<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Succesverhaal in notendop: Meer Brand awareness met Twitter

door: One4marketing

Succesverhaal in notendop: Meer Brand awareness met Twitter

Succesverhaal in notendop: Meer Brand awareness met Twitter

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

 

twitter-engagement-awarenessOndanks de beloftes van Inbound Marketeers, converteren niet alle volgers van bedrijven in leads. Waar gaat het mis? Bedenk eerst eens goed waarom je Twitter wilt gaan inzetten en hoe je Twitter in het bedrijf wilt automatiseren. Volg daarna de onderstaande stappen.

Een sociale media strategie helpt u uit de brand

De afgelopen jaren zijn veel bedrijven gaan twitteren. But tweets on their own won’t do the trick. Voor de onderdelen die snakken naar onderzoek, heeft Socialmention een aantal uitgangspunten opgesteld. Het online platform Socialmention analyseert uw aantal online mentions door middel van

  • Strength: hoe vaak u op sociale media wordt genoemd
  • Sentiment: wat de aard is van deze opmerkingen
  • Passion: welke doelgroepen online over u converseren
  • Reach: hoe hoog uw sociale invloed is

Deze indicatoren leggen de basis voor uw sociale media strategie en dragen bij aan uw marktonderzoek.

Markt- en klantonderzoek levert verheldering op

Ook voor uw sociale media strategie ontkomt u niet aan marktonderzoek. Plaats bijvoorbeeld eens een vraag op Twitter, gevolgd door #durftevragen of #dtv, twee populaire hashtags. Zo verzamelt u eenvoudig data en verhoogt u de interactie met uw potentiële leads. U ontdekt beweegreden voor aankoop van een bepaald product, de opinie over uw concurrenten en nog veel meer. Bovendien neemt uw toegankelijkheid door uw persoonlijke benadering toe in de perceptie van uw leads.

Brand Awareness leidt tot Brand Loyalty


Voordat u kan beginnen met kennis delen, is het belangrijk om bekendheid te creëren. Dus pak die megafoon en bazuin rond dat ook u nu een Twitter pagina heeft (en beargumenteer ook voor uzelf waarom). Wanneer u expert, bedrijven en concurrenten en marktleiders binnen uw branch volgt, wordt uw tweets vanzelf meer gelezen. Zo kunt u langzaamaan beginnen met het ontwikkelen van een expertise status en verbetert u de online reputatie van uw bedrijf. Vergeet ook niet uw buyer persona vast te stellen. Wanneer u meerdere buyer personas heeft geprofileerd, focus dan op het stereotype dat het meest is geïnteresseerd in sociale media. Zo krijgt u gegarandeerd meer engagement.

Call To Engagement: Van conversatie naar actie

Deze term heeft u ongetwijfeld al in meerdere blogs langs horen komen, want de Call To Engagement is momenteel een van de meest trending topics. Het creëren van persoonlijke relaties met leads levert namelijk succesvol verkopen op. Probeer dus zo betrouwbaar mogelijk over te komen en kom niet constant met verkooppraatjes aanzetten. Wanneer u deze houding op lange termijn behoudt, zal u ook meer Brand Loyalty genereren.

Brand Loyalty als beloning


Twitter is een gemakkelijke tool om online aanwezig te blijven. Met verschillende tools kan je zorgen dat tweets gelijkmatig over een dag worden verspreid en overlaadt u mensen niet met een tal van tweets tegelijk. Ook kunt u de afdeling Klantenservice eens inlichten over Twitter. Veel bedrijven gebruiken namelijk Twitter om problemen van klanten op te lossen. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld van Vodafone Webcare op Twitter. Kijk ook naar de onderste tweet: Vodafone reageert ook op positieve tweets over hun bedrijf en bedanken voor complimenten.

Twitter webcare

 

Twitter als hulpmiddel voor SEO

Om hoger in Google Page Ranks te verschijnen, bewijst Twitter een handige tool te zijn. Begin eens bij het invullen van key words in de biografie op Twitter. Pas echter op dat u niet overoptimaliseert en houdt u tweets binnen de perken: deze mogen namelijk maar 120-130 karakters bevatten. Conformeer uzelf aan de concrete Twitter schrijfstijl! Uit onderzoek van Buddy Media is namelijk gebleken dat Tweets onder de 100 karakters hogere Click Through Rates hebben en hoger in optimalisatiecijfers staan. Ook concludeerden zij dat tweets ’s avonds en in het weekend voor meer engagement zorgen. Twitter brengt dus flink wat Time Management met zich mee!

Maak gebruik van tools om te meten

Wanneer u geleidelijk een netwerk van volgers opbouwt, is het hoogste tijd om te gaan meten. Met tools zoals Hootsuite en Tweetdeck creëert u meer overzicht van uw activiteiten op verschillende sociale media. Met een tool als Tweepi kunt u zien wie u heeft ontvolgt. Ga dus niet volgen uit beleefdheid, maar houdt u netwerk schoon.

Twitter is een ideaal medium om statements en one-liners de wereld in te sturen, maar ook om te converseren met uw klanten of leads en u te onderscheiden van uw concurrenten.

Heeft u nog tips voor twitteren in het bedrijfsleven? Laat dan een reactie achter. Wij horen uw mening graag!

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Stappenplan voor social selling (+ gratis webinar)

Wat is social selling? Social selling houdt in dat je sociaal actief bent. Je zet social media in..

social-media

Hoe gebruik je Facebook voor meer leadgeneratie? 9 tips voor jou.

Met 1,6 miljard dagelijkse gebruikers, is Facebook één van de belangrijkste kanalen om in contact..

social-media

Wat is social selling? Een introductie...

Nog niet heel lang geleden pakten we het telefoonboek met onze telefoon en belden we bedrijven op..