<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Het positieve effect van content marketing op uw eigen medewerkers

door: One4marketing

Het positieve effect van content marketing op uw eigen medewerkers

Het positieve effect van content marketing op uw eigen medewerkers

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing
  contentmarketingmedewerkers
 
Foto via frankwatching.com

Wat is er nu mooier dan uw medewerkers mee laten doen in de content marketing? Zij hebben een schat aan kennis over hun vakgebied die vaak niet volledig naar buiten komt in alleen het werk dat zij uitvoeren. Daarnaast is de content die zij produceren authentiek en het geeft uw bedrijf een gezicht. Personen spreken altijd meer aan dan bedrijven, dus waarom zou u uw medewerkers niet inzetten voor de content marketing?

Misschien denkt u nu: "daar zitten mijn medewerkers helemaal niet op te wachten." Wat nu als ik u vertel dat het juist een positief effect heeft op de medewerkers? Niet alleen is het goed voor de motivatie en de identificatie met het bedrijf, uw medewerkers ontwikkelen en ontplooien zichzelf ook.

Mensen die deelnemen aan activiteiten zijn vaak ook de grootste promoters en delen hun content via Social Media, praten erover, lezen de blogs van anders medewerkers, etc. Zij raken daardoor zelf steeds meer betrokken bij het bedrijf. Ineens hebben ze meer aandacht voor de content die geproduceerd wordt en zullen het ook sneller inzetten in hun werkzaamheden.

Daarbij zijn ze ook trots op hun eigen werk. Het heeft echt iets magisch om je naam boven een blog artikel te zien staan. Ineens ben jij de eigenaar en schrijver van dat stukje tekst. Dat geeft een gevoel van voldoening en trots, waardoor uw medewerkers ook emotioneel meer betrokken raken bij het bedrijf.

Vaak hebben werknemers niet eens door wat hun kennis eigenlijk waard is. Zodra ze dit kunnen delen en zich op kunnen stellen als "leraar" met waardevolle kennis, verandert dat compleet. Leraar is een gerespecteerd begrip en het geeft je medewerkers ineens een missie, namelijk mensen wat bijleren. Dit komt vooral de motivatie van je medewerkers sterk ten goede.

Door het schrijven van blogs en het creëren van waardevolle content ontwikkelen uw medewerkers zich ook. Ze moeten zich inlezen, onderzoek doen naar het onderwerp waarover zij schrijven / een filmpje maken, en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen. Zij groeien hierdoor in hun eigen vakgebied, bouwen hun expertise op en worden steeds meer thought leaders. Hierdoor worden ze dus ook voor u als werkgever steeds waardevoller voor het bedrijf.

Daarnaast ontwikkelen zij zich op communicatief gebied. Schrijven en je gedachten duidelijk op papier zetten verbetert je mondelinge communicatie vermogen, omdat je makkelijker onder woorden kunt brengen wat je nu eigenlijk bedoelt. Dit komt binnen uw bedrijf goed van pas bij de communicatie. Daarnaast maakt het ook uw medewerkers meer zelfverzekerd in hun communicatie en algehele houding. Zij dragen hierdoor ook zelfverzekerd uw merk uit naar de buitenwereld.

Er ontstaat werkelijk een content marketing cultuur binnen een bedrijf. Zeker als iedereen meewerkt en er gedeeld wordt welke winsten er worden behaalt dankzij de content marketing, zal dit steeds meer uitgroeien tot een onderdeel van de cultuur. Deze successen zijn belangrijk om te delen, want het laat zien waarvoor ze het allemaal doen. Daarbij wekt het nog meer trots op als "jouw blog" een klant heeft opgeleverd. Het werkt dus op twee manieren motiverend om hiermee door te gaan.

Laat wel uw medewerkers vrij in hoe ze deelnemen aan content marketing. Zo kan de één heel sterk zijn in schrijven, waar de ander liever een filmpje maakt. Ook het interviewen van een medewerker voor bijvoorbeeld een blog valt onder content marketing, dus dat is ook een goede optie. Het geven van meerdere mogelijkheden om te participeren neemt de excuses weg die ze in het begin zouden kunnen hebben om niet deel te hoeven nemen. Hierdoor vergroot u de veranderbereidheid. Na enige tijd zullen die gevoelens van weerstand ook verdwijnen bij uw medewerkers en wordt het een leuk onderdeel van de werkzaamheden.

Op deze manier is content marketing dus niet alleen een toevoeging in uw marketing strategie. Ook intern is het een waardevolle toevoeging doordat het uw medewerkers motiveert, stimuleert en zichzelf laat ontwikkelen. Dit resulteert voor u in een prettige cultuur en waardevolle medewerkers. Wat wilt u nog meer?

 

Laat u uw medewerkers al deelnemen in de content marketing? Deel uw ervaringen met mij in een reactie.

 

Inbound Marketing, Ebook

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..