<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
14 tips voor leadgeneratie - 6. Landingspagina’s en CTA’s

14 tips voor leadgeneratie - 6. Landingspagina’s en CTA’s

auteur
Een enorme doorzetter die ervan geniet om haar kennis te personaliseren en jou hierdoor te helpen.
One4marketing

Welkom bij ‘Meer succes met leadgeneratie’. Een serie blogs die je helpen om meer kwalitatieve leads te genereren. Dit is het zesde blog van de 14-delige serie die bij One4Marketing wordt gepubliceerd. Wil je automatisch de nieuwste blogs in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

We hebben in het vorige blog kort gesproken over het gebruik van landingspagina’s en CTA’s. Deze keer gaan we hier dieper op in.

Maak gebruik van landingspagina’s en CTA’s

Je moet ervoor zorgen dat bezoekers ‘landen’ op een pagina die betrekking heeft op hun buyer's journey. De landingspagina is een plek zonder afleidingen waar je je volledig kunt richten op het converteren van de bezoeker. Het enige doel van de landingspagina is dat het formulier ingevuld wordt. 

Refereer aan waar zij vandaan komen (social media, google etc.), schrijf content dat past bij hun fase in de journey en zorg dat de bezoeker getriggerd wordt om extra informatie te downloaden via een formulier (dit kan via een Call To Action (CTA)). Door middel van een formulier probeer je extra informatie te krijgen over de lead in ruil voor nuttige informatie voor de lead.

Ditzelfde geldt voor CTA’s. Een Call-To-Action (CTA), is een tekst en/of een afbeelding met een knop die jouw bezoekers aanzet tot een actie. Roep om een actie te ondernemen, betekent het letterlijk. Bijvoorbeeld het downloaden van een e-book of whitepaper, aanmelden voor een nieuwsbrief, een webinar, een kortingscode, een free trial enzovoorts. CTA’s kunnen in alle marketinguitingen worden ingezet. Van blogs tot nieuwsbrieven en van de homepage tot social media. Door middel van CTA’s kun je bezoekers converteren naar kwalitatieve leads. Zorg dat CTA's gepersonaliseerd zijn en passen bij de behoefte van de bezoeker.

Landingspagina’s, waarom zijn ze zo belangrijk?

Het doel van een landingspagina is om bezoekers om te zetten in leads. Daarom staat er op de pagina een formulier die bezoekers kunnen invullen om extra informatie te krijgen over een onderwerp die hun interesse heeft gewekt. 

Veel bedrijven leiden bezoekers via social media, advertenties etcetera naar de homepage van de website. Om echt leads te genereren is dit geen verstandige keuze. Je moet namelijk proberen om de aandacht van de bezoeker niet af te leiden met andere content van de website en hen vooral niet te laten zoeken naar interessante content. Het doel is om hen te leiden naar het formulier en die kostbare gegevens te verzamelen.

Tips voor de landingspagina

 1. Zorg dat het aansluit bij de bron waar de bezoeker vandaan komt. Als de bezoeker het idee heeft op een andere website te zijn beland kan hij sneller afhaken. Gebruik de kleuren en stijl die de website weerspiegelen. Wijk niet van je huisstijl af. 
 2. Gebruik afbeeldingen of video’s die illustreren wat je aanbiedt. Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden. En voor die 1000 woorden heb je geen ruimte.
 3. Zet het formulier bovenaan de pagina, zodat men niet hoeft te scrollen. Als niet direct duidelijk is wat bezoekers op deze pagina moeten doen, zijn ze vaak snel weer weg. 
 4. Gebruik een duidelijke en opvallende CTA om naar de landingspagina te verwijzen. Het moet duidelijk zijn dat je erop kunt klikken. 
 5. Maak een kort formulier met alleen gegevens die je echt nodig hebt. Zoals naam en e-mailadres. Houd de drempel zo laag mogelijk. 
 6. Schrijf een kort en bondige, maar overtuigende tekst over het aanbod. Dit kun je het beste schrijven in een probleem -> oplossing volgorde met gebruik van opsommingen. Schrijf dit op een manier dat jouw bezoeker zich herkent en aangesproken voelt. Zet dit onder een positieve kop die meteen vertelt welk voordeel de bezoeker krijgt bij het downloaden van extra informatie.
 7. Maak je pagina gebruiksvriendelijk voor alle apparaten. Een groot deel van de bezoekers komt tegenwoordig via hun mobiel op je website.
 8. Zet een paar quotes van tevreden gebruikers op de pagina. Social proof werkt het best! 
 9. Verwijder alle onderdelen die de bezoeker kunnen afleiden. Zoals navigatie etc. Laat alleen het logo staan waarmee men terug kan keren naar de homepage. 
 10. Vergeet de bedankpagina niet! Dit is het eerste wat iemand ziet als hij/zij geconverteerd is tot een lead. Probeer verwachtingen te overtreffen. Hier kan men direct de download openen.
 11. Test of de landingspagina effect heeft. Dit kun je doen door middel van een A/B test, maar ook door het aantal paginabezoeken, het aantal contacten die je hebt gekregen d.m.v. het formulier, bounce percentage, enz.
 12. Zorg voor een video,die uitleg wat je krijgt, wanneer je het formulier invult en de download doet

Hoe maak je nou die perfecte CTA?

Onderaan deze blog zie je een CTA. Soms staan er ook CTA's halverwege een blog, maar wij doen dat vaak niet. Een paar tips voor een succesvolle CTA:

 • Opvallende kleuren, stijl en ontwerp
 • Combinatie van een afbeelding en tekst(regel) (max. 5-6 woorden)
 • Duidelijke omschrijving wat mensen kunnen verwachten als ze klikken (voornamelijk welke voordelen)
 • Een CTA leidt naar een landingspagina
 • Test verschillende CTA’s
 • Bedenk welke overtuigingstechnieken je kunt gebruiken. 'Mis niets' werkt beter dan 'Ontvang iets'. 

Dit was deel zes van de 14 uit de serie ‘Meer succes met leadgeneratie’. Over twee weken plaatsen we alweer deel zeven, in dit deel gaan we het hebben over het creëren van waardevolle content voor jouw leads. Wil je deze serie automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Lees alle tips tot nu toe:

Tip 1: De Buyer Persona

Tip 2: De Buyer’s Journey

Tip 3: Het bepalen van je online strategie

Tip 4: Marketing KPI’s

Tip 5: Je website

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

leadgeneratie

14 tips voor leadgeneratie - 7. Waardevolle content

We zijn alweer op de helft! In de vorige delen van deze serie heb je uitleg en informatie gekregen..

leadgeneratie

14 tips voor leadgeneratie - 5. Je website

Een website kan serieus verschil maken in de omzet van jouw bedrijf. Mits je het goed doet, kan je..