<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Marketing automation, een must voor de marketeer

door: One4marketing

Marketing automation, een must voor de marketeer

Marketing automation, een must voor de marketeer

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Marketingautomation-250755-edited.png

Het is je vast niet onbekend, marketing automation of marketing automatisering. Pas schreven we er nog een blog over wanneer je het moet inzetten. Maar ik kan me indenken dat je je afvraagt waarom het nou zo goed zou zijn zoals velen beweren. Is het niet gewoon een technologisch hebbedingetje? Of is het niet gewoon een tijdelijke trend? Integendeel: veel organisaties kunnen niet meer zonder! In deze blog neem ik even de tijd om je uit te leggen waarom marketing automation marketeers blij maakt. 

1. Alles, maar ook echt ALLES is inzichtelijk

Wil je weten hoeveel views die ene blog heeft gehad? En hoeveel lezers van die blog uiteindelijk lead zijn geworden? Of wil je nog een stapje verder en wil je zien welk social media kanaal jou uiteindelijk de meeste klanten heeft opgeleverd?

Je kunt het zo gek niet bedenken, of marketing automation laat het zien. Met marketing automation wordt de lang gekoesterde droom van marketeers eindelijk waarheid: jouw marketinginspanningen meten en inzichtelijk maken, zodat je eindelijk de meerwaarde van marketing voor jouw organisatie kunt aantonen!

Reports van blog in HubSpot

2. Data-driven marketing is ineens mogelijk

Doordat je alle activiteiten kunt bijhouden, is data-driven marketing ineens geen illusie meer, maar een mogelijkheid. Jordi van Rijn Marketingfacts legt dit duidelijk uit in zijn blog op Marketingfacts. Hierin stelt hij dat 2016 het jaar is van data-driven marketing en benoemt zelfs dat dit misschien wel dé belangrijkste trend is van het moment. Dat komt o.a. doordat je veel doelgerichter te werk kan gaan met meer complexe campagnes. 87,8 % van de bedrijven ziet data-driven marketing als een middel om groei te realiseren en beseffen dat het misschien zelfs nodig is om dit te realiseren.

3. Het brengt al je marketinguitingen samen op 1 plaats

Zoals Nicole al in haar blog zei, kun je alle losse tools koppelen op één enkele plaats. Dit zorgt ervoor dat je efficiënter te werk kan gaan en minder uren kwijt bent. Het CRM, social media, e-mailtool, Google Analytics, website,… Het is tegenwoordig een enorm web aan verschillende marketingtools. Marketing automation brengt dit allemaal samen op één plaats, gewoon om je leven weer wat makkelijker te maken. Hieronder zie je de menubalk van het HubSpot marketingplatform waarin alle functionaliteiten naar voren komen. 

Menubalk HubSpot

4. Automatisch je leads warm maken

Je krijgt de mogelijkheid om automatisch je leads warm te maken door workflows in te richten. HubSpot heeft deze workflows ontwikkeld in hun marketing automation om leads op een efficiënte manier door de funnel te leiden. Een workflow houdt het gedrag van je websitebezoekers in de gaten en kijkt wat ze op dat moment nodig hebben. Deze workflow heb je zelf ingericht zodat deze op de juiste momenten in werking gaat. Hierbij kunnen e-mails ingezet worden om de lead die stap verder te helpen.

Stel je eens voor! Niet langer hoef je leads handmatig op te volgen, maar op basis van hun gegevens, wensen en behoeften kun je ze automatisch een vervolgactie toesturen. 

5. E-mailmarketing werkt beter

Het kan zijn dat je bedrijf al gebruik maakt van een e-mailtool. In marketing automation zit ook zo'n tool, maar zoals Roy Smid in zijn blog op B2Bmarketeers zegt gaat de e-mailtool bij marketing automation dieper. Zo wordt namelijk de gehele reis van de lead in de gaten gehouden en niet alleen de e-mailactiviteiten. Daardoor kan er specifiek en gepersonaliseerd gemaild worden, waardoor meer mensen de e-mails ook daadwerkelijk openen en doorklikken.

6. Marketing automation denkt mee

De marketing automation die we bij One4Marketing gebruiken denkt mee met ons. Nu heeft lang niet iedere aanbieder dit, HubSpot is hierin een voorloper op anderen. Als ik bijvoorbeeld zoals nu mijn blog schrijf kijkt HubSpot mee. Heb ik te weinig keywords? Of een zwakke titel? Of misschien mis ik een CTA. HubSpot laat mij weten wat ik aan moet passen om mijn blog beter te maken. Of als een blog aanzienlijk sterk is opgebouwd, wordt dat ook gemeld. Zo kan marketing automation helpen je marketinguitingen ook in kwaliteit te verbeteren.

Schermafbeelding_2016-03-15_om_13.36.32.png

Er zijn nog vele andere redenen waarom marketing automation een goede oplossing is voor het digitale web van tegenwoordig. Bovenstaande voordelen zijn echter gebaseerd op onze eigen automatisering: HubSpot. Bedrijven die gebruikmaken van marketing automation krijgen over het algemeen betere beoordelingen van klanten, dit verschil kan aanzienlijk groot zijn.

Misschien is dit een goede reden om marketing automation te overwegen voor je bedrijf. Bij interesse kun je altijd vrijblijvend een demo van HubSpot aanvragen om de software zelf te ontdekken. 

New call-to-action

 

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

marketing-automation

Hoe werkt marketing automation in HubSpot?

Ben je benieuwd hoe marketing automatisering in HubSpot eruit ziet? We laten je kennismaken met het..

marketing-automation

Welke spelers zijn er in marketing automation? | One4marketing

Welke aanbieders zijn er op het gebied van marketing automatisering? Waarin verschillen ze van..

marketing-en-sales

All-in-een software of best-of-breed: wat werkt het beste?

Ben je op zoek naar de juiste software voor marketing en sales? Dan is het goed om te weten of je..