<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

7 redenen waarom je je content nog eens moet checken

auteur
One4marketing | The inbound company

checklist-1.jpgHet is al lastig genoeg om elke keer een goed, relevant onderwerp voor je blogs te verzinnen. Als die dan eenmaal af is, ben je blij dat je er weer één kan publiceren. Wacht alleen nog even voor je hem klakkeloos online zet. Je wilt namelijk eerst nog even je content checken op de volgende zeven punten.

Taalfouten

Ik kan het niet vaak genoeg benoemen hoe belangrijk het is dat je foutloos schrijft wanneer het je werk is om content te publiceren. Vandaag las ik ook weer een artikel wat qua inhoud eigenlijk best sterk was, maar door de grammaticale fouten compleet teniet werd gedaan. Hoe zonde is het als je echt je best hebt gedaan om interessante content te creëren, maar mensen dan afhaken door een simpele ‘dt’ fout. Juist; voorkomen dus! Lees altijd je content nog eens na op spel- en grammaticafouten voordat je het publiceert.

Actieve schrijfstijl

Om mensen te boeien is het belangrijk dat je een actieve schrijfstijl aanhoudt. Dit spreekt meer tot de verbeelding van de lezer en neemt hen beter mee in je verhaal. Ik betrap mezelf er echter regelmatig op dat ik naarmate ik langer bezig ben met schrijven, mijn schrijfstijl steeds passiever wordt. Niet doen! Lees achteraf dus altijd je stuk na of je wel de actieve schrijfstijl aanhoudt die je lezers ook boeit.

Optimaliseren

Om mensen naar je website te krijgen is het niet alleen belangrijk dat je tekst goed in elkaar steekt, maar ook dat hij geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Zorgen dat hij foutloos geschreven is, scheelt al een hoop. Mensen zoeken namelijk niet fout gespelde woorden in google. Daarnaast is het belangrijk dat je weet welke keywords voor jouw website/branche het meeste verkeer aantrekken. Zorg dat je vervolgens verschillende vormen van die zoekwoorden en gerelateerde woorden in je content verwerkt, zodat je ook voor Google beter vindbaar bent. GoogleAdwords kan je hierbij helpen om de juiste zoekwoorden te bepalen. Tools als HubSpot kunnen hierin ook helpen doordat zij aangeven als een keyword te vaak of juist niet vaak genoeg in je tekst voor komt.

Voldoende links

Zorg dat je je tekst achteraf ook nog eens bekijkt op het aantal links. Link binnen je blog naar andere blogs of relevante content. Zorg dat je zowel links naar externe pagina’s als naar je eigen website in je tekst hebt staan, zodat het niet alleen zelfpromotie is. Dit komt ook ten goede van je vindbaarheid in zoekmachines.

Juiste titel

Nu is je tekst correct en vindbaar, maar moet je nog zorgen dat mensen op de link naar jouw content klikken. Dit is simpel al te bereiken door de juiste titel te gebruiken. Deze moet de aandacht trekken en juist weergeven wat een lezer van jouw artikel kan verwachten. De juiste titel kan het verschil maken. Daarnaast helpt dit je ook weer in je vindbaarheid. Google weegt namelijk ook jouw titel mee in het algoritme, dus een paar keywords erin kan zeker geen kwaad.

CTA

Elk stuk content dat je publiceert zou een doel moeten dienen. Uiteindelijk wil je namelijk zoveel mogelijk bezoekers door de marketing funnel krijgen om er uiteindelijk klanten van te maken. Een simpele blog moet dus ook dat einddoel dienen. Dit is echter nog wel in de interest fase, dus om er meteen een call-to-action in te zetten om op de koffie te komen is misschien wat te hoog gegrepen. Je kunt je lezers wél meer leuk leesvoer aanbieden, bijvoorbeeld in de vorm van een gratis e-book.

Social Media

Ok, je content is nu eigenlijk al klaar voor publicatie. Voordat je dan toch echt die blog publiceert, moet je er alleen nog even voor zorgen dat hij ook op social media gepubliceerd wordt. Zorg dus dat je meteen met het publiceren van je blog ook je social messages al klaar hebt staan, zodat je ook je trouwe volgers ermee bereikt. Post je blog op verschillende tijdstippen op Twitter om een zo groot mogelijk bereik te creëren. Ook Facebook en LinkedIn berichten kun je vast klaarzetten voor publicatie op het meest gunstige moment van de dag.

Zo, nu ben je dan klaar om je content de wereld in te sturen. Succes!

download e-book Inbound Marketing

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

design

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..