<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 manieren om jouw brand magnetisch te maken

door: One4marketing

5 manieren om jouw brand magnetisch te maken

5 manieren om jouw brand magnetisch te maken

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

brand loyaltyIn de gehaaste, technologie-gedreven wereld waar we nu in leven zijn we niet meer zo loyaal aan merken als onze ouders vroeger waren. We bedenken zelf wat we nodig hebben, en gaan dit dan wel in eerste instantie zoeken bij een merk waar we loyaal aan zijn, maar als die niet heeft wat we zoeken, dan zoeken we door bij anderen. We hebben duizenden opties en kunnen daardoor kiezen waar we onze spullen vandaan willen halen. Zelfs de grote bedrijven kunnen niet alle producten aanbieden die wij als consument kunnen verzinnen, maar je kunt wel met een goede strategie zorgen dat je klanten steeds bij jou terug komen. Hier zijn 5 manieren om dat te doen:

  1. Wees relevant

Zorg dat je bij blijft bij de trends en ontwikkelingen in jouw branche. Wees voorbereid op verwachte vernieuwingen en ontwikkelingen. Neem als voorbeeld het nieuwe algoritme van google: Als jouw bedrijf zich, onder anderen, specialiseert in SEO dan moet je zorgen dat in ieder geval je eigen website al voorbereid is op deze verandering. Daarnaast is het wel handig om hier ook jouw klanten van op de hoogte te brengen, zodat zij ook weten dat jij bij blijft met dit soort vernieuwingen.

  1. Wees eerlijk

Dit concept kun je op meerdere manieren toepassen, en ik zou zeggen dat je dit ook allemaal zou moeten doen. Als je bedrijf een fout begaat of er gaat iets mis met bijvoorbeeld je app, geef dat dan toe. Vertel je klanten eerlijk wat er gebeurd is en wat je eraan doet om het te verhelpen. Als je hier niks over zegt dan zullen je klanten je laten vallen als een baksteen en niet meer terugkomen. Als je er wel eerlijk en open over bent, dan zullen ze het zien als een positieve eigenschap en zal je hun vertrouwen winnen.

Een ander onderdeel van eerlijk zijn gaat over het product dat je verkoopt. Je hoeft heus niet alles te noemen wat de klant er niet mee kan, maar je moet ook zorgen dat je geen beloftes maakt die je niet kunt waarmaken. Als je transparant bent en de juiste verwachtingen creëert, dan zal je klant weten wat hij/zij van jouw bedrijf kan verwachten en zal dit nooit tot teleurstellingen leiden.

  1. Wees oplossingsgericht

Klantenservice is een belangrijk en groot deel van het bouwen van een loyaal klanten bestand. Zorg ervoor dat jouw klantenservice team snel, vriendelijk, en geduldig is en daarnaast de benodigdheden heeft om je klanten een passende oplossing te bieden. De meeste klanten met een klacht willen allereerst gehoord worden, en daarnaast willen ze iets terug voor hun problemen. Als je ze dat kunt geven, dan heb je waarschijnlijk een klant voor het leven aan ze.

  1. Wees toegankelijk

mobiel apparaatTegenwoordig bezoekt 70% van de internetgebruikers websites via een mobiel apparaat. Creëer daarom een website die zich dynamisch aanpast aan het apparaat van je bezoeker. Doe je dit niet, dan heb je kans dat een potentiële klant al heel snel opgeeft om jouw website te lezen, puur omdat het scrollen en zoomen op de smartphone zo vervelend is.

Met een dynamisch design is jouw website op alle apparaten even mooi en geeft hij een veel betere klantervaring, waardoor mensen ook sneller geneigd zijn om terug te komen op jouw website. En dat zorgt dus voor trouwe bezoekers.

  1. Wees kwaliteit

Ok, dat is geen correct Nederlands, maar je begrijpt vast wat ik bedoel: Biedt je mensen kwaliteit? Als je kwalitatief slechte producten of diensten aanbiedt dan kan je de beste klantenservice en de mooiste dynamische website hebben, maar dat haalt dan niks uit. Als je kwaliteit en prijs niet met elkaar kloppen, dan blijven mensen niet terug komen.

Je kunt niet 1 van deze 5 onderdelen kiezen om een loyaal klantenbestand op te bouwen – je hebt ze echt alle 5 nodig. Je kunt niet oplossingsgericht zijn, maar niet relevant, evenals het niet handig is om wel eerlijk te zijn, maar geen kwaliteit te bieden. Zorg dus dat alle 5 deze principes worden toegepast en je zult de meest trouwe klanten krijgen.

Inbound Marketing, wordt gevonden

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..