<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Social media op het Sint-Pietersplein: 3 B2B marketing vooroordelen

door: One4marketing

Social media op het Sint-Pietersplein: 3 B2B marketing vooroordelen

Social media op het Sint-Pietersplein: 3 B2B marketing vooroordelen

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Op 13 maart 2013 begon er voor de katholieke kerk een nieuw tijdperk: op die dag werd de Argentijn Bergoglio tot paus gekozen. Dit leverde het volgende contrast op.

social-media-paus

Het zoeken van de verschillen met acht jaar geleden is op de afbeelding niet lastig. Terwijl nog geen decennium geleden iedereen nog zijn ogen gebruikte deze gebeurtenis te zien, licht het St. Pietersplein in 2013 op door smartphone en tablet schermen, klaar om dit moment met de wereld te delen. Kennis delen is anno 2013 belangrijker dan ooit en deze afbeelding illustreert dat als geen ander. Ik durf te wedden dat er wereldwijd miljoenen tweets de lucht in zijn gegaan op het moment dat de onderste foto is genomen.

Ook zal ik aanstaande zondag ongetwijfeld niet de enige zijn die op het Sint Pietersplein een plekje probeert te veroveren om een glimp op te vangen van de paastoespraak van ‘Papa Francesco’, zoals de Italianen hem noemen. Nu ik hier toch ben, in Italië dus, wil ik graag deel uitmaken van deze gebeurtenis.

Toch geloven veel B2B bedrijven nog niet in de kracht van kennis delen. Er bestaan namelijk verschillende vooroordelen over deze marketing strategie.

 

Vooroordeel #1: Mijn prospects zitten niet op Twitter

Vaak denken B2B bedrijven dat zij hun doelgroep niet via social media kunnen bereiken. Een onderzoek van Twitter Advertising in samenwerking met Compete wees echter uit dat

  • twitteraars eerder een B2B site bezoeken, wanneer zij geconfronteerd worden met het bedrijf op social media. Ook B2B klanten gebruiken Twitter namelijk om onderzoek te doen of zij volgen bijvoorbeeld bedrijven die voor hen interessante content delen.
  • twitteraars die een B2B bedrijf tegenkomen op Twitter eerder op internet naar aanvullende informatie zullen zoeken. Twitter Advertising adviseert dus om website content aan uw Twitter account te linken en via uw Twitter account te promoten, om de potentiële lead zijn informatie zo gemakkelijk mogelijk te laten vinden.
  • B2B tweets de conversie stimuleren. Meer dan 11% van de twitteraars vulde een conversieformulier in op een B2B website, tegenover 4 procent van de gemiddelde internetgebruiker.

 

Vooroordeel #2: Social media levert geen klantloyaliteit op

Maar ook B2B inkopers zijn maar mensen. Social media opent deuren voor snelle klantenservice en een rijkere klantervaring. Zoals Michael Hinshaw in zijn blog op CMO.com schrijft, vormen verwachtingen die B2B klanten ontwikkelen in hun dagelijkse consumentengedrag de basis voor hun beslissingen voor het bedrijf waar zij werken. Wanneer u dus uw B2B marketingstrategie niet afstemt op de veranderde consumentbehoeftes, merkt u dit in uw verkoopcijfers. Bovendien neigt een positieve klantervaring te leiden tot herhaalaankopen en meer bereidheid tot het delen van klantervaringen met anderen. Want ook dit laatste vooroordeel kan verlegd worden.

 

Vooroordeel #3: Mond-tot-mond reclame beïnvloedt B2B klanten niet

Hoezo mond-tot-mond reclame? Daar heb je toch zakelijke blogs voor? Niet dus. Volgens onderstaand onderzoek van Forrester baseert slechts 24% van de B2B consumenten hun aankoop op informatie uit blogs. Optimaliseer dus hun klantervaring, want ook als B2B marketeer blijft het stimuleren van mond-tot-mond reclame evident.

forrester-research-word-of-mouth-b2b

 

Niet alleen de katholieke kerk ging dus twee weken geleden een nieuw tijdperk in, ook het consumentengedrag onderging in de afgelopen jaren een flinke transformatie. Ook uw B2B marketing strategie moet deze verandering onder ogen zien.

En zoals Frits Wester op Twitter vermeldde: “Hebben Gerard Joling en de (oude) Paus toch nog iets gemeen”, waaraan hij een afbeelding van Gerard Joling toevoegt die zijn bekende t-shirt met de print “Ik heb er geen kracht meer voor” draagt. Laten we hopen dat deze paus wel de kracht heeft om aanstaande zondag in meer dan zestig verschillende talen iedereen een zalig paasfeest te wensen.

paus-twitter

Ziet u Social media marketing als toegevoegde waarde voor uw B2B marketing strategie? Deel uw mening met ons in een comment. 

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..