<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Pinterest als marketing tool? Jazeker!

door: One4marketing

Pinterest als marketing tool? Jazeker!

Pinterest als marketing tool? Jazeker!

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Pinterest voor Inbound MarketingEen plaatje zegt meer dan duizend woorden. Het visuele Social Media netwerk Pinterest laat zien dat dat ook werkt voor Social Media. Het staat op nummer 10 van meest bekende Social Networks. Binnen de Inbound Marketing worden verschillende Social Media netwerken vaak ingezet om content te delen en thoughtleader in een bepaalde branche te worden. In hoeverre is Pinterest inzetbaar voor Inbound Marketing doelen?

Het doel van Pinterest dat zij zelf hebben opgesteld is “to connect everyone in the world through the ‘things’ they find interesting.” Voordeel van dit Social Media netwerk is dus dat mensen onderling verbonden worden door gemeenschappelijke interesses. Dat maakt het makkelijker om jouw doelgroep te bereiken op dit netwerk.

Daarnaast kunnen Pinterest gebruikers met hun Twitter of Facebook account inloggen op Pinterest. Deze onderlinge verbindingen tussen de verschillende Social Media kanalen maken het makkelijker om op meerdere plaatsen tegelijk content te delen. Jouw content op Pinterest kan dus meteen via meerdere kanalen gedeeld worden, wat zorgt voor snellere verspreiding.

Waar je wel mee op moet passen is dat Pinterest aangeeft tegen zelfpromotie te zijn. Nu is Inbound Marketing natuurlijk ook al gebaseerd op het leveren van voor jouw volgers interessante content, en niet op zelf promotie. Daarom past Pinterest ook goed in de Inbound Marketing filosofie. Al eerder heb ik een blog geschreven over de geschikte 10-4-1 ratio om content te delen. Denk dus vooral vanuit je doelgroep en lever content die voor hen interessant is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan quotes ter inspiratie of foto’s van dingen die een volger kan doen als hij jouw product heeft. Denk dus meer aan de lifestyle die je promoot dan aan de producten zelf.

Het is wel belangrijk om eerst een aantal pinboards te creëren voordat je het aantal volgers op gaat bouwen. Dan hebben je volgers ten minste ook een reden om jou te volgen. Maar wat voor boards maak je dan? Het is misschien gemakkelijker als je bedrijf ‘een ervaring’ als product heeft, maar ook als je een product of ander soort dienst levert kun je gebruik maken van Pinterest. Probeer het volgende eens:

  1. Gebruik visuele content dat je al hebt. Maak bijvoorbeeld een board met foto's van het management team (of als je een klein bedrijf hebt, van alle medewerkers) met een beschrijving van de persoon erbij. Ook andere bestaande foto's van jouw bedrijf of activiteiten kunnen geschikt zijn om op een board te plaatsen.
  2. Maak een board met de plaatjes die je bij je blogs gebruikt. Je zou toch al visueel sterke plaatjes in je blogs moeten gebruiken, dus kies dat plaatje dat je inhoud het beste weergeeft en zet er een link naar die specifieke blog artikel bij.
  3. Infographics of grafieken kunnen het ook goed doen op Pinterest. Deze vormen van content zijn sowieso al bedoeld als visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te overzien, dus uitermate geschikt voor een netwerk dat gebaseerd is op beelden.
  4. Plaatjes van e-books kunnen ook zorgen voor een goede leadgeneratie vanaf Pinterest. Link naar het e-book erbij en klaar.
  5. Maak een pinboard waar andere pinners aan bij kunnen dragen. Zo maak je ook slim gebruiken van interactie op dit netwerk. Hierdoor wordt de content variatie ook rijker en krijg je dat mensen echt engagen met jouw bedrijf.
  6. Maak een videogalerij aan. Video’s spreken nog meer tot de verbeelding dan stilstaande plaatjes en foto’s. Ook hier is het weer slim om te focussen op de levensstijl van jouw volgers en daarop in te spelen. 
  7. Zorg dat je boards maakt waar je volgers naar willen kijken. Ken je buyer persona's en speel in op hun behoeften. Dit geldt natuurlijk voor alle Social Media, maar waar je met een spannende titel soms nog wel mensen kunt prikkelen om wat te lezen, is een plaatje vaak met 1 oogopslag goed- of afgekeurd. Ken je volgers dus!

Zorg net als voor alle andere Social Media sites dat je de regels kent rondom wedstrijdjes en dergelijken die Pinterest heeft opgesteld. Probeer wat uit met verschillende boards en zoek uit wat voor jouw bedrijf werkt. Zorg dat je de knop om vindbaar te zijn via zoekmachines goed hebt staan en vergeet natuurlijk niet een Pin it! button naast je blogs te plaatsen. Dan kan Pinterest zeker een kans vormen om een echte bijdrage te leveren aan het aantal leads.

Maak jij al gebruik van Pinterest? En heb je nog meer tips voor het gebruik van Pinterest? Deel ze in een reactie!

LinkedIn ebook

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..