<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

8 concrete design tips voor je website

door: One4marketing

8 concrete design tips voor je website

8 concrete design tips voor je website

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Een prachtige eerste indruk, liefde op het eerste gezicht komt voort uit een goed en krachtig design. De potentiele klant is op jouw

Dat klanten jouw website vinden na het zoeken   Maar hoe verover je die lead dan met je geweldige looks?

1. Maak je website responsive.

In eerdere blogs hebben we dit al vaker benoemd. Het is van groot belang dat je website responsive is. Waarom? Sowieso is het gebruiksvriendelijker, het is namelijk zo dat de meeste mensen tegenwoordig via hun mobiele device een website bezoeken, of een tablet. Daarnaast is Google fan van responsive websites. Google wil namelijk zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. Zodat zij tevreden bezoekers hebben.

Waarom is een responsive design zo belangrijk?

Het antwoord is eenvoudig. Je kunt niet langer een website maken voor één soort apparaat. Op Statcounter is te zien dat mobiel webverkeer inmiddels groter is dan ‘normaal’ internetverkeer via computers, met een percentage van iets meer dan 59%.

Knipsel statcounter mobiele gebruikers
(Blauwe lijn weergeeft de desktop, groene lijn de mobiele apparaten en de paarse lijn de tablets)

Als meer dan de helft van je potentiële bezoekers een mobiel apparaat gebruiken om op internet te surfen, dan kan je ze niet een pagina voorschotelen die je op basis van een desktop hebt ontworpen. Die zijn namelijk lastig te gebruiken en te lezen, wat de gebruikerservaring uiteraard verslechtert.

2. Zorg dat je website snel is.

Niemand houdt van een slome site. Iedere foto laadt om de beurt, sommige zelfs niet, alles wat je aanklikt neemt een eeuwigheid de tijd om je naar de volgende pagina te leiden. Er is niet één simpel trucje die je website sneller gaat maken, het is een samenspel van verschillende factoren.

Al sinds 2010 is de snelheid van je website, ook wel uitgedrukt als de pagespeed of site speed, een rankingfactor voor Google. Met de komst van de mobile first indexering in 2018 is snelheid van de website een rankingfactor voor mobiele zoekopdrachten. Gebruikservaring staat voorop, daarom vinden zoekmachines het belangrijk dat snelle websites eerder zichtbaar zijn in de resultaten. Snelle websites scoren dus beter in zoekresultaten.

New call-to-action

3. Laat zien wie je echt bent als bedrijf.

Het is makkelijk om een puntenlijst samen te stellen met hoe geweldig jouw bedrijf is en daar een paar mooie visuals bij uit te zoeken. Toch is het beter om een paar stappen dieper hierop in te gaan. Als het goed is heb je het proces met identiteit en dergelijke wel doorlopen voor je bedrijf. Nu is het de tijd om het te laten zien op je website.

> Aanrader: maak een styleguide voor je bedrijf. Daarin kan je ook een hoofdstuk toewijden aan je website. Je boodschap komt veel sterker over als je stabiel hierin bent.

4. Geen ‘welkom bij…’ op de homepage.

photo-1423450822265-fcd97e52ecb5-054545-edited.jpegJe wilt echt geen welkomsttekst op de homepage. Het blijkt namelijk dat dit een prospect niet per se welkom laat voelen, het is opvallend algemeen en onpersoonlijk. Daarnaast helpt het niet bij je SEO. De homepage is namelijk een belangrijke criteria in de zoektermen, dus als daar alleen ‘Welkom bij …’ staat, levert dat niet veel zoekresultaten op.

> Je welkomsttekst herschrijven geeft je de kans om in de paginakop op de homepage zoekwoorden te gebruiken die geïnteresseerden in Google zouden kunnen intypen. Dit is een van de makkelijkste dingen die je kunt doen aan zoekmachineoptimalisatie.

5. Wees visueel.

Contentmarketing is een van de meest essentiële delen van je website, maar let op! Content is niet alleen tekst. Het omvat het gehele inhoud van je website: afbeeldingen, infographics, links, menu… Het hoort er allemaal bij. Het visuele deel is wat de aandacht trekt. Net zoals liefde op het eerste gezicht. Volgens Nielsen Norman Group maakt een bezoeker binnen 30 seconden de keuze of de website interessant genoeg is, waarbij de eerste tien seconden het belangrijkst zijn. Toevallig kan ik geen blog lezen binnen 30 seconden en ik durf wel te stellen dat de meesten dat ook niet kunnen Daarom visuals, we love them.

>Visuele content op je website gaat niet alleen over de video’s en infographics op je blogpagina’s, maar ook over de header op de homepage!

Afbeelding 6Neem als voorbeeld IBM. IBM’s the harmonic state gebruikt visuele elementen om de aandacht te trekken van de bezoeker. Zodra je op de website komt, zie je als eerst de interactieve achtergrond en een grote titel die gelijk de aandacht trekt. Daaropvolgend zien we 3 verhalen waarbij je een videogame speelt en de Watson-tool kan verkennen.

Artificial intelligence kan nog best een moeilijk onderwerp zijn. Toch heeft IBM het voor elkaar gekregen om de bezoeker op een leuk manier mee te slepen via de visuele elementen op de website.

6. Houd de webdesign trends bij.

Ja, ja. Nog meer trends om bij te houden. Het scheelt dat we bijna allemaal dagelijks meerdere websites bezoeken. Bekijk ze dan eens goed, want wat vind je er aantrekkelijk aan? Zie je een patroon tussen verschillende websites? Dan kan dit eventueel een trend zijn voor websites. Gelukkig zijn er genoeg blogs die hier regelmatig op inspelen, HubSpot houdt deze trend bijvoorbeeld goed in de gaten. Zij specialiseren zich ook in webdesign. In een recente blogpost stippen ze de nieuwe trends voor je aan.. 

Voorpagina e-book leadgenererende websites in HubSpot CMS

7. Zorg voor sociaal vertrouwen.

In de blog van Kevin Vertommen bespreekt hij het belang van het opwekken van vertrouwen bij de lead. Een belangrijke vertrouwenopwekker is sociaal bewijs. Zoals Vertommen zegt: “Mensen zijn kuddedieren. We kopiëren vaak het gedrag van anderen, meestal onbewust.” Om de één of andere reden voelt het veiliger voor ons allemaal als we kunnen zien dat een ander ook goede ervaringen heeft met het bedrijf in kwestie. Sociaal bewijs, ook wel ‘social proof’ genoemd, is daarom een niet te missen factor op je website. Plaats bijvoorbeeld duidelijk verwijzingen naar social media op je website, buttons waarop te zien is hoeveel likes en reacties er zijn. Of benoem populaire merken, dit kan positieve associaties oproepen.

 

8. Geen complexe website.

Hoe simpeler het design van de website, hoe fijner de ervaring voor een bezoeker. in 2012 heeft Google een onderzoek hieraan toegewijd. In dit onderzoek concludeert Google dat gebruikers een voorkeur geven aan websites met een lage visuele complexiteit. Er zijn al genoeg drukke, complexe websites op internet te vinden. Het effect hiervan ? Er wordt snel weg geklikt, omdat de hoeveelheid informatie zorgt voor een onoverzichtelijk geheel.

Het is genoeg om de hoofdonderwerpen van jouw bedrijf te benoemen en de mogelijkheid te bieden om op één van die onderdelen door te klikken. Laat daarom jouw website een verademing zijn voor je lead en zorg voor een lage complexiteit. Gewoon een simpel menu, geen te drukke achtergronden en een ‘clean’ opstelling.

>Tip: Ga zelf eens surfen op internet om te kijken op welke websites jij blijft “hangen”.

Of spreek één van onze experts over de aanpassingen die jij wilt verrichten op jouw website. 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..