<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Van outbound naar inbound marketing voor ERP marketeers (2/2)

door: Driek Geurtsen

Van outbound naar inbound marketing voor ERP marketeers (2/2)

Van outbound naar inbound marketing voor ERP marketeers (2/2)

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing
iStock 000008064977XSmall

Wie wordt verantwoordelijk voor het aanjagen van de overgang? Het antwoord is: iedereen!

In het vorige artikel Van outbound naar inbound marketing voor ERP marketeers (1/2) ging het over het waarom. In dit artikel gaat over hoe.

Wie wordt verantwoordelijk voor het aanjagen van de overgang? Het antwoord is: iedereen!

 

 

Stel interne hulpbronnen vast

  • Inbound marketing vereist een wijziging in het denken van je totale organisatie, omdat de betrokkenheid van elke medewerker nodig is.
  • Als marketeer moet uitzoeken wie het beste content kan schrijven binnen jouw organisatie.
  • Daarnaast is het belangrijk om te brainstormen met je collega’s die rechtstreeks contact hebben met klanten. Zo kun je content en ideeën genereren. Content die gebaseerd is op de analyse van de behoeften van de klanten met wie zij dagelijks contact hebben.
  • Je moet op zoek gaan naar enthousiaste collega’s die iets voelen voor inbound marketing, en hen trainen om de verandering te leiden.
  • Wanneer specifieke vaardigheden als schrijven, webontwerp en branding intern missen, overweeg dan eens om deze taken uit te besteden aan een bureau, dat dit werk voor jou kan doen.

 

Zorg dat je online aanwezig bent

Je websit is het vertrekpunt, maar je blog is de kern van je inbound en online marketingstrategieën. De content van je website moet fris, relevant, interessant en uitgebreid zijn, om zo de mogelijkheden om online vindbaar te zijn te vergroten.

Als je dat niet hebt zorg dan voor een modern CMS. Hiermee kun je of je team snel en eenvoudig content toevoegen, aan bestaande en nieuwe pagina’s (YouTube films, teksten , foto’s, e-books en klantcases etc.).

Je aanwezigheid online omvat ook je activiteiten via social media als LinkedIn, Facebook en Twitter. Het is belangrijk om te begrijpen op welke wijze social media worden ingezet door je klanten en in je werkveld.

 

Maar nog beter start: 'met bloggen, de kern van inbound marketing'.

Met je Blog kun je elke week nieuwe artikelen met echte kennis over alles wat te maken heevt met ERP toevoegen. Over het de voordelen, over klanten, over selecteren, financieren, implementeren, gebruiken, opleiden en ga zo maar door. Nog eentje dan: Over de inkopers en ERP, de planners en ERP, over… De regel bij bloggen is trouwens, geen reclame voor eigen parochie maar echte kennis. En minimaal een keer per week een post.

 

 

Toewijding, vastberadenheid en tijd

Inbound marketing is een langetermijnstrategie, die succesvol is gebleken voor organisaties die ervoor gaan om zich deze strategie eigen te maken. Het is niet de kortste weg naar de uitgang of een tovermiddel, maar de positieve resultaten die je bereikt door de tijd heen zijn het geduld en je vastberadenheid om ermee door te gaan meer dan waard.

 Lees ook: Van outbound naar inbound marketing voor ERP Marketeers (1/2)

Outbound Marketing op een Inbound manier

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..