<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
14 tips voor leadgeneratie - 3. Het bepalen van de strategie

14 tips voor leadgeneratie - 3. Het bepalen van de strategie

auteur
Een enorme doorzetter die ervan geniet om haar kennis te personaliseren en jou hierdoor te helpen.
One4marketing

In de vorige twee blogs van deze serie hebben we een korte uitleg gegeven over de leadgeneratie, de buyer persona en de buyer’s journey. Deze week hebben we weer een nieuwe tip om jou te helpen met het genereren van meer leads. Let’s go!

Bepaal je strategie

Je kunt niet zonder een strategie. Zonder strategie heb je geen richtlijn en geen doel. Je hebt enorm veel concurrentie, dus je moet een gedegen plan hebben. Een strategie helpt om doelen te halen, voortgang bij te houden, prioriteiten te stellen en te motiveren.

Ons recept voor een strategie noemen wij Digital Business Strategy. Dit is een strategie die de basis vormt voor een gehele inbound methode. Hier komen veel van de tips uit de eerdere blogs samen. Zo begin je met de buyer persona en zijn journey, KPI’s, een contentstrategie en leadgeneratie campagnes.

Your lead generation strategy needs to be as dynamic as the people you’re targeting. Trends change, behaviors shift, opinions morph … so should your lead gen marketing.

Lindsay Kolowich - HubSpot

Behaal je doelen met de digital business strategie

Campagnes vormen een belangrijk onderdeel van de digital business strategie. Wij geven de voorkeur aan meerdere campagnes tegelijk met een duur van ongeveer drie maanden. Campagnes die elkaar versterken, maar gericht zijn op één buyer persona en zijn pijnpunt. Zodra de campagnes gaan lopen zul je veelvuldig moeten monitoren om te kijken of de campagne succes hebben en waar je kunt optimaliseren en verbeteren om jouw kortetermijn-, of langetermijndoelen te halen.

Door middel van deze campagnes trek je nieuwe prospects aan, zorg je ervoor dat prospects klanten worden, klanten promoters en dan promoters weer voor nieuwe prospects zorgen.

Een strategie definieer je gezamenlijk met de verschillende afdelingen van de organisatie, en je voert het ook uit met behulp van alle afdelingen. Content maak je specifiek voor je buyer persona’s in de verschillende fases van de buyer’s journey. Welke content je kiest, hoe vaak je het plaatst, hoe je het verspreidt en waarom je daarvoor kiest leg je verder uit in de strategie. Natuurlijk bepaal je voor iedere stap in de strategie de juiste boodschap.

Person Holding Black Pen and Book Near Pink Ceramic Mug

Wat heb je nodig voor een goede strategie?

In een strategie werk je uit wat je gaat doen, waarom je dat gaan doen, hoe je dat gaat doen, met wie je dat gaat doen en wanneer je dat gaat doen. Om een goede strategie neer te zetten zul je een aantal dingen inzichtelijk moeten maken:

Missie en visie

Waar wil ik naartoe met mijn bedrijf? Waarom wil ik daar naartoe? Waar sta ik voor? Wat zijn onze kernwaarden? Dit definieer je bij een missie en een visie. In de strategie werk je uit hoe je dit gaat waarmaken. 

KPI’s

Hier gaan we in het volgende blog van deze serie verder op in. In het kort is het belangrijk dat je de voortgang bijhoudt. Dit doe je door middel van KPI’s (Key Performance Indicators). Hiermee meet je bepaalde elementen van de strategie.

Buyer persona’s en de buyer’s journey

Hier hebben we het in de eerste twee blogs uitgebreid over gehad. Met een buyer persona schets je een profiel van een potentiële klant. Je zoekt uit wat hun doelen zijn, wat hen motiveert, wat hun kenmerken en eigenschappen zijn, etcetera. Met de buyer’s journey breng je de reis in kaart die een iemand aflegt voordat hij/zij klant wordt, zodat je op het juiste moment de juiste content kunt aanbieden. Lees hier meer over de buyer persona en de buyer’s journey .

Budget

Het kan bijvoorbeeld van toegevoegde waarde zijn om, bepaalde content te promoten of te adverteren, een extra personeelslid voor het marketing of sales team aan te nemen. Ook dit bepaal je in de strategie.

Concurrentie

Wie zijn eigenlijk je concurrenten? Wat doen zij precies en hoe onderscheiden zij zich? Hoe positioneren zij zich? Wat voor middelen gebruiken zij?

Verantwoordelijkheden

In dit onderdeel werk je uit wat de taakverdeling is. Breng de volgende zaken in kaart: welke teams zijn verantwoordelijk voor welke taken? Wie zijn er verantwoordelijk voor verschillende kanalen, KPI’s etcetera.

Dit was tip 3 van de 14 uit de serie ‘Meer succes met leadgeneratie’. Over twee weken plaatsen we tip 4. Tip 4 staat inmiddels online. We verklappen vast dat het over KPI’s gaat! Wil je deze serie automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Lees alle tips tot nu toe:

Tip 1: De Buyer Persona

Tip 2: De Buyer’s Journey

Tip 4: Marketing KPI’s

Tip 5: Je website

Tip 6: Landingspagina’s en CTA’s

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

leadgeneratie

14 tips voor leadgeneratie - 7. Waardevolle content

We zijn alweer op de helft! In de vorige delen van deze serie heb je uitleg en informatie gekregen..

leadgeneratie

14 tips voor leadgeneratie - 6. Landingspagina’s en CTA’s

Welkom bij ‘Meer succes met leadgeneratie’. Een serie blogs die je helpen om meer kwalitatieve..

leadgeneratie

14 tips voor leadgeneratie - 5. Je website

Een website kan serieus verschil maken in de omzet van jouw bedrijf. Mits je het goed doet, kan je..