<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

3 visuele manieren om content te creëren

auteur
One4marketing | The inbound company

visueelDat visuele content beter werkt dan tekst is al langere tijd bewezen. Maar waarom is dat eigenlijk? Het heeft te maken met de verwerking van informatie. Je hersenen verwerken beelden 60.000 keer sneller dan tekst. Daarnaast wordt van visuele informatie ongeveer 80% onthouden, terwijl bij tekst dit percentage slechts 20 is. Je kunt ook zien dat social media zoals Youtube, Pinterest en Instagram steeds populairder wordt en het blijkt zelfs dat de kans dat visuele content gedeeld wordt 40 maal zo groot is dan bij slechts tekst. Visuele content krijgt dan ook gemiddeld 94% meer views dan een normaal blogartikel.

Nu zul je denken: “mooi allemaal, maar wat kan ik daarmee”? Nou, dus gewoon zorgen dat jouw content meer en beter bekeken wordt! Visuele content heeft vele voordelen en er zijn verschillende manieren waarop je het in kunt zetten voor je eigen inbound marketing! In deze blog zal ik drie mogelijkheden omschrijven:

  1. Presentaties

grafiek165% van de mensen leert beter/sneller van visuele informatie dan welke andere vorm van informatie dan ook. Dit maakt dat om iets uit te leggen je dus het best een mooie visuele presentatie kunt delen waarmee mensen echt een beeld krijgen bij wat je bedoelt (dus niet alleen bullet-points). Dankzij programma’s als slideshare kun je tegenwoordig gemakkelijk je presentaties delen en daarmee je volgers omver blazen met wat jij te bieden hebt. Zo ben je binnen no-time een thoughtleader in jouw gebied, met je gelikte slideshares.

  1. Video

grafiek290% van de online shoppers vindt video’s over het product behulpzaam bij het maken van de keuze voor de aankoop. Hier kun je dus ook mooi je voordeel mee doen. Mijn collega Nicole schreef van de week al een blog over hoe je video’s in kunt zetten als marketing instrument. Het mooie is dat Youtube na google de meest gebruikte zoekmachine is tegenwoordig en dat daarom het maken en plaatsen van video’s ook een zeer positieve uitwerking heeft op je SEO. Daarbij is het 50% makkelijker om je video op de eerste pagina van de google resultaten te krijgen, dan bij gewone content. Je wordt dus gemakkelijker gevonden. Heb jij nou een bedrijf dat niet in de consumenten markt actief is maar juist een B2B is? Dan is ook voor jou video een goede optie, want zo’n 75% van de executives geeft aan minimaal eens per week naar een werk gerelateerde video te kijken.

  1. Infographics

grafiek3Inforgraphics genereren gemiddeld 12% meer verkeer naar je website. Ze geven op een overzichtelijke wijze informatie weer die ander misschien saai/ lastig te bevatten is. Door inforgraphics te delen via social media stimuleer je andere bloggers en influencers om dezelfde informatie ook met jouw infographic te delen. Hierdoor wordt opnieuw jouw image als thoughtleader versterkt en laat je weer blijken dat je veel weet en het efficiënt weet over te brengen naar je volgers. Daarnaast zijn ze ook gewoon leuk om te maken! Met tools als Piktochart of Infogr.am kun je relatief gemakkelijk je eigen infographics in elkaar zetten. Je kunt er je creativiteit in kwijt en hebt meteen visuele content om te delen, dus een win-win situatie!

Op welke manier je ook visuele content wilt delen, het is altijd slim om het op de één of andere manier te implementeren in je content strategie. Of je dat nu doet met video’s, zoals wij dat hebben gedaan met onze Inbound Marketing Minuut, of je kiest voor het creëren van infographics, het zal geheid leiden tot meer aandacht en meer traffic naar je website. Je kunt bijvoorbeeld ook starten door je blogs aantrekkelijker te maken met foto’s en plaatjes waarmee je het publiek makkelijker aantrekt. Zoek wat bij jou en je bedrijf past en maak slim gebruik van visuele social media, dan zal het zijn vruchten snel afwerpen!

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

design

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..