<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Een sterk merk is mensenwerk: Online positioneren voor B2B-bedrijven

door: Nicoline Maes

Een sterk merk is mensenwerk: Online positioneren voor B2B-bedrijven

Een sterk merk is mensenwerk: Online positioneren voor B2B-bedrijven

Nicoline Maes - One4marketing
One4marketing

nextmarketing-3.jpgKen jij je plaats? Is het duidelijk wat de goede online plek is voor jouw B2B bedrijf? En weet je wie je doelgroepen precies zijn? En dan bedoel ik niet alleen je klanten en prospects. En wat doen je concullega’s precies online, wat gaat daar goed en wat minder? Als deze vragen meer vragen dan antwoorden oproepen, dan is de interactieve breakoutsessie over online positioneren tijdens Next Marketing 2016 echt iets voor jou!

Een solide inboundmarketing- en contentstrategie zijn gebaseerd op een scherpe online positionering. Alleen wanneer je begrijpt welke problemen jouw diensten of producten oplossen voor je prospects en klanten, en met wie je online een gesprek wil beginnen, kun je effectief met de nieuwe media aan de slag. Er zijn veel factoren die je in kaart moet brengen om je bedrijf klaar te stomen voor online succes. En juist daarom is deze positioneringsfase zo cruciaal.

In de breakoutsessie met Nicoline Maes tijdens #NM16 gaan we samen aan de slag. Door het volgen van een aantal logische stappen zetten we de aanzet tot de online positionering van jouw bedrijf of organisatie.

Tijdens de sessie volgen we deze drietraps-raket;

1. Wie ben je als merk/bedrijf en wat maakt jou uniek? 

We gaan in gesprek door een tweetal vragen uit mijn positionering-tool: ‘de online waarde-propositie’ te beantwoorden. Het doel is om altijd vanuit je grootste kracht te opereren. We koppelen één van je usp's aan een zoekvraag van je prospects.

2. Wie zijn je doelgroepen? En wat doen ze online?

We kiezen een doelgroep-segment. Als oefening gebruiken we Facebook vanuit het gezichtspunt van de gekozen doelgroep. In welke 'state of mind' zijn de mensen waar jij mee in gesprek wilt komen wanneer ze bijvoorbeeld Facebook gebruiken? Wat zijn ze aan het doen? Waar reageren ze op en wat vinden ze irritant? Ik laat ik een voorbeeld zien van een buyer-persona van een van mijn klanten en hoe deze persona helpt om prospects met de juiste content te benaderen en te activeren.

whatisrelevant.jpg 

3. Wat jij wil vertellen vs. wat zij willen horen; relevantie!

Hoe breng je je boodschap zo over dat deze wordt gelezen, wordt begrepen en reacties uitlokt? We gaan samen een case van iemand uit de zaal behandelen. Ook bedenken we een post met behulp van mijn content interactiviteitschecklist.  

Mijn brede ervaring bij verschillende bedrijven en organisaties staat garant voor leuke verhalen en legio praktijkvoorbeelden. Ook mijn jarenlange ervaring als trainer neem ik mee in deze breakoutsessie. Uit de vroege aanmelders voor mijn breakoutsessies kies ik twee cases die we tijdens de sessies nader gaan bekijken. Meld je dus meteen aan!

 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?