe vaak worden er geen enthousiaste 'blabla' verhalen gehouden bij de klant aan tafel. En vliegen de bekende begrippen over tafel als 'innovatieve organisatie die meedenkt met jouw als klant', 'state of the art producten en diensten die gouden bergen beloven', 'personeel dat om je geeft en altijd voor je klaarstaat'.

Lees meer

Inbound sales en het grote verschil met traditionele verkoop?

Het grote verschil tussen inbound sales en de verkoopstrategieën waar je tot nu toe mee werkt, zit hem in de aanpak. Bij inbound sales probeer je niet iets te verkopen. Jij met jouw product, je verkooptarget en bijbehorend proces staan niet op de voorgrond. De klant met zijn aankoopproces staat centraal. Daarom begin je met het in kaart brengen van de reis die de klant tijdens het aankoopproces maakt. Daarna met het opstellen van een bijbehorend verkoopproces.

Lees meer

One4Marketing pakt social media aan met 5 pijlers

“Social media is zó geweldig! Het is gratis en ik kan delen wat ik wil! Postje hier, postje daar. Wauw, de persoon die dit heeft uitgevonden is echt geweldig. Hmm, laat ik nog een keer die blog delen, misschien krijg ik zo meer clicks en interactie. Of dat e-book plaats ik wel eventjes! Perfect. Nog een Facebook postje hier en hup een Tweetje daar,… Maar, wacht. Waar zijn onze volgers? Eigenlijk levert het me helemaal niets op, ik ben maar aan het posten en er komt nooit iets uit. Ik stop ermee.”

Oké, misschien heb ik bovenstaand verhaal nog een beetje erger verwoord dan de realiteit. Maar ik denk dat ik toch een groot pijnpunt raak bij veel bedrijven die sociale media inzetten bij hun (inbound) marketing. Op de één of andere manier lukt het tieners vaak beter om die likes en reacties te krijgen dan bedrijven. Hoe komt dat dan? Ook bij One4Marketing wilden we er eigenlijk meer uit halen dan we al deden. Maar hoe?

Lees meer

marketeers kunnen niet zonder marketing automation

Het is je vast niet onbekend, marketing automation of marketing automatisering. Pas schreven we er nog een blog over wanneer je het moet inzetten. Maar ik kan me indenken dat je je afvraagt waarom het nou zo goed zou zijn zoals velen beweren. Is het niet gewoon een technologisch hebbedingetje? Of is het niet gewoon een tijdelijke trend? Integendeel: veel organisaties kunnen niet meer zonder! In deze blog neem ik even de tijd om je uit te leggen waarom marketing automation marketeers blij maakt. 

Lees meer

De grootste bezwaren bij inbound marketing (deel 2): "Het is te duur"

Als inbound marketing consultant kom ik bij veel verschillende bedrijven door heel Nederland. Ik vind het interessant om te zien hoe elk bedrijf haar marketingafdeling ingericht heeft en hoe zij tegenover inbound marketing staan. Naast dat ik veel positieve verhalen hoor van (potentiële) klanten, loop ik er ook regelmatig tegenaan dat bedrijven bezwaren hebben als het gaat om inbound marketing.

Lees meer

Hoe krijg je je sales team enthousiast voor marketing automation

De introductie van nieuwe technologieën heeft altijd al tijd gekost. Denk maar aan het voorbeeld van onze mobiele telefoons. De eerste draagbare telefoon kwam ik tegen op het Leidseplein. Een lange bodyguard had het zware ding bij zich, toen hij mij vroeg naar de openingstijd van een populaire uitgaansgelegenheid. Dat was 1984. Ik denk dat ie rond de 5000 euro kostte. En wanneer hadden wij een betaalbare lichte versie opzak? Weet jij het nog. Moet ergens rond 1996 geweest zijn, want toen kwam Motorola er mee op de markt. En kijk wat we (en onze kinderen) nu hebben en er mee doen!

Lees meer

bezwaren bij inbound marketing (1): "Ik wil ook outbound marketing"

Als inbound marketing consultant kom ik bij veel verschillende bedrijven door heel Nederland. Ik vind het interessant om te zien hoe elk bedrijf haar marketingafdeling ingericht heeft en hoe zij tegenover inbound marketing staan. Naast dat ik veel positieve verhalen hoor van (potentiële) klanten, loop ik er ook regelmatig tegenaan dat bedrijven bezwaren hebben als het gaat om inbound marketing.
De meest voorkomende bezwaren die ik hoor, behandel ik in deze vijfdelige blogserie. Vandaag deel 1: “Ik wil niet beginnen met inbound marketing, want dat betekent dat ik moet stoppen met al mijn andere outbound en offline marketingactiviteiten.”

Lees meer

De psychologische werking van de 7 kleuren van de regenboog

Het is alweer twee weken geleden dat ik 8 concrete tips gaf voor webdesign en trends daarin. Aansprekend design is en blijft een onderwerp wat mijn interesse heeft. Met name de psychologische kant ervan is een boeiend deel waaruit je veel profijt kan halen. Je hebt vast wel een keer in je leven een prachtige regenboog gezien, misschien zelfs al vaker. Een regenboog bestaat uit 7 heldere kleuren die ieder een andere uitwerking hebben op de gemoedstoestand. Ik liet me inspireren door de infographic van onze klant SnelStart over kleur. Zij benoemen hier 8 kleuren, ik bespreek alleen de 7 specifieke kleuren van de regenboog en hoe deze elkaar beïnvloeden.

Lees meer

Hoe past eventmarketing in jouw marketingmix?

Dit jaar organiseer ik, als student eventmanagement, het Next Marketing 2016 van One4Marketing. Dit soort events worden ook wel merkeigen events genoemd. Next Marketing is dan een merk van One4Marketing, bedoeld om het merk te laden.

Lees meer

efficiënt salesproces: raak in 10 stappen je prospect kwijt

Bereik meer mensen, binnen dezelfde tijd. Ga eens bij jezelf ten rade en neem de volgende tien tips ter harte. Zo raak jij binnen no time je prospects kwijt en gaat je salesmachine als een tierelier! Het draait op de salesafdeling tenslotte niet om de kwaliteit van je leads, maar om de hoeveelheid prospects die je spreekt.

Lees meer

Waarom marketing en sales alignment de afstand moet overbruggen

Marketing en sales. Sales en marketing. Wie noemen we nou eerst in het zinnetje? Voor nu houd ik het even op marketing en sales. Waarom? Omdat een lead eerst te maken krijgt met marketing (en de ‘m’ komt eerder in het alfabet). De afdelingen bestaan zelf vaak uit verschillende mensen. Waar de marketeers meer creatieve manieren vinden om leads te genereren, zoeken salesmensen meer doelgericht naar potentiële klanten en new business. U bent vast wel bekend met het fenomeen dat marketing en sales niet altijd optimaal samenwerken. Misschien voelen ze die noodzaak ook niet. En het is juist nu enorm belangrijk dat de samenwerking marketing en sales een weg vindt. Daar zijn namelijk verschillende redenen voor. 

Lees meer

5 sterke tips om jouw verkoopteam succesvoller te laten zijn

Ben jij ook voortdurend aan het trekken en duwen aan jouw verkoopteam? Je doet er van alles aan: je zorgt voor relevante trainingen, je coacht, je zorgt voor ondersteunende software en dat allemaal om de sales pipeline vol te hebben met waardevolle leads en uiteindelijk new business. En dan nog loopt de verkoop achter of op z’n minst is het een gevecht om de deals binnen te krijgen. 

Lees meer

Marketing automation: is jouw organisatie er klaar voor?

Ik merk de laatste tijd dat potentiële klanten vooral bij ons komen omdat ze meer willen weten over marketing automation. Ze hebben een marketingevent bezocht en daar iets over marketingautomatisering gehoord of ze hebben één van de vele blogartikelen gelezen over marketing automation. Ze vragen zich af of hun organisatie daar ook iets mee moet doen.

Lees meer

8 concrete design tips voor je website

De laatste keer dat ik een blog schreef – om precies te zijn, een week geleden – maakte ik het erg bont met de prachtige melodieën van Adele. Deze week neem ik weer een meer serieuze route. Ik wilde me namelijk verdiepen in het design van een website. De laatste weken hoorde ik om me heen vaker dat het niet alleen het proces van inbound marketing is wat verkoopt. Nee, helaas niet mensen, er is nog meer dan deze mooie marketing werking. Nog een ander essentieel aspect is je website. Die prachtige eerste indruk, liefde op het eerste gezicht komt voort uit een goed en krachtig design. Maar hoe verover je die lead dan met je geweldige looks?

Lees meer

Ben jij een goede contentmarketeer?

Heel Nederland gaat content maken, denkt Puck Landewé van Wehkamp. In 'Help! Wéér een blog' beschrijf ik hoe de contentberg maar blijft groeien. En dat je, als je alle Nederlandse gepubliceerde content van die dag wilt lezen, maar liefst 250 miljoen uur nodig hebt.

Toch ziet Martijn Sierhuis kansen voor de contentindustrie. Hij startte vorige maand contentbureau ContentToday en vertelt in een artikel over de toenemende berg content in het Financieel Dagblad dat er in Nederland nog veel branches aan het ontdekken zijn hoe contentmarketing kan bijdragen aan hun doelstellingen. "In andere branches", voegt hij eraan toe, "is het weer de uitdaging om boven het maaiveld uit te steken."

Juist die uitdaging gaan wij in deze blogpost aan, waarbij ik wat hulp en expertise van bekende marketeers heb ingeroepen. Want hoe maak je onderscheidende content en steek je boven het maaiveld uit? En wat zijn dan de competenties van een goede contentmarketeer? 

Lees meer

4 ultieme lifehacks voor contentmarketing

Over het algemeen gezien leveren content en inbound marketingtrajecten op de lange termijn resultaat op. Wanneer je content creëert en daarmee leads wilt genereren, is dat niet van de een op de andere dag gerealiseerd. Je moet de content maken, dan moet het gedeeld worden en de juiste mensen bereiken. Een stijging in organisch zoekverkeer is ook niet ineens gerealiseerd. Realistische verwachtingen zijn dus belangrijk. Om ervoor te zorgen dat je wel zo snel mogelijk resultaat krijgt, heb ik een aantal lifehacks voor je op een rij gezet.

Lees meer

5 inbound sales tips voor verkopers, die meer willen met social media

Zoals al eerder gezegd is het gedrag van jouw klanten veranderd. Daarmee ook de verkoopinspanningen. Tegenwoordig draait het er om, dat klanten jou leren kennen en je uiteindelijk vertrouwen.

Lees meer

Help! Wéér een blog! (En hoe je daar verandering in brengt)

Heel Nederland gaat content maken, denkt Puck Landewé. Op iedere straathoek wordt contentmarketing verkondigd. Ondertussen toont onderzoek van Buzzsumo en Moz aan dat waar contentproductie toeneemt, interactie terugloopt. Hoe zorg je ervoor dat jouw content boven het maaiveld uitsteekt, je maximaal verkeer naar je website trekt én interactie niet uitblijft?

Lees meer

Social selling en inbound marketing: de sleutel tot succes

De laatste tijd lees ik zowel online als in vaktijdschriften steeds vaker over social selling. Wij mensen zijn al honderden jaren bezig met verkopen, maar van de term social selling hadden we tien jaar geleden nog nooit gehoord. Nu lijkt het belangrijker dan ooit. Nadat ik wat meer informatie had verzameld over social selling, ontdekte ik al snel dat het eigenlijk een essentieel onderdeel is van inbound marketing. Hoe dat precies zit en wat social selling oplevert voor jouw bedrijf, vertel ik je in deze blog.

Lees meer

De 6 slimste weetjes over neuromarketing

Het is een term die we als marketeers allemaal wel eens voorbij zien komen: ‘Neuromarketing’. Maar wat is het nou eigenlijk? Paul Hassels Mönning legt in zijn artikel gedetailleerd uit wat er eigenlijk schuilgaat achter de chique term. Het is namelijk niet zomaar een psychisch spelletje wat marketeers spelen. Nee. Het is wetenschappelijk onderzoek door middel van hersenscans die concreet laten zien hoe je iemand prikkelt met je marketing. Grotere bedrijven zoals Unilever en Coca-Cola maken al meerdere jaren gebruik van neuromarketing om te testen of hun boodschap doeltreffend is. 

Lees meer

Een evenement organiseren voor je klanten: dit levert het op

In juni dit jaar is het weer zover: dan organiseren wij voor het vierde jaar op rij het NextMarketing event. Ook al valt een event officieel onder de outbound marketingmiddelen, events passen ook prima binnen de inbound marketingmethode. In dit artikel geef ik een paar voorbeelden aan welke soort evenementen je kunt denken bij relatiemarketing. Daarnaast bespreek ik hoe de relatiemarketing met betrekking op events in de inbound methodologie past.

Lees meer

Naar de beurs? inbound marketing als offline experience

Hoe maak je van inbound marketing ook offline een belevenis? Verhoog de opbrengst van deelname aan beurzen: zo sluit beursdeelname aan op je inbound marketing en maak jij van je beursstand een offline inbound marketingexperience. 

Lees meer

De Impact van branding zorgt op winst, personeel en tevredenheid

In november vorig jaar volgde ik een interessante training van HubSpot in Londen. We leerden daar meer over Agency Positioning: hoe onderscheid je jezelf als organisatie van de concurrentie? Ik dacht dat wij als One4Marketing een duidelijke merkbelofte hadden en een unieke benadering ten opzichte van de andere inbound marketingbureaus en HubSpot-partners in Nederland. Niets bleek minder waar te zijn. Want ook al dachten wij dat wij een unieke merkbelofte hadden, deze leek verdacht veel op de beloftes van de andere agencies die die dag de training volgden.

Lees meer

De eerste week van onze nieuwe medewerkers Lindsey & Marloes

Vrijdagochtend, 10 uur. Ik zit aan tafel met Lindsey (23) en Marloes (22), onze nieuwste aanwinsten bij One4Marketing. Lindsey komt als full time inbound marketeer ons team versterken en Marloes gaat ons helpen met het organiseren van het NextMarketing event 2016. Samen met hen blik ik terug op hun eerste werkweek en leer ook jij ze wat beter kennen.

Lees meer

5 op een rij: als inbound marketing meer lijkt op schreeuwende outbound.

Je doet het allemaal goed, alles gaat volgens het boekje: je zit op Facebook, Twitter, LinkedIn, etc. En ook je website ziet er mooi uit. Maar waarom werkt het nu nog steeds niet? Dit is een vraag waar veel bedrijven mee zitten. Ze doen er alles aan om hun marketing zo “inbound” mogelijk in te richten. Want dat is hoe het tegenwoordig hoort, toch? Maar wat gaat er dan fout als er geen resultaten komen?

Lees meer

Een nieuwe marketingstrategie doorvoeren? Dit moet je niet vergeten!

Inbound marketing, contentmarketing en marketing automation. Veel organisaties zijn overtuigd van het feit dat ze hier ‘iets’ mee moeten. Om dit succesvol te implementeren in de organisatie is het belangrijk om de impact hiervan niet te onderschatten. Het is niet een kwestie van een strategie maken en ermee van start gaan. Het is ook niet een kwestie van een marketing automation tool aanschaffen en wachten tot het succesvol wordt. Nee, het is een organisatieverandering. Een nieuwe marketingstrategie invoeren heeft alles te maken met verandermanagement.

Lees meer

De 5 belangrijkste tactieken voor een  nieuwe inbound sales strategie

In het vorige blogartikel: ‘Waarom jouw huidige sales strategie niet werkt en wat er aan is te doen’ vertelde ik waarom de oude manier van verkopen tegenwoordig niet meer werkt. Verkoop moet aansluiten bij het aankoopgedrag van potentiële klanten (leads) die via internet op zoek zijn naar informatie. Zo realiseren zij de beste aankoop.

Lees meer

Verrassing! 7 manieren om out of the box leads te genereren

Whitepaper hier, e-bookje daar. Het wiel is uitgevonden en aan ieder koekje is gesabbeld. Weet je van gekkigheid niet meer wat voor marketingmiddel je nu weer in moet zetten voor leadgeneratie? Hier zijn zeven manieren om out of the box leads te genereren.

Lees meer

5 redenen waarom jouw marketingacties mislukken

Veel van onze klanten zijn bij ons gekomen nadat ze voor de zoveelste keer geld hadden geïnvesteerd in een marketingcampagne die weer niets opleverde. Het is één van de redenen waarom bedrijven sceptisch zijn over marketing; je stopt er een hoop geld in, maar de vraag is of het wat oplevert. Marketing moet geen kostenpost zijn, maar een investering: het geld dat je in marketing stopt, moet je terugverdienen doordat er meer kwalitatieve leads en uiteindelijk meer klanten binnenkomen.

De vraag is: waar gaat het precies fout als het niet lukt? Wat is de reden dat jouw marketingacties tot nu toe altijd mislukten? En nog belangrijker: wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je marketingacties in de toekomst wél succesvol zijn? Ik vertel het je in deze blog.

Lees meer

Waarom jouw huidige salesstrategie niet werkt en wat er aan is te doen

Als je weet dat 65 tot 90 procent van de aankoopbeslissingen al wordt gedaan vóórdat jouw verkoper op gesprek gaat, wat is dan precies de rol verkoop (en ook van marketing) nog?

Stappen die jouw potentiële klanten al doen, voordat er überhaupt sprake is van een verkoopgesprek:

  • Onderzoek naar mogelijke oplossingen;
  • Bepalen van de beste aanbieders;
  • Opzetten van criteria voor de juiste aankoopbeslissing;
  • Uitvoeren van prijsvergelijkingen;
  • Verzamelen bewijslast vanuit klantcases.

Lees meer

Contentmarketing: je bereikt eerder resultaat dan je denkt

Afgelopen week las ik een artikel op Marketingfacts waar de marketingdirecteur van Exact wordt geïnterviewd over marketing automation. Hij bevestigde een gevoel waar ik al langere tijd mee rondliep, maar moeilijk concreet kon maken. In salesgesprekken vergat ik het soms te zeggen, maar ook in gesprek met klanten en collega’s wist ik niet goed hoe ik het moest verwoorden. Bij het lezen van zijn uitspraak, wist ik het. Dit is precies wat ik bedoel!

Lees meer

B2B en videomarketing? 5 formats waar je niet omheen kunt

YouTube. De heerser der videoplatforms. De twee-na grootste zoekmachine ter wereld. Met alleen in Nederland al 6,8 miljoen gebruikers; waarvan 1,2 miljoen dagelijks. En jij doet nog niets met videomarketing? Let's get this thing started!

Lees meer

Test jezelf: beschik jij over de competenties van een goede marketeer?

Je kent ze vast wel, de omschrijvingen in een vacature voor een marketeer. Je moet een hands-on mentaliteit hebben, een teamplayer zijn - maar ook zelfstandig en verantwoordelijk - je moet minstens een paar jaar werkervaring hebben en oh ja, je moet vooral geen negen tot vijf mentaliteit hebben. Omschrijvingen waar je als sollicitant niet veel mee kunt. Veel omschrijvingen hadden ook bij elke andere vacature voor bijvoorbeeld een administratief medewerker of accountant kunnen staan. Aan welke eisen moet je nu écht voldoen als marketeer? En over welke competenties moet je beschikken?

Lees meer

bereken de ROI van jouw campagnes met marketing automation

Dat het marketingteam niet alleen goed is voor de maandelijkse nieuwsbrief, relatiegeschenken en bedrijfsfeestjes zit nog lang niet bij alle medewerkers tussen de oren. Dit tot grote frustraties van het marketingteam zelf, dat maar wat graag haar toegevoegde waarde wil aantonen. Ben jij zo’n CMO of marketeer en kan je niet wachten om die professionaliseringsslag te maken? Lees dan snel verder.

Lees meer

Inbound sales: sluit jouw verkoop aan op marketing?

Bij One4Marketing implementeren we bij bedrijven nu bijna vijf jaar de nieuwe manier van marketing: inbound marketing. Onze klanten stappen af van hun oude manier van marketing en over op deze effectieve, op de klant afgestemde manier van werken. Meestal verdubbelt in een jaar hun websitebezoek en er worden meer hoogwaardige leads gegenereerd.

Lees meer

Stap in de boksring: 6 SEO-tips voor Bing

Iedere seconde beantwoordt Google meer dan 52.000 zoekopdrachten. Negentig procent van de internettende wereldbevolking gebruikt deze search engine, waardoor je haast zou vergeten dat er nog meer bestaan. Maar waar je in Google een heuse strijd levert om de eerste plaats te bemachtigen in de zoekresultaten: gaat dat bij andere zoekmachines net iets makkelijker. 

Lees meer

Waarom e-mailmarketing zo slecht nog niet is

Vorige week maandag was ik voor het eerst te gast bij de Social Media Club in Apeldoorn. Samen met nog zo’n 100 andere enthousiaste Twitteraars, social media fanaten en ZZP’ers luisterde ik aandachtig naar de online trends voor 2016 volgens ondernemer Mike van Woudenberg en contentmarketing guru Patrick Petersen

Lees meer

Waarom jouw case study niet sexy is

Een goede case study kan doorslaggevend zijn in het aankoopproces. Keiharde cijfers en een groots succesverhaal: dit moét wel werken! Of toch niet? Waarom jouw case study niet sexy is en faalt.

Lees meer

Inbound marketing voor recruitment: dit levert het op

Je zult niet de eerste zijn die bij ons aanklopt met de vraag: “Hoe krijg ik inzicht in mijn marketinginspanningen?” of “Marketing, wat levert dat nou eigenlijk op?” Het zijn vragen die regelmatig gesteld worden door bedrijven die aan de slag willen met marketing. Voor veel bedrijven is het een grote stap om met marketing te beginnen of hun marketinginspanningen te intensiveren. Het is immers een investering die je doet en het is maar de vraag of je er wat uithaalt.

Lees meer

Het geheim van de succesvolle metadescription

In het land der fabelen bevindt zich een hardnekkig sprookje. De metadescription zou namelijk direct invloed hebben op je positie binnen Google. Heel niet waar! Toch? Waarom moeite doen voor een metadescription als het toch geen invloed heeft op je ranking? En dit blog überhaupt lezen? Ga maar even goed zitten, want met deze tips bespeel jij het indirecte effect van de metadescription en trek jij hordes bezoekers naar je website.

Lees meer

7 redenen waarom je je content nog eens moet checken

Het is al lastig genoeg om elke keer een goed, relevant onderwerp voor je blogs te verzinnen. Als die dan eenmaal af is, ben je blij dat je er weer één kan publiceren. Wacht alleen nog even voor je hem klakkeloos online zet. Je wilt namelijk eerst nog even je content checken op de volgende zeven punten.

Lees meer

Onze populairste blogs van 2015 op een rij

Ben jij, tussen de kerstmaaltijden en knallende champagnekurken door, gewoon aan het bikkelen op je werk? Dan ben je een winnaar, volgens dit hilarische pleidooi van Japke-d. Bouma in NRC. Je bent een held, die toch maar mooi even alle duisternis en obstakels overwon om op kantoor te zijn. En dat is leuk om te horen, maar mocht het er stiekem wel erg rustig zijn; dan helpen wij je van One4Marketing graag op weg met wat nuttig leesvoer voor een optimale tijdsbesteding. Dit zijn onze populairste blogs van 2015!

Lees meer

Mobiele website optimaliseren: waar op letten?


Je bent onderweg, wilt nog gauw even het adres opzoeken van de organisatie waar je naartoe gaat, komt op de ‘mobiele’ website terecht en kan helemaal niet snel vinden wat je zoekt. Of erger nog, de website is nog niet eens geoptimaliseerd voor mobiel gebruikt. Een regelrechte ramp kun je het niet noemen, maar fijn is anders. Het lijkt misschien overdreven, maar dit is toch echt hoe mensen dit vandaag de dag over het algemeen ervaren. Mensen moeten alles snel en overzichtelijk kunnen vinden, waar ze ook zijn. Dat betekent ten eerste dat er internet moet zijn, ten tweede dat jouw website geoptimaliseerd moet zijn. Waar je op moet letten om een goed geoptimaliseerde website te creëren, licht ik toe in dit blogartikel.

Lees meer

Welke inbound marketingmiddelen zijn relevant voor HR?

Wat was ik blij toen ik zag dat de nummer één trend binnen recruitment is dat recruitment nóg meer marketing wordt (bron). Vooral het woordje “nóg” maakte blij. Dat betekent namelijk dat recruitment al bezig is met marketing, maar dat de wisselwerking nog intenser wordt.

Lees meer

Solliciteer bij je klant: showcase je talent!

Nieuwe klanten aantrekken is niet gemakkelijk. Ze doorlopen een hele marketingtrechter, waar er een aantal overblijven maar ook veel mensen afvallen. Zeker bij uitgebreide diensten en dure producten gaan potentiële klanten niet over één nacht ijs. Je zou het eigenlijk kunnen zien alsof je solliciteert bij je klanten. Bij een sollicitatie voor een functie als manager is het ook een langer proces bij de selectie van de meest geschikte kandidaat dan bij een functie als caissière.

Lees meer

Inbound marketing tip: leer leren van anderen

De opkomst van het internet en alle vernieuwende technologieën en toepassingen waar we de afgelopen jaren kennis mee hebben gemaakt, leiden vooral tot veel openheid. Online is steeds meer zichtbaar, er heerst een open sfeer. Er zijn meestal nog genoeg mogelijkheden om privacy te behouden, maar over het algemeen staan we steeds meer open voor alles en iedereen. Op persoonlijk vlak resulteert dit in open profielen op sociale media, maar ook bedrijven durven steeds meer hun ware identiteit te laten zien en hun waardevolle kennis te delen. Dat is ook waarom inbound marketing de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, hierbij is een open omgeving waar mensen hun kennis delen van belang. Voordeel van zo’n open omgeving, is dat je veel kunt leren van anderen, op allerlei gebieden. Het is echter wel een kunst om dat voor elkaar te krijgen, om te ‘leren’ leren.

Lees meer

Inbound marketing inzetten voor HR: werving & selectieproces

Uit mijn onderzoek naar de positie van inbound marketing in de HR-branche bleek dat in veel gevallen HR helemaal geen zin heeft in inbound marketing. Dat HR er nu nog niet zoveel van wil weten, betekent natuurlijk niet dat inbound marketing nooit succesvol zal worden in deze branche. Integendeel: toen ik bezig was met mijn onderzoek ontdekte ik dat er veel relevante overeenkomsten zijn tussen inbound marketing en HR.

Lees meer

Hoe word ik een thoughtleader?

Het is een echt modewoord op het moment en iedereen wil het zijn: een thoughtleader. Het blijkt 1 van de pilaren van succesvolle inbound marketing. Ja, als je thoughtleader bent dan heb je het gemaakt. Maar wat is een thoughtleader nu eigenlijk? Waarom wil jij een thoughtleader zijn? En hoe zorg je dat je er één wordt?

Lees meer

Waarom HR geen zin heeft in inbound marketing

Online marketing en met name inbound marketing wint in Nederland steeds meer terrein. Vooral de marketingbranche heeft het goed begrepen en de online marketingbureaus rijzen als paddenstoelen uit de grond. Ook binnen de ICT en zelfs binnen de bouw begint inbound marketing steeds populairder te worden.

Het lijkt echter wel alsof er één branche is die achterblijft: de HR-branche. Hoe kan het toch dat recruiters en HR-managers marketing niet lijken te snappen? Er is namelijk wel degelijk een relevante koppeling tussen HR en marketing, zegt Jeff Waldman, oprichter van SocialHRCamp: “Marketeers verkopen producten en diensten en HR verkoopt het product genaamd ‘de organisatie’.” (bron)

Lees meer

Speel in op de veranderende behoeften van de klant

Het is ieder jaar weer hetzelfde .. zo ergens na de zomer is er altijd weer te vroeg dat moment waarop je de eerste pepernoten in de winkel ziet liggen. En vervolgens toveren alle winkelcentra stapje voor stapje om naar de kerstsfeer met allerlei versieringen en lichtjes. Het moet ‘gezellig’ worden, zowel binnen als buiten. Het zijn vaste gewoonten die vooral blijven bestaan doordat de feestdagen van Sinterklaas en kerst blijven bestaan. Maar wat ik dan denk: mensen willen toch ook wel eens iets anders? 

Niet dat de winkels het moeten overslaan, maar het kan best wel eens op een andere manier aangepakt worden. Tijden veranderen, mensen veranderen en hun behoeften hierbij ook. Een hele uitdaging om dit als bedrijf tijdig in de gaten te hebben, zodat er goed op ingespeeld kan worden.

Lees meer

De falende online marketingtrends van 2015

De ogen richten zich op volgend jaar en de online marketingtrends voor 2016 vliegen ons alweer om de oren. Regeren is vooruitzien, maar terugkijken kan ook verrijken. Welke verwachte online marketingtrends van 2015 hebben het niet waargemaakt? 

Lees meer

5 geschikte cadeaus voor de content marketeer

Sinterklaas is net het land weer uit, en nu zit de kerst er alweer aan te komen. Voor veel mensen een uitdaging om voor deze gelegenheden geschikte cadeaus te vinden. Misschien vier je thuis wel kerst met cadeautjes of moet je verzinnen wat voor kerstpakket je aan je medewerkers gaat geven. Geschikte presentjes vinden is vaak lastig, maar voor de contentmarketeers hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Daarom 5 cadeautips, waar contentmarketeers blij van zouden worden.

Lees meer

Bij inbound marketing geldt: kwaliteit boven kwantiteit

Bedrijven zijn vaak geneigd om zich voor de volle 100% te focussen op het binnenhalen van zoveel mogelijk klanten. Klinkt ergens in eerste instantie wel logisch, maar wat mij betreft niet meer wanneer je je bedenkt dat je beter 10 lange termijn klanten kunt hebben dan 15 klanten die eenmalig met een volle, afgerekende winkelmand jouw webshop verlaten. De ‘bedenkers’ van inbound marketing hebben hier goed over nagedacht en zijn zich gaan richten op een lange termijnproces waarbij een bedrijf daadwerkelijk een relatie opbouwt met de klant, een relatie die het wel een tijdje volhoudt.

Lees meer

Sinterklaas geeft 5 contentmarketing tips

Sinterklaas zat te denken
Wat hij Nederlands’ marketeers nét voor het einde van het jaar kon schenken
Slechts 38% van de marketeers zegt effectief te zijn in contentcreatie
Wat schijnt te komen door een gebrek aan inspiratie

Ook al is onze Sint geen marketingeindbaas
Content creëren: dát kan Sinterklaas
Ieder jaar schudt hij duizenden gedichten uit zijn mouw
en dit jaar helpt hij ook jou

Zit jij al te wachten met smart?
Oké, dan gaan we snel van start

Lees meer

Hoe bevorder je creativiteit op de werkvloer?

De ideale marketingmedewerker. Iemand die altijd met originele ideeën aankomt. Die ieder probleem vindingrijk en moeiteloos oplost en die flexibel tussen de inhakers door lavert om vervolgens met een overtreffend campagnevoorstel te komen. Waar vind je zo iemand? Of beter nog: hoe zorg je ervoor dat het hele team zo wordt? 

Lees meer

Hoe geef je een persoonlijke draai aan je blog?

Thema’s of onderwerpen kun je vaak vanuit allerlei hoeken bekijken en vanuit meerdere perspectieven schrijven. Schrijven kun je ook weer op meerdere manieren doen, door in een specifieke stijl te schrijven zet je een onderwerp op een bepaalde manier neer. Nu het bloggen door bedrijven de laatste jaren enorm in populariteit is gestegen, wordt de uitdaging om met juist jouw blog de aandacht van de doelgroep te trekken steeds lastiger. Van diverse punten wordt gezegd dat ze je blog aantrekkelijker maken voor lezers en het naar een hoger niveau brengen. Persoonlijkheid overbrengen is er daar één van, een schrijfstijl met een personal touch leest fijn, al hangt dat natuurlijk wel een beetje af van hoe jouw doelgroep er precies uitziet.

Lees meer

Het marketingsucces van de top 2000

De Sint is weer in het land en de gezellige decembermaand komt er alweer aan. Voor de meeste mensen één van de gezelligste periodes van het jaar. En ineens staat Facebook ook weer helemaal vol met ieders keuze voor de top2000. Toch, als je het mensen zo door het jaar heen vraagt, hoor je weinig mensen zeggen dat NPO Radio 2 hun favoriete radiozender is.

Lees meer

5 manieren waarop jij kwalitatieve leads gaat genereren

Ben jij bezig om een proces/systeem te optimaliseren, zodat een groter deel van je leads klant wordt? Behaal je alleen niet het gewenste resultaat binnen de gewenste tijd? Dan kan deze blog je helpen. Je kunt namelijk blijven optimaliseren, maar als je niet de juiste leads genereert kun je bezig blijven zonder dat je het gewenste resultaat behaald. Dat is uiteraard zonde van jouw tijd. Met deze 5 manieren en de video ga jij kwalitatieve leads genereren.

Lees meer

Wanneer is geduld hebben in het marketingproces belangrijk?

Ongeduldige verkopers vind ik altijd vreselijk irritant, ik probeer ze bijvoorbeeld dan ook vaak te ontwijken als ik ergens een winkel binnenloop. Ik wil gewoon eerst even rustig rondlopen en zelf kijken, voordat iemand op mij afstapt. Op andere momenten, zoals in de rij bij de kassa, is het juist tegenovergesteld: dan heb ik veel minder geduld en wil ik graag snel geholpen worden. Ondanks dat er in de marketingwereld een verandering gaande is waarbij het zwaartepunt steeds meer online komt te liggen, bestaan er ook voor deze nieuwe marketing momenten waarop het hebben van geduld essentieel is.

Lees meer

Wat Google's voice search en longtail met elkaar te maken hebben

Hoe Google's voice search opgroeide tot jongvolwassene, hoe de Google-app je steeds beter begrijpt en hoe jij je strategie daarop aanpast. Google's Voice Search speelt namelijk slim in op een belangrijk onderdeel van inbound marketing: longtailzoekwoorden. 

Lees meer

Authenticiteit: bestaat het nog wel? Ben jij wat je lijkt te zijn?

Mensen hechten veel waarde aan authenticiteit. Het is belangrijk dat mensen en bedrijven ‘authentiek’ zijn. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Simpelweg betekent authenticiteit dat je je gedraagt zoals je echt bent. Dat je je dus niet anders voordoet en dat jouw acties reflecteren hoe jij van binnen in elkaar zit. Ben jij wat je lijkt te zijn?

Lees meer

De belangrijkste online marketing trends voor 2016

Nog maar een paar weken en dan staat 2016 alweer voor de deur. Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen én nieuwe ontwikkelingen, ook op het gebied van online marketing. Als marketeer in een dynamische, online wereld is het belangrijk om continu op de hoogte te zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen

Lees meer

Social media (marketing): overgewaardeerd?

Onlangs werden de resultaten van Hubspot’s State of Inbound gepresenteerd en nog steeds blijven er interessante gegevens naar boven komen. Zo kwam ik een grafiek tegen waarin allerlei marketingactiviteiten met elkaar werden vergeleken als het gaat om de mate van overschatting. Hieruit bleek dat traditionele outbound marketingactiviteiten verreweg het meest overschat werden in verhouding tot alle andere activiteiten. Een gegeven waar, ondanks de stijgende populariteit van inbound marketing, nog lang niet iedereen aan toe wil geven.

Lees meer

Social media: welke kanalen zet je in?

Inbound marketing focust zich op het bereiken van jouw doelgroep met de juiste content, zodat zij naar jouw website komen. Hiervoor is het belangrijk dat je weet hoe en waar je jouw doelgroep het beste kunt bereiken. Het inzetten van social media is één van de manieren om je content te verspreiden, maar wie bevindt zich nu op welke social media, en hoe zit het netwerk in elkaar? Hierbij de verschillende social media op een rijtje, met type netwerk en hoe je het in kunt zetten.

Lees meer

Betrokken klanten: onmisbaar voor bedrijven

Betrokken klanten, welk bedrijf zegt daar nou nee tegen? Geen enkel bedrijf lijkt mij. Het kost even wat moeite voordat je betrokken klanten hebt, maar als het eenmaal zover is, doe je maar al te graag je uiterste best om ze te behouden. Betrokken klanten zijn namelijk goud waard, ze kunnen ontwikkelen tot de beste merkambassadeurs. En ondanks alle ontwikkelingen op het gebied van online marketing, blijft mond-tot-mondreclame nog altijd enorm effectief.

Lees meer

9 redenen waarom je e-mails genegeerd worden


Soms heb je e-mails die belangrijk zijn voor jouw bedrijf, maar die toch genegeerd lijken te worden door de ontvanger. Waar gaat dat dan fout? Negen redenen waarom ontvangers je e-mails negeren!

Lees meer

Het mysterie van de bank, het bedrijf en de non-profit ontrafeld

Een winstgroei van 91 procent, ieder jaar een verdubbeling van de omzet en toenemende donaties van het Nederlandse publiek. Dit kunnen we leren van de koopman, de dominee en de koopman verkleed als dominee!

Lees meer

Bedrijfsbloggen: zowel onderschat als overschat

Bloggers zie je al een lange tijd voorbij komen, er zijn online in allerlei vormen en maten overal blogs te vinden. Zo ook de bedrijfsblog, welke vooral de afgelopen jaren enorm in populariteit is toegenomen – tegelijkertijd met de ‘nieuwe’ gedachte achter marketing. Sinds de opkomst van inbound- of contentmarketing zijn bedrijfsblogs als paddenstoelen uit de grond geschoten. Binnen veel bedrijven heerst(e) de gedachte dat wanneer er een blog op hun website was, ze goed bezig waren. Zo’n blog wordt echter vaak zowel onderschat als overschat. Hoe ik dat zie, leg ik uit in dit blog.

Lees meer

Inbound marketing: Wat is het precies?

Steeds meer mensen raken bekend met het idee van inbound marketing. Push reclame neemt meer en meer af en mensen stappen over naar de minder irritante vorm van marketing. Maar wat is het ook alweer precies?

Lees meer

6 tekenen dat je Google Analytics verkeerd gebruikt

Vorige week schreef ik nog een blog over de basics van Google Analytics en wat je er nu precies mee kan. Web analytics zijn echt een mooie manier om veel over je website en je bezoekers te weten te komen. Het is echter wel zo dat je niet alles van Google Analytics zomaar klakkeloos moet aannemen, en soms is er verdere analyse nodig om de juiste informatie eruit te halen.

Lees meer

Inbound Marketing werkt voor ieder bedrijf anders

Op marketinggebied is inbound marketing toch echt wel de trend van zowel de afgelopen als de komende jaren. Traditionele outbound marketing is niet meer van deze tijd, mensen willen niet continu gepusht worden om aankopen te doen. Toch hoeft inbound marketing niet voor iedereen even goed te werken, ondanks dat het zo enorm stijgend in populariteit is. Niet elk bedrijf heeft baat bij de werkwijze van inbound marketing, op sommige bedrijven lijkt het simpelweg niet van toepassing te zijn en nagenoeg niets op te leveren. Dat betekent echter niet dat zulke bedrijven de inbound marketingstrategie de rug moeten toekeren, er zullen ongetwijfeld bepaalde aspecten zijn die alsnog een goede aanvulling kunnen zijn op de huidige marketingstrategie.

Lees meer

Traditioneel adverteren: hoppakee, weg ermee!

Stel, je hebt een zak geld en je wilt je naamsbekendheid vergroten. Dan druk je wat flyers, smijt je die in de lucht en wacht je vanzelf tot de bereikscijfers en conversierate je aan komt waaien. Belachelijk! Toch?

Lees meer

Goede content vereist een stevige basis

Dat contentmarketing de laatste jaren enorm populair is geworden, zal ik je hoogstwaarschijnlijk niet meer hoeven te vertellen. Deze grote populariteit resulteert echter lang niet altijd in goede content. Een groot deel van de content die je online tegenkomt bereikt niet het doel wat het had moeten bereiken. Dit kan met verschillende dingen te maken hebben: een organisatie komt nog altijd te opdringerig over door reclame te maken, onvoldoende kennis over content- of inbound marketing, of de juiste sociale kanalen voor verspreiden worden niet (voldoende) benut. Voordat je als bedrijf écht goede content wilt creëren, moet je over een stevige basis beschikken. Waar deze basis uit bestaat, licht ik toe in dit blogartikel.

Lees meer

New kid on the block: 7 tips voor startende ondernemers

Binnen de eindeloze stroom van startups is het lastig om op te vallen. Lastig, maar niet onmogelijk. Zelf ben ik, samen met twee compagnons Sjoerd en Rick, recentelijk contentmarketingbureau Code Blauw gestart. Een spannende tijd, want je wilt er alles aan doen om jouw onderneming te doen slagen. Opvallen is dus van belang, want gezien worden is waar het uiteindelijk allemaal om draait. 

Lees meer

Google Analytics: de basics

Je hebt vast al wel eens van Google Analytics gehoord. Het is een programma van Google dat je website volgt en de data over je website rapporteert. Je installeert een code binnen je website die dit programma activeert. Wanneer een bezoeker op één van jouw pagina’s komt, wordt er een tracking code in werking gesteld, zodat deze persoon gevolgd wordt. Vanaf het moment dat die bezoeker op jouw pagina komt worden er gegevens over hem/haar verzameld. Voor elke actie of klik worden de gegevens doorgestuurd naar de Google Analytics servers. Vervolgens geeft het de data weer in grafieken zodat het voor jou gemakkelijker te interpreteren is.

Lees meer

Zo overtuig jij je baas van inbound marketing!

Ik ben blij dat je deze blog leest. Dat betekent namelijk dat jij overtuigd bent van inbound marketing. Je weet dat cold calling en pop-up banners niet meer werken, je wilt van je website je online visitekaartje maken én de vindbaarheid van je website in Google verbeteren met als doel meer kwalitatieve leads en uiteindelijk tevreden klanten binnenhalen.

Lees meer

Veelgemaakte fouten bij infographics

Ik ben vaak erg onder de indruk van infographics die ik tegen kom. Ze geven over het algemeen een mooi beeld van data die anders lastig te interpreteren valt. Het is mooie visuele content waarin verbanden goed worden weergegeven en door middel van de data wordt een verhaal verteld. Toch kom je af en toe ook infographics tegen die het niet helemaal zijn. Te druk of juist te saai, of gewoon dat er iets niet aan klopt. Hierbij drie veelgemaakte fouten bij het maken van infographics, en hoe je deze kunt voorkomen. Zo zorg je dat jouw infographics echt de aandacht trekken.

Lees meer

De chaos voorbij: content met een werkende contentstrategie

Herken je het?

Misschien ben je een jaar geleden overtuigd door wat je online las, of op een congres hoorde. Jouw bedrijf moest een 'publishing company' worden. En dus ging je aan de slag. Content creëren was het credo. Build it and they will come. Alleen, ze kwamen niet. De lezers bleven weg.

Wat ging er mis? En hoe moet het dan wel?

Lees meer

Gratis en vernieuwd: E-book Inbound Marketing

Dat content een belangrijk onderdeel is van inbound marketing, is voor ons al lang duidelijk en hopelijk voor jou ook. Dat content ook veroudert en regelmatig toe is aan vervanging, dat is iets waar we tot voor kort weinig aandacht aan hebben besteed.

Lees meer

5 tips om jouw CTA’s te optimaliseren

In principe staat bij inbound marketing het delen van kennis centraal: door jouw kennis te delen, komen klanten uiteindelijk vanzelf bij jou terecht. Ze komen jou tegen, doordat je bijvoorbeeld kennis deelt in netwerken waar jouw doelgroep zich bevindt. Op deze manier ben je niet opdringerig, maar laat je mensen zelf bepalen wat het juiste moment is om contact met jou op te nemen.

Lees meer

Leads genereren met Twitter

Vraag je je wel eens af wat voor content je moet maken en publiceren op Twitter om leads te genereren? En hoe je die content dan het beste kunt delen op Twitter? Heb je nu een Twitter-account, maar levert het je nog niet op wat je verwacht had?

Hierbij een aantal tips hoe je dit kunt aanpakken:

Lees meer

Social Media als slimme marketingtool: 5 gouden social media tips

Twitter, Facebook, Youtube, Linked-in: je kunt als ondernemer niet meer zonder social media als slimme marketingtool. Maar hoe krijg je nou meer online volgers en fans, die ook nog eens juist met jou zaken willen doen? Ik geef je hier alvast 5 gouden tips voor je social media.

Lees meer

One4Marketing op Instagram: één grote flop of een succesverhaal?

one4instagramSinds afgelopen maandag heeft One4Marketing een nieuwe stap genomen in haar social media carrière. Sinds die dag zijn wij namelijk te vinden op Instagram. Het idee om naast Twitter en LinkedIn ook actief te worden op Instagram speelde al een tijdje binnen organisatie, maar toch heeft het even geduurd voordat we daadwerkelijk een account aanmaakten en onze eerste foto (een prachtig plaatje van ons groene uitzicht) online plaatsten.

Lees meer

Hoe creëer je meer engagement op social media?


Het creëren van engagement onder klanten is iets wat voor veel bedrijven de afgelopen tijd steeds belangrijker is geworden. Bedrijven willen graag betrokken klanten, waarmee het gesprek kan worden aangegaan. Sociale media kunnen leiden tot meer engagement, mits het op de juiste manier wordt gebruikt. Zoals niks vanzelf gaat, gaat ook het verhogen van engagement niet zomaar vanzelf. Maar wat moet je dan doen om het voor elkaar te krijgen dat jouw klanten meer betrokken worden bij jouw merk, product of bedrijf?

Lees meer

Medewerkers aan boord

Ik ben sinds kort lid van een roeivereniging en het valt mij steeds meer op hoe belangrijk het is dat alle mensen in de boot goed samenwerken. Als er één persoon een korte slag maakt, of ongelijk gaat, merk je meteen dat je snelheid verliest. Binnen een bedrijf is dat natuurlijk ook zo. Als alle componenten goed samenwerken dan krijg je synergie en krijg je het meeste succes.

Lees meer

Sales & Marketing alignment: dit kan sales leren van marketing

Sales en marketing zouden eigenlijk twee handen op een buik moeten zijn. Jammer genoeg voelt het vaker alsof we een vierkante bout in een rond gat proberen te krijgen. Verkopers hebben namelijk altijd het uiteindelijk doel in gedachten en hebben soms de illusie dat hun taak simpelweg het sluiten van deals is. Marketeers daarentegen zijn meer gefocust op het informeren en onderwijzen van de prospect gedurende het hele proces.

Lees meer

Wanneer moet je welke marketingtrends volgen?

‘De nieuwste sociale media trends’, ‘Marketing trends anno 2015’. Dit soort titels zul je ongetwijfeld wel eens voorbij hebben zien komen. Trends lijken elkaar steeds sneller op te volgen. Zeker met alle ontwikkelingen online, is er steeds meer mogelijk. Deze ontwikkelingen creëren mooie mogelijkheden voor bedrijven, zo zijn er nog maar weinig bedrijven niet online te vinden. Het ene bedrijf gebruikt internet om ‘aanwezig’ en ‘vindbaar’ te kunnen zijn, terwijl het andere bedrijf een webshop opzet.
Op welke manier bedrijven online ook te werk gaan, er blijven continu nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden ontstaan. Maar moet je telkens maar weer zorgen dat je mee gaat met de nieuwste trends? Moet je altijd zorgen dat je op de meest moderne of hippe manier te werk gaat?

 

Lees meer

Writer's block! Geen inspiratie? 6 tips om te bloggen

Je loopt al uren door de kamer, hebt je laptop al drie keer opgestart, hebt ondertussen je bureau al opgeruimd en schoongemaakt, maar je hebt nog steeds geen idee waar je je blog over moet schrijven. Dat is lastig. Als blogger kan ik zeggen dat het vaak genoeg voorkomt dat ik wat moeite heb om een geschikt onderwerp te kiezen.

Lees meer

Videomarketing inzetten voor bedrijven

Een tijdje geleden vroeg Nicole van Roekel, inbound marketing consultant bij One4marketing mij: “Is het een idee dat je een blog schrijft over hoe bedrijven videomarketing in kunnen zetten? Dus iets van ‘5 tips om videomarketing in te zetten bij bedrijven’? Lijkt dat je wat?”

Lees meer

Nieuw: Predictive Lead Scoring in HubSpot

De laatste blog over de nieuwe functies in HubSpot gaat over Predictive Lead Scoring. Een handige functie voor de marketingafdeling om zo leads makkelijker te kunnen scoren en deze door te sturen naar de salesafdeling.

Lees meer

NIEUW: HubSpot Marketing dashboard & Website platform

Waarom ik fan ben van HubSpot? Het werkt makkelijk en overzichtelijk, ik houd van de stijl die HubSpot gebruikt in haar content én het team van HubSpot werkt continu aan nieuwe updates om de online werkervaring in HubSpot nóg fijner en beter te maken.

Lees meer

NIEUW: Advertenties maken, publiceren en meten in HubSpot

Over dit onderwerp ben ik super exited! Ieder jaar organiseert HubSpot een congres van een aantal dagen, genaamd INBOUND. Tijdens dit congres worden vaak hele gave productupdates gelanceerd. Dit jaar o.a. de Advertising Add-On. Met deze tool kun je eenvoudig advertenties maken en, nog veel belangrijker, je ziet de ROI van je advertenties direct terug in HubSpot. Nieuwsgierig? Lees snel verder, ik vertel je alles over de Add-On.

Lees meer

Aan alles komt een eind, maar aan Inbound Marketing niet

Of het nou om leuke dingen gaat, of om juist dingen die niet zo leuk zijn, je zal ongetwijfeld regelmatig de uitspraak ‘aan alles komt een eind’ voorbij horen komen. In veel gevallen klopt dat ook, maar bij inbound marketing is dat eigenlijk juist precies het tegenovergestelde.

Het is een veelgemaakte fout onder inbound markteers: denken klaar te zijn nadat het maken en delen van content heeft geleid tot een klant die een aankoop doet. Natuurlijk is dat een mooi resultaat, maar het belangrijkste moet dan nog komen: je moet deze klant zien vast te houden. Hoe je dat doet, leg ik je uit in dit blog. 

Lees meer

Wisdom of the crowd: Hoe zet jij het in?

“The many know more than the few”.

Dit omschrijft het idee van ‘wisdom of the crowd’, van James Surowiecki, waarin het principe eigenlijk is dat heel veel leken samen een betere schatting kunnen geven dan 1 expert. Zo kun je bijvoorbeeld heel veel mensen een inschatting laten maken hoeveel jelly beans er in een vissenkom zitten, en per inschatting is het eigenlijk enkel een gok.

Lees meer

5 aandachtspunten om meer klanten binnen te halen via je website

seo-2

Heb jij een website waar je weinig klanten mee binnenhaalt? Hoor je altijd verhalen over bedrijven die veel offerteaanvragen krijgen via de website, maar is dat bij jou niet het geval?

De harde realiteit is dat veel bedrijven een aantal cruciale fouten maken waardoor hun website weinig oplevert. De fouten, die eenvoudig zijn te voorkomen, worden zelfs door de grootste bedrijven gemaakt. Het gevolg is dat ze elke maand weer moeite hebben om targets te halen. In dit artikel deel ik vijf essentiële aandachtspunten die je direct kunt toepassen om via je website meer klanten binnen te halen.

Lees meer

Banners zijn verleden tijd, inbound marketing de toekomst

Het afgelopen halfjaar ben ik druk bezig geweest met het schrijven van mijn scriptie over e-mails. Voor mijn onderzoeksmethode heb ik gebruik gemaakt van een eyetracker die de ogen van deelnemers volgt wanneer zij naar een computer beeldscherm kijken. Om het minder arbeidsintensief te maken heb ik proefpersonen gedeeld met een meisje wat onderzoek deed naar reclamebanners op websites (in dit geval vacature sites). Dan ging het om het soort banners waarin een product wordt geadverteerd wat niet gerelateerd was aan de website zelf.

Lees meer

E-mailmarketing: leerpunten uit mijn inbox

Ik denk altijd dat het me redelijk lukt om de meeste nieuwsbrieven, kortingsacties en andere vormen van e-mailmarketing te vermijden. Toch merk ik steeds vaker op dat ik eigenlijk best veel van zulk soort e-mail ontvang, blijkbaar kan ik er toch niet zo gemakkelijk aan ontkomen om me aan te melden of in te schrijven hiervoor.

Veel bedrijven denken het slim aan te pakken: plaats je een bestelling? Prima, dan melden wij jou automatisch aan voor onze nieuwsbrief. Soms werkt dat averechts, en in andere gevallen kan het wel iets opleveren. Dit heeft te maken met de manier waarop een merk of bedrijf communiceert via e-mail. In dit blogartikel geef ik je een aantal tips voor succesvolle e-mailmarketing die aansluiten bij de dag van vandaag.

Lees meer

Zakelijk twitteren | 6 manieren waarop Twitter voor jou niet gaat werken

Van alle social mediaplatformen wordt LinkedIn gezien als het meest zakelijke platform. Het is je visitekaartje of online CV waarop je jezelf presenteert aan zakelijke partners. Social mediakanalen zoals Facebook of Instagram behoren tot de categorie "persoonlijk" en ook al worden ze weldegelijk ingezet voor zakelijke doeleinden, deze twee platformen worden vooral in de privésfeer gebruikt.

Lees meer

Escape rooms: Marketing zonder vaste klanten?!

Bij marketing denken veel mensen aan het verkrijgen van nieuwe klanten, maar wat vaak nog veel belangrijker is, is het vasthouden van vaste klanten. Volgens het pareto principe zorgt namelijk 20% van de klanten voor 80% omzet. Het is dus handig om vaste klanten te hebben die je kunt vertrouwen en die terugkeren. Dit is handig voor zowel de omzet als de stabiliteit en zekerheid.

Lees meer

Je moet een blog schrijven, maar hebt geen idee. Maak een contentkalender.

Je moet een blog schrijven maar hebt geen idee waarover je het dit keer zal hebben. Je voelt je volkomen inspiratieloos en hebt het idee dat alles wat er uit te leggen of toe te lichten valt al online staat. Minutenlang staar je naar je beeldscherm, soms denk je een geniaal idee te hebben, totdat je een paar seconden later bedenkt dat het misschien toch niet zo’n goed idee is. Herkenbaar? Voor veel contentmarketeers en bloggers zal dit zo nu en dan wel eens voorkomen. Als dit echter vaker wel dan niet op jou van toepassing is, is dat niet zo’n goed teken. Een goed uitgedachte contentkalender kan je dan een hoop kostbare tijd en vervelende frustratie schelen.

Lees meer

Hoe mijn zoektocht naar gastbloggers mislukte en wat ik ervan leerde

Bij One4Marketing willen we volgende maand eens experimenteren met gastbloggen. We zijn op zoek naar experts op het gebied van inbound marketing, SEO en contentmarketing die hun kennis graag willen delen op onze blog. Voor elke week één gastblogger, dat is zo geregeld – dacht ik. Niets blijkt minder waar te zijn, want de zoektocht naar gastbloggers verliep zeer stroef.

 

Lees meer

Contentmarketing: Wat je kunt leren van reisbloggers

Als studente ken ik veel mensen die een halfjaar een studie of stage in het buitenland gaan doen, een tijd vrijwilligerswerk gaan doen in een derde wereld land, of gaan backpacken tijdens een tussenjaar. Veel van deze ondernemende mensen delen hun ervaringen vervolgens via een reisblog, die dan gedeeld wordt op social media (bijv. Facebook) en veelvuldig door vrienden gelezen wordt. Als je daar goed over nadenkt, dan is dat precies het effect dat je ook met je zakelijke blogs wilt bereiken. Toen ik die conclusie had getrokken dacht ik:

Wat kunnen we dan leren van reisblogs waardoor ze zoveel gelezen worden?

Naar mijn idee zijn er verschillende factoren waar we als voor onze eigen content marketing nog wat van kunnen leren.

Lees meer

Optimaliseer je blog met behulp van je data

De meeste bloggers zullen dit wel herkennen: de ene week schrijf je een blog die binnen no-time enorm veel gedeeld en gelezen wordt, terwijl je de andere week een blogartikel schrijft waarvan de lezers nog maar net op twee handen te tellen zijn. Maar waar hem dat nou in zit? Soms is het gewoon net de timing die de ene keer beter uitvalt dan de andere keer. Ook kan het te maken hebben met een titel, foto of video die de aandacht trekt. Wat het ook mag zijn, het liefst zou je willen dat iedere blog die je schrijft het even goed doet. Natuurlijk is het onmogelijk voor elkaar te krijgen dat elke blogpost daadwerkelijk even goed scoort, maar je kunt wel heel veel dingen doen die je erbij helpen om dichter bij dit doel te komen. In dit artikel deel ik een aantal tips over hoe jouw data kan helpen je blog te optimaliseren.

Lees meer

Hoe bereikt jouw content de doelgroep? [Infographic]

De essentie van inbound marketing zit hem in de doelgroep die jouw bedrijf weet te vinden. Wanneer de doelgroep met haar vragen of problemen en behoeften of interesses bij jouw bedrijf terecht komt, ben je goed bezig. Dit is dan ook hét essentiële verschil met de traditionele outbound marketing, in plaats van mensen te pushen, ga je nu via de pull-strategie te werk. Door relevante content te creëren en deze kennis te delen, trek je de aandacht van de juiste mensen. Maar hoe zorg je er dan voor dat jouw content de doelgroep daadwerkelijk bereikt?
Dit infographic legt je dat snel, overzichtelijk en duidelijk uit.

Lees meer

Wanneer is content ‘oud’? Hoe zit dat precies.

De laatste tijd realiseer ik me regelmatig dat ik veel nieuwtjes steeds sneller als ‘oud’ begin te bestempelen. Het komt vaak voor dat iemand mij ’s middags een nieuwtje vertelt wat ik diezelfde ochtend ook al op Twitter voorbij had zien komen. Dan denk ik bij mezelf, kom je daar nu pas mee? Later besef ik me dan dat ik het slechts een paar uur eerder hoorde, en dat het eigenlijk wel meeviel hoe oud dat nieuws was.

Lees meer

Facebook, Instagram & Snapchat: social media trends voor bedrijven anno 2015

Ik hoor het bedrijven nog veel te vaak zeggen: “Iedereen doet iets met social media, dus wij moeten dat ook doen.” Vervolgens maken ze een Twitter-account aan, posten ze zo nu en dan een update of Facebook of delen een nieuwsbericht via LinkedIn. Het resultaat? Ze zijn tevreden en denken dat ze het goed doen, want ze zijn – net zoals de rest van de wereld – actief op social media.

Lees meer

Staan de medewerkers achter jouw inbound marketing plan?

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er de laatste jaren veel is veranderd in de marketingwereld. Inbound of content marketing is gegroeid in populariteit en wordt steeds vaker door bedrijven toegepast. Voor startende bedrijven is dit misschien niet zo’n probleem geweest, deze nieuwe gedachte achter marketing. Maar voor al langer bestaande bedrijven misschien wel. Deze bedrijven waren gewend om volgens een bepaalde marketingstrategie te werk te gaan, en voor hen is het lastig om de omschakeling naar inbound marketing te maken. Toch maken veel bedrijven de stap, en gaan over op inbound marketing of een combinatie van inbound en outbound. Sommige medewerkers krijgen hierdoor de verantwoordelijkheid over bepaalde taken waar zij misschien niet eens echt feeling mee hebben. Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers achter jouw inbound marketing plan komen te staan?

Lees meer

Zo maak je lead nurturing slimmer & beter - 5 best practises

Dus wat doe je met die andere 85%-95% van de prospects die nog niet direct klaar zijn voor sales?

Simpel.

Creëer een lead nurturing campagne waarmee je de relatie tussen jouw bedrijf en de leads opbouwt en ze laat groeien tot een gekwalificeerde lead die klaar is om doorgegeven te worden aan sales.

Met lead nurturing creëer je een doorlopend en relevant dialoog met je prospects, gebaseerd op hun behoeften en interesses.

Hier zijn de 5 best practices voor het opzetten van een goede en slimme lead nurturing campagne:

Lees meer

Grootste uitdaging van content marketeers anno 2015

Al zeker een jaar of vijf behoort inbound marketing of content marketing tot de nieuwe trend binnen de marketingwereld. Vooral de afgelopen jaren is het aantal bedrijven dat aan content marketing doet enorm toegenomen. Gevolg hiervan is dat er online steeds meer content verschijnt, en dat het steeds lastiger wordt om de juiste content te produceren. De grootste uitdaging voor de huidige content marketeers, is het creëren van engaging content. Dat is gebleken uit een grootschalig internationaal onderzoek. Maar hoe komt het nou precies dat dit momenteel de grootste uitdaging is? En hoe kun je als marketeer daar het beste mee om gaan? Lees hier over in dit blog.

Lees meer

Live chat op je website: doen of niet?

Sindskort vragen we ook aan jullie, onze lezers, welke onderwerpen jullie op onze blog behandeld willen zien. Dat doen we bijvoorbeeld via onze LinkedIn pagina. Wil je dus ook wat meer weten over een onderwerp rondom online en inbound marketing? Laat het ons dan daar weten!

Deze week een vraag van Albert Jan Schouten, Business Controller bij Medicover veiligheidstrainingen: Wat zijn de voor- en nadelen en het effect van een chatbox op je website? 

Nu wil het toeval dat ik 2 jaar geleden een tijdje heb geëxperimenteerd met een chatapplicatie op one4marketing.nl. Na een tijdje zijn we er mee gestopt, omdat er te weinig vragen binnenkwamen, en de chatbox voor ons dus geen toegevoegde waarde had.

Maar omdat dit bij jouw website niet per se het geval hoeft te zijn, zet ik eerst een aantal voor- en nadelen van een chatbox op je website op een rij. Daarna bespreek ik nog een aantal aandachtspunten die je mee kunt nemen bij het implementeren van een chatbox op je website.

Lees meer

Hoe behandel je leads en klanten in de vakantieperiode?

Het is weer zover: de vakantieperiode is aangebroken. Ondanks dat tegenwoordig steeds meer mensen gedurende het hele jaar eens op vakantie gaan, is de zomervakantie nog altijd de tijd waarin de meeste mensen hun vakantiedagen opnemen en erop uit trekken.
Belangrijk als marketeer om daar rekening mee te houden, in verschillende opzichten. Ten eerste heb je te maken met klanten die op vakantie gaan, en ten tweede waarschijnlijk ook met de vakantieperiode binnen jouw bedrijf zelf. Wie is wanneer beschikbaar? Welke taken moeten voor welke datum afgerond zijn? Lees in dit blog welke zaken je in je achterhoofd moet houden om het contact met jouw klanten – en ook bezoekers – optimaal te blijven onderhouden.

Lees meer

Hoe schrijf ik een goede case study?

Misschien vraag je het jezelf wel eens af: hoe schrijf ik een goede case study? Een case study kan enorm waardevol zijn, voor de lezer en ook voor de schrijver. Voor de schrijver is een case study natuurlijk erg waardevol wanneer deze het aankoopproces van de lezer positief beïnvloedt. Vanuit het perspectief van de lezer/ontvanger is een case study waardevol, juist omdat een het verhaal vertelt vanuit het oogpunt van de klant die in een vergelijkbare situatie verkeert. 

Lees meer

Zet door middel van eventmarketing jouw bedrijf op de kaart!

Afgelopen weekend vond in Utrecht de start van de Tour de France plaats. Dat zal nauwelijks iemand ontgaan zijn, zoveel aandacht werd er aan het evenement besteed. Utrecht wilde zichzelf op deze manier graag op de kaart zetten, en dat is aardig goed gelukt denk ik zo. De hele wereld kon zowel afgelopen zaterdag als zondag toekijken wat Utrecht te bieden heeft en hoe de stad was omgetoverd tot een Tour-walhalla.
Wat dit allemaal exact heeft opgeleverd is nog onduidelijk, cijfers zijn nog niet bekend. Maar dat Utrecht zich op de kaart heeft gezet, dat is een ding dat zeker is. Wat Utrecht heeft gedaan, kan jouw bedrijf ook doen. Weliswaar misschien niet op zo’n grote schaal, maar ook jouw bedrijf kan een event sponsoren of zelfs organiseren met als doel een grotere bekendheid te creëren.

Lees meer

Review: Make My Persona tool van HubSpot

Op de blog van One4Marketing hebben we al veel aandacht besteed aan Buyer Persona’s. Zo schreef mijn collega een blog over de 6 ingrediënten van het ultieme Buyer Persona recept en vertelde collega Daphne over 8 veelgemaakte fouten die worden gemaakt bij het opstellen van een Buyer Persona.

Inmiddels zou je dus moeten weten wat een Buyer Persona is en hoe je een Buyer Persona opstelt. Toch kan ik me voorstellen dat het soms nog wel eens lastig is als je daar geen hulp bij krijgt. We zien bij veel van onze klanten dat ze wel een idee hebben, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen.

Sinds kort heeft HubSpot de handige Make My Persona tool. Met behulp van deze app kun je in een paar stappen je eigen Buyer Persona creëren. De hoogste tijd om die eens te testen!

 

Lees meer

Schoonouders ontmoeten? KLM geeft tips!

Afgelopen week was ik op de Noordpool. Wat!? Ja, op de Noordpool. Mijn vriendin woont in heel erg Noord Noorwegen. En nu was het tijd voor mij om de schoonfamilie te ontmoeten…

Lees meer

Het 6C-model van contentmarketing

“Content is king!” roepen marketeers al jaren. De kracht van content is inmiddels bekend bij velen en het is dan ook een belangrijk deel van de inbound marketingstrategie. Met content deel je relevante en waardevolle kennis met je doelgroep. Zo bouw je vertrouwen op bij je prospects en zul je websitebezoekers sneller converteren naar leads en ze uiteindelijk klant maken van je bedrijf.

Lees meer

Zo komen leads vanzelf je mailbox binnen!

Er wordt vaak te makkelijk gedacht over het proces van inbound marketing. Veel mensen denken dat je met het creëren van content en het verspreiden hiervan wel zo’n beetje het belangrijkste gedaan hebt en dat de klanten vanzelf binnen zullen komen waaien. Te mooi om waar te zijn, want zo heel gemakkelijk gaat dat vaak helaas niet. Dat betekent overigens niet dat content creatie en het delen van deze kennis via sociale media onbelangrijk is, in tegendeel, het is de essentiële basis van inbound marketing. Maar hoe kom je dan toch bij dat moment waarop de leads vanzelf je mailbox binnenstromen?

Lees meer

Het interne effect van Inbound Marketing

Marieke Heesakkers noemde het laatst al op Next Marketing 2015: met inbound marketing bereik je niet alleen je externe doelgroepen, maar ook intern bereik je er meer mee dan je denkt! Zo noemde zij al dat inbound marketing heeft bijgedragen aan een gezamenlijke trots en een echt "wij-gevoel" binnen het bedrijf.

Lees meer

Inbound Marketing: krijg iets terug voor wat je weggeeft

Een paar dagen geleden reed ik een wielerwedstrijd, namelijk de ronde van de Uithof. Na zo’n zestig wedstrijdkilometers op een nat, glad en bochtig parcours leverde ik mijn rugnummer weer in. Hiervoor kreeg ik een zak Haagse hopjes terug, best toepasselijk aangezien de wedstrijd in Den Haag plaatsvond. Nu hoeft de organisatie dat niet te doen, zo’n zakje snoepjes meegeven. Toch deden ze het, dat deed mij denken aan het principe van inbound marketing: je geeft iets weg, en krijgt er later wat voor terug.

Lees meer

Inbound marketing is keuzes maken

Bij inbound marketing staat het maken van keuzes centraal: Ga je voor de volle honderd procent aan inbound marketing doen, of heb je liever een combinatie van inbound en outbound? Ga je voor tekstuele content, of toch voor visueel? Deel je deze vervolgens via Facebook of LinkedIn? Richt je je hierbij op een brede doelgroep, of slechts een paar typerende klanten?
Genoeg vragen om jezelf te stellen. De antwoorden die voor jouw bedrijf van toepassing zijn, helpen je bij het maken van de juiste keuzes, welke uiteindelijk resulteren in een voor jouw bedrijf optimale inbound marketing.

Lees meer

Waarom outbound marketing zo slecht nog niet is

Het zal je niet verbazen dat wij bij One4Marketing geloven in de kracht van inbound marketing. Inbound marketing is immers datgene wat wij als dienst aanbieden aan onze klanten. Wij zien dat inbound marketing werkt en zijn overtuigd van de vele voordelen die deze vorm van marketing met zich mee brengt. Voor ons is het duidelijk: inbound marketing gaat vóór outbound marketing.

Lees meer

Lead nurturing: een kwestie van geduld

Een tassenwinkel binnenstappen, een hele mooie leren handtas eens van dichtbij bekijken, en een verkoopster die bijna meteen wil vragen of je graag wilt pinnen of liever contant afrekent. Kriebels krijg ik daarvan, en ik heb zo’n vermoeden dat ik bij lange na niet de enige ben. Hoe dat komt? Ik denk graag even na voordat ik een aankoop doe, en ben niet het type dat halsoverkop nieuwe dingen koop zodra ik ze tegenkom. Maar ook al zou ik wel zo’n type zijn, een enige tijd om na te gaan of je daadwerkelijk de aankoop wilt doen of niet, is wel het minste wat de verkoopster je zou moeten gunnen.
Online werkt dat precies zo, daarom vind ik het bijvoorbeeld fijner om in een webshop een product eerst te kunnen ‘bewaren’ voordat ik het in mijn winkelmandje stop. Voor de afdelingen Marketing en Sales een hele opgave, om het geduld op te brengen voor de ontwikkeling van leads tot sales leads.

Lees meer

Next Marketing: Marieke Heesakkers over speldenprikmarketing

Indruk maken door te prikkelen, dat is de boodschap die Marieke Heesakkers vorige week op Next Marketing wilde meegeven. Deze veelzijdige dame die pas nog 31ste is geworden in de lijst van de 100 Beste Marketeers van Nederland, kwam haar beeld geven over inbound marketing. Haar werk bij Limburgia bewijst dat je voor allerlei soorten bedrijven inbound marketing in kan zetten. Zoals ze het zelf zegt, zijn de deuren van Limburgia heel ‘sexy’, maar uiteraard niet de meest voor de hand liggende keuze om interessante content voor te schrijven. Toch gelooft zij in de kracht van inbound marketing en het prikkelen van mensen, en op Next Marketing kwam zij uitleggen waarom.

Lees meer

Next Marketing: Freek Janssen over brand journalism

Toevallig heb ik dit onderwerp laatst in een opdracht voor mijn studie verwerkt: het alsmaar grijzer wordende gebied tussen journalistiek en PR. De scheiding hiertussen wordt steeds vager en onduidelijker: Het komt steeds vaker voor dat journalisten naast hun journalistieke functie ook een PR functie hebben, en andersom is het zo dat PR professionals zich naast PR meer met journalistiek bezig houden. Precies wat Freek Janssen van Lewis PR in zijn verhaal tijdens de breakout sessie op NextMarketing zei: hij is vanuit zijn journalistieke vak de PR ingerold. Een van de vele ‘levende bewijzen’ zullen we maar zeggen.

Lees meer

Next Marketing 2015: Ken jij je data?

De derde editie van Next Marketing zit er weer op. Wat was het een succes! Het is altijd even afwachten hoe alles verloopt, maar we kunnen spreken van een zéér geslaagde editie! Daarnaast was de line-up dit jaar ook erg tof! Keynote sprekers als Truus Koppelaar van AFAS, Mark Beekman van Graydon, Driek Geurtsen van One4Marketing en als afsluiter Ger Nijkamp van Ricoh. Naast de keynotes, namen Bas Bergsma van CTB xRM, Marieke Heesakkers van Berkvens, Freek Janssen van Lewis PR en Tobias Pasma van One4Marketing een breakoutsessie voor hun rekening.

Lees meer

‘Social proof’ werkt nog steeds: dan zal het wel goed zijn

Je herkent het vast wel: Toch maar eens dat ene filmpje kijken wat op Facebook zo massaal door iedereen gedeeld word. Of dat ene merk douchegel kopen, omdat je in een radio commercial laatst hoorde dat zowat heel Nederland het gebruikt. Óf je hebt je laten overhalen om je internet abonnement over te zetten, omdat zoveel anderen je al voor zijn gegaan.
Het werkt nog altijd, ondanks dat we misschien vaak beter denken te weten. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar de gemiddelde persoon houdt vroeg of laat in het beslissingsproces rekening met het aantal mensen dat hem of haar voor zijn gegaan.

Lees meer

3 onmisbare ingrediënten voor een Inbound Marketing Mindset

Als je eenmaal bewust bent van de voordelen die inbound marketing voor jou kan opleveren, en van plan bent om inbound marketing als strategie te implementeren in jouw bedrijf, valt er nog altijd heel wat voor elkaar te krijgen. We schreven eerder al eens een blogartikel over hoe je in drie stappen een inbound marketing mindset kunt creëren. In dit blog leg ik je nog wat extra belangrijke aspecten van een optimale inbound marketing mindset uit, waardoor je straks goed aan de slag kunt met het implementeren of optimaliseren van jouw inbound marketing strategie.

Lees meer

Inbound sales: geef jouw potentiële klant de ruimte

Het aankoopproces is drastisch veranderd met inbound marketing. Sales bestaat niet langer meer uit cold calling en e-mail lijsten opkopen. Tegenwoordig komt er zoveel informatie af op consumenten, waardoor zij steeds handiger geworden zijn in het uitschakelen van het ontvangen van al deze overtollige informatie. Daarnaast heeft maar liefst 70% van de mensen hun aankoopbeslissing al gemaakt voordat zij contact hebben met sales. Dit komt doordat mensen tegenwoordig zoveel informatie tot hun beschikking hebben. De afnemer sluit zich steeds meer af voor de traditionele outbound marketingmiddelen en gaat zelf op zoek naar een oplossing. Het is daarom essentieel dat het salesproces perfect afgestemd is op het aankoopproces. Met inbound sales speel je in op deze trend en maak je jouw salesproces makkelijker dan ooit!

Lees meer

5 tips | Hoe vind je een baan in de marketing?

Nog maar een klein half jaartje en dan mag ik me officieel afgestudeerd communicatieprofessional noemen. Om mij heen begint de “ik-ben-op-zoek-naar-een-baan-stress” al aardig toe te slaan bij de eerste lichting studenten die in september al hoopt af te studeren. Het is ook niet niks om na een periode van ongeveer 16 jaar onderwijs te hebben gevolgd, eindelijk te gaan werken.

Lees meer

4 stappen om effectief content te recyclen

Voor een inbound marketeer bestaan er twee zeer waardevolle en schaarse middelen: tijd en content. Vaak zat denk je dan ook: “hoe kan ik met zo min mogelijk tijd, zo veel mogelijk goede content creëren voor mijn website?”

Eén effectieve manier is door content te hergebruiken die al eerder succesvol is geweest voor jouw organisatie. In deze blog leg ik in 4 stappen uit hoe je dat kunt doen.

Lees meer

Content creëren: tips voor de juiste schrijfstijl

Er wordt veel geschreven en gezegd over hoe we content zouden moeten creëren, hoe we dit het beste kunnen aanpakken en op welke manier we het beste kunnen schrijven. Creatief schrijven, noem maar op. Maar de stijl wordt soms wat achterwege gelaten, terwijl ook die juist heel bepalen kan zijn voor het succes van een artikel. Veel aspecten uit een schrijfstijl en de opmaak zijn van invloed op het uiterlijk van de tekst. Voor de gehaaste lezers uit deze tijd is het uiterlijk van een tekst vaak een bepalende factor voor het wel of niet verder lezen van de tekst.

Lees meer

9 tips voor een betere introductie

Er is op het internet genoeg te vinden over hoe je de beste titel voor je blog kunt schrijven. Helaas ben je er dan nog niet. Om te zorgen dat je bezoekers ook daadwerkelijk je blog lezen, moet je zorgen voor een pakkende introductie. Niet te lang, maar wel met voldoende informatie om de nieuwsgierigheid van je publiek te wekken. Uit onderzoek blijkt dat 10% van de mensen die op een artikel landen, nooit naar beneden scrollt naar de rest van het artikel. Zonde toch?

Lees meer

Probleem, niemand ziet of leest mijn content

help-1.jpg
Dat content marketing populair is, zal ik waarschijnlijk niet meer hoeven uit te leggen. Maar dat het populair is, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het altijd even makkelijk uit te voeren is.
Het creëren van content kan soms lastig zijn, net als het voor elkaar krijgen dat de juiste mensen het zien of lezen. Maar waar heeft dat dan mee te maken? Doe je misschien iets verkeerd, of niet?
Om hierachter te komen en een oplossing te bedenken voor het probleem, is het belangrijk dat je bij een aantal punten stilstaat. Welke dat zijn, lees je hier.

Lees meer

Op welke social media moet jouw bedrijf zich focussen?

Het is voor marketeers heel verleidelijk om deel te nemen aan alle nieuwe social media trends. Pinterest! Meerkat en Periscope!

Lees meer

SEO voor afbeeldingen: Hoe werkt dat?

Inbound Marketing draait om het aantrekken van de juiste mensen uit jouw doelgroep door middel van het creëren en verspreiden van waardevolle content. Content in allerlei vormen, al wordt er in eerste instantie vaak gedacht aan tekstuele content zoals blogartikelen of e-books. De trend is echter dat visuele content ook steeds belangrijker wordt gevonden. De populariteit van sociale media als Pinterest, Instagram en Meerkat is daar een goed bewijs van. Nu letten we vaak goed op de manier waarop we de tekstuele content schrijven om zo veel mogelijk bezoekers aan te trekken, door bijvoorbeeld de juiste keywords te gebruiken. Maar hoe zit dat met het optimaliseren van de visuele content?

Lees meer

Hoe marketing verandert: van massamedia tot persoonlijke communicatie

De sociale media zijn ondertussen al bij veel bedrijven bekend als een handig marketing/communicatiemiddel. Bedrijven die de laatste ontwikkelingen op het gebied van marketing volgen, zullen er echter al lang en breed over hebben nagedacht om WhatsApp te gaan gebruiken voor hun marketing. De tijd vliegt, en de ontwikkelingen op het marketingtechnische gebied lijken sneller dan ooit te gaan. Een groot contrast met ‘vroeger’, toen de massamedia net waren ontdekt en bedrijven daar volop gebruik van maakten.

Lees meer

5 manieren om jouw brand magnetisch te maken

In de gehaaste, technologie-gedreven wereld waar we nu in leven zijn we niet meer zo loyaal aan merken als onze ouders vroeger waren. We bedenken zelf wat we nodig hebben, en gaan dit dan wel in eerste instantie zoeken bij een merk waar we loyaal aan zijn, maar als die niet heeft wat we zoeken, dan zoeken we door bij anderen. We hebben duizenden opties en kunnen daardoor kiezen waar we onze spullen vandaan willen halen. Zelfs de grote bedrijven kunnen niet alle producten aanbieden die wij als consument kunnen verzinnen, maar je kunt wel met een goede strategie zorgen dat je klanten steeds bij jou terug komen. Hier zijn 5 manieren om dat te doen:

Lees meer

Inbound Marketing interessant voor het onderwijs

Op de blog van One4Marketing zijn we bezig met een blogserie over inbound marketing in diverse branches in Nederland. Door middel van een bijpassend onderzoek willen we graag meer te weten te komen over de positie van inbound marketing in bijvoorbeeld HR, de Agri-Food sector of de industriële sector. Voor mij en mijn collega’s een hele nieuwe en vooral interessante uitdaging! Aan mij de taak om mij eens te verdiepen in inbound marketing en het onderwijs.

Lees meer

LinkedIn Cheats: Hoe je jouw LinkedIn profiel optimaal kunt benutten

LinkedIn is echt hét professionele social media netwerk waar je je met je zakelijke connecties kunt verbinden. Zeker voor werkzoekenden en B2B bedrijven biedt het veel mogelijkheden om je netwerk uit te breiden, een groter bereik te krijgen, en leads te genereren.

Hoe kun je jouw profiel nu optimaal inzetten?

Lees meer

De grootste misvattingen over brand journalism

Dit is een gastblog van Freek Janssen, Head of Content bij Lewis PR. Freek zal een breakout verzorgen over brand journalism tijdens Next Marketing 2015.

Met een website of social media account kan elk bedrijf de rol van uitgever op zich nemen. Dat wordt ook wel ‘brand journalism’ genoemd en is een gedachtengoed dat de afgelopen jaren is doorgedrongen tot steeds meer marketingafdelingen.

Toch bestaan er nog wel een paar misverstanden over; tijd om er een paar uit de weg te ruimen.

Lees meer

Effectieve blogtitels: Waar moet je op letten?

Het belangrijkste onderdeel van een blogartikel is misschien wel de titel. De titel is toch het eerste wat mensen zien, voordat ze een artikel lezen of aanklikken. Mensen beoordelen de titel, en letten daarbij op aantrekkelijkheid en relevantie. Een titel is namelijk eigenlijk een soort minuscule samenvatting van je blogpost, waaruit mensen vaak al snel kunnen opmaken of een bepaalde post voor hen interessant kan zijn. En is de titel niet onduidelijk of niet aantrekkelijk genoeg, dan is de kans op een lezer verspild.

Lees meer

Het nieuwe algoritme van Google: Is jouw website al mobiel vriendelijk?

Google staat opnieuw op het punt om zijn algoritme aan te passen, en dit keer kan het een grote impact hebben. Het gaat namelijk in de ranking criteria meenemen of een website geschikt is voor mobiel gebruik of niet. Als jouw website dat dus niet is, dan zou je zomaar eens flink wat plaatsen kunnen zakken in de zoekresultaten. Google zelf zegt dat deze update een grotere impact zal hebben dan Penguin, wat ongeveer 4 % van de zoekresultaten beïnvloedde, en dan Panda, wat ongeveer 12% van de zoekresultaten beïnvloedde. Maar wat houdt dit nu precies in? En hoe kun je jezelf hierop voorbereiden met jouw SEO?

Lees meer

HubSpot Product Updates - Maart

Het fijne aan HubSpot vindt ik dat ze elke maand weer met een reeks aan superfijn updates komen voor hun product. Soms zijn het maar kleine dingetjes die het leven gewoon net iets gemakkelijker maken, en soms zijn het flinke veranderingen die echt even wat extra duiding nodig hebben. En daarom dit blog. Aan het einde van elke maand maak ik een lijstje met de belangrijkste updates die HubSpot heeft gedaan aan het marketingplatform, het HubSpot CRM, Sidekick of andere belangrijke veranderingen. 

Lees meer

Hoe ga je online de conversatie aan met klanten?

Nu steeds meer bedrijven zich (gedeeltelijk) verplaatsten naar het internet, lijkt het voor velen moeilijker om in gesprek te blijven met klanten. Van het gebruikelijke praatje in de winkel of bij de kassa is geen sprake meer. Het gebrek aan face-to-face contact is een van de boosdoeners, het is nu immers lastig om te zien met wie je te maken hebt en een gesprek mee zou moeten voeren. Toch is het ontzettend belangrijk om die conversatie aan te blijven gaan, en is het allesbehalve onmogelijk. Je moet alleen iets harder je best doen en op de juiste punten uitblinken. Welke punten dat zijn, leg ik je uit in dit artikel.

Lees meer

Meerkat en Periscope: Video’s belangrijker dan ooit

Ongeveer een maand geleden werd de nieuwe iOS app Meerkat gelanceerd, en afgelopen donderdag werd door Twitter het soortgelijke Periscope de markt op gebracht. Wat deze twee apps gemeen hebben is dat ze het allebei mogelijk maken om live video’s te streamen naar je volgers. Op dit moment zijn de apps alleen nog beschikbaar voor de iPhone, maar Twitter geeft aan ook te werken aan een Android app. De apps zijn vooral nog onder celebrities als Afrojack en Jimmy Fallon zeer populair, maar de verwachting is dat binnen no time iedereen zijn eigen livestream zal onderhouden.  

Lees meer

Verhoog je klikfrequentie op Twitter!

Een tweet versturen is eenvoudig. Je typt wat en drukt op ‘’tweet’’ en voilà je hebt een tweet. Maar is dit ook goede tweet? Het versturen van een klikbare tweet, dat is wat we willen! Gelukkig is het maken van een klikbare tweet niet gebaseerd op toeval. Een tweet is al klikbaar wanneer je een aantal simpele trucjes toepast. In deze blog zal ik jullie meenemen in de wereld van Twitter: hoe zorg je ervoor dat er meer mensen op jouw tweets klikken.

Lees meer

Zoek uitdaging in je marketing: kom uit je comfort zone

Velen van ons zullen het wel herkennen, als iets eenmaal lekker zijn gang gaat, ben je al snel geneigd om het zo te laten. Neem bijvoorbeeld het achtuurjournaal: dit verloopt altijd op dezelfde manier en er gaat nauwelijks iets verkeerd. Maar het is ook wel een beetje eentonig en saai. Nu is dat voor een informatief nieuwsprogramma niet zo’n probleem, maar voor veel bedrijven kan het structureel blijven hangen in vaste gewoonten op den duur wel problematisch zijn. Ondanks dat alles altijd goed verloopt, kan een eentonige werkwijze klanten gaan vervelen. Zij willen ook wel eens wat anders, bedrijven moeten klanten blijven prikkelen om onder de aandacht te blijven. Dus: Kom uit je comfort zone, en probeer eens wat nieuws!

Lees meer

Hoe laat je je blog groeien?

Je blog is een essentieel deel van je inbound marketing strategie. Zonder blog is het moeilijker om nieuwe mensen naar je website te trekken. Dit is namelijk het medium waarmee je antwoord geeft op de vragen waar mensen mee zitten, waardoor je hen verder helpt. Het werkt ook als filter, want als de vragen van je lezers beantwoord worden door jouw website, bied jij hen misschien ook wel de gehele oplossing voor hun probleem.

Lees meer

Bepaal mee over de inhoud van Next Marketing 2015

Inbound Marketing is een mooie filosofie die marketing weer leuk maakt. Hoe zet je dit in voor leadgeneratie? Hoe maak je content die leads genereert? Of een heel andere vraag: waar moet ik beginnen als ik met Inbound Marketing aan de slag ga? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens Next Marketing 2015. Er komen succesvolle voorbeelden voorbij en je gaat naar huis met veel tips over de praktische toepassing van inbound en content marketing.

Lees meer

8 fouten die gemaakt worden bij het opstellen van buyer persona’s

Buyer persona’s zijn in de inbound marketing de grote factoren die het verschil maken tussen blogs schrijven voor Jan en alleman en gericht blogs schrijven voor jouw (toekomstige) klanten. Want ook al is onze intentie niet om reclame te maken voor ons bedrijf, we willen toch opvallen bij de juiste mensen, zodat we nieuwe leads en klanten aantrekken. Door buyer persona’s weet je precies wie je lezers, leads en klanten zijn, welke informatie ze nodig hebben, wat hun andere behoeften zijn rondom het probleem wat jij voor ze op kunt lossen. Daarom is dit zeer waardevolle informatie voor je gehele bedrijf.

Lees meer

5 fouten die je moet voorkomen tijdens het bloggen

Bloggen wordt tegenwoordig steeds vaker als een vaste waarde gerekend binnen de marketing activiteiten van bedrijven. Echter heeft lang niet iedere werknemer ervaring met bloggen, en een aantal leerpunten zijn daarom handig. Van eerder gemaakte fouten kun je het beste leren, dus vandaar hier een aantal fouten die je moet zien te voorkomen, waarbij ik uitleg wat dan wél de juiste manier is om bepaalde dingen aan te pakken.

Lees meer

Wat hebben Bohemian Rapsody en Valentijnsdag met marketing te maken?

Je ziet het heel veel in de marketing: blogs of andere content die gekoppeld worden aan de actualiteiten van dat moment. Of dat nou feestdagen zijn of gewoon trends van het moment, veel marketeers spelen erop in. Vaak zijn dit actualiteiten die al iets te maken hebben met de branche van het bedrijf, maar dat hoeft niet altijd (denk bijvoorbeeld ook aan een blog over valentijnsdag door een marketing bedrijf).

Lees meer

Inbound Marketing in de industriële sector

Op de blog van One4Marketing zijn we bezig met een blogserie over inbound marketing in diverse branches in Nederland. Eens in de twee weken verschijnt er een nieuwe blog over hoe inbound marketing wordt toegepast in een specifieke branche. Voor mij en mijn collega’s een hele nieuwe en vooral interessante uitdaging!

Lees meer

Online media of sociale media? Waarom niet allebei?

Ondanks dat sociale media nu enorm populair zijn en door zowel consumenten als bedrijven zeer veel gebruikt worden, mogen traditionele digitale media en zelfs offline media nog altijd niet vergeten worden. Dat hangt op zich natuurlijk af van de branche waarin jouw bedrijf zich bevindt, maar over het algemeen zijn we nog niet zover dat we er vanuit mogen gaan dat iedereen overal en altijd beschikking heeft over sociale media. En al zou dat zo zijn, betekent dat alsnog niet dat traditionele media vergeten kunnen worden. We blijven nu eenmaal mensen, met de behoefte aan sociale interactie, ook face-to-face.

Lees meer

Wat Outbound Istanbul kan leren van Inbound Nederland

Voor een periode van vijf maanden heb ik besloten de rustige, Veenendaalse weilanden in te ruilen voor de bruisende megastad Istanbul. Ik verblijf hier een semester voor mijn studie en volg hier Marketing gerelateerde vakken aan één van de vele universiteiten die de stad rijk is. Inmiddels woon ik hier alweer vijf weken en kan ik zeggen dat ik aardig gewend ben aan mijn nieuwe leventje in Istanbul.  

Lees meer

HubSpot Product Updates - Februari

Weet je wat ik een van de fijnste dingen vindt van SaaS, tooltjes en andere gereedschappen die ik in de cloud heb draaien? Een constante stroom aan verbeteringen en updates. Ik koop niet zo maar een tooltje en daarmee moet ik het altijd doen. Nee, ik koop een tool die zich constant aanpast aan mijn wensen en aan de wensen van de markt.

Lees meer

Gemotiveerde medewerkers? Complimenteer ze!

Ha, 1 maart is het weer zover de 13e editie van Nationale Complimentendag, een dag om extra complimentjes uit te delen. Maar hebben we nou echt zo’n dag nodig om complimenten uit te delen? Een complimentje uitdelen als iets goed gaat klinkt heel erg vanzelfsprekend. Toch hoor je vaak dat dit niet altijd gedaan wordt in de praktijk. Dat is jammer, want regelmatig een schouderklopje bij een goede prestatie werkt beter dan een uitbrander wanneer iets fout gaat!

Lees meer

Hoe wordt jouw bedrijf interactief op social media?

Nu het nut van social media voor bedrijven steeds meer doordringt, zijn er veel bedrijven die daadwerkelijk gaan doen aan social media marketing. Veel bedrijven gebruiken social media echter nog op de manier waarop traditionele media gebruikt worden, met one-way­ push communicatie. Deze bedrijven zullen waarschijnlijk regelmatig te horen krijgen dat ze ‘interactiever’ moeten zijn en het gesprek aan moeten gaan. Leuk gezegd, maar wat houdt interactief zijn nu precies in? En hoe krijg je het voor elkaar om interactief te zijn op social media?

Lees meer

Netwerktips: Hoe kun je overal met iedereen een gesprek voeren?

Netwerken is echt een onderdeel van ons leven geworden. En niet alleen via social media als Facebook, Twitter en LinkedIn, maar ook gewoon in sociale evenementen als borrels, HubSpots Inbound conferentie, en bijvoorbeeld onze eigen Next Marketing. Vooral deze face-to-face events zijn de ideale gelegenheid om nieuwe contacten te leggen met potentiële werkgevers, opdrachtgevers, of klanten. Maar hoe zorg je nou dat je op dit soort evenementen je netwerk verbreedt?

Lees meer

Ken jij de kracht van eventmarketing?

Events worden door bedrijven steeds vaker ingezet om het bedrijf, het product of de dienst in contact te brengen met hun buyer persona’s, oftewel, (potentiёle) klanten. Benieuwd hoe jij eventmarketing effectief kan inzetten als communicatiemiddel? Dan is deze blog speciaal voor jou bedoeld! 

Lees meer

Alle ins & outs over Buyer Persona's [Slideshare]

Tegenwoordig maken steeds meer bedrijven gebruik van buyer persona's om naast kennis over demografische gegevens, ook inzicht te krijgen in de specifieke leefstijl, interesses en behoeften van jouw (potentiële) klanten. Een buyer persona is namelijk een fictief personage dat jouw ideale klant representeert. Het inzicht dat je hiermee creëert, kun je vervolgens goed gebruiken om waardevolle content te produceren.

Deze slideshare geeft een overzicht waarin je te weten komt wat een buyer persona nu precies inhoudt en oplevert, hoe je zelf buyer persona's op kunt stellen en tot slot een aantal do's en don'st.

Lees meer

Inbound Marketing is interessant voor AGRI & FOOD branche

In 2010 startte het toenmalige kabinet het topsectorenbeleid met als doel deze sectoren nóg sterker maken. Eén van die topsectoren is de Agri & Food branche. Bijna 10% van onze nationale inkomsten en werkgelegenheid komt uit deze branche. (bron) Agri & Food omvat niet alleen de primaire productie en de uiteindelijke verkoop aan de consument, maar ook alles wat daar tussenin valt: het distributiecentrum, de verwerkende industrie, veilingen, handel en retail. Een erg brede branche dus die allen een unieke aanpak vereisen als het aankomt op een marketingbeleid.

Lees meer

Dit doen goede content marketeers iedere dag

Je bent schrijver, die content creëert. Mensen verwachten van je dat je altijd hele mooie, goede, en interessante, en aantrekkelijke content uit je mouw schudt. Wat zij echter niet weten is dat het best wel wat moeite kost om die geweldige content te schrijven en dat dat heus niet vanzelf gaat.

Lees meer

Blije en betrokken klanten? Gebruik co-creatie!


Een van de beste manieren om de klant te betrekken bij je merk is door ze mee te laten denken met de product- of dienstontwikkeling. Dit proces heet co-creatie. Doe jij het al?

Lees meer

Waar haal je inspiratie voor content creatie vandaan?

Veel bedrijven hebben zich laten overtuigen van het succes waartoe content marketing kan leiden en produceren wekelijks of zelfs dagelijks content. Dit gebeurt in verschillende vormen, van blogs tot infographics of video’s. Maar het is soms best moeilijk om iedere keer weer met iets leuks of interessants te komen. De inspiratie lijkt er niet altijd te zijn, en dan wordt het lastig om creatief te zijn en een goed stuk te schrijven. We hebben echter wel te maken met een wereld waarin een overvloed aan content begint te verschijnen, dus die inspiratie is eigenlijk onmisbaar. Maar waar haal je die inspiratie dan vandaan?

Lees meer

Dit is wat jouw valentijn en klant gemeen hebben

 

 

 

 

 

 

 

Valentijnsdag is misschien wel de meest omstreden dag van het jaar. Iedereen schijnt een hekel te hebben aan de dag van de liefde (“Waarom moet er één dag in het jaar zijn waarop je aan elkaar moet bewijzen dat je van elkaar houdt? Dat doe je toch elke dag?”) en als ik al mijn vrienden moet geloven, is er niemand die meedoet aan deze commerciële onzin.

Lees meer

Trends voor social media: Ook meer richting visuele content

We hebben het al vaker gehad over het gebruik van visuele content. Het lijkt ook echt dé trend te zijn voor 2015. De uitspraak “Een foto zegt meer dan duizend woorden”, geldt zeker niet minder op social media en werkt dan ook heel goed om bezoekers te genereren. Ook zie je dat mensen online sneller scannen en dan is visuele informatie als een overzichtelijke infographic prettiger dan een grote lap tekst.

Je ziet deze trend dan ook zeker terug als je kijkt naar het gebruik van social media. Vorige week schreef Danny Oosterveer een artikel over een onderzoek van Newcom naar social media gebruik in Nederland. Hieruit bleek dat onder meer het gebruik van Twitter nogal afgenomen was en dat Instagram en Pinterest terrein aan het winnen zijn. Verder maakt ongeveer 6,8 miljoen Nederlanders gebruik van YouTube, waarvan 1,2 miljoen aangeeft dit dagelijks te doen. Ook LinkedIn is nog licht aan het groeien, evenals Facebook, echter, op Facebook haken wel de jongeren steeds vaker af.

Lees meer

Vertrouwen in je medewerkers, de basis van een bedrijf

Ik moest met de trein naar Amsterdam, via Utrecht. Helaas was dat nou net het probleem: er reed niks van en naar Utrecht. Niemand kon vertellen wanneer het probleem opgelost was of wanneer er weer treinen gingen rijden. Duizenden mensen die vertrouwen op de trein, waren nu de pineut, net als ik. Waarschijnlijk is bij een heel groot deel van alle mensen die dit probleem moesten ervaren, het vertrouwen in de NS afgenomen. Zeker omdat dit niet bepaald de eerste keer was. Je zou je zelfs kunnen afvragen of men de NS überhaupt nog wel vertrouwt als het gaat om het op tijd komen en het snel verhelpen van storingen. Het afnemen van dat vertrouwen is een geen goede zaak, zowel voor de klant als voor het bedrijf.
Een bedrijf waarop je kunt vertrouwen is dus essentieel, maar hoe kom je bij dat vertrouwen?

Lees meer

7 manieren om alle medewerkers te laten bloggen

We weten inmiddels als marketeers allemaal waarom inbound marketing een goede strategie kan zijn om nieuwe klanten te verkrijgen. Mocht je dat nog niet weten, lees het dan hier. We weten ook dat het dan belangrijk is om kwalitatief goede content te creëren, die inhoudelijk relevant is en die inspeelt op wat jij weet over je buyer persona’s. Het punt is echter vaak dat de vak-expertise van het bedrijf waarvoor je werkt niet in de marketing afdeling zit, maar in de andere onderdelen van het bedrijf.

Lees meer

HubSpot Product Updates - Januari

Een van de fijne dingen aan werken met HubSpot is dat het product constant verbeterd wordt. Elke dag werken er programmeurs, testers en UX-specialisten aan het verbeteren van HubSpot. Hierdoor zijn er elke maand best een aantal grote updates. Om jou als gebruiker van HubSpot op te hoogte te brengen van deze updates, nieuwe mogelijkheden en verbeteringen, heb ik me voorgenomen om voortaan elke maand een blogje hieraan te wijden. Ik neem hier niet alle updates mee, dat zou echt te veel zijn, maar in dit overzicht vind je wel de belangrijkste updates van de meest gebruikte onderdelen van de software.

Lees meer

Sexy content voor een saaie branche? Zo doe je dat in de ICT!

Contentmarketing groeit in populariteit en wordt steeds vaker toegepast door allerlei soorten bedrijven. Mooie, pakkende verhalen schrijven over leuke spullen die je kunt kopen. Of een kijkje in de keuken bij een bedrijf, verwerkt in een blogartikel. Je komt steeds meer te weten, je doet kennis op over allerlei bedrijven en je wordt meegenomen in de wereld van je favoriete winkels of restaurants. Verleiden met content. Meerdere bedrijven in diverse branches zetten deze strategie inmiddels succesvol in.

Lees meer

[Enquête] Inbound Marketing in jouw branche

In 2013 en 2014 voerden wij een groot onderzoek uit naar de adaptie en het gebruik van Inbound Marketing bij ICT-bedrijven. In deze jaren organiseerde wij ook het Next Marketing event rondom dit onderwerp en onderzoek. Maar dit jaar willen we het breder aanpakken! En daar heb ik jou bij nodig!

Lees meer

Blogs achteraf optimaliseren: Doen of niet?

Ken je dat, dat je af en toe een blog publiceert waar je niet geheel tevreden over bent? Een drukke periode of een gebrek aan inspiratie kan ervoor zorgen dat je blog een keertje van een mindere kwaliteit is dan normaal. Tijdens de evaluatie van het afgelopen jaar werd ons allemaal gevraagd om onze beste blog en minste blog te kiezen en te vertellen waarom we dat vonden. Vaak was de minste een blog die we tussen de drukte door nog even moesten publiceren en die daardoor niet helemaal goed uit de verf kwam. Je ziet eraan dat ‘ie minder vaak bekeken is dan normaal en ook het delen op social media blijft dan achter.

Lees meer

Gezien worden op social media

 Dit is een gastblog door: Estelle van Laar en Christie van den Berg.

The perfect post

Social media speelt steeds meer een rol in het dagelijks leven. Bijna de hele wereld gebruikt tegenwoordig social media. Ook voor bedrijven wordt deze media steeds belangrijker. Het is een perfect platform om gezien te worden, maar bepaalde kennis hiervan is noodzakelijk. Post je teveel ben je ongeloofwaardig, post je te weinig dan krijg je geen aandacht. Een post dient interessant te zijn voor je doelgroep. Hoe krijg je nu de goede aandacht die je bedrijf verdiend? Op http://www.digitalinformationworld.com/2013/07/16-things-you-should-do-on-social-media.html hebben ze do's en don'ts voor je opgezocht:

Lees meer

De ultieme SEO checklist voor bloggers

Het merendeel van het verkeer dat op jouw blog verschijnt, komt daar terecht via Google. Althans, dat gaat op wanneer je je op de juiste manier bezighoudt met het optimaliseren van jouw blog voor zoekmachines.
Maar hoe weet je of je je voldoende en op de goede manier bezig houdt met SEO?
Het enige wat je hoeft te doen is het nagaan van de volgende checklist voordat jouw volgende blog online gaat. Stel jezelf deze vragen, en jouw blog is voldoende geoptimaliseerd voor de zoekmachines.

Lees meer

Van content marketing naar content die verkoopt

Content marketing is geen nieuwe ontwikkeling; de meeste marketeers kennen de term wel. Goede marketeers weten content marketing in te zetten om meer websitebezoekers aan te trekken, leads te genereren en deze te nurturen. Maar op een bepaald punt worden de leads overgedragen aan sales, en traditionele verkopers zijn niet altijd even bereid om te veel informatie te vroeg te delen. Begrijpelijk ook, vanuit hun training en ervaring als onderhandelaars. Wanneer zij dit wel zouden doen, gaan zij er in hun onderhandelingspositie op achteruit.

Maar goede inbound verkopers bezitten een aantal kwaliteiten die traditionele verkopers missen, bijvoorbeeld het inzetten van sociale media om geschikte interne en externe content te delen met prospects. Voor de prospects moet dit interessante en relevante informatie zijn. Sommige verkopers zijn al zo ver dat ze LinkedIn Pulse of een eigen blog inzetten, om zo hun kennis en deskundigheid aan potentiële kopers te laten zien. Zo bouwen zij een ‘trusted advisor’ status op, waardoor klanten meer vertrouwen hebben in de verkoper, en eerder overgaan tot een aankoop.

Lees meer

Waarom e-mailmarketing nog steeds zo populair is

Met de opkomst van sociale media en steeds weer nieuwe technologieën zou het niet gek zijn als je zou denken dat email marketing nu toch echt zijn beste tijd wel heeft gehad. Niets is echter minder waar. De verschillende lijstjes met trends voor het komende jaar vertellen dat email marketing nog altijd populair is, en dat het ook in 2015 nog steeds veel gebruikt zal worden. Maar wat maakt email marketing zo interessant, dat het nu nog steeds populair is?Lees meer

Succesvolle inbound marketing: Dit moet je weten.

Weet je nog hoe je als klein kind van je ouders anderen niet in de rede mocht vallen? Of gewoon niet zomaar anderen lastig mocht vallen met jouw verhaal, ook al was je er nog zo enthousiast over? Als je erover nadenkt, is dat precies hoe outbound marketing werkt. Mensen worden zomaar onverwachts gestoord door advertenties, ongevraagde e-mails of onverwachte telefoontjes. Denk maar eens hoe vervelend het is als je weer op Youtube een filmpje wilt bekijken, maar voordat je dat kan doen verplicht een reclame moet bekijken van 30 seconden. Vaak klik ik dan meteen dat filmpje weg, simpelweg omdat ik geen zin heb om gedwongen iets te bekijken waar ik niet om heb gevraagd.

Lees meer

Het optimaliseren van je website voor mobiele devices

Sinds kort heb ik een app op mijn mobiel die bijhoudt hoe vaak ik mijn telefoon check op een dag. Volgens mijn naaste omgeving zijn mijn mobiel en ik vergroeid, maar ik ontken dat altijd stellig. Bovendien, iedereen van mijn leeftijd heeft een smartphone en als ik op het station sta te wachten of in een college zit, zijn mensen constant in de weer met hun telefoon.

Lees meer

De ideale mix voor leadgeneratie: LinkedIn en HubSpot

leadgeneratieZoals je misschien weet is zakelijk bloggen de manier om kennis te delen met potentiële klanten op jouw website en jouw bedrijf als expert te profileren. Maar wist je dat LinkedIn-groepen en Inbound Marketing-software HubSpot jou enorm kunnen helpen bij het promoten van blogartikelen en leadgeneratie?

Het Amerikaanse softwarebedrijf Votility wist het aantal leads dat ze via social media genereerden in twee weken tijd met wel 650% te verhogen! Maar hoe kun je meer leads genereren met LinkedIn en HubSpot?

Lees meer

Start het nieuwe jaar succesvol met alle medewerkers

De tijd vliegt, we zitten alweer in de tweede week van januari van het nieuwe jaar, wat betekent dat alles weer in gang is gezet en het ‘normale’ leven hervat is. Het begin van een nieuw jaar is hét moment om te beginnen met nieuwe initiatieven, en oude gewoontes te laten voor wat ze zijn.
Maar hoe pak je dat nou aan, zo’n frisse start voor een succesvol nieuw jaar?

Lees meer

Kennen we de 10-4-1 regel nog?

Ruim een jaar geleden schreef ik als een van mijn eerste blogs een stuk over de 10-4-1 regel voor het zakelijk gebruik van social media. Deze regel houdt in het kort in dat je op social media zoals Twitter of Facebook in verhouding 10 links deelt van andere partijen, 4 links naar je eigen blogs en dan 1 link naar een landingspagina van jouw website. Zo zou je een goede verhouding moeten krijgen tussen het delen van je eigen content en het delen van andere content. Hierdoor kom je over als een thoughtleader in plaats van als egocentrisch bedrijf.

Lees meer

De grootste Google Search algoritme updates van 2014

Marketeers die zich bezig houden met zoekmachineoptimalisatie zijn altijd alert op veranderingen in het Google Search algoritme, maar mogelijk mis je er af en toe één. Om er zeker van te zijn dat je op de hoogte bent van de laatste grote veranderingen in SEO-land, hebben we hier een lijst samengesteld van de belangrijkste updates van het Google Search algoritme van 2014. Misschien herken je nu die veranderingen in zoekmachineverkeer die je afgelopen jaar tegenkwam!

Lees meer

Onze beste blogs van 2014 op een rij

2014 is ten einde. Het is nu officieel 2015. Wat gaat de tijd hard. De jaarwisseling is altijd een moment van terugkijken & evalueren voor mij. En waarom zou ik dit niet doen met onze blogs? Welke blogs vonden jullie, onze zeer gewaardeerde lezers, het fijnst?

Lees meer

Wat marketeers kunnen leren van Wie is de Mol

Net als ruim 2,5 miljoen andere Nederlanders zat ook ik gisteren vol spanning voor de buis. Stiekem had ik hier al weken - nee, maanden - naar toegeleefd: het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?  Dit spel waarin 'niets is wat het lijkt' heeft wat magisch en weet me elk jaar weer te boeien. 

Lees meer

Inbound Marketing tips: 5 goede voornemens voor 2015

De laatste dag van het jaar 2014 is ingegaan, een nieuw jaar staat ons op te wachten. Veel mensen hebben de gewoonte om een paar goede voornemens te bedenken, om uit te voeren in het nieuwe jaar. “Nu ga ik écht stoppen met roken”, “een x-aantal kilo afvallen” en “meer gaan sporten” zijn voorbeelden van voornemens die iedereen ongetwijfeld al vaak voorbij heeft horen komen. Maar hoe zit het met jouw goede voornemens? En hoe staat het ervoor met de goede voornemens met betrekking tot je bedrijf? Om je op weg te helpen, hier een aantal tips die je kunt gebruiken voor het bedenken van een aantal goede voornemens die op jou of je bedrijf van toepassing zijn.

Lees meer

De 7 opvallendste inbound marketing trends voor 2015

Ja, het einde van het jaar zit er weer aan te komen, en dus is het tijd om eens vooruit te blikken naar wat het komende jaar allemaal gaat brengen. Dit jaar heb ik de inbound marketing steeds meer zien ontwikkelen en ook gezien dat het terrein won ten op zichten van outbound marketing. Inbound marketing staat duidelijk niet meer in de kinderschoenen en ook steeds meer managers en CEO’s gaan het belang ervan inzien. Content wordt steeds mooier, specifieker, en beter toegespitst op de potentiële klanten. Mooie ontwikkelingen dus, maar wat betekent dit allemaal voor de inbound marketing? Hierbij de, naar mijn mening, meest opvallende inbound marketing trends voor 2015.

1. Persoonlijker en menselijker

Lees meer

3 dingen waar we het afgelopen jaar blij van werden

Aan het eind van het jaar is het vooral een tijd van terugkijken op het afgelopen jaar. Wij hebben een mooi jaar achter de rug. We hebben onszelf ontwikkelt, in september een nieuwe website gelanceerd die enorm goed draait en fijn samengewerkt met andere organisaties. In het bijzonder wil ik een een aantal zaken noemen waar wij blij van werden. 

Lees meer

De kracht van Serious Request

Al een aantal jaren achter elkaar wordt het glazen huis ergens in Nederland opgebouwd om geld in te zamelen voor het goede doel. De drie dj’s die zich daarin opsluiten leven een week lang op sapjes en draaien dag en nacht plaatjes die je door te doneren aan kunt vragen. Ook kun je zelf acties opzetten om geld in te zamelen. Elk jaar weer heeft dit weer miljoenen opgeleverd voor het rode kruis. Maar wat zorgt nu steeds voor dit succes? In deze blog leg ik het uit vanuit een inbound marketing perspectief.

Lees meer

Tips voor het optimaliseren van je homepage

laptop-1Uit onderzoek (bron) blijkt dat de eerste tien seconden van een paginabezoek cruciaal zijn voor de beslissing van de websitebezoeker om op de website te blijven of weg te klikken. Als een websitebezoeker 20 seconden of langer op de website blijft, is de kans twee keer zo klein dat hij weg klikt als in de eerste tien seconden.

Lees meer

Mooie visuele content op social media: zo doe je het!

Onlangs heeft Wendy van Dijk een website opgericht en een magazine uitgegeven, onder de noemer: Een zoektocht naar geluk. Ik was nieuwsgierig nadat ik hoorde dat Wendy in tijden van negativiteit, nare nieuwsberichten etc. perspectief wilde bieden door leuke, mooie en fijne dingen met elkaar te delen. De website sprak mij direct aan en ook het magazine maakte mij blij. Dit komt met name door het gebruik van veel mooie visuele content. Dat beelden meer zeggen dan 1000 woorden, weet iedereen inmiddels. Toch is het lastig om het goed toe te passen in je eigen marketing.

Lees meer

De 5 fases van het inbound sales proces

Het inbound marketing kwartje begint bij steeds meer marketeers wel te vallen heb ik het idee. Net zoals je jaren geleden hoorde “We moeten iets met social media gaan doen.”, hoor ik nu steeds vaker “We moeten nu echt iets met inbound marketing gaan doen.” Natuurlijk heel mooi, maar wat ga je nou doen met inbound marketing? Daar helpen we je natuurlijk ook graag bij, maar dan moet je bij een ander blog zijn (of ons e-book over inbound marketing downloaden).

Lees meer

Een hekel aan Selfies? Waarom krijgen ze dan zoveel likes?

Het was niet voor niks het woord van het jaar in 2013, en dit jaar zijn ze niet minder populair geworden: Selfies. Bijna direct nadat “selfies” populair werden, waren er ook al mensen die er kritiek op leverden. En natuurlijk – dat is ook niet gek – er is iets aan het maken van veel foto’s van jezelf, wat het gemakkelijk maakt om ermee te spotten.

Maar als selfies echt zo onnozel zouden zijn, waarom krijgen ze dan toch zoveel aandacht op social media (likes, retweets, etc.)? Hierbij een aantal theoriën die ik met jullie wil delen.

Lees meer

Inbound Marketing en HR: maak gebruik van je kennis

Inbound marketing is een redelijk nieuwe marketingfilosofie die aansluit bij het veranderde koopgedrag van mensen. Wanneer men ergens behoefte aan heeft, wordt eerst het internet afgezocht naar informatie om zo tot een goede aankoop over te gaan. Belangrijk is daarbij dat uit onderzoek blijkt dat veel mensen reclame wantrouwen, men zich massaal heeft geregistreerd bij het ‘bel-me-niet-register’ om ongewenste telefoontjes te voorkomen, men graag aankopen doet op gevoel en advies van vrienden en familie heel waardevol vindt. In deze blogserie bekijken wij een aantal branches en geven wij concrete tips over de manier waarop verschillende branches voordeel kunnen behalen met Inbound Marketing.

Lees meer

Jouw klant op social media. Pak die kans!

Dit is een gastblog door Bart van Hoek.

Deze week kwam ik voor het eerst in aanraking met een marketing gerelateerd fenomeen, genaamd: buyer persona. Een prachtige manier om mensen op een bepaalde manier in te schalen. Buyer persona helpt je om de grote verscheidenheid aan klanten op bepaalde vlakken bij elkaar in te delen. Je leert je klanten beter kennen. Je maakt van je potentiële klant een fictief personage. Hierdoor wordt beter zichtbaar met welke doelgroep je te maken hebt als organisatie. Welke interesses hebben zij? En welke problemen kennen zij in hun werk?

Lees meer

Ga de strijd aan met informatie overload

De term ‘informatie overload’ zal steeds meer mensen bekend in de oren gaan klinken. En is het niet de term, dan is het ongetwijfeld het fenomeen dat mensen herkennen: een overload aan informatie die je tegenkomt zodra je op internet zit. Door snelle innovaties en ontwikkelingen op het technologische gebied zal dit voorlopig blijven toenemen. Steeds meer bedrijven komen achter de voordelen van inbound marketing en sociale media en beginnen met het produceren van content – veel content. Dit betekent dat als je wil blijven opvallen, je een lastige taak voor je hebt…

Lees meer

Inbound marketing in december: Speel erop in!

December is de maand waarin mensen over het algemeen goed gestemd zijn, genieten van de gezelligheid, en bovenal veel geld uitgeven (denk aan Sinterklaas en kerst). Ook is dit vaak de maand waarop goede voornemens en beslissingen worden gemaakt voor het nieuwe jaar. Dit geld vaak ook voor bedrijven. Het zou op dat moment natuurlijk heel fijn zijn, als bij het maken van die beslissingen jouw website/product al top of mind is. Hoe kun je dan, als inbound marketeer, optimaal gebruik maken van de december maand?

Lees meer

Online Personalisatie & Inbound Marketing

Je bezoekt een kledingwebshop waar je welkom wordt geheten met jouw naam, in je inbox ontvang je een unieke aanbieding die speciaal voor jou is bedoeld en op LinkedIn krijg je suggesties voor nieuwe connecties en daartussen zitten allerlei mensen die jij inderdaad kent. Hoe kan het dat een website of een bedrijf zoveel van jou weet? Dat heeft alles te maken met online personalisatie.

Lees meer

Victoria’s Secret: levend bewijs voor het belang van klantbeleving

Je kunt het bijna niet gemist hebben: De Victoria’s Secret Fashion Show 2014. 2 december vond de modeshow van het jaar plaats in Londen. Al weken van tevoren wordt er een enorme ‘buzz’ gecreëerd rondom het merk. Het is een ware PR-machine. Lees verder om te weten te komen wat bedrijven hiervan kunnen leren.

 

Lees meer

Is jouw website gebruiksvriendelijk voor smartphonegebruikers?

Laptops, tablets en smartphones: drie typen mobiele apparaten die tegenwoordig veelvoudig gebruikt worden. Met name de smartphones gaan hard, we gebruiken deze bijna altijd en overal. In de trein waar je ‘vroeger’ nog de Metro las, word je nu op de hoogte gesteld van het nieuws via je telefoon. Vooral tijdens het werken of studeren vinden velen het fijn om alle sociale media even te checken om op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt. Eigenlijk wijkt deze trouwe vriend – de smartphone – tegenwoordig haast nooit meer van onze zijde.. zelfs als we slapen ligt hij vaak op niet veel verder dan een meter van ons vandaan op het nachtkastje onder het motto dat hij dient als wekker.

Lees meer

Welke reis legt jouw klant af voordat ‘ie klant wordt?

Een klant doorloopt een heel proces voordat hij klant bij je wordt. In mijn blogs over inbound marketing heb ik het dan ook vaak over de marketingtrechter, maar de reis van de klant begint eigenlijk al eerder. De marketingtrechter begint namelijk pas op het punt dat de klant voor het eerst op jouw website komt. Wat je dan dus buiten beschouwing laat is wat hen gemotiveerd heeft om naar jouw website te komen. Welke vraag heeft deze klant, dat hij jouw gegoogeld heeft? Of welke behoefte heeft hij, waarvan hij denkt dat jouw website de oplossing biedt?

Lees meer

5 huidige design trends die iedere marketeer zou moeten weten

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: op het gebied van design ben ik niet bepaald een professional. Ik kijk vooral naar wat ik zelf mooi vind, maar of het ook werkt voor mijn doelgroep? Tja, daar weet ik eigenlijk niet zoveel van.

Ik durf te wedden dat er met mij nog veel meer marketeers zijn die niet op de hoogte zijn van huidige design trends en ook niet weten hoe je design kunt inzetten om de beste resultaten te bereiken.
Omdat de kans groot is dat je in de dagelijkse werkzaamheden toch zaken tegen komt  die te maken hebben met design (Hoe kun je een blog het beste opmaken? Welke afbeelding is het meest aantrekkelijk voor een bepaalde websitepagina?) is het helemaal geen slecht idee om je hier eens in te verdiepen. Ook ik heb dat gedaan en kwam wat interessante dingen tegen. Vandaag deel ik vijf huidige design trends waarvan iedere marketeer op de hoogte zou moeten zijn.

 

Lees meer

[infographic] Veranderingen in SEO

Wat een goede marketeer van een middelmatige marketeer onderscheid is dat de een goede marketeer zich altijd op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen en veranderingen in zijn vakgebied. Zoekmachineoptimalisatie is hier zeker geen uitzondering op. Volgens Moz veranderd Google zijn algoritme zo'n 500 tot 600 keer per jaar. En met zo veel updates wordt het toch snel lastig om niets te missen als marketeer.

Lees meer

Sociale psychologielessen voor de marketeer: Deel 2

Wie in een bedrijf werkt, heeft altijd te maken met mensen. Werk je op een marketing afdeling, dan alleen nog maar meer. Je werkt dan niet alleen met mensen van binnen de organisatie, je richt je ook op de klanten van buiten. Het is dan ook heel belangrijk te begrijpen hoe mensen zich gedragen, hoe klanten zich gedragen en waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen. Wat zit er achter hun acties? Als marketeer is het van belang dat je daar op in kunt spelen op het gedrag van klanten. Gisteren verschenen al vier lessen in dit blog, hier volgen de volgende en laatste vier lessen.

Lees meer

4 Sociale psychologie lessen voor de marketeer

Een groot deel van je taak als marketeer is het begrijpen van hoe en waarom consumenten zich gedragen zoals zij zich gedragen. We onderzoeken keywords, ontwikkelen buyer persona’s, en we volgen waar mensen op klikken wanneer ze onze site bezoeken.

Maar er is meer. Denk namelijk eens aan de psychologische drijvers achter het gedrag van consumenten. Hoe nuttig zou het zijn als je gedrag zou kunnen voorspellen en je marketing daarop aan zou kunnen passen?

Lees meer

Waarom je niet (of juist wel!) moet bloggen

Als ik drie jaar geleden aan iemand vertelde dat ik blogger was, kreeg ik vaak een vreemd gezicht en de vraag wat bloggen dan wel niet was. Nu hebben de meeste mensen er wel eens van gehoord en ook de meeste bedrijven weten inmiddels dat het waardevol kan zijn voor hun bedrijf om te beginnen met bloggen.

Lees meer

Dit is waarom bezoekers je website verlaten

Je wilt zoveel mogelijk websitebezoekers, maar nog belangrijker: je wilt de juiste bezoekers. Mensen die echt geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je website geoptimaliseerd is met als gevolg dat bezoekers op je website gaan rondkijken. Je wilt immers niet dat ze na de eerste pagina alweer weg gaan. Maar hoe doe je dit?

Lees meer

Truus Koppelaar van AFAS software over Inbound Marketing in de IT

Truus Koppelaar is directeur Marketing en Communicatie bij AFAS software. Direct vanaf de oprichting is ze werkzaam bij het bedrijf. Truus is opgeklommen van marketing medewerker naar marketing manager en nu directeur Marketing & Communicatie. In het interview vertelt zij over haar kennis en ervaring met inbound marketing. (in 2012 hield Eline ook al eens een interview met Truus ‘Wij doen het helemaal anders!’)

Lees meer

Najaarsschoonmaak: Hoe kun je je nieuwsbrief contacten behouden?

Het is er weer tijd voor: de grote najaar schoonmaak. Niet alleen maak je je huis weer helemaal opgeruimd, schoon, en winterklaar, maar ook de inbox van je mails kan wel weer een opruimbeurtje gebruiken. Zelf ben ik er laatst ook maar eens aan begonnen, want het aantal e-mails dat ik niet las en meteen weggooide werd mij net even iets te groot. En waar begin je dan mee? Juist! Nieuwsbrieven waar je je ooit op hebt geabonneerd, maar die je eigenlijk nooit leest, afzeggen. Toch waren er een aantal bij die ik wel behouden heb. Waarom kwamen zij dan wel door de selectie? Door mijn drie criteria: herkenning, relevantie, en connectie.

Lees meer

Inbound marketing onderschat door ICT bedrijven

Uit een onderzoek van One4Marketing en ICT Valley blijkt dat ICT-bedrijven veelvuldig kansen voor inbound marketing laten schieten. Evenals vorig jaar werd onderzocht wat de positie is van inbound marketing. Er blijkt slechts een kleine positieve verschuiving te zijn ten aanzien van deze relatief nieuwe marketingfilosofie. Gelukkig zijn er wel meer ondernemingen die proberen hun online marketing op een goede manier in te zetten. Maar er blijft nog een enorm onbenut potentieel. 


Lees meer

Inbound Eventmarketing: communiceren zonder ‘spammy’ te worden

Dit is een gastblog door Edwin Vlems

“Wat doen we dan? We kunnen natuurlijk geen reclame maken.” Het is elke keer weer een groot dilemma als we een evenement organiseren over inbound marketing. Want de filosofie achter inbound is dat je mensen niet onderbreekt bij wat ze interessant vinden, maar dat je BENT wat ze interessant vinden. En dat werkt goed als je klanten naar je bedrijf toe wilt trekken, maar het wordt een stuk moeilijker als je wilt dat ze op 21 januari in Leeuwarden bij een inbound evenement aanwezig zijn. In een recent artikel door Hubspot werd het ook toegegeven: alleen bij het organiseren van evenementen kun je nog outbound marketing (reclame en zo) nodig hebben, dat red je niet met inbound. Maar omdat ik het toch wil proberen ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden voor ‘Inbound Eventmarketing’, oftewel het communiceren over een evenement zonder ‘spammy’ te zijn. 

Lees meer

Toekomst van de klantrelaties: digitaal en menselijk

Klantrelaties; het is een vak apart! Door de digitalisering van veel diensten en de veranderende consumenten markt is het soms maar moeilijk voor bedrijven om alles bij te benen. Wat verwacht het publiek nu precies van ons? En hoe kun je klanten loyaal maken aan jouw merk? Sinds de crisis is de loyaliteit van veel consumenten aan hun vaste merken flink gedaald. Er blijkt dus een nieuwe aanpak nodig te zijn om mensen te verblijden en daarmee loyale klanten te krijgen.

Lees meer

Waarom jouw doelgroep je niet volgt op social media

Als het op social media aankomt, denken velen van ons te makkelijk. “Ach, als ik een Twitter-account heb en een Facebookpagina, dan komen die volgers vanzelf wel!” In de praktijk werkt het echter toch iets anders. Iets wat je tegenwoordig veel hoort, is dat consumenten willen connecten en engagen met merken en bedrijven. En als het even kan, het liefst op elk moment en op elk platform dat mogelijk is. Daarom moet jij als bedrijf maar op elk mogelijk social platform een account aanmaken.
Maar werkt deze benadering nu echt? Recentelijk onderzoek van HubSpot laat toch iets anders zien.

Lees meer

Buschauffeur Shandrick en waarom de klant niet overal centraal staat

Afgelopen week zag ik op social media en op tv allerlei berichten over buschauffeur Shandrick. Deze buschauffeur uit Enschede had een visie op zijn vak en probeerde dit vanuit het diepst van z’n hart uit te voeren. De manier waarop hij zijn visie uitvoerde, paste niet binnen de protocollen van zijn werkgever. Shandrick is inmiddels ontslagen.

Weet je wat mij opwindt? Dat zijn manier van buschauffeur zijn precies aansloot bij de doelgroep! De protocollen gingen dus voor, de mening van de doelgroep bleef achterwege!

 

Lees meer

Telemarketing: Outbound Marketing op een Inbound manier

Hoe kun je Inbound Marketing zo goed mogelijk combineren met Outbound Marketing? Dat zoek ik uit in zes blogs (het zevende blog zal door Edwin Vlems geschreven worden). In dit blog, het zesde in de reeks van zeven, ga ik uitzoeken of, en zo ja, hoe je inbound marketing het best kunt combineren met telemarketing.

Lees meer

Inbound Marketing, een hype of niet?

Inbound marketing is een aantal jaar geleden opgekomen, het is vervolgens steeds bekender en groter geworden. Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die deze marketingfilosofie volgen in plaats van het traditionele outbound marketing. We bevinden ons in een wereld waar behoefte lijkt te zijn aan inbound marketing. Maar is inbound marketing iets blijvends, of is het een hype die een paar jaar groot is en daarna weer verdwijnt?

Lees meer

Creativiteit en efficiëntie hand-in-hand

De werking tussen deze twee eigenschappen lijkt in eerste instantie op in de verte gerelateerde familieleden, maar in werkelijkheid liggen bepaalde principes en gewoontes rondom deze twee eigenschappen dichter bij elkaar dan je zou denken. Dat betekent dat creativiteit en efficiëntie wel degelijk hand in hand kunnen gaan, als je maar weet hoe.

Lees meer

Waarom ROI niet in jouw verkoopproces mag ontbreken

Blog_StatistiekenAls je het over Return On Investment (ROI) hebt, vragen veel mensen hetzelfde: wat is eigenlijk de ROI over de gedane investeringen van geld, moeite en tijd? Haal je daadwerkelijk resultaat uit al die inspanningen? Bestaat return on investment wel?

Lees meer

Veranderingen in bedrijven: van outbound naar inbound marketing

Ik volgde laatst een college over veranderingen in organisaties. Dit college ging over kleine of grotere veranderingen, veroorzaakt door interne of externe omgevingsfactoren. Een heel belangrijke externe factor is de tijd waarin je als bedrijf mee moet gaan, althans, als je nog mee wil doen in de competitie met je concurrenten. Toen ik zat te luisteren naar voorbeelden die werden genoemd tijdens het college, bedacht ik me dat een verandering van outbound naar inbound marketing eigenlijk een heel toepasselijk voorbeeld is.

Lees meer

Contentcuratie: wat is het en wat heb je eraan?

Contentcuratie is iets wat ik met het schrijven van deze blog heb toegepast: het verzamelen van content van derden om het vervolgens zelf aan te vullen, te bewerken, te verwerken en te delen met je lezers en volgers.

Als je dit nog niet doet, begin er dan mee. Het is handig en leerzaam voor jezelf, maar juist ook voor je doelgroep!

Lees meer

Blogtips op het gebied van taal & stijl

In mijn ruim drie en half jarig bestaan als blogger, heb ik heel wat blogartikelen uit mijn mouw geschud. Op mijn eigen persoonlijke blog zijn dat er ruim 900 en ook op de blog van One4Marketing schreef ik tientallen blogs. Je kunt dus gerust zeggen dat ik – ondanks dat ik nog maar 20 ben – al een ouwe rot ben in het vak.

Naast dat ik zelf veel artikelen schrijf, lees ik ook graag blogartikelen van anderen. In de eerste plaats om inspiratie op te doen, maar ook om de schrijfstijl van mijn medebloggers te doorgronden. Ik vind het leuk om te zien als andere bloggers ook bepaalde trucjes gebruiken om hun tekst te optimaliseren. Echter, niet alle bloggers zijn sterren in het schrijven van een goede blog. Misschien heb jij ook wel moeite om een fijne, leesbare tekst te produceren.

Ik hoop dat ik je met deze tips een op weg help!

Lees meer

TV & Radio commercials: Outbound Marketing op een Inbound manier

Hoe kun je Inbound Marketing zo goed mogelijk combineren met Outbound Marketing? Dat zoek ik uit in zeven blogs. In dit blog, het vijfde in de reeks, ga ik uitzoeken of en zo ja hoe je inbound marketing het best kan combineren met tv & radio commercials. En dat wordt misschien nog best een klus, want als er iets verstorend en irritant is dan zijn dat toch wel radio en tv commercials. En daarnaast; is het überhaupt nog wel effectief? Heeft niet bijna iedereen tegenwoordig zo’n tv waarop je kan doorspoelen? Of een Netflix & Spotify account waardoor je tv en radio helemaal niet meer nodig hebt?

Hieronder zet ik even op een rijtje hoe deze blogserie er ook al weer uitzag:

Lees meer

Maatschappelijke mening als bedrijf: dapper of gevaarlijk?

De zwarte piet discussie is begonnen met een zeer kleine groep die het niet meer zag zitten met onze traditionele zwarte piet. Inmiddels is de groep die ‘tegen’ zwarte piet is uitgegroeid tot zo’n tien procent van de Nederlandse bevolking, wat een relatief kleine groep is. Toch zorgt deze groep ervoor dat er grote discussies ontstaan, en sommige bedrijven voelen zich zelfs genoodzaakt om een bepaalde kant te kiezen, wat vervolgens tot weer nieuwe discussies leidt.. De vraag die bij mij dan naar boven komt: is het hebben van een maatschappelijke mening als bedrijf verstandig, in andere woorden, is het dapper of gevaarlijk?

 

Lees meer

Hoe krijg ik mijn medewerkers aan het bloggen? Maak er een feestje van!

Misschien is dit wel één van de moeilijkste opdrachten van het implementeren van inbound marketing: Iedereen aan boord krijgen. Inbound marketing vergt namelijk niet langer alleen maar werk van de marketeers, maar ook van de andere medewerkers. Zij zijn namelijk de experts met de kennis die je in jouw content graag wilt delen! Maar hoe creëer je bij hen een inbound marketing mindset, zodat ze hun kennis gaan delen?

Lees meer

Mens, wat ben je mooi: een kippenvelmomentje

Toen ik voor het eerst de reclame zag van Menzis over Mens, wat ben je mooi werd ik intens gelukkig. Wat een prachtige reclame! Dit is toch hoe een reclame hoort te zijn?

Lees meer

Say it with a #hashtag

Het ‘gevonden worden door de klant’ staat centraal bij inbound marketing. Daarbij denk je al snel aan het maken van interessante, waardevolle content waarin je zoveel mogelijk keywords probeert te verwerken. Want, keywords zijn woorden die vaak worden ingetypt in zoekmachines en er uiteindelijk toe leiden dat mensen jouw website vinden. Een andere manier die vooral voor social media goed werkt om sneller gevonden te worden, is het gebruik van hashtags. Al geldt dat tegenwoordig niet meer voor alleen social media …

Lees meer

Ben jij bang voor social media?

Vorige week zag ik het al in een krantenartikel van de Telegraaf voorbij komen; bedrijven zijn angstig voor social media. Tegenwoordig hebben de consument en actiegroepen veel meer macht dan voorheen. Via social media is het makkelijker geworden om te lobbyen en snel informatie te verspreiden, of die nu waar is of niet. Niet heel vreemd dus dat veel bedrijven wat moeite hebben om met dit sneeuwbaleffect om te gaan.

Lees meer

KISS: Ik kan er geen genoeg van krijgen!

Als de dag van gisteren kan ik mij herinneren dat ik mijn afstudeerscriptie schreef. Mijn begeleider was enthousiast, maar we hadden steeds een meningsverschil over één ding: Ik moest meer wetenschappelijk schrijven, volgens hem. Het ging enorm in tegen mijn gevoel en principes. Want, ik wilde het lekker leesbaar houden. En tot op de dag van vandaag blijf ik ervan overtuigd: Keep It Simple, Stupid!

Lees meer

Tips voor het maken van een goed online formulier

Je hebt online een bestelling gedaan en wilt deze thuis laten bezorgen, je wilt contact opnemen met een bedrijf of downloadt een e-book over Inbound Marketing. Grote kans dat je voor al deze zaken een formulier in moet vullen om toegang te krijgen tot de dienst, het product of aanbod wat je zojuist hebt aangevraagd.

Een formulier is dé sleutel, het eerste wat mensen zien, voordat ze gebruik maken van jouw aanbod. Door middel van een formulier verzamel je informatie van de bezoeker op jouw website. Maar hoe maak je nu een goed formulier zodat je de informatie krijgt die je wilt? Welke items mogen niet ontbreken en welke vragen kun je het beste stellen in een formulier? In deze blog geef ik je een aantal handige tips & tricks voor het opstellen van een effectief formulier.

Lees meer

E-mailmarketing: Outbound Marketing op een Inbound manier

Hoe kan je Inbound Marketing op de beste manier combineren met Outbound Marketing? Dat zoek ik uit in een zeven blogs. In dit blog, het vierde in de reeks, ga ik uitzoeken hoe je inbound marketing het best kan combineren met e-mailmarketing. En dat wordt misschien nog best een klus, want volgens sommige is e-mailmarketing gewoon een onderdeel van inbound marketing. Volgens andere is dat niet het geval, omdat e-mails toch ongevraagd in de mailbox van de ontvanger komen en dat is precies waar inbound marketing niet voor staat. Maar hoe zit het dan wanneer iemand zich heeft ingeschreven voor je e-mails? Kan je hem of haar dan nog steeds geen e-mails sturen omdat het er niet bij hoort? Ik ga het uitzoeken.

Lees meer

Storytelling in je corporate story

Ondanks dat storytelling al heel lang gebeurt, kunnen we er tegenwoordig niet vaak genoeg op gewezen worden dat het een goed marketing instrument is. Dat is overigens niet zonder reden, het is nu eenmaal gewoon een handige manier om je bedrijf of product onder de aandacht te brengen. Net als dat een corporate story een handige manier is om het hoe, wat, waar, en waarom van je bedrijf uit te leggen.

Lees meer

Storytelling: Hoe doe je het?

Storytelling is een prachtig mooie manier om je bedrijf te positioneren voor consumenten. Je hebt van die bedrijven die storytelling al helemaal door hebben en waarbij alle uitingen, acties en online communicatie met elkaar lijkt te kloppen. Een goed voorbeeld is Ikea; zij zijn met elke actie opnieuw herkenbaar voor het publiek en alle uitingen lijken ook in lijn te zijn met hun centrale boodschap. Een goed voorbeeld is het bookbook waarmee ze pas nog een viraal filmpje hebben weten te leveren. Deze parodie geeft op een ludieke manier ook weer de missie van IKEA weer.

Lees meer

6 Tips om je social media te optimaliseren

Als bedrijf kun je er inmiddels niet meer onderuit: het gebruiken van social media is een must.  Als je geen Facebookpagina, Twitteraccount of LinkedIn-profiel hebt, moet je er echt eens goed over na gaan denken waarom je hier nog niet gebruik van maakt. Vanuit de consument is er een groeiende vraag naar bedrijven die gebruik maken van social media. Social media zorgt ervoor dat contact opnemen met jouw bedrijf laagdrempeliger is en bovendien is het dé ultieme mogelijkheid om je bedrijf te promoten, content te delen en informatie te verschaffen.

Maar hoe maak je nu zo optimaal mogelijk gebruik van je zakelijke social media kanalen? In deze blog geef ik je een aantal handige tips!

Lees meer

Dit kun je leren van ‘s werelds beste marketingorganisaties (2)


In mijn vorige blog schreef ik over de succesfactoren van marketing. Een artikel in de Harvard Business Review was hiervoor de aanleiding. Voor het geval dit je niets zegt; de Harvard Business Review is een van de belangrijkste tijdschriften op bedrijfseconomisch gebied en wordt uitgegeven door de Harvard Business School. Driek liet mij een artikel zien over ‘het optimaal bedrijven van marketing’. En tadaa.. daar was een idee voor een nieuwe blog.

Lees meer

Print advertenties: Outbound Marketing op een Inbound manier

Misschien weet je het al, omdat je een eerder blog van me gelezen hebt. Ik ben de komende weken op zoek naar het antwoord op de vraag: Hoe kan je Inbound Marketing op de beste manier combineren met Outbound Marketing? Laat ik wel duidelijk zijn, ik heb het in deze blogs over een combinatie op het middelen-niveau, niet op strategisch niveau. Wat dat betreft ben ik ervan overtuigd dat je altijd het best kan werken vanuit een Inbound Mindset. Vorige week plaatste Edwin een heel mooi blog over een (on)mogelijke combinatie tussen inbound en outbound op strategisch niveau, die blog vind je hier; echt een aanrader om te lezen.

Lees meer

Waarom je bij inbound marketing niet weg komt met last-minute werk

Ken je dat? Dat je een belangrijke taak of opdracht moet doen en dit tot het allerlaatste moment uitstelt? Met sommige dingen kan dat alsnog tot een goed einde komen, maar veel dingen ook niet. Inbound marketing is er zo een.
Last-minute werk is daarbij echt not done. Nee, integendeel, inbound marketing vraagt om aandacht, inspanning en vooral veel tijd. Waarom inbound marketing en last-minute werken niet samengaan, lees je in dit blog.

Lees meer

Onderwerpen voor je zakelijke blog bedenken: Focus op je doelgroep!

Ik heb het zelf ook zo vaak; dan moet ik op woensdag een blog online zetten en weet ik op dinsdag nog niet eens waar ik het over moet hebben. Elke week een nieuw onderwerp bedenken is ook heus zo makkelijk nog niet, laat staan als je vaker in de week een blog moet schrijven. Je ziet door de week heen van anderen mooie blogs voorbij komen met aantrekkelijke titels en vraagt je vaak toch maar weer af hoe zij het toch steeds doen.

Lees meer

Dit kun je leren van ‘s werelds beste marketingorganisaties (1)


Ben jij ook wel eens jaloers op die organisaties waar alles lijkt te lukken? De marketing werpt z’n vruchten af en de afdeling draait op volle toeren. Wat hebben zij dat jij en ik niet hebben? En denk nu niet dat een enorm marketingbudget of een groot marketingteam zaligmakend zijn. Ik zal toelichten wat wel de kritische succesfactoren zijn.

Lees meer

Online Advertenties: Outbound Marketing op een Inbound manier

De komende weken ga ik op zoek naar het antwoord op de vraag: Hoe kan je Inbound Marketing op de beste manier combineren met Outbound Marketing? Want hoewel inbound marketing gemiddeld genomen vaak goedkoper is, wil dat niet direct zeggen dan geen van de outbound marketing middelen effectief ingezet kan worden. Want waar het uit eindelijk om draait, is niet het middel, maar het doel. Lees ook deze geweldige blog van Tristan Lavender over de doel-middel verwarring rondom storytelling. Want het doel van marketing is uiteindelijk, hoe plat het ook klinkt, het resultaat onderaan de streep; hoeveel euro’s hebben jouw marketinginspanningen opgeleverd.

Lees meer

De ideale wereld: imago & identiteit op één lijn

Imago, reputatie, identiteit. Begrippen die je bekend in de oren zullen klinken en die een grote rol spelen binnen bedrijven. Ook jij zal waarschijnlijk goed nagedacht hebben over welk imago je goed bij jouw bedrijf vindt passen, welke waarden het bedrijf moet uitstralen en aan welke visuele kenmerken mensen jouw bedrijf kunnen herkennen. Maar heb je er ook wel eens aan gedacht dat mensen jouw merk anders zien, dan dat jij denkt dat ze het zien?

 

Lees meer

Lead generatie via LinkedIn: 5 tips

LinkedIn wordt steeds groter; inmiddels hebben ruim 5 miljoen Nederlanders een zakelijk LinkedIn profiel. Zeker voor B2B bedrijven is LinkedIn een geschikt medium om jouw doelgroep te bereiken en waardevolle leads te genereren. Maar hoe zorg je nou dat jij LinkedIn optimaal in kunt zetten om die leads binnen te slepen? Hierbij een paar tips zodat ook jij met LinkedIn aan de slag kunt.

 

Lees meer

Wanneer bied je welke content aan?

Houd jij je bezig met de content van jullie bedrijfswebsite? En zit je regelmatig met je handen in het haar omdat je geen idee hebt welke content je wanneer moet aanbieden bij je leads? Dan is deze blog speciaal voor jou bedoeld!

Lees meer

4 tips voor effectief & succesvol lead management

De conversie van een simpele websitebezoeker naar een waardevolle (sales) lead, is lang niet zo eenvoudig als het soms lijkt. Een van de belangrijkste zaken is dat alles om timing gaat: wees niet te snel, wees niet te langzaam, en deel je kennis op het moment wanneer de lead er aan toe is. Je wil namelijk allesbehalve overkomen als die opdringerige verkoper in de kledingwinkel, of als die autoverkoper die maar door blijft zeuren over de beste deal aller tijden. Het hele proces, van bezoeker tot sales lead, vereist optimaal lead management. Hoe dat gaat, lees je in dit artikel.

Lees meer

3 visuele manieren om content te creëren

Dat visuele content beter werkt dan tekst is al langere tijd bewezen. Maar waarom is dat eigenlijk? Het heeft te maken met de verwerking van informatie. Je hersenen verwerken beelden 60.000 keer sneller dan tekst. Daarnaast wordt van visuele informatie ongeveer 80% onthouden, terwijl bij tekst dit percentage slechts 20 is. Je kunt ook zien dat social media zoals Youtube, Pinterest en Instagram steeds populairder wordt en het blijkt zelfs dat de kans dat visuele content gedeeld wordt 40 maal zo groot is dan bij slechts tekst. Visuele content krijgt dan ook gemiddeld 94% meer views dan een normaal blogartikel.

Lees meer

Alles wat je moet weten over de nieuwe sales tool van HubSpot

HubSpot, de software die alle online marketingactiviteiten van ons en al onze klanten automatiseert, monitort, ondersteunt en optimaliseert, komt met een geweldige productupdate. HubSpot heeft namelijk een geïntegreerd CRM-systeem ontwikkeld. In HubSpot heb je nu de mogelijkheid om al je sales- en marketingactiviteiten in één oogopslag te zien en te coördineren. Een goede samenwerking tussen marketing en sales is enorm belangrijk voor een goed bedrijfsresultaat. Sales en marketing werken samen aan het verkrijgen van nieuwe klanten. Deze productupdate helpt om niet alleen de marketing, maar ook de sales op een inbound manier te doen.

Lees meer

5 tips om video in te zetten als marketinginstrument

Als je zou moeten kiezen, welke van deze twee artikelen zou je dan eerder bekijken?

Kies je voor optie 2? Dan behoor jij ook tot de 60% die liever een video kijkt dan een tekst leest. Beide artikelen verschaffen precies dezelfde informatie, maar de één in de vorm van tekst en de ander in videovorm. 

Wij mensen zijn enorm visueel ingesteld en tegenwoordig nemen we niet meer uitgebreid de tijd om een lange lap tekst door te lezen. Een boek lezen, oké, maar een tekst op het internet: daar besteden we maar liever niet teveel tijd aan. Bovendien zijn we ook heel ongeduldig als het op het lezen van online teksten aankomt. Als de site niet binnen enkele seconden laadt, klikt men in 90% van de gevallen direct weg.

Lees meer

Lead Nurturing: Zorg voor de perfecte timing

Wanneer je zover bent dat het je lukt om bezoekers op je website te krijgen en ze om weet te toveren tot leads, moet je goed nadenken over hoe je nu verder gaat. Je bent toe aan het lead nurturing proces, wat betekent dat je de leads klaar gaat maken voor een aankoop. Markteting qualified leads worden Sales qualified leads. Veel leads zijn namelijk niet zo snel dat ze al direct toe zijn aan een aankoop. Het is daarom belangrijk dat je dit proces rustig aanpakt.

 

Lees meer

Je klanten als brand ambassador

Het mooie van inbound marketing is dat je in principe niet zelf hoeft te adverteren, maar je klanten (als je het goed doet) tot brand ambassadors kunt maken. Natuurlijk kun je ook outbound marketing en inbound marketing combineren, maar het mooiste is als je via mond op mond reclame jouw bedrijf bekendheid weet te geven.

Lees meer

Creatief schrijven: hoe maak je je blog extra leuk?

Ik begin deze blog met een vraag: “Wat kun je doen met een baksteen?” Antwoorden als: Een huis bouwen, door een ruit gooien of een toren bouwen, zijn voor de hand liggende antwoorden.
Naast mijn werk bij One4Marketing ben ik fulltime student Communicatie en ook ik kreeg deze vraag vorige week tijdens een college Creatief Schrijven voorgeschoteld.
Braaf antwoordde ik dat je met een baksteen een huis kunt bouwen. “Fout!”  riep mijn docent.

Lees meer

Hoe haal je het optimale uit een call-to-action?

Calls-to-action zijn onmisbaar binnen jouw inbound marketing strategie, en daarom is het belangrijk om daar het allerbeste uit te halen. Een call-to-action (CTA) is de weg naar een landingspagina: de plek waar bezoekers hun gegevens achter kunnen laten om interessante content te krijgen of zich in te schrijven voor een nieuwsbrief. En dat is wat je wil: de gegevens van bezoekers, zodat je hen tot leads en uiteindelijk tot klanten kunt laten groeien. Een CTA staat dus aan het begin hiervan, en het is daarom ontzettend van belang dat die heel goed in elkaar zit. Hoe je dat voor elkaar krijgt, lees je hier.

Lees meer

Stubborn or sorry? Hoe Zara de crisis succesvol overleefde

Neem even 10 seconden de tijd om naar de volgende afbeelding te kijken. Waar denk je aan?

Lees meer

Direct Mail: Outbound Marketing op een Inbound manier

Is Inbound Marketing het enige wat echt werkt in een kennisintensieve B2B-markt? Deze vraag houdt mij al een tijd bezig. Al zeker een jaar geleden had ik het plan om dit nou eens echt goed uit te zoeken. Ik zou 10 experts interviewen hierover en daar een prachtonderzoekje van maken. Maar na het eerste interview, dat ik met Edwin Vlems deed, kregen andere werkzaamheden prioriteit, liep mijn agenda steeds voller en kwam het plan van de interviews en het onderzoek op een steeds lager plan te liggen.

Lees meer

Het moment dat klanten jou gaan waarderen

‘Het moment’: dat omslagpunt waarbij je merkt dat je klanten veranderen van ‘gewone’ klanten naar waardevolle klanten. Deze klanten waarderen jou en willen dan ook niets liever dan klant van jou blijven.
Iedereen zal dit graag willen bereiken, maar niet iedereen lukt het. Hoe bereik je dit type klanten? Wat kun je doen om zover te komen? En als je dit punt hebt bereikt, hoe ga je daar vervolgens mee om? Lees verder om achter de antwoorden op deze vragen te komen!

Lees meer

De kracht van social media: 5 lessen van de Ice bucket challenge

Iedereen wordt er de afgelopen weken mee overspoeld op Facebook en andere Social Media: de ALS ice bucket challenge. Als je het nog niet gezien had (wat ik me bijna niet kan voorstellen) dan ga je het zeker nog de komende maand zien. Het succes van deze challenge is ongekend en heeft over de hele wereld en vooral in de VS al heel veel extra opbrengsten opgeleverd. Waar vorig jaar het ALS team in de Verenigde staten in de periode van 29 Juli tot en met 26 Augustus $2,6M heeft binnengekregen, is dat dit jaar met de Ice bucket challenge wel $88M geweest. Dat is dus bijna 34 keer zoveel! Een marketeers droom natuurlijk! Dus welke lessen kunnen we hieruit leren?

Lees meer

Dit zijn de sociale media van de afgelopen 10 jaar (infographic)

10 jaar geleden kreeg ik mijn allereerste Nokia. Knalgeel met het formaat van een koelkast. Het was dezelfde tijd dat ik elke avond vol spanning zat te wachten totdat de inbelverbinding eindelijk aansloeg (en dat duurde lang) zodat ik op MSN met mijn vrienden kon chatten. Een sociaal medium werd het toen nog niet genoemd, want dat woord bestond toen praktisch nog niet.

Maar kun je het je nu nog voorstellen, een wereld zonder sociale media? Ze zijn inmiddels zo belangrijk geworden dat ze een vast plekje in ons dagelijks leven hebben veroverd. Sterker nog, meerdere mensen uit mijn omgeving hebben hun Facebook al gedeactiveerd omdat het anders gewoonweg té verslavend is.

Lees meer

Leuke content: makkelijker gezegd dan gedaan!

“Relevante content aanbieden aan je doelgroep.” Of “Inspireer je doelgroep met leuke content.” Deze tips geeft iedere Inbound Marketeer aan zijn (potentiële) klanten. Want iedereen begrijpt dat het belangrijk is om interessante e-books, interviews, papers, video’s etc. aan te bieden aan hun doelgroep, maar het is verdraaid lastig om steeds maar weer nieuwe en inspirerende content te creëren. Toch zijn er wel wat trucjes voor..

Lees meer

Gastbloggen, iets voor jou?

Je ziet online  tegenwoordig veel (zakelijke) bloggers voorbij komen die doen aan gastbloggen. Daarnaast zie ik zelf op Twitter ook regelmatig oproepen voor gastbloggers langskomen, en uiteraard kun je ook nog zelf op het idee komen om voor iemands blog een artikel te schrijven. In ieder geval zijn er meerdere opties om iets met gastbloggen te doen, of je het nu zelf voor iemand doet, of iemand anders het voor jou laat doen, alles is mogelijk. Maar wat levert het precies op? Waarom zou je gaan gastbloggen? Is het de moeite? Deze vragen zal ik beantwoorden in dit blog.

Lees meer

Inbound marketing met persoonlijkheid: zo doe je het

Mensen kopen bij jou en niet bij de concurrent; maar waarom? Niet lang geleden heb ik een sales training bijgewoond van een bedrijf wat op een outbound manier nieuwe klanten werft. Nu denk je misschien: “outbound sales? Maar wat heeft dat met inbound marketing te maken dan?” Simpelweg dat er bepaalde principes zijn die gelden in de outbound marketing die je ook in de inbound marketing niet moet vergeten. Wat er namelijk in die training heel sterk naar voren kwam was dat je uiteindelijk wil dat klanten iets bij jou kopen, omdat ze jou leuk/vriendelijk/beter vinden overkomen dan alle andere aanbieders. Het gaat dus niet zozeer om het product dat ze nodig hebben, maar om bij wie ze het kopen en waarom.

Lees meer

WeChat: het nieuwe sociale medium voor branding?

Facebook, Twitter, LinkedIn, Whatsapp, Instagram, Tumblr, Tinder... het aanbod in social media land is de afgelopen jaren geëxplodeerd. De consument heeft haar eigen digitale ecosysteem gecreëerd, en merken willen natuurlijk maar wat graag betreden. Helaas blijft die toegang beperkt: voor merken zijn de sociale media misschien een manier om de massa te bereiken, maar digitaal één-op-één contact blijft lastig. In China hebben merken nu een manier gevonden om de klant persoonlijk te benaderen. Namelijk door middel van WeChat.

 

Lees meer

Checklist voor het lanceren van een nieuwe website

Wij zijn als One4Marketing bezig met een nieuwe website. Een nieuwe website is altijd een hele bevalling. Je moet nadenken over je positionering, je uitstraling, de boodschap die je communiceert, de manier waarop je de boodschap communiceert etc. Dat kost tijd. Wat is het fijn als dan het moment aanbreekt waarop je de website echt live zet. Voordat het zover is: denk dan nog even hier aan..

 

Lees meer

The perfect fit: branding & bloggen

Branding en bloggen, in de huidige marketingwereld zijn deze twee allebei vrij essentieel geworden. Iedereen die online actief is, doet wel aan bloggen. En branding is eigenlijk precies wat inbound marketing inhoudt, door middel van de pull-strategie klanten naar jou toe laten komen in plaats van andersom. Dit doe je door jouw ‘brand’ goed te positioneren in de markt: branding. Hiervoor zijn allerlei marketing activiteiten – brand management – voor nodig, zoals bijvoorbeeld bloggen. En laat deze twee, branding en bloggen, nou net héél goed bij elkaar passen ..

Lees meer

Haal meer uit de feedback van je klant met behulp van het SCARF-model

Complimenten krijgen is altijd leuk. Met feedback aan de andere kant kun je lang niet iedereen gelukkig maken. En dat is eigenlijk vreemd; immers geeft feedback je de mogelijkheid om jezelf en je bedrijf te verbeteren. Feedback helpt je dus vooruit, terwijl dit bij complimenten niet per sé het geval is. Nu weten bedrijven dat feedback essentieel is om je positie op de markt te behouden of verbeteren. En toch zijn er maar weinig die er in slagen om die terugkoppeling ook daadwerkelijk door te vertalen naar actie. Maar wat maakt het ontvangen van feedback nu zo lastig?

Lees meer

De klant is op vakantie, en wat doe jij?

Het hangt alweer een tijdje in de lucht: de zomer. Dit is toch wel dé tijd van het jaar waarin de meeste mensen op vakantie gaan. Het hangt natuurlijk af van wat voor bedrijf je hebt, maar over het algemeen betekent het dat de verkoop toch altijd ietsje terugloopt. Hoe ga je dat oplossen? Meegaan met de vakantietijd en zelf ook een break nemen, of juist extra veel inspanningen om toch nog iets te kunnen verkopen? Kortom, wat doe je als de klant op vakantie is? 

Lees meer

Zo schrijf je een e-book: Stappenplan

E-books zie je tegenwoordig overal en het zijn lang niet meer alleen maar romans die digitaal te verkrijgen zijn. Bedrijven kunnen ook e-books publiceren voor hun klanten en prospects wanneer zij gebruik maken van inbound markting. Je kunt zelf e-books schrijven over specifieke onderwerpen om je lezers net wat meer informatie te kunnen geven over iets waarin zij geïnteresseerd zijn. Dit maakt e-books ook uitermate geschikt om via een landingspagina gegevens van prospects te verkrijgen. Maar hoe pak je het schrijven van een e-book nou aan? Nu ik zelf voor het eerst een e-book ga schrijven ben ik eens op zoek gegaan naar tips en tricks voor het schrijven van een e-book. Ik heb het onderverdeeld in logische stappen, zodat ik het proces ook met jullie kon delen:

Lees meer

Zo creëer je in 3 stappen een unieke customer experience

Marketing is drastisch veranderd de afgelopen 100 jaar. Waar in de jaren 20 vooral het product zelf centraal stond, werd vanaf de jaren 50 ook branding steeds belangrijker. Hiermee verschoof het accent naar de waarde van een merk. Maar de afgelopen jaren is er nog iets anders belangrijk geworden, iets dat nog abstracter is dan de merkwaarde: namelijk de klantbeleving of customer experience.

Lees meer

Maak van je klanten ambassadeurs

Een feitje: 86% van alle consumenten wantrouwt reclame. 72% van de consumenten vertrouwt daarentegen de tips van vrienden en kennissen. Indrukwekkend, toch? Tips van vrienden en kennissen zijn dus heel belangrijk. En hoe zorg jij er nou voor dat jouw klanten hun vrienden en kennissen tips gaan geven over jou?

 

Lees meer

Samenwerking Marketing & IT cruciaal voor bedrijfssucces


“The distinction between what is marketing and what is technology is blurring.”
vertelde Shantanu Narayen, de CEO van Adobe, tijdens The Digital Marketing Conference. Shantanu heeft zeker een punt. Marketing drijft tegenwoordig op tools, software en analytics. Het gaat zelfs zo ver dat onderzoeks- en adviesbureau Gartner een tijdje geleden al voorspelde dat in 2015 het de CMO is die meer uitgeeft aan technologie dan de CIO.

Lees meer

Inbound Marketing: Wat moet je in welke fase weten over je klanten?

Inbound Marketing is te verdelen in vier fasen: attract, convert, close, delight. In iedere fase staan er andere zaken centraal, en zijn er dus ook andere zaken belangrijk om te weten van de klant. Zo heb je bijvoorbeeld voor het genereren van bezoekers andere informatie en kennis nodig dan voor het omzetten van leads naar klanten. Iedere fase kent zijn eigen activiteiten en voor iedere activiteit is specifieke informatie vereist. Aan de hand van deze vier fasen ga ik uitleggen wat essentieel is om te weten van jouw klanten en bezoekers.

Lees meer

5 Valkuilen bij het opstellen van buyer persona’s

Dat buyer persona’s opstellen niet zo simpel is zullen de meesten van ons al wel achter zijn gekomen. Het maken van een profiel waaruit je uiteindelijk een goed marketingplan op kunt stellen wat echt effectiever is dan voorheen is nog een hele uitdaging. De sleutel zit hem in het stellen van de juiste vragen en zorgen dat je diepgaande inzichten krijgt in jouw persona’s. Er zijn echter wel een aantal valkuilen waar je voor op moet passen wanneer je je buyer persona’s opstelt. Ik heb er hier vijf op een rijtje gezet met uitleg waarom je deze valkuilen wilt vermijden:

Lees meer

Bereik jij je klant met online marketing? Je hebt 30 seconden

Wat kun je allemaal bereiken in 30 seconden? Je kunt in die tijd een boterham smeren, gegeven dat alle spullen al op het aanrecht staan. Het is ook lang genoeg om 4 Vine videos te kijken, of om een magnetron sponscake te maken. Toch kunnen we over het algemeen stellen dat we vrij weinig nuttige dingen kunnen doen in 30 seconden.

Lees meer

Overtuig je baas van de waarde van Inbound Marketing [DOWNLOAD COMPLETE PRESENTATIE]

Misschien herken je het wel: Inbound Marketing heeft geen prioriteit bij jouw organisatie. “Er moet eerst echt geld verdiend worden, voordat er tijd is voor creativiteit en marketing.” Wrong! Download onze presentatie die jij zo kunt invullen dat ‘ie voor jouw organisatie relevant is. Leuke feiten die helpen draagvlak te creëren voor Inbound Marketing.

Lees meer

Complete transparantie: Geef je bloot!

Het is zomer. De tijd van de bikini’s, de korte rokjes en de naveltruitjes. Er lijkt steeds minder stof voor nodig om tegenwoordig nog een kleding stuk te maken. Het wordt allemaal steeds bloter en naakter in de modewereld. Of dit een goede trends is, daar zullen de meningen over verdeelt zijn.

Misschien moeten we als mensen niet deze gekte in de modewereld nalopen, maar als bedrijven zeker wel. Als bedrijven wel? Huh!? Jazeker! Eerder was het als bedrijf goed genoeg als je niets te verbergen hebt. Maar tegenwoordig gaat dit weer een stap verder (net als de mode). Je moet je als bedrijf namelijk uit jezelf al laten zien en bewijzen dat je echt niks te verbergen hebt. Je moet naakt worden. Zelfs geen mini-rokje van achterkamertjespolitiek is meer toegestaan. Complete transparantie.

Lees meer

Hoe ga jij met klanten om?

De klant is koning.. al een oud gezegde, maar daarom niet minder waar! Klanten zijn nu eenmaal onmisbaar en houden jouw bedrijf draaiende. De klanten zijn de mensen waarvoor je het allemaal doet. Het is dan ook niet vreemd dat je hen uiterst zorgvuldig moet behandelen en er voorzichtig mee om moet gaan. Hanteer een bijpassende marketingstrategie, verleid je klanten op de juiste manier en communiceer duidelijk. 

Lees meer

Oude content recyclen: Zo doe je het

Soms heb je een blogpost waarvan je het eigenlijk zonde vindt dat die alweer zo lang geleden gepost is. Het was een goede blog, met goede informatie erin, die eigenlijk een langere levensduur verdiende dan die hij nu gekregen heeft op het internet. Het goede nieuws is dat deze informatie nu nog helemaal niet verloren is, want je kunt het gewoon recyclen! Het grote voordeel daarvan is dat het je tijd scheelt, doordat je niet helemaal nieuwe content hoeft te creëren.

Lees meer

Content marketing: is het glas halfvol of half leeg?

Skippyballen, welk kind wordt daar nu niet blij van? Dagelijks springen talloze Nederlandse kinderen vrolijk in het rond. Echter, in landen zoals Spanje is het concept minder bekend. Mijn nicht besloot daar verandering in te brengen door een skippyballen-business op te zetten. Ze ontwierp een webwinkel met een ruim assortiment aan skippyballen in diverse kleuren, vormen en maten. In theorie was het plan waterdicht. Echter, er was één ding waar mijn nicht geen rekening mee had gehouden: Spanjaarden kopen bijna nooit online. Daar zit je dan met je skippyballen.

Lees meer

Clap along if you feel like happiness is the truth!

Happy! Met deze hit heeft Pharell Williams 35 weken lang de hitlijsten gedomineerd. En wat worden we happy van dat nummer. Bij het horen van de swingende melodie blijft bijna niemand stil zitten en klappen we vrolijk mee. Dit gevoel willen wij onze klanten ook bezorgen, toch?

Lees meer

[Interview] - Marketingonderwijs lijkt soms wel geschiedenisles

Contentmarketing is meer dan tekst alleen. Daarom willen we de komende tijd op onze blog verschillende marketingexperts interviewen (met beeld en geluid) over de onderwerpen waar zij veel van weten. Het interview is dan ook hier terug te zien of te beluisteren. Ook is het mogelijk om het interview in .mp3-vorm te downloaden en deze later te beluisteren. Omdat het nog een test is, hoor ik graag van je wat er beter kan, behalve natuurlijk de beeld- en geluidskwaliteit. Hier wordt aan gewerkt.

Lees meer

Wat levert een buyer persona op voor mijn marketing?

Van alle kanten hoor je tegenwoordig roepen dat het opstellen van buyer persona’s heel belangrijk is en dat het bovendien onmisbaar is voor een succesvolle marketingstrategie. Daar ben ik het mee eens, maar naast alle uitleg over hoe je zo’n buyer persona dan zou moeten opstellen voor je bedrijf, vind ik het goed om eens stil te staan bij wat het je nu precies oplevert. Dus wat levert een buyer persona op voor jouw marketing?
Ben je toch nog niet bekend met buyer persona's? Lees dan eerst hier wat een buyer persona is en hoe je deze zou kunnen opstellen.

Lees meer

7 tips voor bloggen in de vakantie

Voor iedereen die op vakantie gaat deze zomer zit er een dilemma aan te komen: Hoe ga ik om met mijn blog tijdens de vakantie. De meeste bloggers kiezen er toch voor om, wanneer ze zelf een tijdje weg zijn, ook hun blog op een lager pitje te zetten. Op zich is dat natuurlijk heel begrijpelijk, want het is deel van je werk en daar wilde je natuurlijk net even vrij van zijn. Daarnaast is het altijd maar afwachten of de WiFi goed werkt op je vakantiebestemming en of je wel tijd hebt voor je blogs. Je loopt echter wel het risico dat je vaste lezers kwijt raakt door weinig of niks te publiceren. Daarom hier dus een aantal tips waarmee je kunt zorgen dat je content publicatie gewoon door gaat deze zomer, terwijl jij lekker zit te genieten van een verkoelend drankje aan het strand.

Lees meer

5 technologieën die de klantbeleving voorgoed zullen veranderen

Inmiddels hebben de meeste marketeers het geaccepteerd: als een klant iets nodig heeft, dan gaat ze zelf op onderzoek uit. De klant is blind geworden voor spamberichten en flitsende banners, maar heeft wel oog voor Google. Daar typt ze een vraag of trefwoord in, en op basis van wie de beste informatie geeft, maakt ze een keuze. Kortom: merken moeten ervoor zorgen dat ze gevonden worden!

Lees meer

Wat wij van het Nederlands elftal kunnen leren

Eerlijk gezegd ben ik nog maar net bijgekomen van de teleurstelling van vorige week woensdag: Nederland werd op het WK uitgeschakeld door Argentinië met penalties. We begonnen op 13 juni met de wedstrijd tegen Spanje. Juichen, springen, dansen, gillen.. Wat een vreugde! We zijn met de mannen meegegroeid tijdens het WK en gunden hen inmiddels de overwinning als geen ander. Wat een doorzettingsvermogen! Wat een teamspirit! Ik vroeg mij af: “Wat kunnen organisaties hiervan leren?”

Lees meer

We hebben te veel data, maar te weinig inzicht

Met alles wat je online doet, of je nu zoekt naar je volgende vakantiebestemming of een boek koopt bij bol.com, laat je digitale broodkruimels achter. Deze broodkruimels zijn de data die bedrijven en organisaties (meestal) gebruiken om meer te leren over wie jij bent, wat je gewoontes zijn, de dingen waar jij om geeft en het soort berichten waar jij het best op reageert. De bak aan data die elke dag over je verzameld wordt is ongelooflijk groot, en wordt steeds maar groter.

Lees meer

Verplaats jezelf in de klant!

Droom jij wel eens over die ene fantastische auto die je hebt besloten te kopen? Of waan jij je wel eens als die ene acteur die de vrouwen voor het uitkiezen heeft en zoveel geld bezit dat hij eigenlijk nooit meer hoeft te werken? Dromen is eigenlijk jezelf verplaatsen in een andere situatie. Net als jezelf verplaatsen in de klant, jij bent niet echt de klant, maar je probeert je erin te verplaatsen, je probeert je voor te stellen hoe het is om de klant te zijn. Jezelf kunnen verplaatsen in hem of haar is al lange tijd bekend als een van de sleutels tot succesvolle marketing. Zo geldt dat voor een marketingstrategie, het daadwerkelijke aankoopproces,  en tegenwoordig ook voor het online zoekgedrag en het gedrag van de klant op social media. Die laatste twee zijn vooral de laatste jaren essentieel geworden en daarbij ook weer van invloed op de eerste twee.

Lees meer

Realistische buyer persona’s i.p.v. ideale buyer persona’s

We hebben het er al regelmatig over gehad hoe belangrijk het voor je bedrijf is om buyer persona’s op te stellen van wie jouw klanten zijn en waar zij tegen aan lopen. Het is meer dan alleen demografische gegevens; het geeft ook kenmerken van bepaalde typen klanten, en voorkeuren of afknappers. Echter loop je vaak het risico om ideale persona’s te beschrijven.

Lees meer

5 tips voor marketeers om meer te doen in minder tijd

Ik dacht altijd dat ik heel efficiënt te werk ging. Ik ben immers een vrouw en dat betekent dat ik gezegend ben met het talent om te multitasken. Opdracht afronden, case study schrijven, emails versturen, Whatsappen.. en dat terwijl ook nog de tv aanstond. Ik kon het allemaal tegelijk, fantastisch!

Die droombubbel spatte uiteen toen ik ontdekte dat er niks inefficiënter is dan multitasken: het menselijk brein (inderdaad, ook het vrouwelijke niet) is er gewoonweg niet voor gemaakt om snel te schakelen van de ene naar de andere taak. Teveel informatie zorgt ervoor dat je brein overbelast raakt, waardoor deze minder goed gaat werken. Je krijgt dus misschien wel meer informatie binnen, maar er gebeurt niets met die informatie!

Het meest deprimerende van alles is het eindresultaat van een dag multitasken: niet alleen ben je mentaal uitgeput, je hebt waarschijnlijk niet eens veel bereikt. Gelukkig is de redding nabij! Ik geef je 5 tips om meer gedaan te krijgen in minder tijd, om zo een efficiëntere marketeer te worden.

Lees meer

Inbound Marketing: wat kost dat nou?

Ik hoef jullie inmiddels niet meer te vertellen dat men tegenwoordig steeds meer tijd besteedt aan het online verzamelen van informatie en ervaringen over producten en diensten voordat zij contact opnemen met een organisatie. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat meer dan 60% van de aankoopbeslissing al is gedaan voordat een klant contact heeft met een medewerker van de organisatie.

Lees meer

Delight je klanten: Aantrekkingskracht door focus

Een inbound marketingstrategie draait erom dat je potentiële klanten aanmoedigt om naar jou toe te komen. Om dit voor elkaar te krijgen is het nodig dat je aantrekkelijk bent. Niet als persoon, maar als bedrijf. Hoe zorg je voor aantrekkingskracht? Hoe zorg nou echt voor het zijn van die magneet?

Lees meer

5 tips voor een optimale klantbeleving op social media

Omdat social media nu zo ontzettend veel gebruikt wordt, door zowel consumenten als bedrijven, is het belangrijk dat je ook daar zorgt voor een optimale klantbeleving. Klanten komen vaak niet eens meer via winkels of je homepage naar je website, ze komen je tegen of zoeken je op verschillende sociale media. Via deze ingangen blijven ze je volgen en krijgen ze de nieuwste producten en aanbiedingen te zien, waarna ze aankopen via je website doen. Ook voor social media moet een optimale klantbeleving mogelijk zijn en in deze blog geef ik vijf tips over hoe je dat kunt bereiken. 

Lees meer

Waarom buyer persona’s?

Waarom zou je buyer persona’s opstellen? Het simpele antwoord zou zijn “om inzicht te krijgen in je doelgroep”. Persoonlijk vind ik dat antwoord niet helemaal de volledige lading dekken. Het gaat er vooral om dat je niet alleen inzicht krijgt in de demografische kenmerken van je doelgroep, maar vooral ook in wat jouw doelgroep beweegt en wat voor types jouw klanten zijn.

Lees meer

De 8 buyer persona's: zo trek je ze over de streep!

“Moeten we een beetje fictieve personen gaan ontwerpen… we zijn toch zeker geen kleuters?” Zo werd er in de hoek gefluisterd tijdens een van onze buyer persona workshops. Ik kan me er ook wel iets bij voorstellen: het voelt vreemd om een gedetailleerde beschrijving te geven van een klant die feitelijk niet bestaat. Ik zat in eerste instantie ook met een opgetrokken wenkbrauw toen ik moest vertellen in welke wijk van Veenendaal onze zogenaamd ideale klant woonde en hoeveel dochters en zonen deze zou hebben.

Lees meer

Waarom medewerkers belangrijker zijn dan klanten

Tijdens mijn studie heb ik mij tijdens een minor en tijdens mijn afstudeertraject intensief beziggehouden met interne communicatie. Bij het schrijven van mijn scriptie kwam ik erachter dat marketing met haar merkbeloftes niets waard is als de interne communicatie niet staat als een huis. En ik blijf daarbij.

Lees meer

Klanten zijn te koop, maar je kunt ze maar beter verdienen

Stel, je hebt twee jengelende kinderen, maar ook een waslijst aan boodschappen. Wat doe je dan? Mijn moeder pakte het slim aan:

'Kinderen, als jullie mij vanmiddag goed helpen met alle boodschappen, dan mogen jullie aan het einde van de middag allebei een cadeau uitzoeken bij de Intertoys voor één gulden.'

Dat klonk ons natuurlijk als muziek in de oren. Dus na een lange middag braaf geholpen te hebben met alle boodschappen, liepen we enthousiast de Intertoys binnen om er vervolgens achter te komen dat je met een gulden niet bijster ver komt.

'Nou jongens, dit is allemaal niks hè? Zullen we dan maar naar huis gaan?'

Volledig uitgebrand van het shoppen knikten we om vervolgens richting huis te gaan. Die stunt heeft ze meerdere malen met succes uitgevoerd.

Lees meer

Weet jij waar je website bezoekers vandaan komen?

Een homepagina lijkt de belangrijkste pagina van een website te zijn, maar eigenlijk is niets minder waar. Veel mensen denken nog steeds dat hun bezoekers binnenkomen via de homepagina, en vervolgens verder hun weg vinden op de website. Tegenwoordig zijn er echter veel meer manieren waarop bezoekers een website bereiken, denk bijvoorbeeld alleen al aan alle social media. Om te weten waar je wel en niet in moet investeren, is het van belang dat je meet, en vooral blijft meten, waar je bezoekers vandaan komen. Het zou toch zonde zijn als je maandelijks een x-bedrag betaalt aan advertenties, terwijl het merendeel van je bezoekers binnen komen via zoekmachines en social media?

Lees meer

5 tips om structuur aan te brengen in het bloggen

Net als mijn collegaatje Anneloes, ben ik bezig met het afronden van mijn bachelor. Voor mij is het inmiddels toch wel duidelijk dat structuur het belangrijkste is om me te kunnen concentreren op een opdracht. Als het rommelig is om je heen, dan kun je je moeilijker concentreren en raak je constant afgeleid. Ook is het voor mij altijd belangrijk dat ik een planning heb wanneer ik welke opdracht af moet hebben.

Lees meer

Content creëren doe je zelf

Het is goed om zoveel mogelijk content te creëren voor jouw website. Meer blogs, ebooks en whitepapers zorgen voor meer leads. Je hebt meer pagina’s om te promoten en meer kans om gevonden te worden in de zoekmachines. Het creëren van content vraagt wel om tijd en tijd is kostbaar. Toch wil ik je aanmoedigen zelf de content te creëren en het niet uit te besteden aan een ander. Ik zal je vertellen over de voordelen.

Lees meer

Scrum bij Inbound Marketing, ik kan niet meer zonder!

Voordat ik je wat meer over scrum ga vertellen, heb ik eerst een vraag aan jou. Ik ben benieuwd: gelden onderstaande stellingen voor jou?

1. Als ik ’s ochtends op mijn werk kom, is het voor mij onduidelijk wat ik die dag allemaal moet doen
2. Ik heb geen idee met welke taken mijn collega’s bezig zijn
3. Ik zou graag doelgerichter willen werken

Drie keer ‘ja’? Ben ik even blij dat jij deze blog hebt aangeklikt, want deze blog schrijf ik speciaal voor jou!

Lees meer

Next Marketing 2014: zou jij klant van jezelf willen zijn?

Next Marketing 2014. Een event door One4Marketing en ICTValley georganiseerd. Vorig jaar was het een succes en ook dit jaar hoopten we weer op een inspirerende dag. En dat was het!  Een vraag die o.a. bij mij is blijven hangen: zou jij klant van jezelf willen zijn? We kunnen allemaal mooie verhalen vertellen over de nieuwe marketeer die niet meer irriteert, maar juist de helpende hand biedt aan de klant. Maar, zetten we écht alles op alles om onze klant optimaal te bedienen?  Oftewel, zou je klant van jezelf willen zijn?

Lees meer

De laatste loodjes: juist bij Inbound Marketing zo belangrijk

Ik ben deze weken erg druk met het afronden van mijn 3e bachelor studiejaar, en daar horen dan ook de laatste afrondende tentamens en natuurlijk een scriptie bij. Het enige wat er telkens door mijn hoofd klinkt: ‘de laatste loodjes wegen het zwaarst’ en ‘het zijn de laatste loodjes’. Dat laatste sleept me er dan nog enigszins doorheen. De welbekende laatste loodjes vergen vaak extra veel doorzettingsvermogen, maar leveren wel mooie resultaten op. Dat geldt ook voor Inbound Marketing.

Lees meer

Meten is weten: hoe meet je je inbound marketing resultaten?

Meten is weten, dat gezegde kent iedereen. Ook in de inbound marketing is het ontzettend belangrijk dat je je resultaten meet en kijkt welke tactieken het beste werken voor jouw bedrijf. Statistiek was nooit mijn favoriete vak, maar gelukkig heb je daar tegenwoordig allemaal programma’s voor, zoals GoogleAnalytics en HubSpot, die het voor je uitrekenen. Vervolgens heb je harde cijfers die je niet alleen kunt rapporteren naar het management, maar ook naar de medewerkers om te laten zien hoe goed hun inzet werkt. Maar wat moet je dan precies meten?

Lees meer

Waarom flopt mijn inbound marketing strategie? (SlideShare)

Inbound marketing: het lijkt zo'n simpel concept. Om het even drastisch te versimpelen: je trekt klanten aan door je kennis te delen. Uit de praktijk blijkt echter dat het niet gegarandeerd een formule voor succes is. We merken soms aan klanten dat ze verward zijn: 'we publiceren elke week een blog, waarom hebben we dan nog niet het gewenste resultaat?' 

De waarheid is dat inbound marketing meer is dan het produceren van content. Een blog up-to-date houden is leuk, maar dan ben je er nog niet! Wat er nodig is om inbound marketing succesvol te implementeren? Je ontdekt het in de SlideShare hieronder!

Lees meer

Geen tijd meer voor smoesjes: social media werkt!


Een poosje geleden schreef ik een blog over hoe je social media succesvol kunt inzetten als marketingtool. Ik merk dat bijna iedere marketeer vindt dat social media veel waarde kan toevoegen, maar ‘het komt er gewoon niet van’. Dat komt vaak doordat er lang niet altijd draagvlak is binnen een organisatie voor een social mediastrategie. En zelfs al is dat het geval, dan krijgt het te weinig prioriteit.

Lees meer

Word slimmer met Inbound Marketing

De meeste mensen zijn zich inmiddels wel bewust van het feit dat Inbound Marketing vandaag de dag een onmisbare marketingstrategie is. Het helpt je op een innovatieve manier aan klanten, want in plaats van achter mensen aan te gaan, vinden mensen jou en jouw bedrijf zelf. Zo kom je op een effectieve manier aan de juiste klanten. Naast het voordeel dat je snel de juiste doelgroep te pakken hebt, is er ook nog het voordeel dat je er slimmer van wordt. Waarom dat zo is, ga ik dan nu uitleggen. 

Lees meer

Betere communicatie met je niet-marketing collega's? Stop met jargon!

Ongetwijfeld ben je op de hoogte van het bestaan van de diabetes opwekkende koffieshakes van Starbucks. Maar kende je ook de Cotton Candy, Butterbeer en Snickerdoodle Frappuccinos al? Waarschijnlijk niet, want deze stonden alleen op het geheime kindermenu – die inmiddels dus niet zo geheim meer is. De shakes waren razend populair, want hoe leuk is het om iets te weten wat de rest niet weet?

Op dezelfde manier hagelt het jargon in de wereld van marketing. Thought leadership, ROI, customer journey, click-through-rate en big data zijn slechts enkele voorbeelden van onmenselijke, onnodig ingewikkelde termen om onszelf de onderscheiden van andere vakgebieden.

En dat is leuk, natuurlijk. Dat je de betekenis van bepaalde woorden weet terwijl anderen geen idee hebben waar je het over hebt. Aan de andere kant: vind je het gek dat andere afdelingen geïrriteerd wegkijken als je komt aanzetten met je zogenaamde inbound marketing strategie en bijbehorende franje?

Lees meer

3 argumenten om je medewerkers te overtuigen van Inbound Marketing

Het is zover, je hebt je baas ervan overtuigd dat Inbound Marketing de juiste manier is om verder te gaan. De statistieken liegen er niet om, het is goedkoper en levert het bedrijf meer en betere leads op. Nu je je baas zover hebt, is het alleen nog zaak om de rest van het bedrijf ook mee te krijgen. Je hebt echter hulp van alle afdelingen nodig om waardevolle content te creëren, het liefste met zoveel mogelijk verschillende perspectieven. Zo zou het leuk zijn als mensen van de IT afdeling ook af en toe een blog zouden schrijven, net als bijvoorbeeld de sales medewerkers. Maar hoe overtuig je deze mensen nou dat Inbound Marketing ook voor hen voordelen heeft?

Lees meer

7 statistieken om het MT te overtuigen van Inbound Marketing

De periode waarin je je moet gaan focussen op het schrijven van je marketingplan voor 2018 komt er weer aan. Dit jaar wil je het anders gaan doen; dit jaar wil je beginnen met Inbound Marketing. Als CMO sta je te popelen, maar je baas en de rest van het MT is nog best terughoudend. Hoe ga je ervoor zorgen dat jij toch budget krijgt om met Inbound aan de slag te gaan? Of beter gezegd; hoe zorg je ervoor dat het huidige budget verschoven mag worden van de traditionele, outbound kanalen naar inbound kanalen?

Lees meer

Durf jij je kennis te delen ?

Inbound Marketing draait om het delen van kennis. Om het weggeven van kennis, en ontvangen van nieuwe kennis, die je vervolgens kan vertalen naar voor jou nuttige informatie.  Uiteindelijk is het de bedoeling dat dit proces je nieuwe klanten oplevert, doordat je met waardevolle content bezoekers kan gaan aantrekken.
Hoe dit proces precies in zijn werk gaat en wat daarbij komt kijken, leg ik hier uit door middel van het toelichten van het hoe, wat, waar en waarom omtrent het delen van kennis. 

Lees meer

Zo creëer je in 3 stappen een inbound marketing mindset

De beste manier om bestaande gewoontes en mindsets te doorbreken is door mensen uit hun context te halen. Ik had bijvoorbeeld de gewoonte om elke dag een brownie te halen bij de patisserie waar ik standaard langs liep. En hoe vaker ik het kocht, hoe moeilijker het werd om die brownie een keer niet te kopen. Ik werd er immers elke dag opnieuw mee geconfronteerd als ik langs de patisserie liep. Inmiddels ben ik verhuisd en loop ik niet meer standaard langs het browniezaakje. Wel passeer ik de lokale markt waar je voor een prikkie een volle zak fruit krijgt. Je zou dus kunnen zeggen dat de verhuizing heeft gezorgd voor een nieuwe, gezondere gewoonte.

Op dezelfde manier vinden veel managers het moeilijk om de bestaande mindset van een bedrijf te vervangen door een inbound marketing mindset, die de focus legt op kennis delen, gevonden worden en het opbouwen van duurzame klantrelaties. Maar hoe krijg je medewerkers mee in je inbound marketing strategie? In dit artikel leer je hoe je in drie stappen een inbound marketing mindset creëert!

Lees meer

Ontstaan van een community: drie elementen

Stel: Je twittert heel wat af. Je schrijft niet alleen tweets, maar reageert op tweets van anderen en retweet af en toe wat anderen schrijven en wat je de moeite waard vind voor anderen. Bovendien, je volgt mensen terug als zij jou volgen. Sommige van deze mensen ken je ook offline en ontmoet je van tijd tot tijd. Dan ben je in twittertermen al heel aardig op weg, zeker als al jouw volgers hetzelfde doen. Dan twittert iedereen er helemaal op los! Maar zijn jij en je volgers dan ook een twitter-community?

Nee. Maar dat vermoedde je vast al. Voor het ontstaan van een community is nog wat meer nodig dan participatie alleen. Participatie en community zijn wel aan elkaar gelinkt, maar dan als proces. Het proces begint bij participatie van enthousiaste maar niet per se aan elkaar gelieerde deelnemers. Vervolgens ontwikkelt zich een groep langs drie sociaal psychologische elementen. Aan het eind van het proces heeft zich een community gevormd.

Lees meer

Leads door de ogen van Marketing en Sales

Tussen Marketing en Sales bestaan overeenkomsten en verschillen. Zo zijn ze beiden bezig met leads, alleen focust Marketing zich meer op het genereren daarvan, en Sales meer op het echte binnenhalen, het converteren en behouden van salesleads. Doordat ze met andere doeleinden bezig zijn met betrekking tot de leads, spreekt het waarschijnlijk voor zich dat ze er ook op een andere manier naar kijken. De uitwisseling van deze kennis is essentieel wanneer je een goede, succesvolle samenwerking tussen Marketing en Sales wil bereiken.  

Lees meer

Gratis e-book over branding: "De enige echte Brand-Building Checklist!"

Hoe sterk is jouw merk?

Waar branding vroeger werd gebruikt om koeien letterlijk te brandmerken, en deze zo te onderscheiden van de koeien van de buren, speelt branding nu een cruciale rol om bedrijven van andere bedrijven te onderscheiden.

Lees meer

De beste blog schrijf je zo!

Iedereen heeft weleens een momentje waarop hij geen inspiratie heeft voor zijn blog. Het is dan ook moeilijk om iedere keer weer met iets anders en vernieuwends te komen. Vaak is het een gok of wat je schrijft ook echt aanslaat bij je publiek. Je weet dat pas wanneer je het online hebt geplaatst. Daardoor is het soms moeilijk om te bedenken waar je deze keer weer over moet gaan schrijven. Wat blijken nu de beste blogs te zijn? Ik zal hier mijn ervaringen even op een rijtje zetten.

Lees meer

Wil je aandacht? Creëer content! Heel veel goede content.

Online marketing inzetten voor een onderneming kan een lastige uitdaging zijn. Een van de eerste stappen waarmee jij de aandacht trekt op het internet is content creëren, heel veel content creëren. Waardevolle content trekt bezoekers van andere websites naar jouw website. Meer links op websites zorgt voor meer traffic van relevante websites. Waardevolle content wordt ook makkelijk gedeeld via social media. Op het moment dat jij een goede blog schrijft, kan dit verspreiden als een lopend vuurtje binnen jouw markt. Vergeleken met de middelen van 25 jaar terug, kan het tegenwoordig veel sneller verspreiden. 

Lees meer

Betere leads? Optimaliseer je webformulieren!

Vandaag misschien een wat praktische blog zonder inspirerende verhalen en voorbeelden. Toch hoop ik dat je hem wilt lezen. Het gaat namelijk wel ergens om! Een formulier op je website waar mensen hun gegevens invullen en vervolgens iets van jou terug krijgen. Het klinkt simpel, maar is o zo belangrijk. Het is goed om af en toe eens te checken of je echt alles uit je formulier haalt. Ik probeer je met deze blog te helpen. Enne, voor de mensen die nog geen formulieren op hun website hebben als mensen iets downloaden of aanvragen, don’t wait any longer!

Lees meer

Samenwerking Marketing & Sales: Don’ts

De afdelingen Marketing en Sales kunnen niet zonder elkaar, en een goede samenwerking tussen die twee is dan ook belangrijk. Toch loopt het vaak nog mis, en wordt er te weinig gecommuniceerd. De vraag is dan: hoe zorg je voor een goede samenwerking tussen deze twee afdelingen? Daar heeft collega Eline vorige week al een oplossing voor gegeven. Om het compleet te maken, licht ik hier een aantal dingen toe die je vooral niet moet doen. Met al deze tips en ideeën bij elkaar, denk ik dat je toch een aardig eind in de richting van een succesvolle, effectieve samenwerking tussen Marketing en Sales kunt komen. 

Lees meer

4 Vragen die Marketing aan Sales zou moeten stellen

De afgelopen paar blogs hebben we vooral gezegd dat het belangrijk is om een goede samenwerking tussen Marketing en Sales te krijgen.  Zo kun je de Sales en Marketing funnel optimaal benutten en op de meest efficiënte manier laten werken. Maar op welke manier krijg je die goede samenwerking en communicatie nu voor elkaar?

Lees meer