<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Aan de slag met videomarketing: 12 typen video die jij kunt inzetten

auteur
One4marketing | The inbound company

Je hebt videomarketing onderdeel gemaakt van je marketingstrategie, je weet via welke kanalen je het gaat verspreiden én je hebt de resources, maar het ontbreekt je aan een goed format. Je baalt ervan, want je wilde een succes maken van videomarketing. Speciaal voor jou (en om degenen die nog niet overtuigd zijn van video over te halen) hebben we 12 verschillende videoformats op een rij gezet.

Het is anno 2018 makkelijker dan ooit om een video op te nemen. Nu mensen steeds meer op zoek zijn naar authenticiteit en echtheid, zijn grote, dure filmcamera’s en attributen niet meer nodig. Zoals we in ons eerder geschreven blog al benoemen, kun je met een beetje fatsoenlijke smartphone en enkele toevoegingen, een prima video in elkaar zetten. Wat vooral belangrijk is, is de voorbereiding. Zorg ervoor dat je een goed script hebt en dat je de scenes hebt uitgedacht.

1. Demo video's

Laat zien hoe je product werkt. Of je dit nu doet door je viewers een rondleiding te geven langs je verschillende software of door je fysieke product uit te testen, dat is aan jou.

 

 

 

2. Merk video's

Merk video's worden doorgaans verspreid als onderdeel van een grotere reclamecampagne. Met dit soort video’s worden de visie, missie en producten of diensten van je bedrijf in de schijnwerpers gezet. Het hoofddoel van merk video’s is een stukje besef opbouwen bij je doelgroep.

 

 

 

3. Evenement video’s

Is het de taak van je bedrijf een conferentie, beurs of ander evenement te organiseren? Creëer dan een flitsende video met enkele interessante interviews en presentaties die plaatsvonden op dit evenement.

 

 

 

4. Interviews

Een goede manier om vertrouwen en autoriteit op te bouwen met je doelgroep is om experts of leiders binnen je branche een kort interview voor de camera te laten geven. Ga dus op zoek naar deze mensen binnen je branche en breng deze interviews onder de aandacht van je doelgroep.

 

 

 

 

5. How-to video’s

How-to video’s kun je vanzelfsprekend goed gebruiken om je publiek iets nieuws te leren. Je kunt dit soort video’s ook gebruiken om je publiek van belangrijke informatie over het gebruik van jouw product of dienst te voorzien.

 

 

 

6. Uitleg video’s

Met deze video’s zorg je ervoor dat je doelgroep beter begrijpt waarom ze nu jouw product of dienst nodig hebben. Veel uitleg video’s doen dit door een fictionele customer journey te laten zien. De betreffende persoon overkomt in de video dan uiteindelijk zijn probleem door jouw product of dienst in gebruik te nemen.

 

 

 

7. Animatie video’s

Animatie video’s zijn een geweldige type video als je een moeilijk concept moet uitleggen waar bij je sterke visuals nodig hebt.

 

 

 

8. Case studies

Het is erg aannemelijk dat je prospect je video bekijkt omdat hij wil weten of jouw product hem kan helpen een specifiek probleem op te lossen. Een van de beste manier om hem hiervan te overtuigen is een tevreden, loyale klant het woord te laten doen. Tevreden bestaande klanten zijn namelijk je beste verkopers. Zet ze voor een camera en laat ze de problemen waar zij mee kampten beschrijven om vervolgens uit te leggen hoe jouw bedrijf hen geholpen heeft deze problemen op te lossen.

 

 

 

9. Live video’s

Live video’s geven de kijkers een unieke kijk achter de schermen van jouw bedrijf. Bij dit soort video’s kun je bijvoorbeeld denken aan het streamen van interviews of live presentaties. Je maakt het helemaal af als je in deze video’s je kijkers aanmoedigt gedurende de live sessie te reageren.

 

 

 

10. 360 graden video’s en virtual reality video’s

Met 360 graden video’s kunnen kijkers in verschillende richtingen scrollen om de content vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Het beste kun je deze video’s gebruiken als je je kijkers een bepaalde locatie wilt laten zien. Virtual reality maakt het je kijkers mogelijk zelf te navigeren en dus zelf de controle te hebben over hun beleving. Meestal worden deze video’s bekeken met Ocolus Rift of Google Carboard.

 

 

 

11. Augmented reality video’s

Met dit soort video’s plaats je een digitaal laagje over hetgeen je camera echt ziet. Ter illustratie: je filmt je woonkamer en kan vervolgens zien hoe een nieuwe bank eruit zou zien in de ruimte.

 

 

 

12. Gepersonaliseerde berichten

Een video opnemen kan een creatieve manier zijn om een gesprek voort te zetten of om de aandacht te trekken van iemand die niet op jouw e-mail of andere boodschappen heeft gereageerd. Neem jezelf op terwijl je terugkijkt op een belangrijke vergadering of geef gepersonaliseerde tips over een bepaald product of dienst. Deze video’s voelen goed aan voor je prospect en brengen hem dichter bij een aankoop bij jouw bedrijf.

 

 

Wil je aan de slag met videomarketing? Onze handleiding voor videomarketing helpt je stap voor stap! 

e-book video marketing

 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?