<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Naar de beurs? inbound marketing als offline experience

door: Driek Geurtsen

Naar de beurs? inbound marketing als offline experience

Naar de beurs? inbound marketing als offline experience

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Naar de beurs? Maak er een offline inboundmarketingexperience van

Hoe maak je van inbound marketing ook offline een belevenis? Verhoog de opbrengst van deelname aan beurzen: zo sluit beursdeelname aan op je inbound marketing en maak jij van je beursstand een offline inbound marketingexperience. 

 Er zijn verschillende redenen waarom je inbound marketing (nog) niet werkt. Als deze meer lijkt op schreeuwende outbound, bijvoorbeeld. Of wanneer je nog maar net begonnen bent. Doorgaans duurt het gemiddeld een jaar voordat inbound marketing daadwerkelijk winstgevend is.

Voor de duur van het overgangstraject van outbound naar inbound is het dus best raadzaam om je inbound marketing aan te vullen met outbound marketingmiddelen.  Eerder schreef collega Tobias Pasma al een serie blogartikelen over outbound marketing op een inbound manier betreffende:

Waarom beursdeelname aansluit op jouw inbound marketingstrategie

In bovenstaand handige overzicht is een missende factor: beursdeelname. Anders dan bij cold calling en andere vormen van outbound marketing, zijn beursbezoekers zoekende naar nieuwe ontwikkelingen, mogelijke leveranciers en/of klanten en passende oplossingen. Je overvalt diegene niet met je aanwezigheid via de telefoon, e-mail of televisie; maar kunt ervan uitgaan dat hij aanwezig is met een bepaald doel. Hij heeft het initiatief genomen om de beurs te bezoeken en vorm te geven aan het vervolg van zijn zoektocht. Het zijn letterlijk rondwandelende prospects. In die zin is de beurs haast een reallife SERP (Search Engine Results Page).

Net als Googles' resultatenoverzicht, staan beurzen vrijwel synoniem voor informatie-overload. Gesprekken hier, kennismaking daar en vele indrukken te verwerken. Hoe zorg je er als bedrijf voor dat jij eruit springt en diegene bent die je prospects onthouden? Kies voor een offline aanpak van je inbound marketing! 

Hoe aantrekkelijk is jouw beursstand?

Het geheim van de succesvolle, online metadescription is aantrekkingskracht. Om de SERP-vergelijking maar even door te trekken: het succes van jouw beursdeelname staat of valt met de aantrekkingskracht van jouw beursstand, de offline metadescription. Lok je met prikkelende video's, aanlokkelijke brochures en innemende demonstraties bezoekers naar je stand? De fysieke kennismaking met jouw product of dienst is één van de voordelen van beursdeelname. Maar de offline inbound marketing experience kan nog een stapje verder.

Offline experience: de buyer journey

Net als in de digitale buyer journey, bevinden beursbezoekers zich in diverse stadia. Welnu, het zou een beetje vreemd zijn om bij iedere persoon die je spreekt punten op zijn voorhoofd te plakken - om het principe van leadscoring maar even aan te halen. Maar zodra je in gesprek bent met een geïnteresseerde bezoeker, weet je - als het goed is - al snel genoeg in welke fase hij of zij zich bevindt met dank aan verbale en non-verbale signalen.

Vergeet, om in te haken op de juiste fase in de buyer journey, de standaard brochure en productcatalogus. Categoriseer de pijnpunten van de buyer persona, waarvan je weet dat jij ze op de beurs gaat tegenkomen. Giet voor iedere fase wat actuele blogs en e-books met betrekking tot zijn pijnpunten in een mooi vormgevingjasje en laat deze drukken. Uiteraard zijn mogelijke bestaande URL's veranderd en verwijs je uitsluitend naar landingspagina's.

Koppel ook direct het visitekaartje van de aanwezige vertegenwoordiger aan de fysieke kennismiddelen, zodat de drempel om contact op te nemen bij vragen en opmerkingen laag ligt. Op die manier kun jij je leads op persoonlijke wijze door hun aankoopproces leiden.

Het voordeel van deze werkwijze?

Niet alleen claim jij online je positie als thoughtleader: met de aangereikte fysieke kennis weten prospects je nu ook offline te vinden. Bovendien is de kans groter dat zij na het beursbezoek de blogs en gedrukte e-books erbij pakken om in rust door te bladeren; dan wanneer je hen tussen neus en lippen door hebt verwezen naar je blogs online, waarin wel eens een oplossing zou kunnen staan. Je voorziet hen van gemak en gemak dient de mens!

Download gratis ons handboek 'Outbound Marketing op een Inbound Manier': 

 

Outbound Marketing op een Inbound manier

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..