<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
14 tips voor leadgeneratie - 7. Waardevolle content

14 tips voor leadgeneratie - 7. Waardevolle content

auteur
Een enorme doorzetter die ervan geniet om haar kennis te personaliseren en jou hierdoor te helpen.
One4marketing

We zijn alweer op de helft! In de vorige delen van deze serie heb je uitleg en informatie gekregen over het definiëren van de buyer persona, de buyer’s journey, strategieën, doelen en het gebruik van landingspagina’s en CTA’s. In dit zevende deel van de 14-delige serie leggen we je uit welke content je het beste kunt creëren voor leadgeneratie. Hoe doe je dit en waarom?

Maak waardevolle content

Met kwalitatieve content creëer je waarde in iedere fase van de buyer’s journey van jouw buyer persona’s. Je zorgt met een goed contentaanbod dat op ieder moment de juiste content wordt aangeboden, waar jouw buyer persona naar op zoek is.
Doormiddel van kwalitatieve content geef je antwoorden op de vragen, oplossingen voor problemen en creëer je nieuwe inzichten. Je doel is om waardevolle en relevante informatie te leveren zodat je hoog scoort bij zoekmachines maar vooral dat je gezien wordt als kennisleider. Je bouwt een vertrouwensband op en zorgt voor een top-of-mind positie als jouw klant richting de aankoopbeslissing gaat.

Content marketing trekt uw geïnteresseerde doelgroep aan en biedt kennis over wat uw bedrijf uw websitebezoekers te bieden heeft. Wat dit doet, is dat het werk van het salesteam wordt vereenvoudigd omdat ze relevante leads verzamelen met voorkennis van uw producten en diensten.
Sumit Gharal - Digital Doughnut

Zoekmachines zijn een essentieel onderdeel van leadgeneratie

Er worden dagelijks miljarden zoekopdrachten op Google ingevoerd. Een zoekmachines zoals Google is meestal de eerste plaats waar mensen hun informatie zoeken. Ook jouw potentiële klanten.
Zoekmachines zijn daarom de plek om bezoekers naar jouw website te leiden en om hen om te zetten in kwalitatieve leads.

Maar om zichtbaar te zijn in de resultaten moet je goede content creëren. Dit moet kwalitatieve content zijn die past bij jouw buyer persona in de juiste fase van de buyer’s journey. Welk communicatiemiddel past hier het beste bij?
De ene keer zal dit een blog zijn en de andere keer een podcast, free trial of bijvoorbeeld een E-book. Je trekt dus bezoekers naar jouw website door gratis content aan te bieden, of in ruil voor bedrijfs-, en/of persoonlijke gegevens.

Promotie van content

De content die je maakt kun je op verschillende manieren promoten en inzetten voor een hogere vindbaarheid. Want als men jouw content niet kan vinden zul je geen kwalitatieve leads genereren. Je moet mensen verleiden om in de zoekresultaten of in hun tijdlijn op jou te klikken. De eigenschappen en kenmerken van jouw buyer persona zijn daarvoor erg belangrijk.
Wanneer bevindt hij/zij zich online? Welke platformen vindt hij/zij interessant? Tot welke content wordt hij/zij aangetrokken? Dat is voor iedere buyer persona anders. Je kunt content promoten via bijvoorbeeld:
- Social media
- E-mail
- Adverteren
- Gastblogs

You got this

12 Tips voor het creëren van content

1.  Creëer een samenhangend verhaal met een helder doel
2. Bepaal het juiste onderwerp en het juiste kanaal*
3.  Schrijf je content altijd naar je buyer persona
4. Gebruik SEO
5.  Denk goed na over de juiste titels, metadescriptions en tags
6.  Creëer unieke content
7.  Combineer tekst en beeld
8.  Maak je content goed leesbaar voor alle apparaten
9.  Wees kort en bondig, niet langdradig.
10. Link in de tekst naar externe en interne bronnen
11.  Laat collega’s de tekst redigeren
12. Meet en analyseer de content

* Vanuit het onderzoek naar je buyer persona zul je al wat ideeën hebben gekregen voor    onderwerpen. Ideeën kun je ook opdoen via social media, forums, communities, of andere                platformen waar jouw potentiele klanten (met elkaar) in gesprek zijn. Ook de afdeling sales en            service zijn een goede inspiratiebron. Brainstormen met verschillende afdelingen over onderwerpen leveren vaak veel ideeën op.

Dit was deel zeven van de 14 uit de serie ‘Meer succes met leadgeneratie’. Over twee weken plaatsen we deel acht! Social media zal in dit deel centraal staan. Wil je deze serie automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Lees alle tips tot nu toe:

Tip 1: De Buyer Persona

Tip 2: De Buyer’s Journey

Tip 3: Het bepalen van je online strategie

Tip 4: Marketing KPI’s

Tip 5: Je website

Tip 6: Landingspagina’s en CTA’s

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
One4marketing gratis ebook leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

leadgeneratie

14 tips voor leadgeneratie - 6. Landingspagina’s en CTA’s

Welkom bij ‘Meer succes met leadgeneratie’. Een serie blogs die je helpen om meer kwalitatieve..

leadgeneratie

14 tips voor leadgeneratie - 5. Je website

Een website kan serieus verschil maken in de omzet van jouw bedrijf. Mits je het goed doet, kan je..