<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

3 take-aways van digital marketing live 2018

door: One4marketing

3 take-aways van digital marketing live 2018

3 take-aways van digital marketing live 2018

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Donderdag 31 mei vond de zevende editie van Digital Marketing Live plaats. Dit is één van de grootste marketingevenementen in de Benelux waar menig marketeer jaarlijks naar uitkijkt. De locatie heeft het event in ieder geval mee: in de Beurs van Berlage (Amsterdam) kun je het prima een dag uithouden. Ik doe verslag en deel 3 take-aways met je.

Een hogere conversie bereiken met UX design

De eerste sprekers die mij zouden verblijden met relevante kennis, waren Richard van Rijswijk en Olf Koekoek. De twee heren, beide werkzaam bij WUA, spraken over UX design en hoe goed gebruik hiervan de conversie van je website kan verhogen.

De take-away: laat een bezoeker direct zien wat jouw bedrijf aanbiedt en zorg dat informatie over jouw bedrijf in de gehele klantreis verweven zit.

De eerste les die ik waardevol vind om te delen, is dat het voor een websitebezoeker gelijk duidelijk moet zijn wat jouw bedrijf te bieden heeft. Ik zie dit bij veel websites fout gaan. De header wordt gevuld met een weliswaar pakkende pay-off, maar daarin wordt niet duidelijk wat het aanbod is. Gebruik de beginruimte van een pagina dus slim om je bezoeker duidelijkheid te geven.

Je hebt het vast wel eens gezien: een website waarop elke mogelijkheid wordt aangegrepen om over het bedrijf te schrijven. Hoe goed het bedrijf is, hoe goedkoop, hoe klantgericht; hele lappen tekst worden daaraan gewijd. Natuurlijk is het prima om een websitebezoeker te vertellen over jouw bedrijf, maar integreer het subtiel over de gehele klantreis. Een goed voorbeeld hiervoor is Coolblue. Zij hebben begrepen dat het geen hele pagina’s vereist om een duidelijk beeld te scheppen over wie zij zijn en waar ze voor staan, en laten het subtiel op meerdere pagina's in één kolom terugkomen.

Coolblue voorbeeld bedrijfsinfo

Prikkels met impact

De tweede keynote waarover ik wat wil delen, is van Annemarie Joosen. Annemarie is de CMO van Marktplaats. Naast dat ik Marktplaats gewoon een ontzetten interessant bedrijf vindt, deed ik kennis op over neuromarketing.

De take-away: door alle prikkels wordt het voor marketeers lastiger om impactvol te zijn. We kunnen aandacht trekken door afwijking te creëren in bijvoorbeeld vormen en kleuren.

Dat we gedurende de dag veel prikkels op ons afkrijgen, is niks nieuws. Onderzoek wijst zelfs uit dat een dag van een Amerikaan gemiddeld geen 24, maar 31 uur bevat, als gevolg van multitasking. Marketeers voegen hier nóg meer prikkels aan toe. Om daarmee om te kunnen gaan en op relevantie te kunnen filteren, focussen we steeds meer. We kunnen dat misschien als marketeers niet veranderen, maar we kunnen wel aandacht trekken door afwijkende vormen en kleuren te gebruiken.

Neuromarketing Marktplaats

 

LinkedIn blijft interessant voor de b2b

Het derde kennispunt dat ik wil delen, komt vanuit een round table sessie. Ik schoof aan bij de tafel van Rob Terstall (Traffic Builders), waar hij de effectiviteit van LinkedIn in de b2b zou bespreken en waar een discussiemoment op volgde.

De take-away: mensen die LinkedIn gebruiken, zitten in een werkmodus en zijn niet op zoek naar leisure en fun. Zorg daarom vooral dat je content op de inhoud zit.

LinkedIn heeft veel voordelen voor de b2b, waaronder de specifieke, zakelijke targetmogelijkheden bij advertenties. Ook de intentie waarop mensen gebruikmaken van dit social media platform helpt mee, want deze is zakelijk. Natuurlijk kent het platform ook uitdagingen. Zo is het daily active users (DAU) relatief laag. Dit omvat 500.000 DAU en dat is 15 keer minder dan bijvoorbeeld Facebook. Voor interactie en engagement op door bedrijfspagina’s gedeelde content hoef je ook niet LinkedIn actief te zijn; deze is relatief laag.

Naast het bespreken van de voordelen en uitdagingen, werd er een blik geworpen op het REAN-model, een model dat veel wegheeft van het model dat HubSpot hanteert. Wat ze in ieder geval gemeen hebben, is dat beide beschrijven door welke fases een klant gaat voordat hij een aankoop doet. Rob legde de verschillende mogelijkheden binnen LinkedIn naast het model om aan te geven wat je in kunt zetten binnen welke fase.

Reach:                display advertenties en LinkedIn audiences

Engage:              foto en video

Activate:             sponsored content en lead gen formulieren

Nurture:              matched audiences

Je merkt het wel: de take-aways omvatten voor ieder wat wils. Ik ben in ieder geval geïnspireerd om weer mooie resultaten te bereiken. Ik hoop dat ook jij er wat mee kunt! Wil je alvast aan de slag met een solide basis voor je marketing? Download dan hier ons gameplan!

Inbound Gameplan

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?