<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

6 Tips om meer winst te maken met uw bedrijf

door: Driek Geurtsen

6 Tips om meer winst te maken met uw bedrijf

6 Tips om meer winst te maken met uw bedrijf

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 money-256319_1920-1.jpg

Crisis, what crisis?

De economische crisis is nog lang niet voorbij – althans, volgens de media. Maar in plaats van naar dat soort doemberichten te luisteren, hebt u de touwtjes in handen, en daarmee uw succes. Daarom geven we u graag zes tips afkomstig van Dr. Robert Cialdini's 'Six Principles of Influence'. Dit artikel verscheen eerder op Portfolio.com.

1.      Richt u op de behoeften van de klant.

Waarom zou u altijd over uzelf of uw bedrijf praten? Gaat het niet juist om de klant en hoe u die kunt helpen? Ga in gesprek met potentiële klanten en vraag waar ze behoefte aan hebben. Vervolgens legt u uit hoe u ze kunt helpen. Vertel ze niet wat zij nodig hebben. Beter is om ze zelf aan het woord te laten, zodat ze hun behoeften zelf naar voren brengen.

2.      Koester de klanten die u hebt.

Als u er alles aan doet om klanten te werven, maar er niet genoeg geïnteresseerde klanten zijn, dan is er mogelijk niet genoeg vraag naar uw diensten. Het is dan goed om de klanten die u hebt flink waar voor hun geld te geven. Zijn ze tevreden, dan keren ze terug als ze opnieuw dergelijke diensten nodig hebben. Geef klanten net dat beetje extra en ze zullen het anderen vertellen.

 

3.      Ga niet op zoek naar leads, maar trek ze naar u toe met waardevolle content.

Het heeft niet zoveel zin om wanhopig klanten te zoeken met cold-calling. Dat kost heel veel tijd, tijd die u beter in opdrachten kunt steken. Waarom zorgt u er niet voor dat klanten u vinden? Start een blog en bied gratis e-books en webinars aan op uw website. Zorg dat uw website een bron van informatie wordt. Dan komen klanten vanzelf naar u toe. Het leuke is dat klanten die u vinden duidelijk interesse hebben en genoeg budget. En de content die u creëert, levert jarenlang succes op.

4.      Stimuleer betrokkenheid bij de klant.

U kunt nog zo hard uw best doen om goed werk te verrichten en mooie dingen beloven, maar het is lastig om beloften te realiseren als de klant niet betrokken is. Feedback van de klant kan u flink helpen bij uw werk, omdat u dan beter kunt inspelen op de wensen van de klant. Verder kunt aan het begin van de samenwerking afspreken dat de klant aan het einde van het project een klantervaring voor u schrijft. Zelfs als een klant niet is weggeblazen door uw diensten, komt die een belofte na.

5.      Wees vriendelijk en bescheiden.

Als er iets is dat mensen vervelend vinden, dan is het wel arrogantie. Praat u continu over uzelf en hoe goed uw diensten zijn, dan gaan potentiële klanten liever naar de concurrent. Wellicht bent u ook ontzettend goed in wat u doet, maar het is veel beter om uzelf te zijn. Probeer niet uw producten aan mensen aan te smeren, want daar houdt niemand van. Klanten willen zelf kiezen en houden niet van opdringerigheid.

6.      Praat niet continu over vorige klanten.

Klantervaringen zijn zeer waardevol voor uw bedrijf en geven goed weer wat u voor vorige klanten hebt gedaan. Vooral als u een soortgelijke potentiële klant probeert te werven, kunnen klantervaringen de doorslag geven. Maar het is niet de bedoeling dat u een potentiële klant overspoelt met uw successen bij andere bedrijven. Beter is om naar enkele klantervaringen te verwijzen. Richt u daarbij op bedrijven die soortgelijke wensen hadden als de potentiële klant, leg uit hoe u die hebt geholpen en geef waar gewenst uitleg. Hiermee geeft u zekerheid zonder dat de potentiële klant het gevoel heeft dat u uw producten aan hem opdringt.

Bron: www.portfolio.com, www.sellingandpersuasiontechniques.com

 Inbound Marketing, Ebook

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..