<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Alles wat je moet weten over de nieuwe sales tool van HubSpot

door: Driek Geurtsen

Alles wat je moet weten over de nieuwe sales tool van HubSpot

Alles wat je moet weten over de nieuwe sales tool van HubSpot

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

HubSpot, de software die alle online marketingactiviteiten van ons en al onze klanten automatiseert, monitort, ondersteunt en optimaliseert, komt met een geweldige productupdate. HubSpot heeft namelijk een geïntegreerd CRM-systeem ontwikkeld. In HubSpot heb je nu de mogelijkheid om al je sales- en marketingactiviteiten in één oogopslag te zien en te coördineren. Een goede samenwerking tussen marketing en sales is enorm belangrijk voor een goed bedrijfsresultaat. Sales en marketing werken samen aan het verkrijgen van nieuwe klanten. Deze productupdate helpt om niet alleen de marketing, maar ook de sales op een inbound manier te doen.

"We started HubSpot because we felt the way consumers shop and buy had fundamentally changed. The inbound movement has helped transform the world of marketing, and we really feel like there's a huge opportunity to transform the customer experience with sales technology that enables companies to sell more, better, and faster."- Brian Halligan, CEO van HubSpot


Wie doet wat en wanneer?

HubSpot werkt zeer intuïtief. Dat vond ik al vanaf het begin dat ik ermee werkte. Het is een systeem waar je op een simpele en beeldende manier te werk gaat. Het werkt met grote knoppen, je sleept tekstvakken of afbeeldingen naar de plaats waar jij ze wilt hebben, zonder dat er technische kennis nodig is. Dit geldt ook voor het CRM-systeem.

Het openingsscherm is een overzicht van al je contactpersonen. Wanneer je een persoon aanklikt zie je een tijdlijn met alle activiteiten die ondernomen zijn richting deze persoon. Het plannen of noteren van een nieuwe activiteit is heel eenvoudig. Je hoeft alleen te klikken op een van de activiteiten die bovenin het menu staan. En je kunt aan de slag!

HubSpot_CRM_1

Wat ik heel fijn vind, is dat je vanuit het scherm van je contactpersoon direct kunt mailen. Naast de standaard opties om taken en notities aan te maken, verzend je direct een e-mail vanuit jouw eigen naam. Ideaal!

Er is ook een optie om iemand direct te bellen dankzij het programma ‘HubSpot Talk’. Hiervoor moet je alleen een telefoonnummer registreren waarmee jij belt. Ons huidige telefoonnummer werkt hier helaas niet op. De functionaliteit zou wel handig zijn, aangezien je het gesprek kunt opnemen in HubSpot en gemakkelijk kunt terug luisteren in de tijdlijn van de persoon waarmee je belde. We gaan dit zo snel mogelijk in orde te maken voor ons eigen HubSpot CRM en zullen het melden zodra we het werkend hebben.


Een intelligent systeem

HubSpot is een systeem waar je heel veel profijt van kunt hebben, als je het goed inricht en goed gebruikt. Dit kost soms even wat opstarttijd, maar dan heb je ook wat. Het CRM is iets minder uitgebreid dan de marketingomgeving, dus hier kun je redelijk snel mee aan de slag.

Wat heel fijn is, is dat HubSpot voor de marketeer heel veel intelligentie bevat, en nu is al deze intelligentie ook voor de salesmedewerker beschikbaar.

HubSpot_CRM_2


Laat die deals maar komen!

In het CRM-systeem kun je een overzicht zien van de salestrajecten waar je mee bezig bent. Je kunt ze indelen per fase. En dat gaat heel simpel. Zo begin je bijvoorbeeld met de organisaties die je wilt benaderen of die passen in het beeld van jouw ideale klant. Daarna kun je kijken of ze daadwerkelijk gekwalificeerd zijn. Willen ze het komende jaar investeren in een product of dienst als die van jou bijvoorbeeld? Of hebben ze genoeg budget voor jouw product of dienst?

Je loopt het hele salestraject door en kan steeds de organisatie plaatsen in de fase waarin ze zich op dat moment bevinden.

HubSpot_CRM_3


Always be helping

Het CRM-systeem is overzichtelijk en geeft je inzicht in veel interessante informatie voor jou en je organisatie. Een belangrijke kanttekening is wel dat je er echt even voor moet gaan zitten, om het goed in te richten. Dan behaal je immers het meeste resultaat. Overigens geldt dit voor alle CRM-systemen.

En ik wil eindigen met een mooie quote van Brian Halligan, CEO van HubSpot over de Inbound Salesprofessional. Voor Inbound Marketing geldt dat je jouw doelgroep helpt bij het vinden van een oplossing voor hun probleem, als zij eraan toe zijn. Je gaat die oplossing niet blijven aanbieden op een manier en op momenten die voor hen niet wenselijk zijn. Dit geldt ook voor Inbound Sales.

"The traditional sales process in broken. Instead of "always be closing," the next generation of sales leads will "always be helping."

Wie weet wil jij meer weten over HubSpot als marketing automatiseringssoftware of wil je aan de slag met het CRM-systeem. Leuk! Wij helpen je graag!

Hubspot Demo uitproberen

 

Meer weten over het CRM-systeem van HubSpot op de website van HubSpot zelf? Klik dan op onderstaande afbeelding.

crm-cta-hubspot

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?